Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megkapja a fotós különkiadást a Nubia Z70S Ultra is
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Olcsó, 4G-s, de sokáig bírja
Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
válasz
Aureal #47222 üzenetére
Nekem a múltkor hasonló problémám volt, sem az XP sem a 7 nem akart feltelepülni, mert STOP: xxxxxx hibát dobott fel. Első lépésben én is megpróbáltam a BIOS frissítést, de nem segített. A megoldás az volt, hogy ki vettem a memóriákat majd visszatettem. Ezek után semmi probléma nem volt a telepítéssel. Hogyha van az alaplapodon CMOS törlő gomb, akkor érdemes azt is használni, rendszerindításkor meg majd újra beállítod a BIOS-t.
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy a Windows 7 miért kapcsolja ki a valósidejű teljesítménymérést, amikor egy USB kulcsot vagy valamilyen USB-s tárolót csatlakoztatok a rendszerhez? A Hard Disk Sentinel ennek segítségével méri, hogy pillanatnyilag milyen sebességgel ír és olvas a lemez. Ennek a segítségével tudom leellenőrizni azt is, hogy mekkora mennyiségű írás történt eddig a lemezen (nem minden SSD-nek van olyan SMART attributuma, amely méri az írás és olvasás mennyiséget).
Ezzel a módszerrel visszatudom kapcsolni, de ilyenkor mindig újra kell indítani a rendszert. -
FLATRONW
őstag
Egy jó tanács mindenkinek aki Chrome böngészőt használ, frissítéskor megmaradnak a böngésző előző verziói is. Ezek törlésével 1-2 GB helyett lehet felszabadítani. Egy SSD esetében ez nem elhanyagolható mennyiség.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Mister_X #45590 üzenetére
Nekem kettő is van. Az SSD Now V+ 100 másfél éves és 323 nap tiszta működési idővel rendelkezik és a kondició még mindig 100 százalék. Azt nem tudom, hogy mennyi írás történt rajta. Másfél év után ma lemértem megint a sebességeket és nem csökkent a régi méréshez képest semmit sem. Azt el kell még mondanom, hogy a page file és a temp mappa is az SSD-n maradt. Tehát eddig megvagyok elégedve vele.
A másik pedig egy SSD NOW V+ 200-as. Ezt kb. másfél hónapja használom (csak játékokra). Az írás csak 158 GB, hibátlanul működik (100 százalék kondíció). Remélem ez így is marad.
Szerintem a V+ sorozat rendelkezik az egyik legjobb ár/érték aránnyal (ha nem a legjobbal). Igaz hogy teljesítményben valamivel elmarad a legerősebbektől, de ezt szerintem úgysem lehet észrevenni. -
FLATRONW
őstag
A régi gépemben csak SATA 2 volt amikor megvettem az SSD-t. Minden rendben volt a sebességgel is és a HardDisk Sentinel szerint is. Később lecseréltem a gépet és az alaplapon már volt 4 SATA 3-as csatlakozó is, amiből kettő Marvell 9128 ezérlő vezérelt.
Nem figyeltem oda és a Marvellesre tettem az SSD-t. Apróbb akadásokat vettem észre egy idő után mappa megnyitásakor. Ekkor megnéztem a Hard Disk Sentinel-t, ami azt mutatta, hogy az SSD támogatja a trimet, de nincs aktiválva (pedig aktiválva volt) és amiatt csak 80 százalékos a teljesítmény. Az SSDLife Pro szerint minden rendben volt. Ezután áttettem az Intel által vezérelt SATA 3 portra és a teljesítmény 100 százalék lett és az apróbb akadások is eltűntek.
Azt tanácsolom neked, hogy próbáld ki az SATA 3 porton és ha a Hard Disk Sentinel szerint minden rendben van és a sebességgel sincs probléma, akkor nyugodtan hagyd rajta. Ellenkező esetben tedd át az SATA 2-re. -
FLATRONW
őstag
Még e hónap elején futtattam egy élmény index tesztet és 7,1 pontot kaptam az SSD-re.
Kíváncsiságból ma is lefuttattam és csak 5,9 kaptam. A rendszerbe bekerült egy másik SSD is, de annak nem kéne befolyásolni az eredményt, mivel csak azt az SSD-t ellenőrzi amelyiken a rendszer van (gondolom én).
Egyébként nem zavar a dolog, mert nem érzek lassulást. Az is lehet, hogy egy Windows frissítés miatt lett alacsonyabb erre az SSD-re kapható pontszám. -
FLATRONW
őstag
válasz
baboss #43907 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanez volt a problémám.
A megoldás az volt, hogy arra az SATA csatlakozóra kell dugni az SSD-t, amelyiket az intel chipkészlete vezérrel (nem pedig a Marvell féle vezérlő).Ahogy látom AMD-s alaplapod van, de gondolom itt is a AMD chipkészlete által vezérelt SATA port lesz a megoldás.
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok!
Most szereztem be egy második SSD-t a játékok számára. Lenne 2 kérdésem:
- milyen fájlrendszerrel formázzam meg (exFAT vagy NTFS)?
- érdemes-e a fw frissíteni (jelenleg 502 van fent), mert azt írja csak abban az esetben frissítsünk, hogyha fennáll a probléma -
FLATRONW
őstag
Sziasztok!
Most szereztem be egy második SSD-t a játékok számára. Az lenne a kérdésem, hogy milyen fájlrendszerrel formázzam meg (exFAT vagy NTFS)? -
FLATRONW
őstag
válasz
Wind-Storm #27073 üzenetére
Az alaplap leírásában ez áll:
4 SATA 6Gb/s ports (SATA 1-2 by Intel P67 PCH, SATA 7-8 by Marvell 9128) -
FLATRONW
őstag
válasz
Wind-Storm #26926 üzenetére
Meglett a rejtély oldva.
Az volt a probléma, hogy a Marvel által irányított SATA 3 portra volt csatlakoztatva az SSD.
Átdugtam az Intel által vezérelt SATA 3 portra, és most már a Harddisk Sentinel szerint is megy a TRIM. -
FLATRONW
őstag
válasz
Wind-Storm #26924 üzenetére
A 3.7-est.
Köszönöm a válaszodat. -
FLATRONW
őstag
válasz
Wind-Storm #26921 üzenetére
Crystal Disk Info szerint működik.
Melyik mond igazat?
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok!
A Hard Disk Sentinel szerint nem megy az SSD-en a TRIM (Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív). A Biosban AHCI-ra van állítva, Window7 64 bittes operációs rendszerem van. Egy Kingston SSDNOW 100 V+-ról van szó. Jelenleg az Intel 6 Series/C200 AHCI driver van telepítve, de próbáltam az alap Win7-es driverrel is.
Parancssorban kipróbáltam azt, hogy az op.rendszer elküldi-e a TRIM parancsot az SSD-nek.
Az eredmény 0 lett, tehát igen.
Nem volt valakinek hasonló problémája?
Aktív témák
Hirdetés
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- WD Blue SN580 2TB NVMe SSD - garancia
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest