- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
Keitaro
addikt
Másik topicban hivatkoztam rá, íme :
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=27&p=2[/L]
Kezdetnek jó? :P -
rogers
aktív tag
Oké értem én, minden erőforrást a döntő csatában kell bevetni, mi? :DDD
-
rogers
aktív tag
na :)) nem igaz, hogy nincs egy értelmes ember aki ezt elmagyarázza :))
Biztos úgy kellett volna nyitni, hogy vmi vetélkedés azért legyen az ATI és nVIDIA tábor között, akkor jönnének 100asával a hozzászólások ;] -
rogers
aktív tag
Na úgy gondoltam, nyitok ennek külön topicot, mert bár beírtam az éppen aktuális ATI vs nVIDIA vérpárbajtopicba [L]
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40[/L], de rá se hederítenek, csak osztják egymást :)
Tehát:
Elgondolkodtam. A sok ATI vs. nVIDIA cikk kapcsán. Ez önmagában is meglepő , tudom, de az eredménye méginkább.
Sokáig azt hittem, hogy értem mi az a driver. Vmi olyasmi ami kapcsolatot biztosít a rendszer egy adott komponensével. A driver ebben az én szimpla világomban nem csinál mást mint kommunikál egy meghatározott felületen keresztül a hardverrel.
Erre itt van ez az egész ATI vs. nVIDIA kérdés és most vonatkoztassunk el egy pillanatra a hardverektől. Van az ATInak és az nVIDIAnak is drivere, valamint van egy DIRECTX szabvány legyen az v8 vagy v9...
Namármost: azt kéne az én buta fejemnek elmagyarázni, hogy miért és milyen alapon változik egy adott kártya teljesítménye a driver optimalizációjával? Ez nem provokáció, tényleg nem értem. Mi történik a driverben aminek eredményeképp mondjuk egy AA v. FSAA vagy akármilyen 3D fícsör gyorsabban számolódik ki?
Én eddig úgy gondoltam, hogy a hardver maga csinálja ezeket, tehát kap egy halom poligon adatot, textúrákat, fényeket, egyebeket aztán nekiáll számolni. A hardver. De ezek szerint ez nem így van, mi?
Amit meg végképp nem értek, hogyha létezik DIRECTX v. OPENGL szabvány akkor azontúl mit lehet optimalizálni a driverben, hogy több legyen az FPS adott beállításokkal?
Ezeket csak azért kérdezem, mert ebben a nagy teljesítmény háborúban minden oldalon ez a driverkérdés, meg a konkrét program a fordulópont. Ezek szerint elméletileg elképzelhető, hogyha vki igazán komolyan leül és mondjuk lekódol egy grafikus motort célzottan egy hardverre (legyen az akár ATI akár nVIDIA) akkor pusztán a programozási optimalizácón keresztül kenterbe verheti a riválist ha azon csak az általános driver fut?
Szóval érdekelne a technikai válasz függetlenül a hozzászóló vidikártyagyártó hívőségétől :)
Thx.
Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Asrock Phantom Gaming OC - RX7900XT 20GB /Garanciális! - Újszerű/
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest