Hirdetés
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
"sok topikban irnak sok hülyeséget "
Ahogy mondod.....
Kb 1 éves SSD használat után azért leírom ezeket:
Jelenleg ezeket használom: Samu SLC-k RAID0-ban és Buffalo Single-ben1.
Kb 3 hónapig swap nélkül ment SSD-ről az XP rendszer, de néhány program indítási probléma és fagyás után vettem egy külön SSD-t a swapnak, azóta semmi gond.
A nagykönyvben leírt XP optimalizálásokat is megcsináltam, de egy Q9550 és 4GB ram mellett elenyésző volt a hatásuk. Most minden visszakapcsolva.
Win7-et nem tudom optimalizálni, de ilyen erőforrások mellett talán azzal sem lenne szubjektíven érezhető változás.2.
A legjobb bootidőm 7sec volt egy tuninggéppel, de a használható XPSP3 kb. 20sec alatt bootol be. Ez alig gyorsabb mintha HDD-ről indulna. A hálózat indítását/inicializálását nem tudom lerövidíteni
Sajnos a hibárnálásból való ébresztés sem sokkal gyorsabb.
Mióta RAID0-ban vannak az SLC-k a RAID vezérlő indulása is 4-5sec-el meghosszabbítja a folyamatot.
A RAID0 nem sokat gyorsítot a booton a Single SSD-hez képest, de a file másolások, programindítások kb. 60-80%-val lettek gyorsabbak. Végülis megérte....3.
Az SSD-k 60-70% kihasználtság után látványosan belassulnak
Kipróbáltam a "Diskeeper with HyperFast" programot. Egy 90%-ig teli, egy majdnem üres és egy nagyobb file-okkal kb. 60% teleírt SSD-n.
Szerintem nem inicializálja az SSD-ket (legalábbis a samsung és buffalot nem), csak rakosgatja a file-okat. Lényegi gyorsulást sem méréssel sem szubjektíven nem tapasztaltam az optimalizálás után.
Egy hét után töröltem.... pár hónapja semmilyen optimalizálót nem használok, de úgy érzem nincs is rá szükség. (miért lenne? nem telepítgetek új programokat, az adatok más meghajtón vannak.)4.
XPSP3 és WIN7 oprendszer van a 2db RAID0 Samu SLC-n, ezekkell semmi gond NTFS-en hosszú hónapok óta - atomstabil. Gigabyte alaplap integrált Intel SATA vezérlőjét használom.
A harmadik SSD buffalo mlc, ez a mindenes.
Erre megy a swap, és mindenféle cache és egyéb átmeneti fileok, pl renderelés eredménye.
NTFS-vel megakasztotta néha az egész rendszert, de átformáztam FAT32-re és azóta nem tapasztalom a jmicronos akadásokat.5.
Vettem 2 db F1 samu-t is és kipróbáltam RAID0-ban, majdnem ugyanazt tudták mint az SSD-k.
Mégis megtartottam a SSD-ket kis vivódás után, mert csöndesek és az újabb tesztírásokkal szemben szerintem még mindig kevesebbet fogyasztanak mint a 3,5" desktop HDD-k.6.
Ha kicsit lemegy az új INTEL SSD ára, akkor a RAID0-ás samukat becserélem 1db nagyobb Intelre. Akkor is ha kicsit lassabb lesz a boot.
Samu SLC lesz a mindenes / cache tár, a buffalo mlc-t meg eladom, vagy megtartom valami kis PC-be.*****
Mindenkinek ajánlom az SSD-k használatát, ha rendszert telepít rá és csendes asztali gépet akar. Persze csodák nincsenek....
Az SSD-k mellett van 2 adat HDD-m, de szinte sosem hallom a hangjukat mióta az oprendszer lekerült róluk..
A 1 db 32GB SSD is elég volt az op.rendszer alá, amig játékot nem akartam a rá telepíteni.
Azt is csak azért tettem, hogy gyorsabb legyen a betöltés és a save/load.
Értékes adatot nem tárolok a RAID0-ba kötött SSD-ken, de a Single-re sem tenném, mert még mindig jobban bizok a HDD-k ben.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- SK Hynix vagy Samsung 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest