Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Maksabali

csendes tag

válasz Sdi #48754 üzenetére

Úgy kezdődött ez az egész történet, hogy először elszállt egy M2 Sata 500Gb meghajtom!
    Szerencsére egy toshiba wincsin( amit egyébként már nem használtam) az adatok jó része megvolt. Beraktam ezt a winyot, és elkezdtem bemásolni arra a Crucial MX500 SSD-re amiről most szól a történet. Azt vettem azonban észre, hogy baromi lassan megy a másolás erre az SSD-re! Akkor kezdtem el nézegetni különböző programokkal, úgymint, Hard Disk Sentinel, Crystal DiskMark, és a HdTune.
    A Crucialnál ez volt az eredmény

Miközben a másik két SSD-nél meg ilyen értékek voltak!
    Kiváncsiságból a HardDiskSentinel programmal egy felület tesztet küldtem rá a Crucial SSD-re, ami után érdekes módon az SSD írási sebessége megjavult, és azóta is hasonlóak az értékek!

Viszont A HdTune értéke az ugyanolyan maradt, amilyen volt, amit már előzőleg feltöltöttem.
    Ezekután töltöttem a Crucial saját programját, ahol pedig ugye firmware hibát írt ki a program.
    Majd hogy érdekesebb legyen a dolog, megnéztem az SSDOK programmal is az SSD-t, ahol a program alignálási hibát jelzett. Fogtam magam, átraktam minden adatot az SSD-ről, más SSD-k re, akkor pedig ilyen lett a HdTune tesztje!

Eltünt a sok tüske, viszont 600GB-nál ott maradt egy!
    Többször ellenőrizve is ugyanez maradt az eredmény.
    Nos ezek után töröltem mind a két particiót , és csak egy új particiót hoztam létre az SSD-n, aminek most ez lett az eredménye!

Viszont a két másik SSD-nél pedig ezt mutatja a HdTune

és azért ezek az értékek egy kicsit jobbak mint a Crucial SSD-é!
    Na szóval most itt tartok!
    Elnézést, ez egy kicsit hosszú lett, de a történet sem egyszerű!

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák