Hirdetés
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
mayday00
üzenetére
Én ezt értem
De annyi eszük sincs, hogy belegondoljanak, hogy a valóság is ilyen, sőt lefogadom, hogy aki panaszkodik egyszer se volt egy komolyzenei koncerten. Hát meglepődnének a hangerőn... nem csoda, hogy egyikőjükből se lett hangmérnök, csak fikázni tudnak... 
(#63900) radi8tor1: Múltkor még az eredeti szinkronban volt sok a mély, a szinkronosban meg kevesebb, esküszöm ide írták be....most akkor mi is van....nagy itt a káosz, szerintem ne beszéljük ezt itt meg

-
PuMbA
titán
válasz
mayday00
üzenetére
Mármint valósra?
Egy űrhajóban nem sok mindent hallanál a beszédedből, mint ahogy egy orgona mellett a templomba is elég nehezen beszélsz vagy akár, ha elmész egy komolyzenei koncertre, mert szétszakít a hangerő....hozzászoktunk nagyon az összenyomott hangzáshoz manapság, régi filmeknél is volt ilyen, de csak angol szinkronnal, mert annyira rosszak voltak a szinkroneszközeink a 80-es években 
cyberkind: Brutál-mutál...az utóbbi évek/évtizedek legnagyobb hangdinamikájú filmje

-
emiki6
veterán
-
mayday00
őstag
Interstaller. A BD-n direkt csinálták szarra a hangokat? A párbeszéd tök halk, a effektek üvöltenek. Mindenhol csak panaszkodnak..Ez mire jó?
-
-
cyberkind
félisten
válasz
emiki6
üzenetére
Imádom ezt a filmet is, van valami a Nolan filmekben ami miatt különlegesek, legalábbis nálam, amióta megnéztem nincs nap hogy ne jutna eszembe, de a többi filmjével is így vagyok, a Batman-ről nem is beszélve, zseni ez az ember meg a csapata.

Remélem sok filmet csinálnak még.

-
emiki6
veterán
Azért volt mögötte munka bőven és a makettezés sem ment ki a divatból.

-
Ispy
nagyúr
Annyit szövegeltetek itt nekem a SW-ről, hogy kedvem támadt megnézni az egészet megint, jó régen láttam már.
-
gmx9
aktív tag
Mulholland Drive
Az egyik olyan nagyobb film, ami kimaradt eddig. Szerintem kb. mindenki hallott róla, úgyhogy csak röviden. Tipikus Lynch, részletes, összetett, elgondolkodtató, több értelmezést is magának tudható. Utóbbiról regényt lehetne írni, úgyhogy aki hozzám hasonlóan még nem látta és szeretné megnézni, ne számítson egy popcorn-filmre.
Sin City
Itt is van egy másik darab. Elkezdtem anno, de nem jött be valamiért. Pár év után ismét elővettem, most már élveztem. Szintén kb. mindenki tudja miről van szó, úgyhogy sokat nem tudok hozzátenni megint a már ezerszer elhangzottakhoz. Úgy tudom sokaknak Marv történetszála és karaktere jött be a legjobban, nálam is ő vitte a prímet.
A fekete ruhás nő
Volt már szó nem egyszer róla a topikban is, és bár akkor még nem láttam végig, de látatlanban is elmondhattam, hogy messze van egy 1-es filmtől. Először is az alapjául szolgáló 83-as regényről: nem tudom az eredeti milyen, lefordítva olvastam és a nagy része elég gyengén volt megírva. Oldalakon keresztül voltak leírások sokszor jelentéktelen dolgokról, vagy több bekezdésnyi felsorolás, nem beszélve a folyamatos ismétlésről, amivel azt éreztem, hogy az amúgy sem hosszú és mély sztorit tovább nyújtja az író, csakhogy legyen elég oldal. A történet klasszikus szellemhistória, mint írtam már egyszer, nem ad semmi újat, sőt, ennyi év távlatából eléggé elcsépelt.
A negatívumai ellenére volt egy-két jól megírt rész, a filmben szerencsére ezekre koncentráltak és meg is változtattak néhány dolgot. Az első 20-30 perc elég lassú, nem érzem annyira, hogy ez kellett volna. A főhős kezdetleges hitetlensége pl. nem nagyon került elő, ezt a jellemvonást inkább Mr. Daily kapta. Kb. az első óra körül kezd bepörögni a film a házban történő eseménysorozatok által. Hogy ne húzzam ezt se sokáig, röviden ismét:
Pozitívumok:
- nincsenek fröcsögő belek, tonnaszámra folyó vér
- igényes látvány, jó helyszínek, jól játszottak a házzal
- néhány ötletes megoldás, beleértve a kamerával való kisebb játszadozást, bizonyos részeknél jól fokozták a feszültséget
- Radcliffe nem volt rossz, bár kicsit visszafogottan játszott
- korrekt befejezés (eltér a könyvtől)Negatívumok:
- nem valami erős sztori
- nem valami erős karakterek
- nem nagyon sikerült atmoszférát, hangulatot teremteni, legalábbis nekem nem jött át semmi, pedig éjjel néztem
- többnyire elcsépelt horrorelemek (háttérben mozgó árnyék, jumpscare-szerű hangok alkalmazása, 1-1x a képünkbe is nyomnak valamit)Tipikusan az a film, amit nem bánsz meg, ha megnézed, de ha kihagyod, akkor sem fogsz fájdalmat érezni. Egy közepes horrornak mondanám.
-
cyberkind
félisten
Az Arkham elmegyógyintézetbe is ellátogat a Suicide Squad?
Bárcsak hasonló lenne az intézet mint a játékban!

-
eeXaa
addikt
válasz
callmeakos
üzenetére
...sorry de én e téren pjuriszt vagyok, nekem minden a 3 részen kivűl rókabőr nyúzásnak tűnik, és sajnos az előzmény 3 részre is csak nagyon nagy jó indulattal tudok úgy nézni, hogy kapcsolódik a lényeghez...
...mellesleg azért brilliáns, hogy a dizni kezébe kerültek a jogok, mert az IGAZI SW-k óta egyetlenegy film ért fel élményben erre a szintre ez pedig a John Carter -
callmeakos
veterán
Fáj biztos beismerni, de a SW nem a régi trilógiából áll, és ha tetszik ha nem, az új is hozzátartozik, sőt. Állíthat a Dizni akármit, a SW nem merül ki a filmekben. Sok esetben grandiózusabb történetek jönnek létre a könyvek által, és kapaszkodj meg, sok játékban is. Lehet itt most sznoboskodni, de ettől ez még tény.
-
eeXaa
addikt
...milyen SW univerzumról beszéltek
...eddig 3 rész volt, és most jön a negyedik a force awaken, minden más csak szeretne az SW-hez tartozni 
-
cyberkind
félisten
válasz
devil-k
üzenetére
Csak szemcsi nélkül.

A SW-ot tuti nem, a Karibot meg nem tudom, bár azzal nincs bajom, az első 3 rész kifejezettem tetszik, és szerintem jóra is sikerült, az más kérdés hogy Johnny D.-nek nincs más király szerepe az utóbbi években, de van ilyen.
SW-nál meg annak örülök hogy a rendező J.J. lett, és valszeg jön vissza a 9. részre is, ezek jó hírek, ő képben van ezzel a témával, jobban mint Lucas az új részekkel, ha már jobbat kapunk mint az újak, én elégedett leszek. -
cyberkind
félisten
válasz
devil-k
üzenetére

Dehogy az, csupán nem értem hogy a Dízni miért nem tud élni a lehetőségekkel, pontosan ahogy a Star Wars 1313-at is kaszálták, pedig az ígéretesnek tűnt, nem értenek ezek a jó filmekhez, csak a Vasember meg társaihoz, na de majd a DC odaver mindenkinek, velük nincs bajom.

Most majd jól megesznek a fanok.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
callmeakos
üzenetére
Battlefrontnak volt sztorija?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Komplikato
üzenetére
Ahogy latod, azt is kivettek a kanonbol.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Persze, igazad van, csak én ezt az egészet érthetetlennek találom. A könyvek között is vannak marha jó anyagok, de mi értelme volt például olyan játékokat kiszedni, mint a Kotor széria. 4000 évvel játszódnak az első mozifilm előtt, nem tudom miért zavarta őket. No mindegy, ez csak az én marhaságom szerintem.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Akik szeretik a Star Wars hatalmasra nőtt világát, azoknak rossz hír. Ez a világ kanonizált része, sem a könyvek, sem a videojátékok többsége nem számít már.
-
tibbike01
addikt
Song of Sea
Ez most nekem nagyon nem jött be. Inkább nem is értékelem.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem, ilyeneket nem. Csak az alapokat tanultam meg. Kb. fél év után abbahagytam, inkább visszamentem hasznos önvédelmet gyakorolni.

Más: Last Knights-ot érdemes lehet fél szemmel figyelni, főleg ez a képe megmosolyogtató. Itt aztán minden van, totálisan polkorrekt film lesz ez alapján.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
Én mondjuk egy dolgot köszönhetek a Tronnak ténylegesen, a második film után ismerkedtek meg a trickinggel.
Miután megnéztük a filmet, rákerestem a formára, aki Rinzlert játszotta és rögtön megtetszett ez az ugra-bugra (ez a videója pl), ráadásul akkor pont kerestem valami mozgásformát.
-
BITBOYS
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nekem sajnos nincs

Ezt viszont rendesen összehozták: Japan tron dance biztos volt már..mod: Ok, részemről kiTronoltam magam

-
Bad Pritt
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BITBOYS
üzenetére
Ja, nem is azért írtam.
Volt egy ilyen kollekcióm is. Megvan vinyl-en a film zenéje, meg van két TRON-os pólóm + baseball satyi (amit sose használok) -
BITBOYS
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem versenyzek, nekem szimplán csak nagyon tetszik
Reméljük simán hozza a második rész hangulatát, atmoszféráját..megy úgy mindenben felülírja majd.. 
(#63839) ígyvanferi Lehet csak nemjó hangulatodban láttad. 3D-ben biztos ütne egy megfelelő hangrendszerrel és legalább 100"-os vásznon

(#63843) radi8tor1 Nem rossz, tényleg nagy Fan vagy

-
ígyvanferi
addikt
Na paszhmek, én azt hittem a Legacy is valami rebootja vagy újraértelmezése a réginek.
Nem volt smiley, mert komolyan kérdeztem.
Szégyelljem magam!Nem akartam a második rész létezését kétségbe vonni ám, bár különösebben nem tartom jó filmnek.
-
BITBOYS
addikt
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Ezt már más is eljátszotta

-
Pearce
aktív tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
A Legacy volt a második rész.
Az első a 82-es film volt. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Keresem a mondat végén a smile-t, de csak nem találom.

-
törölt tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
-
BITBOYS
addikt
-
Bad Pritt
félisten
válasz
bbdzyx
üzenetére
Nem mindegyik világít, érdemes azt a részt megnézni, mikor a rétet takarítják le az elején. Többször mutatják Scott Eastwoodot és a légvédelmi gépágyút, tökéletesen látszik, hogy jóval többször csap ki fény a csőtorkolatból, mint ahányszor piros jelzőlövedéket lő a fegyver.
A valóságban is több színt használtak. -
madgie
titán
Hála Istennek van más tankos múvi, akár a közelmúltból is.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Realradical
üzenetére
Engem az zavar a Fury-ban hogy megint egy tipikus amcsi 2.VH-s film. Egy tucatnyi hős amerikai katona tizedeli az arctalan németeket, akik természetesen mint a birkák szaladgálnak össze-vissza. Nincs egyetlen karakter sem a másik oldalról, csak a szokásos kellékek a pulykavadászathoz. Látványra ott van, naturalisztikusan mutatja be a háború borzalmait, de ebben ki is fulladt az egész.
Nyilván amikor egy tank személyzetének szemszögéből mutatja be a háborút az ember ne várjon mély drámai elemeket, sőt ne is erőltesse inkább ha nincs rá elég tér a filmben. Kicsit olyan érzésem van hogy gondoltak egyet a készítők hogy rég volt már második VH-s téma, keressük meg a fiókban a szokásos 3 oldalas koncepciót és dobjunk rá egy harckocsis sztorit. A karakterek nevét meg elég átírni és a beosztásukat. -
bbdzyx
senior tag
válasz
Realradical
üzenetére
Ahogy pl. az általad linkelt videón is látszik, az amerikai hadsereg hevedereiben minden 5-ik lövedék nyomjelzős és csak szükség esetén használják, pl. nagy távolságokra való célzásnál és/vagy nagy tűzgyorsaságú fegyverek/tank lövegek esetén, ill. éjszakai bevetések során. (De egy hadibuzi helyesbítsen, ha nem így van please.) Csak a Ti kedvetekért belenéztem a filmbe, amiben minden egyes kibaszott golyó világít, mint a karácsonyfadísz, ráadásul (akár csak a Star Warsban) a rosszfiú németeké zölden, míg az amcsiké pirosan. Kibaszottul röhejes.
-
Mika1227
őstag
Sanitarium Ajánlom, jobb mint amilyenek tűnik, szerintem dráma is és nem kifejezetten horror.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
james001
veterán
Csütörtökön 100% hogy megyek
Legalábbis ha lesz feliratosan... 
(#63817) Penge@Borisz: Én láttam mindet,az első kettőn kívül ráadásul mindet moziban,a kedvencem a harmadik rész,és attól még hogy inkább akció felé vették az irányt szerintem attól még jó a sorozat. Főleg hogy most a kedvenc részemhez értek sztoriban még izgatotabbá tesz. Az nem hagy nyugodni,hogy még 3 részt akarnak csinálni,ezzel a résszel simán lezárhatnák a "kört",és nem csak azért mert Paul nélkül hiányos az egész.
-
Penge@Borisz
tag
A promóció mindenek felett, és hát úgy tűnik, a pofátlanságnak nincs csúcspontja... Minden gond nélkül beszélnek ordas baromságokat (hazugságokat). Aki a Halálos Iramban filmeket bármire is tartja, az vagy nem látott elég filmet, vagy egy primitív proli. (Első rész még elmegy, de ami utána jött és ahol most tartanak...
) És akkor arról próbálnak meggyőzni, hogy ez lesz a "legjobb filmek egyike"? OMG... -
oriic
HÁZIGAZDA
A szikla és Diesel moziba hívnak.

[link] -
Realradical
őstag
-
mayday00
őstag
válasz
haypro
üzenetére
A piszkos 12 ben, halál 50 órájában , kelly hőseiben ilyen szar nem volt. Hogy színes golyókat lőttek ki. De itt szinte mindig ilyen színes lövedéket lőnek ki. Nekem ez rohadt gagyinak tűnt. Mikor megláttam, nem akartam elhinni. Ilyet egy háborús dokumentum filmben sem láttam. Tiszta star wars. Már csak han solo hiányzik.
-
mayday00
őstag
Harag
Egy dolgot áruljon el nekem valaki. Amikor lőnek benne tankkal, géppisztollyal, a lövedék miért húz benne zöld, piros csíkot? Mint a star warsban a lézerpisztoly. Színes csíkot húz a levegőben..Ok, h van torkolattűz. Nem is kicsi. De piros, meg zöld csíkot mikor hagy maga után a lövedék? Jó hosszú színes csíkot. Mielőtt valaki azt írná, h szar a tévém. nem szar. Utolsó szériás pana plazma, ráadásul kalibrálva is van.
-
gyuromoj
veterán
11/11 lett.

-
Bad Pritt
félisten
Ez most tetszett.

-
Mika1227
őstag
válasz
basaharc502
üzenetére
A Clown-t én is ajánlom jó film nagyon!
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Xbox Series X|S
- Gitáros topic
- Projektor topic
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Torrent meghívó kunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- ASUS F751L LAPTOP i5-5200U 8GB DDR3 GeForce 940M 2 GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Bontatlan Asus ExpertBook B5602CVN i5 13 gen/8GB/512GB, bontatlan gyári dokkolóval eladó!
- Tarr Béla A Curson Collection Blu-ray díszdoboz eladó! Új
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De annyi eszük sincs, hogy belegondoljanak, hogy a valóság is ilyen, sőt lefogadom, hogy aki panaszkodik egyszer se volt egy komolyzenei koncerten. Hát meglepődnének a hangerőn... nem csoda, hogy egyikőjükből se lett hangmérnök, csak fikázni tudnak... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

S az is külön pozitívum, hogy nem 3D-zik Nolan.

...eddig 3 rész volt, és most jön a negyedik a force awaken, minden más csak szeretne az SW-hez tartozni 

Szégyelljem magam!