Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
Sokkal szerényebben!
Támogatom a környezettudatosságot, és igyekszem úgy élni az életem, hogy minél kevesebbet szennyezzek, de ettől még nem szivatnám magam ezzel a konkrét "fenntartható" telefonnal. Ha a hardver komolyabb lenne, elgondolkoznék rajta.
A mostani telefonom 3 éves, elmegy még egy darabig, az előzőt 5 évesen cseréltem, de a mai napig használom otthon. Ha az ember vigyáz a dolgaira és jól választ, nem kell 2-3 évente cserélgetni. -
formula01
senior tag
Nem veszed észre, hogy miközben számon kérsz mást, hogy bizonyítsa amit mond, engem meg az utcára küldesz közvéleményt kutatni, a saját állításaid sem alapozod semmi másra, mint a személyes tapasztalatodra?
Részemről befejeztem, nem kívánom a topicot ezzel szétoffolni. Csak szúrja a szemem, ez a más szemében a szálkát, sajátomban a gerendát sem stílus.
-
formula01
senior tag
Miért kellene cáfolnia? Te bizonyítottad?
Egyébként saját tapasztalatom az, hogy 3-4 év alatt minimum a kábel tropa lesz ha nem hímestojásként van rá vigyázva, ha meg a töltőfejet naponta ki be kell húzogatni, fixen az is cserés lesz pár éven belül. Ez, hogy kihagyják a töltőfejeket, szimplán fillérb*szás a gyártók részéről, aztán valakinek sikerül lenyomni a torkán, mert beveszi a környezettudatos maszlagot, valakinek meg nem tetszik, de kénytelen akkor is elfogadni.
-
lolal
senior tag
Látszik itt is, hogy igen sok "origót" olvastam, mert a nyitott "zöld" meg woke kultúra olyan progresszív, hogy elkell magyarázni ezeknek a kedves embereknek hogy éljenek veletek együtt
Jóakaró kedves emberek. Tekintve a turbó zöldség és a woke gondolkodás egy töröl fakad. De képzeld el kedves fórumtárs én jómagam is igényes vagyok a környezetemre, ha kell összegyűjtöm a szemetet a lakóparkban, lemegyek egy zsákkal. Az összes nem használt készülékemet tovább adtam családon belül, vagy eladtam másnak aki örömmel használja, illetve megfontoltan vásárlok, szelektíven gyűjtök, de nem borulok át a ló túlsó oldalára, és rettegek a zöldhomályba, valamint nem próbálok az okostelefon piacból sem "környezettudatosság" címén politikát csinálni és a mentsd meg a környezetet szlogen alá állva értékesíteni egy szemetet.
ÉS ha bárkiben felmerülne a kérdés hogy jutottunk el ide, miért írok most erről-->
LasseFriden fórumtárs a 95# hozzászólásában: kollektívan írástudatlannak minősítette a nem turbózöld racionálisan vásárló közönséget, valamint bírálta hozzászólásában a magyar társadalom túlnyomó többségét, istenítve az általa nagyon fejlettnek gondolt nyugati eszméket. Emellett nem tudtam elmenni és muszáj volt rávilágítanom, hogy a nyugati woke és green politika társadalmi és technológiai szinten is ezer sebből vérzik, így úgy éreztem nem csak a saját, hanem az általa minősített közösség nevében is írom a hozzászólásom. -
Redneck
nagyúr
Egy 5 éves csúcs készülék oké, de ez messze van attól, cserébe kettes szorzóval árulják. Mitől fenntarthatóbb ez a DIY szerelhetőség, mintha bevinném a szervizbe és ott cserélnék ki a kijelzőt vagy az akkut?
A szerelő kitet is le kell gyártani ami extra szennyezés és szemét, de a szerviz ettől függetlenül még üzemel majd.
Komolyan érdekel, hol itt a hatalmas környezettudatosság?kchris78:
Kb. Ugyanoda mint bármely másik alsó-közép telefon. Megy a nagyinak, vagy a legkisebbnek, ha meg már menthetetlen, elektronikai hulladéknak.joey04:
Ezért írtam a felső tíz pazarlását. Amíg luxusgépekkel, yachtokkal és hatalmas ingatlanokkal pazarolják az erőforrásokat, addig az ilyenek akkor sincsenek egyensúlyban, ha tízezerszer többen odafigyelnek. Persze a lelkünknek jót tesz.Izland`:
A pazarlással egyetértek, de ez felhasználói magatartás kérdése.
Ha ebben 3 évesen megpusztul az alaplap, és szétmegy a forrasztás a SOC vagy a memória chip környékén, ugyanúgy szemétre kerül mint a többi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A fenntarthatóság feliratú zászló mostanság minden cégnél ott lobog. A Fairphone viszont ezt nem csak lengeti, de tevékenyen tesz is érte.
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest