- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emperor_
addikt
-
dniki88
tag
válasz Silentfrog #32467 üzenetére
Érződik, már induláskor is. Mintha nem is ssd lenne benne.
-
King Unique
titán
válasz Silentfrog #31823 üzenetére
A napi 20 GB még egyáltalán nem vészes, mondhatni átlagos érték, amiről ebben a topikban is volt már szó több alkalommal. A 850 Pro sorozat adatlapján 150 TBW érték van megadva a 256 GB-os modellnél. Az nem derült ki mennyi írás van a tiedben, de ha a 0-tól indulunk, akkor azt ilyen napi átlaggal kb. 20,5 év alatt éri el. De amikor eléri, akkor sem fog egyből tönkremenni, mivel általában jóval többet is kibírnak ezek az SSD-k a névlegesen megadott értékeknél (teszt). Ilyenkor max. csak a garancia ugrik. Addigra viszont már bőven lejár a gari, illetve lecseréled az SSD-t is, aminek valószínűleg előbb fogja beadni a vezérlője a kulcsot.
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz Silentfrog #31823 üzenetére
Baromi sok!
Én kikapcsoaltam a lapozófile-t, van Ramom bőven, igy nem használja az SSD-t.
Ja és a hibernálást is kikapcsoltam.
Nekem eddig az intel ssd-re (MLC-s) 236 tera lett írva, kondició 31%, teljesítmény 80%.
Ez kb 2-3 év alatt. (non stop használom, virtuális gépek futnak, ott is le van tilve a lapotófile) -
margithid
veterán
válasz Silentfrog #31807 üzenetére
Azt megtaláltam én is, de gondolom 70 fok az már nagyon durva.
Valamilyen tapasztalat nincs, hogy esetleg 50 fok felett már előjöhet gyakrabban gond?
Most egyébként 44 fokos, a hdd is, ez szerintemm ég belefér, nyáron lehet lesz 50 fok is.
A házam első hütőj elszállt, lehet majd pótolnom kell, az azért jópár fokot hűt. -
Emperor_
addikt
válasz Silentfrog #30922 üzenetére
Csak olyat szabad venni amihez hologram.os Samsung gari papír és számla is van. Ez esetben lehet a gyártó.hoz fordulni.
Minden más illúzió :-D.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Komplikato
veterán
válasz Silentfrog #30924 üzenetére
Külső garjegyes cuccoknál elvileg első évben viheted a boltba, utána a garancia levelen lévő szerződéses szervizbe vihető. Mondjuk az első évben is inkább utóbbihoz érdemes menni, mert a bolt is oda küldi csak akkor tovább tart. Samsung, LG tipikusan ilyen garancua papiros termék, de van még sok.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Uyuarasy
tag
válasz Silentfrog #30922 üzenetére
Szamlaval (nem tudom itthoni kell vagy mas orszagbol is elfogadjak) engem a fixdirect-hez iranyitottak, ok intezik a gariztatast. De ha elromlik, akkor altalaban annak annyi
-
Emperor_
addikt
válasz Silentfrog #30831 üzenetére
Adata SU 800 a legolcsóbb, ajánlott SSD. Fentebb írtam pld a Kingston A400-ról.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Frawly
veterán
Nem érezni különbséget a gyakorlatban átlag felhasználásnál. A Kingston csak a megbízhatósága miatt nem ajánlott, voltak belőle gyorsan hullós szériák, meg nagy átlagban ár/érték arányban nem számított jónak. 120 gigások futnak ki, sok új modell (főleg a 3D TLC-sek, pl. 860 EVO, MX300, MX500) már csak 250 GB-tól indul, viszont ez nyomja le a 120 gigások árát. 850 EVO-ből létezik 120 gigás, kérdés lehet-e kapni. Esetleg sok Adatából is van az ajánlottak között olyan, amiből van 120 gigás.
Ez a tendencia folytatódni fog, ahogy majd bejön a TLC-sek helyett a QLC-s meghajtók addigra már nem nagyon fognak új modellt kihozni 512-1024 GB-os méret alatt a legalsó árszegmensben sem.
-
varmi2
nagyúr
Érzetre nincs különbség, még a leggyorsabb nvme ssd-nél sem.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Frawly
veterán
válasz Silentfrog #29789 üzenetére
Nem lesz gyorsabb tőle a rendszered, ne cseréld le, ha még működik és nem nőtted ki. Inkább tedd azt a pénzt akkor videókártyába.
-
Remus389
veterán
válasz Silentfrog #29791 üzenetére
igen.
Azt mondom inkább videokártyára költsd. Azt is vettem
Mondjuk egy RX 470-est
-
Remus389
veterán
válasz Silentfrog #29789 üzenetére
Nekem régen pont egy 64GB-os 830-as volt, de tönkrement.
Most egy 850 evo 256gb van.
Szerintem érzésre nem gyorsabb.
költsd inkább videókártyára. -
porker
tag
válasz Silentfrog #2673 üzenetére
Silentfrog,
a legtöbb Kingstone SSD-hez van Toolbox. Pont olyat szúrtál ki amelyikhez nincs? De a datasheet akkor is ott van... vagy nem? -
Bodor
veterán
válasz Silentfrog #2661 üzenetére
Tudtam, hogy milyen , vagy milyen típusú programot keresel, és azt is, hogy a Kingstonhoz nincsen, azért linkeltem helyette a cikket...
De ha nem, hát nem...
Egyébként sem szeretem az ilyen egykattintásos tweak programokat ( nem csak SSD-nél) , mert jobb ha tudja az ember, hogy mit és miért állít el, vagy be, mert adott esetben vissza is tudja állítani. -
porker
tag
válasz Silentfrog #2653 üzenetére
Arra gondoltam, hogy amit ők érdemesnek tartanak az ott van az oldalon. ... Emlékeim szerint semmi ilyen nincs!
-
porker
tag
válasz Silentfrog #2645 üzenetére
Az általad írtak nem konzisztensek!
Ha "teljesen tisztában vagy ezekkel" kijelentésed Bodor által hivatkozott cikkre írtad, akkor minek kérdezel olyat ami ott egyértelműen le van írva?
Röviden: a Windows 7-től kezdődő MS op.rendszerek tökéletesen jól kezelik az SSD-ket (az újabb Linux disztribúciókkal sincs semmi gond), tehát ezeken nem kell semmit állítgatni. Windows XP alá nem tennék SSD-t, a Vista meg erősen kétesélyes (bár amúgy is kerülendő kategória)!
Amúgy meg látogasd meg a Kingstone oldalát és minden kérdésedre választ kapsz! -
Bodor
veterán
válasz Silentfrog #2642 üzenetére
Az SSD-t nem kell optimalizálni, tudja az a dolgát, inkább az operációs rendszer az, amit jól kell beállítani, de az sem ördöngösség. Neked is készült ez a cikk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Python programozás
- Dell notebook topic
- One mobilszolgáltatások
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- WD Red, Pro és Plus NAS HDD-k! 2TB! bontatlanok!
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest