Keresés

Aktív témák

• DcsabaS

senior tag

válasz rog #24 üzenetére

''nem tudom miszerint valtogatjak ezeket az ertekeket.''
    Alapvetően a félvezető technológia megváltoztatásánál változik meg a károsodási hőmérsékleti határ (finomabb technológiánál csökken), amit a hivatalos specifikációban is követni kell, ha egyébként nem volt elegendő tartalék.

Kedves (#25) Jones!

Ha se a hűtés, se a RAM csere nem eredményes, akkor nézzél még utána a hangkártyának is (magyarán, az ellenőrzés idejére vedd ki).

• DcsabaS

senior tag

válasz rog #21 üzenetére

Kedves (#22) rog!

Nincs itt semmiféle holtpont, csak pontosan kell fogalmazni és érteni a dolgokat:

1.) Senki sem írta, hogy ha az Athlon CPU hőmérséklete
    60, vagy akár 70 fok, akkor tönkremegy.

2.) Azt írtam, hogy a stabilitása csökken, és hogy ez a körülményektől függően jelenthet problémát.

Továbbá:
    3.) Egy Athlon XP-t (bármelyiket!) igenis le lehet hűteni 45 fokra, ehhez mindössze a következők kellenek:
    - nagy méretű, rézbetétes ventilátor,
    - a CPU és a hűtő gondos letisztítása, mielőtt felkennénk a hővezető zsírt és feltennénk a ventilátort,
    - olyan ház, amelyik nem takarja le a CPU ventit,
    - kiszívó venti a házra a CPU venti felől,
    - 30 foknál nem magasabb külső hőmérséklet.
    Na most mindehhez nem kellenek különleges kiadások, hiszen az általam javasolt CPU hűtő is csak alig több, mint 2 eFt, a kiegészítő venti még annyi sincs, és szellős ház is megvehető Áfás 10-12 eFt-ért.

4.) Senki sem állította, hogy az alacsony CPU hőmérsékletet ''várni'' kell. Azért bizonyos erőfeszítéseket kell tenni.

5.) És szerintem érdemes is, ugyanis a legtöbb esetben, amikor valaki nekem az AMD-s rendszere instabilitására panaszkodott, ez volt a háttérben. A hűtés megfelelő kivitelezésével eltűntek a problémái.

Írod:
    ''egyebkent 85 az a hatar mar a ''regebbi'' xp-knel is..)''
    Az AMD szerint 2100/2200-nál van a határ, de Te lehet, hogy jobban tudod (:-):
    [L]http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/23794.pdf[/L]

• DcsabaS

senior tag

válasz rog #17 üzenetére

Kedves (#17) rog!

A 90 fok az az a határ, amely fölött a régebbi (max. 2100+-os) Athlonoknál már nem garantált, hogy a proci nem károsodik. Az újabbaknál ez 85 fok, de a stabilitás már jóval alatta leromlik.

A gépházban általában nincs akkora hőmérséklet, mint magának a CPU-nak a hőmérséklete. Az újabb HDD-kre és CD-kre egyébként szintén 40 fok körüli hőmérsékletet célszerű megközelítenünk.

• Narval

csendes tag

válasz rog #17 üzenetére

Igazad van, hogy 90 fokban adta meg az AMD a felső határt, de emellett szerencséd is van, mert azért viszonylag ritka, hogy 70-80 fokon üzemelő proci nem hibázik.
    Mellesleg nekem is olyan a ház, hogy a táp félig belóg a proci ventije fölé. Nyitott házzal tuning nélkül ritkán megy 55 fok fölé a hőmérséklet.
    (EPOX 8KHA+, XP1600+)

• DcsabaS

senior tag

válasz rog #14 üzenetére

Kedves (#14) rog!

Kérdezed:
    ''es gondolod, hogy a topic-indito is igy hasznalja a gepet?''
    Nem tudom, hogy hogyan használja a gépét, mert nem írta. Viszont tudom, hogy a CPU hőmérséklet jelentőségével nincs igazán tisztában, ugyanis instabilitással küzd, és mégsem írta, hogy legalább ellenőrizte volna.

Írod:
    ''szal egy raklap szonak 1 a vege. mennek ezek a cuccok 80fokon is a vilag vegeig nem kell aggodni.''
    Ha nálad így megy is, ez ritka szerencsének számít. És mások nem építhetnek a Te szerencsédre.
    (Amúgy a 900 MHz-es procid valószínűleg azért bírja e lehetetlen körülményeket, mert jól bírná az 1200-1400 MHz-et is, csak éppen alacsonyabb szorzót állítottak be rá. Az újabb Athlonok-ban nincs ekkora tartalék.)

Írod:
    ''en meg ramhibara is gyanakodnek ha resetelnek a jatekok ossze-vissznya.''
    Igen, ez meglehetősen valószínű. De ha van 2 RAM modul, akkor viszonylag könnyű behatárolni, hiszen ritka, hogy mind a kettő hibás legyen.

• DcsabaS

senior tag

válasz rog #11 üzenetére

Érdemes utánanézni, hogy az alaplapod nem méri-e fölé a hőmérsékletet (BIOS upgrade). Ha pedig nem, akkor tisztázni, hogy miért van e bődületes hőmérséklet (tuning?).

Aktív témák

Hirdetés