- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Aktív témák
-
Hangover
tag
A programozás alapok elsajátításához tökéletes a pascal.
Szerintem ahhoz érdemes könyvet venni elsősorban. Programozás 1, Programozás 2 néven adtak ki pascal alapokkal foglalkozó könyvet, a szerző nem ugrik be, és én meg kölcsönödtam (már vagy 3 éve), uh. nem is tudom megmodani a közeljövőben. A lényeg az, hogy könyv mellől érdemes elindúlni, majd továbbfejlődni.
A Free Pascal az alapok elsajátítására tökéletes...
A delphi alapok elsajátítása legyen inkább az azt követő lépés. -
kovsol
titán
én speciál a suliban tanultam pascalt és delphit is!
rengeteg jó könyv van egyet vegyél meg és tanulj.
elsőként szerintem nézd át a föbb parancsokat és azt, hogy is épül fel egy program.
nézd át a válltozó tipusokat kezdetnek, és a ciklusokat
mellesleg delphit csak ajánlani tudom nagyon egyszerű a használata ha már rendesen értes pascalhoz és ez már rendesen winfosos alkalmazás -
badamoa
tag
Valóban fizetős, de van egy ingyenesen használható része (PE? vagy mi a neve... bocs utánna kell néznem) -mert ha meg akarod tanulni, arra jó. De szerintem keresgess a neten, igaz magyar nem sok akad. Én bementem egy boltba, és a gyermekemnek megvettem a DELPHI kézikönyvet. Igaz 8500 Ft, de a tanfolyam több lenne. Ezzel el lehet indulni. Ha már elindultál és konkrét kérdésed van, akkor célszerű ide jönnöd kérdezni, mert addig csak általános szövegelés a válasz - az meg nem tanulás ugye
Egyébként van delphivel foglalkozó portál, vagy fórum ahol sokat tanulhat az emberfia. Szerintem ne add fel. A freepascal meg azért is jó lenne, mert a Delphi alapja a Pascal, tehát jó lenne az elején megtanulni a dolgokat és nem a közepébe ugrani. Ha hazamegyek nézek valami használható doksit. Esetleg szólj rám (badam@t-online.hu és/vagy badam@teva.hu). Elküldöm....
Föccer-nek meg annyit - Ha nem próbálkoztál vele, akkor nincs is komoly tapasztalatod szerintem (bocs ha nem igy van). A súlyemelő is kilöki a súlyt könnyen - én meg belehalnék....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
föccer
nagyúr
begin;
Egyszer én is próbálkoztam vele. Mindig lestem haver válla felett, és láss csodát! { soha nem írtam semmit, de már nem ijedek meg tőle. Szal tényleg nagyon egyszerű nyelv, de aszt hiszem egy kicsit elavult. Ha teheted, és tényleg komolyan akarsz foglalkozni programozással, akkor ajánlom Borland fejlesztőfelületét. Az obeject pascal-os a Delphi névre hallgat. Elejinte rengeteget segít, és ráadásúl egyből winfos környezetbe fordítja a megírt progikat úgy, hogy neked nem is kell foglalkozni az ablakok kirajzolásával, annak memóriafoglalásával, meg egy csomó ülyan dologgal, ami a winfosos környezethez kell. És ráadásul még felügyeli is a megírt programot, lehet tesztfuttatást kérni, és nem hal le a rendszer, ha valamit rosszul írtál meg és véletlenül belefztsz egy végtelen ciklusba.........
end;
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged