-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Amarth #47773 üzenetére
Mire kell figyelni? Sok műszaki legyen rajta..
Egyébként egyetlen dolgot lehet nagyon utálni a Mk1 Focuson: a rozsdát. Minden mást meg lehet csinálni rajta egyszerű alkatrész cserékkel, tűrhetően kis pénzekből (főleg akkor ha te magad tudsz dolgozni vele és nem kell mindennel szervízbe szaladni)De arra is érdemes felkészülni hogy itthon jellemzően akkor ad el valaki sok éves használt autót amikor már nem akar költeni rá. Félrehúzó kormány, elkopott fékek, kuka állapotú gumik nem ritka jelenségek. Esetleg háromhengerezéssel kinyírt katalizátor, amiről kitörölték a p0420 hibakódot, de vétel után 1-2száz kilométerrel újra ki fogja dobni.
Ha tudod, nézesd meg ezzel foglalkozó szakival. -
válasz Amarth #47773 üzenetére
ha a motor nem olajos, nem füstöl, akkor azzal nem lehet gond (vezérlés+olajcsere azért kellhet). Ahogy írta a kolléga, rozsdásodik. Kerékívek nem gond, a csomagtérnél is javítható. Bölcső is rozsdásodni szokott, ezt nehéz is látni, hátulról-fentről kell ránézni, amennyire lehet. 100k körül van a csere amúgy, de utána 20 év ismét OK.
Hátsó nyúlványoknál, kb. a hátsó ajtó vonalánban van még egy hely, ahova minden is folyik, ott rozsdásodni kezd. Hátsó kerék le és megnéz, megemel, alánéz...
Szerintem! A km óra csak (ön)ámítás a legtöbb esetben a kintről behozott autóknál. Szerintem az csak a sokadik szempont, ha nem 6 év alatti a kiszemelt.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html