- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nubia Red Magic 9 Pro - hivatásos mágus
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrzed
senior tag
Sziasztok!
Egy SU800 firmware-ét szeretném frissíteni.
A gyártó image fájlából készített pendrájv hibára fut frissítéskor. El sem kezdi a műveletet, csak bebootol.
Megoldható biztonsággal a frissítés SSDToolbox-al is? -
mrzed
senior tag
válasz Moonwolf #33922 üzenetére
Igazából nem létkérdés számomra a firmware frissítés...
Csak az a tapasztalatom, hogy háttértáraknál csak kritikus esetben adnak ki új firmware-t. Na meg hozzászoktam, hogy a Magician nem igazán opcionális lehetőségként kezeli a frissítés lehetőségét. Viszont az megcsinálja élő rendszer alól, akár újraindítás, adatvesztés nélkül. Mikor beszereltem az új, M.2-es SSD-t, a Magician még egy sebességtesztet sem volt hajlandó csinálni, míg meg nem volt a firmware frissítés. Az én gépembe beköltözött egy 970 evo, a 840 evo helyére, az ment a fiam gépébe, a lányoméba vettem a SU800-at. A 840-es négy évet vitte a rendszert a gépemben, mindössze 9TBW terhelést kapott, talán még garanciális is.
Frawly:
Közben megpróbáltam toolbox alól, de az az üzenet fogadott, hogy csináljam pendrájvval. Ha nem létkérdés, akkor inkább nem szórakozom vele, több oldalnyi hibaüzenettel fut le a boot. Lehet, hogy csak a HDD-t kellene lehúznom a frissítés idejére, de inkább nem kockáztatom az adatvesztést. Changelog-ot nem találtam, hogy mit is javít a frissítés.Szerk:
R0247ANR firmware van a SU800-on... a logika azt diktálja, hogy ez frissebb, mint a letölthető Q0922FS.[ Szerkesztve ]
-
mrzed
senior tag
Sziasztok!
Egy ssd meghajtónak milyen gyakran van szüksége a trim-re?
Mostanában többször ránézek a win10 meghajtó optimalizálás állapotára. Alapértelmezetten heti rendszerességgel van ütemezve, ha háromszor kimarad, nagyobb prioritással. Először azt hittem, hogy csak az én gépemen van valami fennakadás, mert nem ritka a 30 nap feletti idő, de ugyanezt látom a többi win10-es gépen is. Átállítottam napi rendszerességre az optimalizálás ütemezését, de még így sem ritka, hogy két hete futott utoljára. -
mrzed
senior tag
válasz King Unique #37748 üzenetére
King Unique, Doky586:
Köszönöm a válaszokat. Akkor nem lihegem túl a dolgot, ha épp véletlen ránézek, akkor nyomok egyet manuálisan az optimalizálás gombokon. -
mrzed
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #38303 üzenetére
Nem az mbr a legacy és a gpt az uefi?
-
mrzed
senior tag
Sziasztok!
Három éve vettem egy Kingston A1000 NVME SSD -t, 5év garanciát kaptam rá a PCX-től, tehát még garanciális. Mindössze 3,77TB írás történ rá a smartja szerint. Adattárolásra használon, meg 1-2 játék futna róla, nincs rajta rendszer.
Az utóbbi időben fetűnt, hogy kegyetlenül belassult, 1-2MB/s, néha pár pillanatra felugrik száz fölé, de kínszenvedés kivárni, mire beolvassa, vagy leírja az adatokat, lassabb lett, mint egy merevlemez. A 32 bites szoftvere szerint és az aida szerint teljesen rendben van, nincs hiba egyik smart adatban sem, a legfrissebb firmware van rajta. A 64 bites verziójú szoftvere viszont fel sem ismeri, nem talál kinston ssd-t a gépben.Kérdésem az, hogy van-e valami, amit tehetnék a hiba megoldására?
Esetleg gariztatni lehet így, hogy lekérdezéskor minden paramétere rendben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest