- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
kodani
tag
Köszi srácok de a boot floppis meg parancssori módszereket már odavissza próbáltam, azokkal nem jutok többre, mint az Intézővel......
Ezek szerint nincs olyan speckós program ami kimondottan ilyesmire találtak volna ki......? Inkább dobjak ki feleslegesen 2-3 jó lemezt, minthogy utána egyről is ne tudjam visszaolvasni a ráírt adatot.
-
win98 bootfloppy no comment.
-
kodani
tag
FORMATÁLÓ PROGRAM KERESTETIK
Van egy csomó több éve nem használt 1.44-es floppilemezem. Ismer valaki olyan speciális formattáló programot amivel a lehető legnagyobb hatékonysággal lehetne úgy megformázni őket, hogy kiszűrjem a hibás lemezeket?
Elkezdtem őket Intézőből formázgatni de sajnos az nem megbízható. Egy csomó lemeznél hiba nélkül végigfut, ha viszont ráírok valamit akkor nem mindig lehet visszaolvasni...... -
moonman
titán
na warezolást befejeztem. ha van bootos cd-d folytathatjuk.
-
Gordian
csendes tag
Egen, az nem egy bootolható CD. Ha nincs a környéken XP, akkor lehet olyat csinálni, hogy ha netán van egy 98-ad ami talán bootolható is, akkor:
- lekapod az ntfst, ráraksz fat32 (rendszerlemezzel, vagy ott a link az ultimate bCD-hez)
- felrakod a 98-at
- frissíted a nem bootolható xp cd-vel a 98-at, ntfs vissza. (vagy másik partícióra telepíted, de ha frissíted eléggé nagy lesz a win könyvtárad a sok szemét miatt)
De ez eléggé macera dolog, de most ilyen későn ez jutott eszembe -
PWR
aktív tag
win alol command promtbol akarsz formazni? miert nem a lemezkezelesböl (jobbklikk a sajatgepen->kezeles>lemezkezeles asszem). itt kivalasztod a particiot es format. persze a rendszerparticiot nem tudod leformazi, ha azt akarod, akkor win install cd
az ujhozzaszolasok lattan aktualizalok
ja, masik gepbe be es onnan a lemezkezelessel formazd.
[Szerkesztve]
basszus, nem tette ki a többi hozzaszolast, csak az elsö 30at lattam... ooohjeeee....
[Szerkesztve] -
HTamás
csendes tag
Itt vagyok! Beállítottam hogy csak CD-ről bootolhat de ezután ezt a hibaüzenetet kaptam: DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER. Ez után második helyre raktam a hardwaret és bootolt. Kiadta hogy válasszak: -Win. XP telepítése
-Win. XP futtatása
A telepítésbe mentem de a partícionálni még mindig nem hagyott. Mikor töröltem volna az egyetlen partíciómat közölte hogy nem lehetséges.
[Szerkesztve] -
Frigo
őstag
Egyszerű berakod a vinyót egy másik gépbe amin van patricion magic és onnan az egész egy pillanat műve
-
Gordian
csendes tag
Szerencsétlenkedés powa
Annyit mondok hogy Ultiamate BootCD a barátod.
http://www.ultimatebootcd.com
Kicsit kibővíti az ember és mindenre jó.
Na a linkelésre még gyúrok egy kicsit
[Szerkesztve] -
moonman
titán
-
HTamás
csendes tag
-
HTamás
csendes tag
Közli, hogy a kijelölt partíció nem törölhető, mert azt a Win használja.
-
HTamás
csendes tag
Bocs, megint én vagyok.
A link oké de messze nem jutottam. T_Bee emleget mindenféléket, de ezek mik és honnan szerezhetem be őket???
[Szerkesztve] -
-
HTamás
csendes tag
Sziasztok!
Win. XP újratelepítése közben nem engedi magát partícionálni. Nem engedi az előző partíciót törölni ( C: -60 gigás ), és formázni sem tudom.Tud valaki segíteni? Hogy tudnám formázni az NTFS rendszerű winchestert?
Kösz előre!
[Szerkesztve] -
moonman
titán
rosszul tudod. az ntfs-t windows nt 4.0-tól fölfele használják a windows-ok (nt4, 2000, XP, server 2003) a játékoknak meg abszolút mindegy, hogy milyen fájlrendszeren vannak
ott az operációs rendszer a döntő. (támogatja-e a játék(ot) vagy nem)
linuxok ext fájlrendszert használnak. (ext2, ext3 jfs), persze támogatják a fat-ot is, de ntfs-t csak az újabb kernelek írják. a lényeg ntfs a windows nt natív fájlrendszere, ajánlott ezzel használni. -
cariotis
csendes tag
A FAT32-nél az a probléma, hogy a maximális fájlméret 4 gigabájt lehet, és ha valaki egy legkisebb kapacitású, 4.7 Gigabájtos DVD lemezről akar image fájlt készíteni, akkor ez ennél a fájlrendszernél nem lehetséges. S akkor még nem beszéltem a kétrétegű DVD-kről. Másrészt az NTFS gazdaságosabb, mert kisebb szektorméretet ad ugyanakkora partíciónál. S még más funkciókra is lehetőséget ad. Sokkal rugalmasabb.
-
Dávidxxx
aktív tag
Miben jobb a Fat32-nél?
-
Dávidxxx
aktív tag
Az NTFS-t ugytudom a linux és a Win2000-használja és a játékok nem szeretik.
-
moonman
titán
lám mégis a legegyszerűbbet választotta
-
Dávidxxx
aktív tag
Fdisk, particiórol minden törölt, Windows megformázta az üres particiót. Tökéletesen müxik!!!
-
Dávidxxx
aktív tag
Sikerült. Minden tökéletes. Sikerült a formázás + még particionáltam is 10+30Gb.
-
somé
őstag
Az fdisket akkor írod be,amikor floppyról indítod a gépet,mert ugye a win98 indítólemez az egy floppy-n van..
Telepítsd fel a SKYPE nevű programot,Bővebben: link keríts egy microfont és hívj.19 h körül.Név az adatoknál...
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Off: ugyan már, nehogy bedőljetek a topicindítónak. Csak ugrat Benneteket.
On: használj efdisket, vagy használj linuxos fdisket mert azok jobbak.
Apropó: az efdisket fejleszti vki ? -
moonman
titán
hányszor volt, hogy na menni fog? jaaa persze, bízd ide. aztán csörög a telefon...
sokan besértődnek, ha azt mondják neki, nem ért hozzá. ez egy olyan összetett dolog, hogy képtelenség minden részéhez érteni. nekem sem ciki, ha valamit nem tudok, itt (vagy máshol) megkérdezem. amit meg én tudok, azt tőlem kérdezik. ezt most minek írtam ide...?
-
Dávidxxx
aktív tag
akor mi a fenét beszéltek nekem fdisk-röl.
Na igen ''szakember''. Jó sok pénz + ki tudja, lehet hogy jól elcseszi az egészet. Nembaj nincs itt segítség, megoldom egyedül! -
Dávidxxx
aktív tag
Kösz...
Azt hittem köztük vagyok (közöttetek).
[Szerkesztve] -
Dávidxxx
aktív tag
az fdisk parancsot a futtatáshoz írom be?
-
Dávidxxx
aktív tag
Ez sokat gyorsit?
Egyébként én csak le szeretném formatálni a particiómat egyenlöre. Teljesen össze van omolva a rendszer 3-4 perc amig betölt, ha rákatintok a sajátgépre kifagy minden... -
moonman
titán
válasz
TrollBalint #59 üzenetére
szerintem amíg olyan kérdések merülnek fel, hogy mi az fdisk meg a swap, addig hanyagoljuk linuxot
-
TrollBalint
addikt
nekem 40 gigásom van, és úgy van hogy a windowsnak 5 gigás a paritció, meg van egy 4 és feles (ez lesz majdan a linuxé) és a maradék az egybe (kb. 30)
Amúgy 8-10 gignánál több felesleges a windowsnak. a swapet (nem tudom akartad -e egyátaán) meg teljesen feleseleg, annyit nem gyorsit
Ha sok memórád van (512 felett) akkor annyi swappet úgysem fog használni... -
moonman
titán
csak akkor tudod, ha már felment a windows. azt a partíciót, amit erre tartottál fenn ajánlatos maximális blokkmérettel formázni.
sajátgép - tulajdonságok - speciális - teljesítmény - beállítások - speciális fül - virtuális memória - módosítás gomb - c: kijelöl majd ''ne legyen lapozófájl'' ezután választott swap-partíció kijelöl -> ''a rendszer kezelje..'' vagy megadsz fix méretet. (mindig nyomd meg a ''beállítás'' gombot, ha változtatsz valamit. újra kell majd indítani. -
Dávidxxx
aktív tag
És hogy állitom be hogy a swapeket hova tegye?
-
Dávidxxx
aktív tag
Egyébként a 10 giga az nem sok?
-
Dávidxxx
aktív tag
Mi az a SWAP?
-
Dávidxxx
aktív tag
Nekem?
-
Dávidxxx
aktív tag
Egyébként úgy tudom hogy lehetne úgy ''gyorsitani '' a gépet hogy a Windows-t másik particióre telepitem (1 winchester 2 ''részre'' osztva). Na most nekem van egy 40 Gigás wincsim. Mennyit lenne érdemes a windows számára ''kiparticiónálni''(mekkora helyet adhatnék ennek a résznek)?
-
Dávidxxx
aktív tag
És hogyan particionáljam? 1 meghajtom van. Probáltam XP-cd újratelepités majd eljutunk oda hogy válasszak particiót a telepitéshez de törölni nem engedte mivel azon vannak a telepités fontos részei kitömöritve.
Hogyan érted azt hogy XP-cd + bootolás? Berakom a CD-t majd újrainditom a gépet?
Hogyan tudnám használna az fdisk parancsot -
Alex91
félisten
Ja, ebben tenyleg lehet valami
! Ott a pont!
Bar IMHO sok ertelme nincs, ha utana ugyis XP-t akar feltenni.
Ja, meg te elotte nem FDISK-rol, hanem format c:-rol beszeltel, ami kicsit nehez lenne Win98-as telepitorol NTFS particiora kiadni. Ugyhogy megis itt a Pont!!!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Dávidxxx
aktív tag
Képben vagyok! eddig mindig tökéletesen ment! Na kezdjük...
-
Alex91
félisten
Es 98 FDISK-kel nem fogja tudni letorolni az NTFS particiojat.
-
moonman
titán
kicsit átolvastam, az xp-s cuccokat elfelejtheted DOS bootlemezről. ha ennyire nem vagy képben, kérj meg valakit, hogy csinálja meg, mert csak adatvesztés lesz a vége.
-
moonman
titán
először is xp-ben nincs olyan, hogy ms-dos akármi.
formázni gépet meg még nem láttam, max partíciót.
megoldás: beteszed az xp telepítő cd-t, bootolsz, majd eljutsz a particionálás menühöz, ott kiválasztod a formázandó partíciót, nyomsz rá egy entert és a kérdésre ''formázás (ntfs)''-t mondasz.
ha 32 GB-nál kisebb a partíció: win98 indítólemez betesz, boot, a:, format c: -
Alex91
félisten
Hat... szerintem ezt az XP reinstall-t szakemberre kellene bizni
! Mert IMHO napokon belul majd kezdheted ujra
!
-
Dávidxxx
aktív tag
Mi a parancsa, mire jó?
-
Dávidxxx
aktív tag
Mi az az fdisk?
-
Dávidxxx
aktív tag
Az lesz hogyha 5 perc múlva sem lesz megoldás!
-
Dávidxxx
aktív tag
Segítség!!!
-
Dávidxxx
aktív tag
Igen XP-t.
Feltettem a format.com-ot a flopyra de amikor lemegyek DOS-ba, a:format c:, azt írja, hogy dos alatt nem végrehajtható parancs. -
Dávidxxx
aktív tag
Boccs, hülyeség! Rátettem! Most kiprobálom! Egyébként bocsi Peti de nem vettem észre!
-
Dávidxxx
aktív tag
Meg se tudom nyitni!
-
Dávidxxx
aktív tag
Köszi! De hogyan tudnám rátenni az MS-dos-os startup flopyra?
[Szerkesztve] -
T_bee
aktív tag
válasz
TrollBalint #17 üzenetére
bár...lehet hogy format van, csak fdisk nincs?
én ha rendszert újrapakoklok akkor fdiskkel kezdek -
T_bee
aktív tag
emberek!
format.com nélkül nem tud formattálni
a sima indítólemezen meg csak msdod.sys, io.sys, autoexex.vat meg command.com van csak (imho). tehát egyszerűbb msdosból formattálni, de a windows\system32 könytárból nyomj a flopira elébb egyformatr.comot is. -
Dávidxxx
aktív tag
Hol ''alul''?
Ms-dos-ba kell lemenni?
Milyen parancsal kell törölni? -
Dávidxxx
aktív tag
És hogyan törölhetem a particiót?
-
TrollBalint
addikt
mikor teszed fel a windowst, (akár bootos cd-ről, akár hagyományosról) megkérdezi, hogy melyik particióra tegye. Itt néha felszokta ajánlani , hgoy megformázhatod a particiót, ha nem akkor töröld azt aparticiót és utánna formáztasd meg vele újra és már mehet is a telepítés
-
Dávidxxx
aktív tag
Úgy értemhogy nem megyek le DOS-ba hanem ''windows-ból '' formázok.
Elvileg v. mit át kell állitani hogy lehessen formázni. Tud erröl valaki? -
Dávidxxx
aktív tag
Hát nem sikerült...
Az nem zavarja meg hogy eddig angol xp-volt fennt, most meg elvileg Magyar
lenne?
Teljesen formáz így is? -
Dávidxxx
aktív tag
Régebben mindig így csináltamés ment!
Egyébbként az A:-ról sem ment.
Megprobálom még egyszer. Ha huzamosabb ideig nem válaszlok (''szerencsére'') meg van az oka... -
Dávidxxx
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy hatalmas problémám és mihamarabb kéne a segítség!
Nem tudom leformázni a gépet!!! Kreálok az xp-n egy MS-dos startup disk-et. Újrainditottam a gépet (probálltam leállitás után is), bejött a parancssor, c:, ezután egy format c: (ez a formálandó és egyetlen meghajtó) de ezt írja ki: Bad command or filename
Mi a fenét csináljak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Steam Deck
- UHD filmek lejátszása
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest