- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
79kg.
-
BlacKSouL
addikt
Már csak 80. Nadrágszíj meg egy likkal jobbra.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Na akkor amiről eddig nem volt szó, kis kiegészítésképp. Én azt hittem ezt tudjátok, azért nem írtam eddig. Bár a neve így terjedt el, hogy 90napos-diéta, de sokkal hosszabb folyamat. A teljes normál ciklus úgy néz ki, hogy fehérje/keményítő/szénhidrát/gyümölcs napokra bontjuk, mindennap délig csak gyümölcs, és a legutóbbi gyümölcsfogyasztástól kb 2,5-3 órát kell várni, amíg az emésztés bizonyos fázisa megtörténik. Ebéd, illetve vacsora lehetőség szerint azonos típusú, tehát pl ha ebédre húsféle volt, akkor vacsorára is húst illene, nem pl tejterméket, mert az meg külön a laktóztartalma miatt más, bár alapvetően protein. Ez megy 90 napig úgy, hogy minden 30.nap után egy víznapot kell tartani, amikor csak ásványvíz, tea(cukor nélkül) jöhet szóba. Amikor megvan a 90, akkor további! 90napig meg kell tartani a délelőtt csak gyümölcs dolgot, de elvileg akkor már lehet keverni a típusokat. Az eredeti verzió szerint ha ebben a második fázisban még további 3-6kg fogyás van, akkor létrejött a szervezet metabolizmus-változása. Ha nincs fogyás, akkor pech, lehet próbálkozni megint, esetleg a nem betartott előírások itt bukhatnak ki, de elvileg vissza akkor sem megy, max 1-2kg. Viszont, ha nem elég az a súlyvesztés ami az első 90nap alatt megtörtént, akkor a második 90-es fázist is szintén lehet tovább csinálni mint az elsőt. Namost mivel nekem most telik le az első 27-én, és az eddigi -17 kilót én kevésnek találtam, ezért csinálom tovább a következő 90-et is. Eredménynek ez sem rossz, de nekem pont annyi volt a súlyfeleslegem, hogy még tovább kell fogynom. Nem beszélve arról, hogy a mozgás eddig minimális volt sajna, míg innentől keményebbre veszem ezt a részét is.
Ha lenne kéznél digitálisom, már küldeném a mostani képet, de így csak a kiinduló állapotot tudom mutatni. április végén lesz egy parti ahol tuti csinálnak rólam képet, de az nem lenne fair, mert az már egy hónap plusz előnyt jelentene. Na majd kerítek gépet aztán küldök egyet. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy messze nem vagyok még megelégedve magammal, mégcsak félúton vagyok, de az eddigi eredménnyel igen. -
BlacKSouL
addikt
Ok. Én 75-ig szeretném lenyomni, mert csak 173cm magas vagyok, és ha a testtömegindexet nem is számolok, akkoris kb annyival néznék ki magam számára is már elfogadhatónak. Én is június 29-e környékén fejezem be a teljes ciklust. Olyan képet teszek be amiben csak egy tanga lesz rajtam, hogy minden jól látszódjon
Na jó, mivel pasi vagyok ilyennel még viccből sem fenyegetőzöm.
-
BlacKSouL
addikt
Hát az is kétségtelen, hogy erre is ''alkalmasnak?'' kell lenni. Tényleg van akinek valami okból nem lehet csinálni. Én is tudok olyanról, aki pl. azért nem tudta csinálni, mert valamire allergiás volt, és a túlzott gyümölcsevéstől kiütései meg egyéb bajai lettek. Amikor orvosi tanácsra abbahagyta a gyümölcs-részét, akkor elmúlt, de úgy meg nem volt értelme. Lélektanilag is erősnek kell lennie, de szerintem minden diétához kell akaraterő. Nem is kicsi.Nekem pozitív hozzáállással eddig semmi gond, sőt! A látható változás motivál. A gyomrom meg...gimnáziumban nyombélfekély az milyen? És még ezzel együtt sem érzem ilyen szempontból gáznak. De az se rossz, hogy szinte mindennap megeszek 4-5 gerezd termetes fokhagymagerezdet, és az se kezdi ki.
És köszi, igyekszem -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Hát pont ezaz, hogy nem vonod meg a kaját, csak szétválasztod más napokra a bevitelt. Mivel a gyümölcsnek pl több időre van szüksége a lebomláshoz, mint a zsírnak, viszont másképp is bontja a szervezeted, ha egyszerre veszed magadhoz, akkor a szervezetet terheled azzal, hogy rá bízod a feladatot, amit nem tud mindig túl sikeresen elvégezni. Ha egyszerre csak egyfélét nyomsz be, akkor csak azt emészted, tehát az energiát abból veszed ki, csak egyféleképp, egyféle tápanyaghoz szükséges enzimek és emésztőnedvek segítségével. Az energiabeviteli igény egyébként mint már írtam automatikusan csökken, és nem érzed úgy hogy koplalsz. Sem azt hogy pl. proteinnapon hiányzik a kenyér. És mivel a 4 napos ciklus elég rövid ahhoz hogy megvonás alakuljon ki, nincs olyan hogy megvonás. A megvonás alatt azt értem, hogy pl 2hónapig nem eszel egyáltalán szénhidrátot.
Az alatt mit értesz hogy jó minőség?
Leépülésnek nem nevezném, de ha a 150/95-ös vérnyomásom 127/65-re csökkenése, az általános közérzetjavulás, a szemmel látható fogyás, az orvosi vizsgálatok szerinti egészségjavulás leépülésnek számít, akkor hajrá hipertenziós depressziós túlsúlyos betegek.
Ha valakinek addigi életében iszonyat mennyiségű az energiabevitele minimum mozgással, lefogy 20kilót diétával, majd újra folytatja az addigi életét, az nyilván visszahízik. Ha csak annyit visz be amennyi ténylegesen szükséges a napi munkához és mozgáshoz, és később se többet, akkor nem hízhatna el, csak ha beteg. -
BlacKSouL
addikt
Nemtom ezügyben volt-e már reakció, de akkor én írnék párat.
Ezt a ''hülyeséget'' amerikai sportorvosok találták ki súlycsökkentés/fogyás céljából, és a lényege az, hogy a tápanyagösszetételek különböző lebomlási ideje miatt a szervezet általában nem tökéletesen tudja lebontani az egyes összetevőket. Ha viszont szétválasztják az alapvető kategóriákat, akkor csak egyféle táplálékra kell koncentrálni az emésztésnek, viszont 4naponta mindig kap ugyanolyat, tehát nincs megvonási reakció. A beviteli igény tehát rövid idő alatt csökken, és a szervezet felveszi a ritmust. Természetes hogy szokni kell pl, hogy a szaftos pörkölthöz nem ehetünk kenyeret , de ennyi akaraterő meg bármely más diétához is kell. Elvileg vannak előírt adagok is, de eleinte ehet mindenki az adott napra szóló típusú kajából bármennyit, egy idő után úgysem fogja bírni. DE. Ahhoz hogy bármilyen normális súlycsökkentést elérjünk, ahhoz igenis szükséges a rendszeres mozgás, tehát normális eredmény csak azzal együtt érhető el. Napi másfél óra mindennap, egy óra aerob és félóra anaerob mozgás/tevékenység kell hozzá. A szétválasztási szabályok következetes betartásával az esetleges túlsúly mértékétől függően 90nap alatt 10-20kilót is lehet fogyni, és azt megtartani. Ha kicsit is csalunk, akkor nem jön létre a szervezetben az a változás, ami később nem engedi visszahízni a leadott súlyt. A kétkedők azt sem veszik figyelembe, hogy mivel délelőtt mindennap csak gyümölcsöt szabad enni, viszont azt kötelező, ezért a rost- ásványianyag- és vitaminbevitel az átlag többszörösére nő, tehát már önmagában is egészséges lenne. Na és akkor a tapasztalatok:
Egy ismerősöm 90nap alatt 26kilót fogyott, még most is csinál egy újabb ciklust, már 31 kilóval könnyebb, most épp 93kilós. Én dec.27-én kezdtem, 98kiló voltam, most 81 vagyok, és 27-én jár le a 90nap. Mindezt úgy, hogy egyikünk sem mozgott eleget a téli időszakban. Én is folytatni fogom a diétát, de most hogy normális lett az idő, már mindennap elmegyek 2órát úszni és futni naponta váltva. 90nap múlva újra bepostolok, hogy vajon ''visszaszedtem-e az összeset''
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest