- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Garmin topik
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iOS alkalmazások
Aktív témák
-
rogers
aktív tag
Oké értem én, minden erőforrást a döntő csatában kell bevetni, mi? :DDD
-
rogers
aktív tag
na :)) nem igaz, hogy nincs egy értelmes ember aki ezt elmagyarázza :))
Biztos úgy kellett volna nyitni, hogy vmi vetélkedés azért legyen az ATI és nVIDIA tábor között, akkor jönnének 100asával a hozzászólások ;] -
rogers
aktív tag
Na úgy gondoltam, nyitok ennek külön topicot, mert bár beírtam az éppen aktuális ATI vs nVIDIA vérpárbajtopicba [L]
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40[/L], de rá se hederítenek, csak osztják egymást :)
Tehát:
Elgondolkodtam. A sok ATI vs. nVIDIA cikk kapcsán. Ez önmagában is meglepő , tudom, de az eredménye méginkább.
Sokáig azt hittem, hogy értem mi az a driver. Vmi olyasmi ami kapcsolatot biztosít a rendszer egy adott komponensével. A driver ebben az én szimpla világomban nem csinál mást mint kommunikál egy meghatározott felületen keresztül a hardverrel.
Erre itt van ez az egész ATI vs. nVIDIA kérdés és most vonatkoztassunk el egy pillanatra a hardverektől. Van az ATInak és az nVIDIAnak is drivere, valamint van egy DIRECTX szabvány legyen az v8 vagy v9...
Namármost: azt kéne az én buta fejemnek elmagyarázni, hogy miért és milyen alapon változik egy adott kártya teljesítménye a driver optimalizációjával? Ez nem provokáció, tényleg nem értem. Mi történik a driverben aminek eredményeképp mondjuk egy AA v. FSAA vagy akármilyen 3D fícsör gyorsabban számolódik ki?
Én eddig úgy gondoltam, hogy a hardver maga csinálja ezeket, tehát kap egy halom poligon adatot, textúrákat, fényeket, egyebeket aztán nekiáll számolni. A hardver. De ezek szerint ez nem így van, mi?
Amit meg végképp nem értek, hogyha létezik DIRECTX v. OPENGL szabvány akkor azontúl mit lehet optimalizálni a driverben, hogy több legyen az FPS adott beállításokkal?
Ezeket csak azért kérdezem, mert ebben a nagy teljesítmény háborúban minden oldalon ez a driverkérdés, meg a konkrét program a fordulópont. Ezek szerint elméletileg elképzelhető, hogyha vki igazán komolyan leül és mondjuk lekódol egy grafikus motort célzottan egy hardverre (legyen az akár ATI akár nVIDIA) akkor pusztán a programozási optimalizácón keresztül kenterbe verheti a riválist ha azon csak az általános driver fut?
Szóval érdekelne a technikai válasz függetlenül a hozzászóló vidikártyagyártó hívőségétől :)
Thx.
Aktív témák
- Formula-1
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sorozatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Posta, csomagküldés
- Építő/felújító topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Futás, futópályák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest