Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Zotya21 #37727 üzenetére
Viccet félre téve én mint írtam nem vagyok otthon az SSD-k terén, pár napja tanulmányozom csak kicsit körültekintőbben. Azt viszont már észrevettem hogy aki itt tanácsod ad másoknak azoknak sincs túlzottan sok köze hozzá (természetesen tisztelet a kivételnek). Itt értem az alatt Jancsika megvette az X típusú SSD-t neki az a király a többi egy fos, Pistike megvette az Y típusú SSD-t neki meg az a király a többi fos, így olyan ajánlatok jönnek ami éppen az adott illetőnek van a többi meg kerülendő, szerintem ez a vicc...
-
válasz
Zotya21 #37670 üzenetére
A tömörítés magában valóban lassulás de összességében mégsem:
(elméletem)
tegyük fel hogy a háttértár 1sec alatt ír 100mb adatot
ez azt jelenti hogy 100mb-ot 1sec alatt ráírtunk a tárratömörítésnél ez úgy néz ki hogy nem 100mb-ot írunk ki csak mondjuk felét tehát 50mb-ot, igenám de mi azt fél másodperc alatt kiírjuk! Máris kétszer gyorsabb az írás hiszen kevesebb adatot írtunk ki.
Itt jön közbe az hogy ezt tömöríteni kell, ennek az ideje nem mindegy, ha a proci elég gyors akkor gyorsabban megcsinálja mint amennyi időt spórolunk a kiíráson azaz gyorsabb az egész művelet.
Aztán még ott van az a dolog hogy eleve kevesebbet írtunk fel a meghajtóra, több helyünk is lesz!Szerintem ha az a bizonyos sandforce is hasonlót csinál akkor bizony nem lehet lemérni a valós sávszélességét hiszen állandóan változik a kiírt adat tömöríthetősége. Tesztprogik nem tudom milyen adatokat használnak, de ha randomal akkor elméletileg szinte soha nem lesz két egyforma teszteredmény.
-
-
Jester01
veterán
válasz
Zotya21 #37626 üzenetére
Ilyen persze már van. Igaz, ráférne egy kis ráncfelvarrás hogy több memóriát is bele lehessen tenni.
-
attila9988
őstag
válasz
Zotya21 #37621 üzenetére
ennyi erővel akkor a procik is egyre szarabbak mert egyre kissebb a gyártástechnológia és mégis egyre jobbak
A procik igen, mert ott a csíkszélesség csökkentésének megvannak az előnyei. Az NAND lapkák viszont egyre szarabbak lesznek tőle. Ezt nem én találtam ki, nézz utána.
kikapcsolom aztán ha bevág a nagymami wécépumpája akkor meg nézegetek hogy betojt a windóóz
Pont erre mondtam, hogy amelyik hardvert babusgatni kell, azzal valami gond van. A rendszer visszaállítás pedig egy nagyon jó eszköz sokszor vissza lehet vele hozni egy gépet a halálból.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Zotya21 #37623 üzenetére
Azért túl sok mindenre nem jó a ramdrive, valljuk meg őszintén. Én az asztali gépben (8GB ram mellett) nem használom, de a Lenovo e125 netbookomban (szintén 8GB ram és 64 GB SSD mellett) viszont igen. Arra jó, hogy ne foglalják a "fölösleges" temp-fileok a helyet az amúgyis szűk SSD-n (ugye, itt csak egy maghajtónak van helye), kikapcsoláskor meg automatikusan menjenek a levesbe (tehát nem mentem a tartalmát) Swap-file mindkét gépen kikapcsolva, a hibernálás szintén. A netbookon a 8 giga ramból 1 GB-ot adtam a ramdrive-nak. Eddig még mindig elég volt.
Az SSD-t nem tudod vele helyettesíteni, csak "kiegészíteni".
(#37625) Guszti: átlagos, normál programokat használó usernek mégis mire?
A Firefox alapból "kesselhet" memóriába, ha van bőven, ehhez nem kell ramdrive. -
attila9988
őstag
válasz
Zotya21 #37612 üzenetére
de ha ez ennyitől tönkremegy
OCZ -nek volt egy nagy ötlete, miszerint lehetne TLC rammal is szerelni az ssd -ket. Azoknak kb 1000 ciklus a maximum, amit tudnak mielőtt megdöglenek. Ezeket leginkább pendrive -ba szokás rakni, de ha belerakják ssd -be, akkor az eddigiektől is gagyibb cuccokra lehet majd számítani. Azért a rettentő bonyolult vezérlő elektronika nem csodaszer. Nincs az a wear leveling, ami megmentené a helyzetet.... Ja, és ha 25nm -ről lemennek 20 -ra, akkor az MLC is csak tovább romlik... aztán majd jöhet az eldobhatós ssd.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Zotya21 #37520 üzenetére
mi lenne ha nem a Seq adatokra csorogna a nyálad hanem a 4K értékeket néznéd?
úgy őszintén hova kell neked az 500MB/sec sebesség lineárisan és folyamatosan?
mert ugye tudod hogy ez az érték csak a lineáris adatátvitelre vonatkozik?netán 2 SSD-d van és egyikről a másikra ilyen sebességgel szeretnél másolgatni 10-20-30gigás fájlokat?
az SSD igazi előnye a 4K sebességben van ami rettentően nagy még a leggyorsabb merevlemezhez képest is
Aktív témák
Hirdetés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest