Hirdetés
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dalares
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy HP Elitebook 650 G9 notit. Ebben van egy Samsung MZVL2256HCHQ-00BH típusú 256 GB-os SSD. Nincs vele semmi baj, de a neten túl sok információt nem találok róla. Ez egy OEM SSD lenne? Csak azért kérdezem, mert kíváncsi lennék, mennyi a TBW értéke. Nem mintha sokat számítana, de jó lenne tudni.
-
Dalares
tag
válasz
pluto1969 #48977 üzenetére
Régebben nekem is volt SP S55-ös SSD-m, az két nap után produkálta az első hibás memóriacellát. Bár működik, de egy kevesebbet használt gépbe tettem. A hibás cellák nem szaporodnak azóta.
A mostani Dell Inspiron 3593-as notiban egy 512GB-os Silicin Power A60-as SSD van, ez M.2 NVME szabványú SSD. Ez egyelőre még csak tesztelési fázisban jár, mivel egy pár napja van a gépben. Nem meglepő módon még 100/100-as, és hozza a megfelelő sebességet is. Kíváncsi leszek, elég stabil marad-e a cucc. Utánajárva az láttam, hogy az M.2-es meghajtóik jók, a 2.5 SATA SSD-k szoktak problémázni. Majd most meglátom. Idővel kiderül. Majd megírom a tapasztalataImat.
-
Dalares
tag
válasz
King Unique #46197 üzenetére
Az én gépem BIOS-ában nincs opció a TPM ki-be kapcsolgatására, csak a Secure Boot a kapcsolgatható biztonsági funkció. Gyaníthatóan egyszerre kapcsolja a kettőt.
-
Dalares
tag
Egyes gépekben előfordul hardveres bitlocker. Az én ZenBook-omban ha a BIOS-ban engedélyezem a Secure Boot opciót, a lemezkezelő a partíciókat Bitlocker titkosításúnak látja, mindezt Home Windows mellett. Ha a Secure Boot tiltva van, akkor normális partícióként van kijelezve.
-
Dalares
tag
válasz
Chaser #45812 üzenetére
A Hard Disk Sentinel sem mindig mutat pontos értéket a kondícióra, még akkor sem, ha a legújabb verzió. Van itthon egy másodlagos noti, amiben Silicon Power SSD van. Ezen az SSD-n három hónapja van 2 hibás szektor. Ez szerencsére nem növekszik, csak ott van. A legújabb sentinel 70%-osnak mondja a kondíciót, míg a Silicon Power saját szoftvere, az SP Toolbox 99.98%-ot mutat. Az AIDA64-gyel is megnéztem, az meg 100%-ra becsüli. Igaz, ez utóbbi program csak a teljesítményt jelzi, a kondíciót nem.
Lehet, hogy érdemes lenne megnézni a Magician-nel. -
Dalares
tag
-
Dalares
tag
zizidor - Pyttawrx!
Köszönöm a válaszotokat!
-
Dalares
tag
Bocsánat, ha butaságot kérdezek, de eddig nem sok Samsung SSD-m volt. Most egy 2.5-ös SATA 870 EVO 500GB-os modell van a gépemben. Ahogy nézegettem a modelleket, a régebbi, 860 EVO szinte ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint ez. Mégis, miben különböznek azon kívül, hogy a 870-es újabb?
-
Dalares
tag
válasz
Abel-0101 #44791 üzenetére
A megnevezés és a betűjel ott volt, a specifikációk is, csak a különbség oka nem. A mellékelt fotó pedig csak az SSD-t mutatta, az esetleges csomagolást nem. De mindegy is, mert csak elméleti síkon érdekelt a dolog. Egy 500 gigás Samsung 870 EVO van a gépemben, és tökéletesen elégedett vagyok vele.
-
Dalares
tag
Sziasztok!
Nėzegettem a webáruházak SSD kínálatát, mert kíváncsi voltam a felhozatalra és az árakra. Venni nem szándékozom. Viszont láttam, hogy a SATA kínálatban a Kingston-nak van SKC600, és SKC600B terméke. A két SSD minden specifikációjában megegyezik, még a TBW értékeik egyeznek. Az SKC600B drágább. Csak kíváncsiságból érdekelne, hogy miben különbözik a kettő.
-
Dalares
tag
Nem tudom, hogy volt-e már.
Titokban gyengítette egyik SSD-jét a Patriot. [link]
-
Dalares
tag
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron 3593 notink itthon, amiben egy nvme kompatibilis M.2 csatlakozású SSD-t lehet tenni (1 bevágás). Most egy 256-os Kioxia van benne. Az egyik ismerősöm adna nekem egy 99%-os állapotú, szintén M.2 SSD-t (Samsung 860 EVO), ami viszont SATA szabványú (2 bevágás). Azt szeretném kérdezni, hogy ez az SSD működne-e abban az aljzatban, vagy semmi esély rá? A lassabb sebesség nem probléma.
A válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital Elements 1TB HDD alig használt!
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 8 db Kingston DC500R 960GB SATA SSD HDSentinel adatok mellékelve!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 49 mm Használt, karcmentes állapotban, 100% akku!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest