Keresés

Aktív témák

• Pubycsákó

csendes tag

válasz b14 #37 üzenetére

Helló. Csak azt szeretném kérdezni hogy programozáshoz könyvet honnan lehet szerezni. Én is most kezdek programozni szintén a free pascalban, és sajna nem nagyon értem amit a tanár motyog.

• [HUN]Zolee

őstag

válasz b14 #37 üzenetére

én inkább mindíg megadom a program nevét, mert ha elindítom a pascalt és ott van 1-2 kód ablak, akkor jó tudni melyik melyik :)

• föccer

nagyúr

válasz b14 #26 üzenetére

bocs, hogy félbeszakítom a könyvajánlat áradatot, de ha jól emléxszem, akkor nem tp-hoz, hanem freepascalhoz kerestetik jó segédanyag....

Ha mindenképpen magyarul akarsz könyvet, akkor a delphi-hez tudom ajánlani az alábbiakat most nincs nálam egyik könyv sem, szal csak így fejből:
    1.: Baga Edit: Delphi Másképp Sacc 2500 ft
    2.: programoztási feladatok ás algoritmusok delphi rendszerben sacc 5000 ft { ez nagyon jó könyv, mert ír egy feladatot, és utánna bemutatja, hogy hogyan kell megoldani, illetve felhívja a figyelmedet néhány tipikus buktatóra. Hátránya, hogy nem árt, ha egy kicsit már ismerkedtél az alapokkal. Erre viszont nagyon jó a Baga Edit féle könyv !!!.

a delphi helpje nagyon jó, könyen érthető, szintaktikai példákat mutam minden ''parancsra''. Meg mellesleg a delphi nem is nagyon arrol szól, hogy gépelünk ezerrel. Közelebb áll az eseményekhez utasításokat rendelek elv. nagyon sok esemény be van építve a delphiba { gyakorlatilag minden windows-os esemény}, és neked csak meg kell mondamónod, hogy mire hogy reagáljon a program.

Ezzel nagyon gyorsan fel tudsz építeni egyszerű progikat, amitől csak jobban megjön a kedved a tanulásra, és nincs az, hogy írsz x sort, és nem tudod, hogy hol benne a hiba, mert a fordító nem hajlandó lefordítani.

A delphi megmutatja, hogy mit gor írtál el { szerinte } és ha egyszerű szintaktikai hiba van, akkor azt meg mondja, hogy szerinte hogyan kell javítani { pl: tipikus hibám volt, hogy nem zártram le az adott programrész végét jelent ''end'' utasítás végét egy '';'' jellel, és mindíg írta, hogy '' hiányzó ; az xyz sorban...''

na szóval az a lényeg, hogy delphivel meg tudod tanulni az alaponat is, mert nagyon sok terhet levesz a válladrol a fejlesztői felület...

egyébkén nem kell megijedni tőlem nem vagyok teljesen analfabéta a pascalhoz, csak nem jutottam el arra szintre, hogy átvegyema delphi feladatait { teljese memóriakezelés, ablakok regisztrálása, definiálása, kirajzolása stb,stb }

és ha bármiben kérdésed van, akkor keress meg { bár már rég foglalkoztam, vele, azért még emléxszem egy-két dologra....

na pá, bocs, hogy regényt írtam a végén... :)))

• kovsol

titán

válasz b14 #26 üzenetére

én most a fősulin c++ -t fogok tanulni esetleg ahoz tudsz ajánalni valami könyvet indulásnak ?

szerk: hülye vagyok hisz gondolom adnak majd ott :F

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés