Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
aizen92 #104579 üzenetére
Hozzájutottam végre, sajnos moziban nem sikerült elcsípni.
Érdekes film volt, művészfilm majdnem mainstream köntösbe bújtatva, de talán éppen emiatt az átütő erő elmaradt. Abszolút értékelhető dolgokat állított szépen sorba, de kohézió az nem nagyon akadt, így aztán számomra egy kissé elveszett az üzenet a szimbólumok és metaforák kavalkádjában. Különösen kár a vacsora jelenetért, ami önmagában nagyon durván jól sikerült, de hiába kapcsólodott üzenetében a filmhez, a jelenet beillesztése kissé erőltetettnek tűnt, túlságosan egyértelműen a sokkolás, megbotránkoztatás volt a cél és csak lóg a levegőben.
Azért soha rosszabbat (bár kissé rétestészta volt), köszi az ajánlást.
#The Square #értékelés
-
törölt tag
válasz
aizen92 #95000 üzenetére
Megdöbbentő hír ez. A szívrohama után nagyon bíztam abban, hogy gond nélkül felépül, örömmel olvastam, hogy stabilizálták az állapotát. Erre tegnap este érkezik a halálhíre. Letaglózó. Gyerekkorom nagy szerelme volt (ha lehet ilyet mondani egy 10-12 éves kis srác esetében), egyszerűen imádtam. Felnőttként is egyfajta nőideált jelentett, és nagyon sajnáltam, hogy a SW filmek után olyan borzasztó mélypontokra jutott, amikről mindenütt olvasni lehetett. Többre volt hivatott, de így is egy generáció hercegnője volt, ezt bizton állíthatom.
Nyugodj békében Leila.
Úristen, milyen szürreális leírni ezt...
És akkor most Kylo Ren azt hiszem tökéletesen elmerülhet a sötét oldalban a VIII. részben, mert
itt az "alkalom", hogy az apja után az édesanyját is meggyilkolja... [ Módosította: radi8tor ]
-
KaitouP
nagyúr
válasz
aizen92 #95000 üzenetére
Amikor most megláttam a hírt, egyszerűen nem akartam elhinni.
Már azt rossz volt hallani, hogy szívrohamot kapott, szurkoltam érte hogy ez a dolog ne következzen be, és hogy felépüljön, erre tessék. Kedvenc színésznőm...
Legyen az Erő mindig Veled, drága Leia hercegnő!
2016 meg takarodjon a büdös mocskos pi...ba!!!
-
callmeakos
veterán
válasz
aizen92 #95000 üzenetére
2016, na most takarodhatsz el a vérvörös p*csába.
Amikor hallottam híét a szívrohamának, nem is igazán izgultam, mert (és most viccen kívül) biztos voltam benne hogy fel fog épülni, és még benne lesz jó sok év. Erre bazdmeg ez. Nem is akarom elhinni.
Nyugodjék békében hercegnő.
-
spammer
veterán
válasz
aizen92 #90817 üzenetére
Nagyon komoly történetre azért ne számíts, főleg a vége felé talán picit elkapkodott volt, de ez inkább egy laza buddy-comedy, nem is akart komoly krimi vagy detektívsztori lenni. A film stílusa/hangulata viszont szerintem egész jól megidézte az akkori filmeket. Mondjuk én imádom ezt a korszakot, meg a zenéit is, úgyhogy nálam eleve előnnyel indított. Nem világmegváltó, de a mai popcorn kínálatban számomra üdítő volt egy ilyen film.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
aizen92 #90230 üzenetére
Ja, ezeknek a nagy része szvsz is jó mozi. Párat azért hamarosan pótolnom kellene. Pl. így kapásból az elejéről nem tudom eddig miért maradt ki a Wall-E, meg az Edge of Tomorrow.
Az Another Earth az, amikor a másik világ az ember feje felett van gyakorlatilag közvetlenül? Az egyiken a gazdagok, a másikon a pór nép él, és (kicsit sem elcsépelt rómeóésjúliás megoldással) két fiatal egymásba szeret? Kép alapján mondjuk nem. Akkor annak mi is a címe? -
Dilikutya
félisten
válasz
aizen92 #87580 üzenetére
Killer Kondom. Mennyire akadjak ki egy Alien tamponon?
Egyébként imádom Ed Wood munkásságát, A gyilkos paradicsomok támadását, a Terrorvíziót és a Gyilkos bohócok az űrből című remekműveket.
-
-
-
-
Viszlát
addikt
válasz
aizen92 #87029 üzenetére
The First Time: egészen kellemes coming of age film, nem túl nehéz, de nem is semmitmondó.
Enough Said: idősebb korosztály, komolyabb de kellő humorral megfűszerezve. Nem túl rég láttam, engem teljesen elbűvölt.
Melinda & Melinda: Woody Allen szerepében Will Ferrell, talán emiatt az egyik legkönnyedebb filmje, persze azért az összetéveszthetetlen stílusjegyek nem hiányozhatnak.
The Way: nagy kedvenc, igazi dramedy jóóó sok mondanivalóval.
It's Kind of a Funny Story: borúsabb hangulatú, de meglepően jó film, és azért mosolyra is bőven ad okot. Már csak a Queen feldolgozás miatt is érdemes megnézni.
Mujeres al borde de un ataque de nervios: Almodóvar, nagyon spanyol, ha bejön az ilyesmi, akkor erősen ajánlott. -
Dilikutya
félisten
válasz
aizen92 #87029 üzenetére
Felüdülés egy filmmel, amiről az elején tudni lehet, hogy meghal
? Tényleg ennyire lesajnált dolog lett szórakoztató filmeket nézni, és csak a prolik ülnek le egy vicces, szórakoztató, esetleg sima akciófilm elé, ahol a végén a főhős életben marad? Elvonatkoztatva a szuperhősöktől, mert azokat újabban az is megnézi, aki elvileg rühelli.a leukémiás lány Tegnap megnéztük a Gyógyegér vacsorára c. marhaságot. Na, az felüdülés volt, jót röhögtünk rajta, és végül a gyógyegerekből sem csinált viccet.
-
Viszlát
addikt
válasz
aizen92 #86023 üzenetére
Én is valami hasonlón dolgozom, de nagyon-nagyon nehéz, vannak évek amiből 20-30 filmet is be lehetne tenni (illetve nem tudom őket hogyan kihagyni). Amúgy nem rossz összeállítás, bár kissé blockbuster terhelt. Igaz a leírás alapján végülis lehetett ez is az egyik szempontja a készítőnek (ami gáz, de hát az ő videoja).
-
spammer
veterán
válasz
aizen92 #86023 üzenetére
Jó kis videó, de kár, hogy kimaradtak olyan nagy címek, mint pl. az Alien, Blade Runner, Terminator, Full Metal Jacket, Forrest Gump, American Beauty, Eyes Wide Shut, Basic Instinct, The Fountain, Watchmen, Requiem for a Dream és még lehetne sorolni. Kevés ez a 100 shot a 100 évre.
Avengers és hasonlók helyett inkább raktam volna be valamit a fentiek közül.
-
törölt tag
válasz
aizen92 #85122 üzenetére
Annyi változás van, hogy újabban van spoiler tag + Tg, amik eddig nem voltak.
Mivel nem szakmai a topik, a moderálásnak nem sok értelme van, max nagyon kirívó esetben, ami már tényleg szabályt sért.
Egy trollnak meg próbáld meg megmagyarázni, hogy ő a troll és miért.
Próbálkoztunk mi már sokszor sok dologban, nem volt értelme. Szerintem.
De hátha az új lendület és lelkesedés vezet valami jóra.
Bár én már közömbös vagyok ezzel a topikkal szemben. Régebben minden hsz-t olvastam. Most már nagyon sokat átpörgetek, mert értékelhető filmkritika talán 2 van egy hónapban és csak néhány user hsz-eit olvasom. Tiltani meg azért nem tiltok, mert akkor meg megfogyatkoznának a hsz-ek, Tg-t meg egyébként sem lehet tiltani.
Úgyhogy hajrá, hátha sikerül megváltani a világot.(#85121) lionshamlet ezt megtartanám magamnak, aki olvassa rendszeresen a topik többségét, az tudja.
-
devil-k
nagyúr
válasz
aizen92 #85122 üzenetére
Az én javaslatom, mindenféle bonyolítás nélkül.
Egységes cím, formázás és pontozási rendszer legalább.
------------------------------------------------------------------
XYZ magyar címe
XYZ eredeti címepontszám/10
------------------------------------------------------------------
(#85124) cyberkind
Pontosan. -
-
törölt tag
válasz
aizen92 #85111 üzenetére
Egyem a drága szíved, de irigylem az optimizmusodat.
Csak hogy értsd a helyzetet:
Pár éve volt már ilyen próbálkozás, akkor megbeszéltük, hogy kiírjuk a filmcímeket, 10-es pontrendszert használunk, esetleg beleírjuk, hogy kritika vagy értékelés és akkor könnyebben visszakereshető 1-1 film, amiről van érdemi kritika.
És csak hogy lásd a nagyobb képet: a legelső topik 2005 végén indult, van már 2 archívum, a régi "öregek" közül már csak páran vagyunk itt, mi sem rendszeresen. Sajnos lassan már egy kezemen meg tudom számolni kik ezek az emberek. Aztán néha jönnek ifjú titánok, lelkesek, értelmesek, kicsit felborítják a topik életét (jó értelemben), de a vége mindig ugyanaz.
Ugyanaz a dolog ismétlődik 2-3-4 évente. Végre kialakul egy közösség, egy normális kommunikációs rendszer, közben jönnek újoncok vagy akik eddig nem is találkoztak ezzel a topikkal. Aztán azok szépen telibetojják az addig felállított rendszert. Jönnek a 2-3 soros tetszik / nem tetszik kritikák, egymás csesztetése, személyeskedés, belekötés a kritikákba értelmezés nélkül, szájkarate. Majd aki már itt van hosszabb ideje, az megunja ezt, néha benéz, van aki kikopik a topikból. Ja és mindig van 2-3 aktuális trollunk.
Szóval a többségnek fel kellene ismernie, hogy mi az, amit már 10 éve próbálunk itt felállítani, mint normális és követendő standard, de hiába, a többség nem képes az intelligens kommunikációra vagy egyszerűen csak nem érdeklik a környezeti változók.
Lehet próbálkozni, mi is megtettük már többször is, sok kezdeményezés volt, semmi értelme, mert sok a birka. Akinek nem inge...
-
Pearce
aktív tag
válasz
aizen92 #85102 üzenetére
"Cím Angolul és ha van akkor a magyar mellé! , IMDB linkkel mögötte."
Miért? Valakinek fáradság fél perc google-özés egy angol címnél, hogy mi a magyar megfelelője? Ennyire azért ne legyen már senki elkényelmesedve.
"Lenne egy X/10 illetve ha valaki nem szeret pontozni, akkor egy (_hoffman úrból kiindulva ) ajánlott / nem ajánlott kategória."
Valaki pontoz, valaki ajánlott / nem ajánlott-oz, valaki meg tetszett, nem tetszett, marha jó volt, egy adag trágya volt, stb. Szerintem mindhárom értékelés egyértelműsíti, hogy az egyénnek tetszett vagy nem tetszett az adott mozgókép.
Megint annyira meg akarjátok reformálni a topikot, mikor mi volt a kiindulás? Hogy valakinek nem tetszett, hogy most oldalakon keresztül a BvS megy. Szerintem eddig is átláthatóak voltak az eddigi írások és ha valaki nem volt lusta, akkor simán meg tudta keresni, amit meg akart.
-
Viszlát
addikt
válasz
aizen92 #85043 üzenetére
Na igen, ha nagyon nekifekudnek, tuti talalnek valami leirast ami megmagyarazza az utalasokat, de ahhoz nagyon ra kene erni.
Anno Sorkin sorozataival is igy voltam, felpercenkent eldurrantott valami utalast, ugyhogy sokszor 3-4 orat tartott mire vegigneztem egy 40 perces West Wing reszt.
Proci: koszonom az ajanlast, mindenkeppen megprobalom. Amugy meg define furcsa.
A nagyon elvont dolgokat azert ritkan csipem, nem szeretem amikor a muveszi onkifejezes a mondanivalo rovasara megy. Gilliam-et nagyon kedvelem, de kezd kisse unalmassa valni, mindig ugyanaz szinte. A Zero Theorem-et is Waltz jateka mentette meg szamomra az unalmas ismetles klisejetol. Persze azert kivancsi leszek az uj filmjere, foleg, hogy a temavalasztas eleg jonak tunik.
-
brownus
veterán
válasz
aizen92 #84716 üzenetére
csak átfutottam a cikket (tetszik, de most túl hosszú, még csak egy kávén vagyok túl ), de ami megmaradt bennem az az, hogy (és nem csak a filmgyártásban) mennyire jellemző ránk,
engem kivéve, ez a kib.aszott szentimentalizmus, a retró utáni vágy, az elszakadni nem akarás a múlttól, hanem a benne élés.
számomra ez már kegyetlenül unalmas és fárasztó. és ez igaz szinte az élet minden területére magyarországonképtelenek vagyunk megújulni (nem elfelejteni kell a múltat, csak lezárni. ilyenkor nagyon tudom utálni/sajnálni ezt a béna magyar népet, annyira szerencsétlenek vagyunk sokszor, hogy az már fáj)
persze nimród célja pont az ellentéte ennek, görbetükör a társadalomnak, az embereknek.
de lehet rosszul látom!?
-
spammer
veterán
válasz
aizen92 #84578 üzenetére
Pont ma 10 éve hunyt el Stanisław Lem, szóval jó alkalom a megemlékezésre (még ha a film más is).
-
Dilikutya
félisten
válasz
aizen92 #84155 üzenetére
Egész biztos, különben nélküle csak egy ugrálós középkori kalandfilm lesz. Bár lehet annak jobban örülnék, nekem az Assassin's Creed amúgy sem jelent semmit, de az ilyen kardozós-basz*s kalandfilmeket szeretem.
Nekem a Perzsia hercege is tetszett, pedig a DOS-os Prince-hez az égvilágon semmi köze nem volt, az Ubisoft játékait pedig a förtelmes kameramozgás miatt kihagytam. -
Viszlát
addikt
válasz
aizen92 #84133 üzenetére
Hm,erről nem tudtam, mondjuk nem használtam még böngészőn keresztül, csak a saját app-jaival. Ha nem titok, milyen hasonló magyar szolgáltatáson dolgozol/tok? Nem nagyon vagyok képben az otthoni dolgokkal...
Na igen, a bitrate... A legjobb amit eddig láttam az a Better Call Saul volt, UHD @ ~32 Mbps, de például a House of Cards meg csak 21-22, szintén uhd. De az átlag FHD bitrate az 6 Mbps körül mozog, egy-kettővel találkoztam csak ami 8-10 körül mozgott, pl. The Good Wife.
-
Viszlát
addikt
válasz
aizen92 #84080 üzenetére
Az különösebben nem zavar, hogy mások hogyan csinálják, de az igen, amikor próbálják megmagyarázni, hogy úgysem látni a különbséget és én sem láthatom.
Kb. egy hónapja 4k felbontáson és 65"-n tolom, eszméletlen mennyit hozzáad az élményhez, előtte FHD 50" volt. Pedig még igazán jó UHD forráshoz nem is lehet hozzáférni, de már a Netflixes agyontömörített sorozatok is egészen jók.
-
Viszlát
addikt
válasz
aizen92 #84078 üzenetére
Sztem annyira nem meglepő, tekintve, hogy még itt is ahol koncentráltan vagyunk az átlagosnál filmkedvelőbbek, többször olvastam okfejtést, hogy semmi értelme a FHD felbontásnak, a 720p is tökéletesen elég. Minek is vennének az emberek akkor kevésbé tömörített formátumot, amikor ilyen csúnya vakságban szenvednek.
-
Pitterix
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest