- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- MWC 2026: Újból érik a szeder az Unihertz kertjében
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
HEBI
senior tag
-
Notes
senior tag
Havertól kérj kölcsön egy FDD-t. Hamarabb meglesz úgy látom. :)
-
HEBI
senior tag
Találtam Win98SE-s gépet! Megcsináltam a USB bootos Zipdrive-ot (Pendriveból), de ezzel meg nem hajlandó elindulni a gép, pedig képes USB-s kisfloppiról indulásra a BIOS alapján. Villog is rendesen a pendrive, de hiába. Szóval meg vagyok lőve. De szereztem még egy kellemetlen tapasztalatot a ZYNET ''márkájú'' pendrive driverét WIN98SE alá szerintem ne tegyétek fel, mert hazavágta a CD-ROM-ok ASPI-ját. Ki kellet javítanom még ezt is azon a WIN98-as gépen.
:DDD -
HEBI
senior tag
Na nyomoztam.
A hibaüzenet pontosan: IDE #1 ERROR
Ezt az okozhatja, hogy a firmware határozza meg a laptop optikai meghajtók master vagy slaveségét. Azaz ezt csesztem el. Létezik egy grafitozáshoz hasonló megoldás, de én a gépet nem szedem szét.
Ha valakinek van ötlete, ne kíméljen! -
HEBI
senior tag
Toshiba DVD-ROM-on csináltam firmware frissítést! Letöltöttem a cuccot, rá a kisfloppyra, arról a Boot-Cd-re, mert nekem NINCS KISFLOPPY a gépemben. Boot, frissítés, restart. #1 device fail hibaüzenet még a biostól! De megy tovább a gép, WinXP bejön, de nincs DVD drive. Mivel menet közben cserélhető a DVD-drive kiránt, betol, New Hardware Search Wizard, New Hardver Found, minden megy rendesen, hibátlanul megy a DVD (és sokkal gyorsabban grabbel DVD-t). De minden egyes indításnál a fenti hibaüzenet és nincs drive, amíg nem tologatom. Ezzel még meg is békülnék, de így nem tudok a HDD-n kivül semmi másról bootolni és ez nem egészséges hosszútávon. OK, akkor mondom visszateszem az eredeti firmwaret. De hogyan... Kisfloppy nincs, rendes firmware meg csak arra van. Találtam egy windowsos frissítést is, de ez meg nem találja a drive-ot, pedig az eszközkezelőben benne van, rendesen működik. Várom az okos ötleteket! Előre is köszönöm.
A saját ötletem: kerítek valahonnan egy USB-s kisfloppyit és arről fogok bootolni. DE nem tudja valaki, hogy pendriveról lehet-e bootolni és hogyan. Az biztos, hogy formázni nem lehet ''DOS-os'' rendszerlemeznek...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Ryzen 7 3700X / RTX 2060 SUPER / 32GB RAM / 512GB NVMe Gamer PC
- ASUS TUF Gaming i9-10900Kf 32GB RAM RTX 3060 Ti Vízhűtés
- ACEMAGIC F3A Mini PC 64GB RAM 1TB SSD AMD Ryzen AI 9 HX 370 + 2x LG 24" monitor, garanciával
- i5-9600KF + ASUS PRIME Z390-P (RAM nélkül)
- 4K Gamer PC (Ryzen 9 7950X3D, RX 7900 XTX, 64GB DDR5)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming RTX 5090 32GB GDDR7 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T14s G2 Core i5-1145G7 Touch 16Gb Ram Intel Iris Boltból számlával Garanciával
- iKing.hu Nothing Phone 2 Pro 8/128GB White használt karcmentes 6 hónap garancia
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RTX 5070 / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK!
- Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk /Lenovo ThinkCentre mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest