- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dalares
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy HP Elitebook 650 G9 notit. Ebben van egy Samsung MZVL2256HCHQ-00BH típusú 256 GB-os SSD. Nincs vele semmi baj, de a neten túl sok információt nem találok róla. Ez egy OEM SSD lenne? Csak azért kérdezem, mert kíváncsi lennék, mennyi a TBW értéke. Nem mintha sokat számítana, de jó lenne tudni.
Ne gondoljátok, hogy szerencse nincs, mert ti nem találtátok.
-
Dalares
tag
válasz pluto1969 #48977 üzenetére
Régebben nekem is volt SP S55-ös SSD-m, az két nap után produkálta az első hibás memóriacellát. Bár működik, de egy kevesebbet használt gépbe tettem. A hibás cellák nem szaporodnak azóta.
A mostani Dell Inspiron 3593-as notiban egy 512GB-os Silicin Power A60-as SSD van, ez M.2 NVME szabványú SSD. Ez egyelőre még csak tesztelési fázisban jár, mivel egy pár napja van a gépben. Nem meglepő módon még 100/100-as, és hozza a megfelelő sebességet is. Kíváncsi leszek, elég stabil marad-e a cucc. Utánajárva az láttam, hogy az M.2-es meghajtóik jók, a 2.5 SATA SSD-k szoktak problémázni. Majd most meglátom. Idővel kiderül. Majd megírom a tapasztalataImat.
[ Szerkesztve ]
-
Dalares
tag
válasz King Unique #46197 üzenetére
Az én gépem BIOS-ában nincs opció a TPM ki-be kapcsolgatására, csak a Secure Boot a kapcsolgatható biztonsági funkció. Gyaníthatóan egyszerre kapcsolja a kettőt.
-
Dalares
tag
Egyes gépekben előfordul hardveres bitlocker. Az én ZenBook-omban ha a BIOS-ban engedélyezem a Secure Boot opciót, a lemezkezelő a partíciókat Bitlocker titkosításúnak látja, mindezt Home Windows mellett. Ha a Secure Boot tiltva van, akkor normális partícióként van kijelezve.
-
Dalares
tag
válasz Chaser #45812 üzenetére
A Hard Disk Sentinel sem mindig mutat pontos értéket a kondícióra, még akkor sem, ha a legújabb verzió. Van itthon egy másodlagos noti, amiben Silicon Power SSD van. Ezen az SSD-n három hónapja van 2 hibás szektor. Ez szerencsére nem növekszik, csak ott van. A legújabb sentinel 70%-osnak mondja a kondíciót, míg a Silicon Power saját szoftvere, az SP Toolbox 99.98%-ot mutat. Az AIDA64-gyel is megnéztem, az meg 100%-ra becsüli. Igaz, ez utóbbi program csak a teljesítményt jelzi, a kondíciót nem.
Lehet, hogy érdemes lenne megnézni a Magician-nel.[ Szerkesztve ]
-
-
Dalares
tag
válasz Krystal_s #44982 üzenetére
A Samsung Magician nálam is írt már ki rossz értékeket (870EVO 500GB). Crystaldiskmark alatt nálam is jó. Mivel zökkenőmentesen működik, nem foglalkozom vele. Az eltérés talán az eltérő tesztadatokból adódik. Más méretű és felépítésű tesztfájlokat ír a két program.
-
Dalares
tag
zizidor - Pyttawrx!
Köszönöm a válaszotokat!
-
Dalares
tag
Bocsánat, ha butaságot kérdezek, de eddig nem sok Samsung SSD-m volt. Most egy 2.5-ös SATA 870 EVO 500GB-os modell van a gépemben. Ahogy nézegettem a modelleket, a régebbi, 860 EVO szinte ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint ez. Mégis, miben különböznek azon kívül, hogy a 870-es újabb?
-
Dalares
tag
válasz Abel-0101 #44791 üzenetére
A megnevezés és a betűjel ott volt, a specifikációk is, csak a különbség oka nem. A mellékelt fotó pedig csak az SSD-t mutatta, az esetleges csomagolást nem. De mindegy is, mert csak elméleti síkon érdekelt a dolog. Egy 500 gigás Samsung 870 EVO van a gépemben, és tökéletesen elégedett vagyok vele.
-
Dalares
tag
Sziasztok!
Nėzegettem a webáruházak SSD kínálatát, mert kíváncsi voltam a felhozatalra és az árakra. Venni nem szándékozom. Viszont láttam, hogy a SATA kínálatban a Kingston-nak van SKC600, és SKC600B terméke. A két SSD minden specifikációjában megegyezik, még a TBW értékeik egyeznek. Az SKC600B drágább. Csak kíváncsiságból érdekelne, hogy miben különbözik a kettő.
-
Dalares
tag
Nem tudom, hogy volt-e már.
Titokban gyengítette egyik SSD-jét a Patriot. [link]
-
Dalares
tag
-
Dalares
tag
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron 3593 notink itthon, amiben egy nvme kompatibilis M.2 csatlakozású SSD-t lehet tenni (1 bevágás). Most egy 256-os Kioxia van benne. Az egyik ismerősöm adna nekem egy 99%-os állapotú, szintén M.2 SSD-t (Samsung 860 EVO), ami viszont SATA szabványú (2 bevágás). Azt szeretném kérdezni, hogy ez az SSD működne-e abban az aljzatban, vagy semmi esély rá? A lassabb sebesség nem probléma.
A válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- WD Red és Red Plus NAS 2TB hdd-k 100/100% hibátlanok!
- Bomba ár ! 2TB SanDisk Extreme Portable külső SSD - USB 3.2 Gen2, 1050MB/s , fekete
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest