Hirdetés
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Aventador91
üzenetére
Ugye tudod, hogy nem attól szociopata valaki hogy gyilkol meg erőszakoskodik?
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
üzenetére
ja, persze.. "lenne rendesen profit".. mennyi üdítőt vesznek meg előadások szerinted? hektoliterszámra.. bármelyik előadásra mész, majd mindenkinél van vödör. vagy két vödör. és ha vödör van, van mellé óriás pohár is
nehogy azt gondold már, hogy ha brownus, meg rajta kívül még az a pár db emberke is venne vödröt meg óriáspoharat, akkor nem vizeznék fel az automatát.... -
törölt tag
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
brownus
üzenetére
azt egyszer a saját szememmel láttam, ahogy brownus -látszólag- üres kézzel megérkezik a terembe, majd a hátul valamennyire kidudorodó kabátja alól egy egész zacskó ropit húz elő. elhelyezkedik és valóban, még a filmkezdés előtt elkezdi elfogyasztani. majd ezt követően kerül elő a hátizsákjából még egy kisüveges, előzőleg spar-ban megvásárolt kisüdítő, mellyel leöblít, majd néz maga elé.. és amikor én mindezt kérdőre vontam, hogy ezt mégis hogyan és főképp miért, teljes természetességgel és komolysággal közölte, hogy hmm, én így szoktam.. én így ismertem meg brownust, valamint az ő filmszínházi magatartását. tiszteletben kell tartani, nem fog mindenki sorba álni 3liter vizezett kóláért
-
Pearce
aktív tag
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az Avatar valóban hard challenge volt, hozzám majdnem papot kellett hívni.

Az van, hogy én nagyon szeretem a mozit, noha dedikált szobám van az alsó szinten, vetítővel, jó hanggal, de a mozi az csak mozi, engem egész életemben elvarázsolt....de soha többet nem megyek 2 óránál hosszabb filmre, ezt megfogadtam a OUaTiH után.
Inkább várok a lemezes premierre.Még valami: én soha nem zabálok a moziban, tudom maradi vagyok, de én filmet nézni megyek, nem zörögni meg csámcsogni, gyorsan hozzáteszem, hogy ha valakinek a két dolog együtt jár, azzal sincs bajom, ha nem paraszt módra csinálja.
Miért is mondom?
Múlt héten elfoglaltam a kedvenc helyem, az átjáróban, középen (ki tudom nyújtani a lábam), ahogy telt meg a terem, egyre jobban féltem, mögém egy 5 fős lánycsapat telepedett le, mosógép méretű popcornos zacskókkal, másik kézben telefonok, chatelés, vihogás, innentől kezdve keresztet vetettem a nyugodt filmnézésre....ééés a Sony logótól kezdve néma csend, 0 zörgés, 0 pofázás, 0 telefonnyomkodás, nagyon kellemesen csalódtam.
Persze falu, kevesebb ember, kevesebb barom, de akkor is.... -
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
mondjuk az tényleg mocskos hosszú.. meggondolandó lesz
most a kérdés az, hogy ha netfixen már menni fog, nagy valószínűséggel számolhatunk nagyon kevés idő elteltével a tékában való rippekre is? ha igen, nincs nagy gond. hiszen 3hét csak a mozi és a fix közötti difi. azt meg féllábon is -
törölt tag
válasz
RangerFox
üzenetére
Igazán nincs mit. Régebben éves szinten többször is újranéztem. A VHS kazetták többször is tönkrementek, és pótolni kellett őket. A szinkront betéve tudtam, és még tudom is. Mármint, azért nem az egész filmet, csak jeleneteket, amik klasszikussá váltak.
De most már évek óta nem láttam, meg ez a felújításos hercehurca, meg a sok verzió valahogyan kirepítette az egészet a fókuszból, és annyira már nem érdekel az egész.
Gondolom, ebben az új részek számomra érdektelensége is közrejátszottak.
Szép volt jó volt, szép mese volt, de elmúlt. Béke poraira. -
brownus
veterán
Tarantino kilencedik filmje laza, elegáns, gyengéd és csodálatos
Tarantino azt mondta, ez a legszemélyesebb filmje, és most sokan vádolják őt azzal, hogy nem is a közönségnek csinálta, hanem saját magának. - erre én azt mondom, hogy és? örülök, hogy láthattam
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Tibiajax
üzenetére
ahha, igen, ott a pénzdobálós jelent is főnyeremény, ilyet kitalálni... és ilyen formában filmre vinni, zseni :d
(#126165)
na, király, várom!
(#126166) bagyulajuve
haha, igen, itt még azért kölyökképű. kedvelem ezt is, de nekem a Sátánka is oké volt, meg a Kismenő. Apafej szintén
Nagyfiúk meg... vevő vagyok a hülyeségre, na :dTávkapcs egy fokkal már komolyabb, de speciel szerintem az Üres város is nagyon rendben van tőle, masszív kitekintő a többihez képest.
-
brownus
veterán
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
-adok szőrme..ez nagyon príma
-nem, nem kell a flancos szőrméje
-..ez legprímább kázáh szőrme, fogjad, minőség. ez export fánszőrzet..
- van hajnali 3óra. egy zsidó fészekbe kerültem, ravasz módra alakot váltottak. az egyik kedves, idős mamácskának álcázza magát, alig látszanak a szarvai
mondjuk pont ez utóbbi miatt is kérték meg, h ne folytassa.. ez nyilvánvaló -
hoffman_
nagyúr
válasz
Tibiajax
üzenetére
mi fajta kutya ez?
ez mindig ledobja nekem az ékszíjat :d
ui.: ja, a Hollywood értékelésedre baromi kíváncsi leszek, bizony.
vond:
nos igen, nem te vagy az egyetlen. jól van ez így, kikompenzáljuk egymást

többiek:
Sandlert illetően meg egészen meglepődtem, az elvárásaimhoz képest egészen meglep a topic reakció, azt hittem egyedül leszek teljesen

-
emiki6
veterán
válasz
Tibiajax
üzenetére
Én egyikbe sem tartozom, mégis imádtam, így hozzatennék mégegyet: Tarantino fanoknak
Na meg szeretem a nem megszokott filmes eszközöket, a jó fényképezést és a kifinomult humort.
Mondjuk akivel neztem az még csak nem is Tarantino fan, mégis tetszett neki, szóval nemtom.
-
Tibiajax
nagyúr
valaki azt írja, kommentben, a Tarantino-filmre:
....Akiknek ajánlom: 40+ éveseknek,Amerika fanoknak,retro fanoknak./I]

azt hiszem, nálam ez a film működni fog akkor
-
törölt tag
A Csillagok Háborúja 1979-es magyarországi mozipremier hivatalos plakátja, sárkánnyal, és amorf Darth Vaderrel
"Habár a mozi előtt tömött sorok kígyóztak, a jegyüzérek pedig méregdrágán adták a jegyeket, a magyar sajtó fanyalogva fogadta, a ma már klasszikusnak számító amerikai sci-fi, a Csillagok háborúja hazai bemutatóját.
Szinte napra pontosan 40 éve, 1979. augusztus 16-án, fél 3-tól vetítették először a ,,blőd, unalmas, infantilis és bárgyú” filmet a Corvinban. Időutazás Luke Skywalkerrel és Darth Vaderrel egy messzi-messzi galaxisban.
Nem, a hetvenes évek Magyarországán…A rothadó Nyugaton két éve már láthatták a filmet, amikor 1979 nyarán hozzánk is megérkezett, ekkor döntött úgy a kultúrpolitika, hogy a Mokép forgalomba hozhatja. Olyannyira kevés információ jutott el a filmről Magyarországra, hogy az első hazai moziplakátot Helényi Tibor szinte elmondás alapján tervezte, így került rá például sárkány és így lett egészen groteszk Darth Vader sisakja.
Még 1977-ben a lapok „űrwesternként” írták le, ahol a lovakat rakéták helyettesítik. Még ugyanebben az évben a Népsportban jelent meg, hogy a duisburgi asztalitenisz Európa-bajnokságon szereplő magyar sportolók megnézték a helyi moziban a Csillagok háborúját, de csalódtak, mert „blőd és unalmas film.”Egy évre rá a Magyar Nemzet kritikusa tovább ment: „A Csillagok háborúja sci-fi és rémfilm keverékének infantilizmusán pedig - uram bocsá' - halálra röhögtem magam.” (lásd még Arcanum Digitális Tudománytár).
Mindezek ellenére a hazai fiatalok már alig várták, hogy itthon is láthassák, pedig a sajtó mindent megtett, hogy a szülők inkább tiltsák őket George Lucas mozijától. A Film Színház Muzsika újságírója a debütálás évében például azt írta, inkább elmegy a Planetáriumba, ha csillagokat akar látni. Olcsóbbak és nem is kell sorban állni, de a Ludas Matyi is beállt a sorba, unalmas bárgyúságnak titulálta azt a filmet, amely amúgy évtizedekkel megelőzte a korát.Még a Jövő Mérnöke című lap is rúgott egyet rajta, a cikk írója szerint a majmok bolygója a Corvin mozi előtt volt azon a csütörtöki délutánon. Igen, lemajmozta a jegyért sorba álló szülőket, gyerekeket.
Így engem is, hiszen a premier után néhány héttel én is láttam a sci-fit, méghozzá a Mártírok útján (mai Margit körút), a Május 1. moziban. És nem értettem miért bántják, mivel az egész terem közönsége oda volt a látványtól. Ne feledjük, máshoz voltunk szokva. A Pirx kalandjai jelentették a magyar sci-fit, ahol kávéfőző volt az űrhajó és citromfacsarók repültek ide oda.1979. augusztus 16-án tehát tömött sorokban álltak a pénztáraknál az emberek, a jegyüzérek is ráéreztek a lehetőségre, volt, aki 200 forintért árulta a 12 forintos jegyet.
A Csillagok háborúja debütálásról - várható volt - egy sort sem írt az aznapi Népszabadság, pedig felbolydult a főváros. Inkább olyan témákkal foglalkoztak, hogy Vietnamban országos vitára bocsátották az új alkotmány tervezetét, meg, hogy megnyílt a Szovjetunió mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítása a nemzetközi vásárközpontban.Arról is beszámolt az újság, hogy felavatták a pécsi kesztyűgyárat (igen, ezért lett a mind, mind pécsi kesztyű reklám) és a Centrum Áruházak nyári vásáráról is olvashattunk. A Csillagok háborújáról egyetlen sorban sem… Mindez persze minket, gyerekeket nem zavart különösebben, hiszen másfél óráig a csillagok között jártunk, együtt fénykardoztunk Luke Skywalkerrel és mi is szembe szálltunk Darth Vaderrel.
Aztán a film végén felültünk a 4-6-os villamosra és elzötykölődtünk a Moszkva térre. Vissza a magyar valóságba.Végállomás, kiszállás…"
forrás: Újságmúzeum
szerk: És igen!
Én emlékszem, hogy a moziban 2 részes volt a film, de ezt akárkinek meséltem, senki nem hitte el. A végén már én magam sem .... Dee itt a plakát, ami bizonyítja
-
brownus
veterán
válasz
Viszlát
üzenetére
ezért is tervezem lecserélni a jó öreg samu 42es tévét. 55+
meg egy kisebb hangrendszert mellé(#126129-30) k-adi , hogy az ad astra filmet a VIPben fogom nézni? most utoljára :d
akaratgyenge vagyok, sajnos. nem fogom kibírni, hogy ne moziba, de annyit mondhatok, hogy nem első nap. majd ha lecsillapodott a nép, akkor egy hétvégi délelőtt elmegyünk rá
-
-
Rigormortiis
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
Az Itt a végét piszkosul eltalálták! Ezek a Seth Rogan-es filmek hasonlítanak Kevin Smith alkotásaihoz, leszámítva, hogy (okkal) elkerülték a kult-státuszt. Valakinek vagy bejönnek, vagy nem.
De az Itt a végében annyi de annyi poén van...es minden nézéskor feltűnik valami új.
-
AD4MINATOR
nagyúr
The Siege of Jadotville (2016)
Furcsa Jamie Dornan-t parancsnokként látni, főleg a szürke50 után, de a filmhez hozta a formát. Nagyon ismerősnek tűnt a feje, egész film alatt azon járt az eszem, hogy hol is láttam már.. hát ő mr. grey

Amit viszont nem értek, hogy Mark Strong mit keres ebben a filmben, de úgy látom szeret gonosz-karaktereket játszani.. meg kell a pénz neki is.
A story valós csatát mutat be, és nem is akármilyent. Utánanéztem és megdöbbentő, hogy 0 halál volt, ami a körülményeket tekintve kb. lehetetlennek tűnik, de ezek szerint SW rohamosztagosok voltak az ellenfelek.
A storynak ez az egyik fele ami érdekes, a másik már inkább elkeserítő, ugyanis a szokásos politikai szarkavarás most is jelen volt nagymértékben amire kivételes alkalommal a film ki is tér.Nem a legjobb csatás film, azt beismerem, de az ír hangulat ad a filmnek egy kis pluszt.
[ Módosította: Viszlát ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Borat annyira jó volt, hogy sajnos le is tiltották... kár, mert tényleg az volt a legkirályabb. a diktátor még elment, bruno...jézusom
egyértelműen a kazah kan-t hozta a legjobban
-meg ne próbálj engem kicsinyíteni, cigánylány. én lenni komoly
-nem vagyok cigány...tőzsgyökeres amerikai vagyok, ámerikáná.
-én elvesz most kincseid, cigánylány.

-
Viszlát
addikt
válasz
üzenetére
Nem, a jó hír az, hogy nem kell februárig várni annak, aki nem moziban akarja megnézni. Egyébként a linkelt cikk kizárólag az amerikai mozikról szól, elképzelhető, hogy például az itthoni mozikkal sikerül megegyezni. A felajánlott 30 napos késleltetés szerintem több mint jutányos, ha nem lenne a kinti moziláncoknál ez a kiskirályos csakazértis attitűd, akkor mindenki jól járhatna...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
BITBOYS
üzenetére
szerintem a Borat toronymagasan a legjobb, de az Ali G karakter legalább olyan jó. nekem utána jön a Brüno és a Diktátor (ez utóbbi is megnéztem pár hete épp). szóval igen, Sacha Baron Cohen nálam működik :d élőben kíváncsi lennék, hogy milyen karakter a faszi, ilyen jellemző szerepválasztások után.
-
hoffman_
nagyúr
én vasárnap láttam újra, hirtelen felindulásból, a You don't mess with the Zohan című remeket és rá kell jöjjek, hogy én még mindig nagyon bírom Adam Sandlert, úgy a bolygó lakosságának 99,99%-val szemben. ezvan

plusz aznap még újranéztem a This Is the End című ökörséget, mert ilyen gyenge napom volt, én ezen is röhögök, mint egy hülye. Rogen-ért nem vagyok oda, de így Franco-val együtt valahogy működik nekem. kretének... ennek örömére este a The Interview is képernyőkre került tőlük - mert ez utóbbit még nem láttam. ezek nem normálisak, de tényleg. ekkora agyatlan alpári gagyi f*szságot, amit mégis élvezek valahol, keveset tudnék felsorolni. nem egy főnyeremény vígjáték, de simán nézhető, ha az ember nem megy falnak ettől a csapattól.
kimaxoltam :d
ui.: lehet, ott kezdődik a baj, hogy ez a track például nálam toronymagasan megugorja a lécet, haha
#értékelés
[ Módosította: vond ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az szerintem is tökre rendben van. Baromi jó zenéket pakoltak bele, jók a karakterek, sokszor még vicces is, és a magyar szöveg is szuper. Néha elő szoktam én is venni.
Zsepit ide!
-
BITBOYS
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Imádom azt a filmet

-
Rigormortiis
veterán
Évek után ujranéztem a Ben Stileres starsky és Hutch-t. Ez a film jó volt. Ilyen kis instant, laza akcióvígjáték. Mostanában nagyon kikopott ez a műfaj

-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
kösz a jelzés, jelentettem is bug hunt-on... már csak a bountyt várom
-
-
PuMbA
titán
Nem lesz Irishman, csak néhány moziban...[link]
-
vans?
őstag
sziasztok,
mi volt az a deszkas sracrol szolo film, amit nemreg valaki ajanlott? nem talalom...
koszi!
-
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
A Bőrpofa 2017 és a Csempész várható, hogy egyes oldalakon elérhetővé váljon?
-
Cyberpunk
félisten
-
-
atike
nagyúr
Lucy in the Sky trailer
-
brownus
veterán
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ez nálam is így volt, egészen a VII. részig. Mellettünk is egy pár ült, a srác pont mellettem, és már film közben megbeszéltük (halkan), hogy ez mekkora egy gané volt, és nem kéne ezt erőltetni.
A VIII-nál rezgett a léc, hogy fizessek-e a moziélmenyért, de a kellemes emlékek miatt esélyt kapott, és úgy jöttem ki róla, hogy sw filmet moziban többé soha.
Ha meg űrhajó-poreszt akarok nézni, akkor inkább előveszem az újvonalas Star Trek trilógiát. Minden tekintetben feltörlik a padlót az új Star Warsokkal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Házimozi belépő szinten
- GTA VI
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Projektor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- További aktív témák...
- Apple Watch Space Black rozsdamentes acél szíj
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 1000GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
- Apple iPhone 14 Plus 128GB sárga használt, karcmentes 97% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hol volt szó gyilkolásról és erőszakoskodásról?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)