Hirdetés
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Luxuspóráz: okosláncot akasztana a nyakadba az Apple
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Retró külső modern Bluetooth funkciókkal
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
Aktív témák
-
HEBI
senior tag
-
Notes
senior tag
Havertól kérj kölcsön egy FDD-t. Hamarabb meglesz úgy látom. :)
-
HEBI
senior tag
Találtam Win98SE-s gépet! Megcsináltam a USB bootos Zipdrive-ot (Pendriveból), de ezzel meg nem hajlandó elindulni a gép, pedig képes USB-s kisfloppiról indulásra a BIOS alapján. Villog is rendesen a pendrive, de hiába. Szóval meg vagyok lőve. De szereztem még egy kellemetlen tapasztalatot a ZYNET ''márkájú'' pendrive driverét WIN98SE alá szerintem ne tegyétek fel, mert hazavágta a CD-ROM-ok ASPI-ját. Ki kellet javítanom még ezt is azon a WIN98-as gépen.
:DDD -
HEBI
senior tag
Na nyomoztam.
A hibaüzenet pontosan: IDE #1 ERROR
Ezt az okozhatja, hogy a firmware határozza meg a laptop optikai meghajtók master vagy slaveségét. Azaz ezt csesztem el. Létezik egy grafitozáshoz hasonló megoldás, de én a gépet nem szedem szét.
Ha valakinek van ötlete, ne kíméljen! -
HEBI
senior tag
Toshiba DVD-ROM-on csináltam firmware frissítést! Letöltöttem a cuccot, rá a kisfloppyra, arról a Boot-Cd-re, mert nekem NINCS KISFLOPPY a gépemben. Boot, frissítés, restart. #1 device fail hibaüzenet még a biostól! De megy tovább a gép, WinXP bejön, de nincs DVD drive. Mivel menet közben cserélhető a DVD-drive kiránt, betol, New Hardware Search Wizard, New Hardver Found, minden megy rendesen, hibátlanul megy a DVD (és sokkal gyorsabban grabbel DVD-t). De minden egyes indításnál a fenti hibaüzenet és nincs drive, amíg nem tologatom. Ezzel még meg is békülnék, de így nem tudok a HDD-n kivül semmi másról bootolni és ez nem egészséges hosszútávon. OK, akkor mondom visszateszem az eredeti firmwaret. De hogyan... Kisfloppy nincs, rendes firmware meg csak arra van. Találtam egy windowsos frissítést is, de ez meg nem találja a drive-ot, pedig az eszközkezelőben benne van, rendesen működik. Várom az okos ötleteket! Előre is köszönöm.
A saját ötletem: kerítek valahonnan egy USB-s kisfloppyit és arről fogok bootolni. DE nem tudja valaki, hogy pendriveról lehet-e bootolni és hogyan. Az biztos, hogy formázni nem lehet ''DOS-os'' rendszerlemeznek...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Villanyszerelés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Autós topik
- További aktív témák...
- ELADÓ GARANCIÁS GAMER PC! RYZEN 7 9800X3D, RX 9070XT, 32DDR5, 1TB SSD.
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RTX 5070 / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK!
- Asztali PC , i5 8600k , 1660 Ti , 16GB 3200MHz , 500GB m.2
- Mac mini M4 PRO Makulátlan állapotban mint az új 2 év garanciával AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- GAMER PC! i9-13900 / RTX 4070 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w Gold! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új HP 17 FHD IPS AMD Ryzen5 7520U 4.3Ghz 8GB DDR5 256GB SSD AMD Radeon 610M Graphics Win11 Garancia
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest