Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
gusthy
veterán
Ez a 7 és 4.3" nem tudom, hogy honnan jött, egyedül az első szériás Z Foldnak volt ekkora a kijelzője, inkább 7.6-8" belül, kívül meg 6.3-6.5 a legtöbb foldable.
A cikkben is említve van a Honor Magic v2, azért arra azt mondani, hogy vastag, megint nem igazán reális, de a legtöbb mai foldable 12-13mm, és súlyban se többek, mint egy iPhone 15 Pro Max vagy egy Galaxy Ultra. Csak sokkal több mindenre jók. Persze baromi drágák. -
Crafter32
őstag
Én a Sony 10 , 8a, és A55 különbségeket várom legjobban. Szeretném ha a Sony végre alsó kategóriában nem csak a hosszú üzemidőt markeringelné hanem végre lenne friss HW is és hosszú támogatás, mint ahogy már a többi normális gyártóknál már alapból van.
Most a legjobb telefonoknak, a S23 és Pixel7a tartom. Az A54 olyan semmilyen lett, a Xperia 10 V pedig teljesen elavult a HW. (Top készülékeknél meg azt veszel amit csak akarsz, nehéz mellé lőni)
-
Segal
veterán
válasz
Döglött Róka #104 üzenetére
Rollerből is 1 kaptafa mind
-
Ricardo
titán
"Vajon csak annyi történik, hogy ugyanazokat a modelleket mindkét brand alatt kiadják, vagy a HMD névhez alkotnak valami teljesen újat?"
Erre én is kíváncsi vagyok. Illetve érdekel még, hogy a Samsung mit alkot Fit 3 néven band vonalon.
-
Hallosz
senior tag
Az a helyzet, hogy az S23 minden elvárásomat a "piros vonal felett" teljesíti. Legfeljebb megunni tudom. Valahol már írtam, azért natúr Droiddal is szívesen kipróbálnám.
Március végén jár le az előfizetésem, majd meglátom milyen lesz a felhozatal, valamit biztosan veszek. -
Zsolt73
csendes tag
Én konkrétan mobilokat várok. Nem autót, rollert, kutyaetetőt, alomtartót, meg a jóisten tudja mi hulladékot.
-
-
Fred23
nagyúr
Saját legjobban vártak:
- Galaxy Xcover 7
- Xperia 10 VI
- Galaxy A55
- a Nokia X30 utódja. -
ADAM1337
nagyúr
Személyszerint én a Fold 6-t várom, a 3-mamat anno szerettem nagyon.
Illetve a családba ajánlottam egy nothing phone (1)-et az szimpatikus volt.
De az fix hogy a 15pm menni fog, remélem a nothing phone 3 jó lesz, vagy s24 ultra lesz a befutó a lecserélésére. -
User64476
őstag
válasz
tomboy0013 #88 üzenetére
Jó de te tukmáltad
-
válasz
Luck Dragon #86 üzenetére
A mostani töklétes számomra, és még 1 évig kap biz. frissítést, addig csak betotyog valami.
-
ati3738
aktív tag
Nekem megérkezett. 😉
-
-
válasz
Luck Dragon #77 üzenetére
3 dolog kell teljesüljön, h kinyissam a bukszám. 1. kamera kijelző alá 2. E-SIM vagy I-SIM 3. Vékony, könnyű kivitel.
Aki hamarabb megcsinálja.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Döglött Róka #82 üzenetére
Nálunk az irodába vannak ilyen telefon szobák erre vonatkozóan.
-
kapal
tag
Próbáld meg, hogy csukott szájjal halkan beszélsz! Nem feltétlenül érthető melletted, hogy mit mondasz, de a rezgések simán hanggá alakíthatók.
Ezzel a megoldással a körülötted állókat sem zavarod, illetve egy légterű irodákban sem fog zavaró beszéd beszűrödni a te beszélgetésedbe. És kéretlen fülekbe sem jut be, aminek nem kell.
Nem újkeletű ötlet, ha jól emlékszem, A holtak szószólója c. sci-fiben is így beszélget párszor a főhős. -
kapal
tag
válasz
Döglött Róka #78 üzenetére
A partner beszél, te meg írsz. Életszerű.
-
esbii22
őstag
válasz
Plazmacucci #62 üzenetére
A jó öreg Lumia...de szerettem
-
-
Ádám16
addikt
Az van, hogy szívesen költeném a pénzem, de a 13 mininek semmifelé utódja nem jött ki 2,5 éve, nemhogy méltó.
A Oneplus Open volt idén az egyik kedvenc telóm, azt a vonalat hátha erősítik a gyártók -főleg a Samsung, a Dex nagyin szimpi dolog.Ezen kívül semmi, pontosabban továbbra is minden érdekel, ami telefónia, de vásárolni nem tervezek/tudok mit. -
kapal
tag
Eszközök helyett szoftveres innovációkat várok.
Leginkább egy olyan szoftvert, ami a szavak "hümmögését" érthető beszéddé alakítja valós időben, mert utálom, hogy más azt hallgatja, hogy mit beszélek telefonon. Egy csomó olyan helyzet van, amikor nem lehet elvonulni a kíváncsi fülek elől. -
pdr755
aktív tag
Motorola, max Pixel.
-
User64476
őstag
válasz
tomboy0013 #69 üzenetére
Hátborzongatóan béna volt az a rendszer, állandóan az ezt sem lehet azt sem lehetbe futottam bele. Egy normális fájlkezelő nem volt rá, torrent kliens se, youtube se, a szundit csak 5 percre lehetett állítani minimum nem volt custom beállítás, minden app rémes bénaság volt, 5-10 mainstream dolgon kívül gyakorlatilag használhatatlan vackokkal, de még a mainstream holmik is le voltak maradva. Nem megérkező Messenger értesítések stb. Biztos nem jól tartottam a készüléket.
-
batai15
félisten
válasz
Plazmacucci #67 üzenetére
Impresszív
Nekem 610 ,820 , HTC 8x ,és 640es Lumia volt. Utóbbit nem szerettem már. -
tomboy0013
veterán
válasz
Plazmacucci #67 üzenetére
Egy citromsárga 920, fehér 930 van nekem is otthon, pár hete nosztalgiáztam kicsit. Anno még Microsoft promóter is voltam és a Vodánál tukmáltam a mobilokat
-
válasz
Luck Dragon #63 üzenetére
Azt, amelyik a legtöbbet nyújtja, a legkevesebbért.
-
batai15
félisten
válasz
Plazmacucci #65 üzenetére
Én meg voltam ennyire konzisztens, csak az iphoneokat raktam el
-
-
batai15
félisten
válasz
Plazmacucci #62 üzenetére
De nagy potenciál lehetett volna benne... Imádtam a Lumia telefoniaim , amíg el nem rontották a rendszert.
-
-
2014 óta Microsoft mobilt várok
-
válasz
Luck Dragon #60 üzenetére
És melyiket veszed ezek közül?
-
Magam részéről amiket várok idén :
Red Magic 9 Pro
SG A55
SG U 24
Nothing 3
IPhone SE4?
iPhone PM16 -
Ájvé
veterán
Igen, arra emlékszem nagy szenvedés a Postbank, nekem az nem ment könnyen, azt hiszem fiókba is mentem miatta, sose volt jó az a tan, valahogy nem egyezett a kód vagy mi volt, aztán egyszercsak valahogy sikerült belépni.
Remélem nem veszik át a magyar bankok, gyorsan le fogják szoktatni a lakosságot a mobil bankolásról, ha behozzák
Vagy sorokban állnak majd az emberek, hogy valaki csinálja meg nekik
Az egy f*s és sz*pás remélem sose hozzák be. -
Ájvé
veterán
Azt hittem Oneplus 8T moddolt annyira régi (illetve most néztem hogy gsmarena szerint Android 14-re frissíthető ez azért nem semmi egy lassan 4 éves telefontól), mert egyébként biztonság miatt azért problémás a frissítések elmaradása. De mint írtam nem volt nagy szám az átköltözés, két telefon type c kábelen megoldotta gyakorlatilag, belépés sem volt problémás, én mondjuk k&h-s vagyok, de szerintem más bankoknál se lehet gond ezzel, több lépcsős azonosítás pedig megvan, emal+sms szóval telefonnal ami a banknál meg van adva, simán működik.
-
Sajnos tapasztalatból mondom.
A 2 faktorost itt úgy kell érteni, hogy a Deutsche Bank-nak 2 külön alkalmazása van: az egyik a banki alkalmazás, amihez a fiókodba kell belépni (itt játszik a pin/ujjlenyomat belépés), és emellé van egy photoTAN alkalmazás (ennek külön 6 jegyű PIN kódja van).
Ez utóbbi a factory reset után "új telefon"-ként kezelte ugyanazt a készüléket.A magyar bankok ilyen téren le vannak még maradva, de pár éven belül át fogják ők is venni ezt a rendszert - erre halad a világ.
Ájvé #55
Köszönöm a segítő tanácsot, legközelebb megpróbálom majd másképp. Amúgy egy teljesen gyári rendszeren vagyok, semmi mókolás nem volt itt soha.
A factory reset az A13-ra frissítés után kellett, mert nem akart menni az Android Auto.Ne offoljunk tovább, egyszeri eset vagyok.
-
Ájvé
veterán
Semmit nem kellett a bankkal csinálni, emailhez van alapba kötve meg mondjuk telefonszám és megvan a 2 azonosító, simán vissza állítottam mindent, sőt lehet egyszerűen csak átmásolta az előző telefonról ezt is (type c kábelen mindent áthúzott), szóval ezen felesleges aggódni.
Viszont ha szét van rootolva moddolva a telefon sok banki alkalmazás nem fog futni, mert látják hogy moddolt OS, persze van minden fajta hide meg egyéb trükkök (régen én is használtam, de meguntam), de azok az biztos hogy működnek, szóval én inkább maradok a gyári rendszernél sokkal egyszerűbb és nincsenek ilyen problémák. -
“manapság már jönnek a 2 faktoros autentikátorok, ahol újrázhatsz meg levelezhetsz a bankkal egy factory reset vagy új telefon esetén.”
Ez bizony nem hangzik jól. Nálam iOS/Erste (George) alkalmazás páros esetén nincs ilyen gond, sem telefoncsere, sem pedig gyári visszaállítás után.
Ahogy pedig BoB írta előttem, ez Android esetén sem volna szabad, hogy problémát okozzon. -
2024: 90Hz alatti kijelzővel semmit nem veszek többé, így az adaptív kijelző frissítés számomra az egyetlen értékes újítás ami miatt talán váltanék, ha valami jelentős akku időt nyernék vele.
(Nálam PH fórum és 60FPS YouTube a screentime 95%-a, így az 1Hz és 60Hz módok biztos hasznosak lennének.)Következő évek: a nagy kihajtható (/kihúzható?) telefonok legyenek végre a telefon és tablet szerelemgyermeke, két eszközt kiváltva. A jelenlegi eszközök kihajtott állapotban ~7" és 4:3 kijelzője egy kapufa - nekem.
A vastagságot is feláldoznám az akku kapacitás oltárán, mert ez a mostani ~5000mAh ekkora tepsikhez egy vicc.
Az áruk pedig a másik.... inkább elmegyek belőle az egész családdal 1 hétre nyaralni.
(A kis kihajthatók cukik, a feleségemnek biztosan veszek majd egyet, jó akkuval, megoldásul a kis női zseb VS phablet problémára.)Amíg nem lesz értelmes alternatíva, addig pedig marad a Oneplus 8T, ami kap majd új akkut 3 évente.
Szomorúan mondom, eljutottam arra a pontra, hogy izgalmas ugyan, de már nem kényelmes egy új telefon belakása.
Az Android is indokolatlanul sokat változik, sokszor feleslegesen - rád nézek, material.you, meg a szabadon választható színek helyett a pasztell borzalmak -, így azt a 2-3 órát tudnám máshova tenni.
Másrészt meg manapság már jönnek a 2 faktoros autentikátorok, ahol újrázhatsz meg levelezhetsz a bankkal egy factory reset vagy új telefon esetén. -
csatacsita
tag
Én már meg sem merem számolni, hogy mióta vegetálok a Galaxy A70emmel(2018 óta talán), de úgy érzem idén érik a csere és nem feltétlen azért, mert annyira rossz lenne, hanem mert a feleségem vett tavaly egy A54et és azért mellette érzem, hogy lassabb. Én is az A55öt várom, ha jobb, ha nem, mert így még a régi telefonom el tudom adni, ami már 2 év múlva nem lesz igaz feltétlen.
-
CabalX
aktív tag
-
Phoenixy
senior tag
válasz
User64476 #33 üzenetére
Valóban általában csak a legdrágábbak tudnak vezetékest.
Itt a teljes lista: Ready for Compatibility Chart
Én is kíváncsi leszek az Edge 50-re. -
Döglött Róka
veterán
válasz
foglaltvagy #4 üzenetére
Rettenetesen zavar a sok felkiáltójel
-
Ájvé
veterán
válasz
Felesbandi #35 üzenetére
Biztonsági frissítések az nem nagy baj ha jönnek, azok hiánya már lehet probléma azért.
Xiaomi előnye (eddig) a moddolhatóság ezzel együtt custom ROM-ok, nem néztem utána de könnyen lehet hogy EU ROM még később is volt rá, ami egyébként jobb mint a gyári Global ROM, szóval Xiaomi esetén ha Snapdragonos a SoC később is van lehetőség custom ROM-al kitolni a élettartamot szoftveresen. -
judas13
addikt
Nem várom egyiket sem. Van két tökéletesen működő telóm, valami 1,5-2 év körüliek, maradok azoknál.
-
blagolf
senior tag
válasz
Felesbandi #35 üzenetére
Szerencsére nagyon jól működik a rendszer, így nem is hajt a vágy hogy új telefont vegyek. Régebben minden évben újat vettem, mert érdekeltek az újdonságok. Most már jó ideje nincs olyan újdonság ami telefon váltásra ösztönözne.
-
Felesbandi
senior tag
Igazabol ilyen esetben az a fontos kerdes, hogy az utolso frissites milyen allapotban hagyta a telefont. Ha egy relative bugmentes, stabil rendszert nem frissitgetnek, azzal semmi gond nincs. Manapsag ugyse jonnek mar vilagmegvalto nagy ujdonsagok az uj foverziokkal. Z1 Compact-tal voltam igy es engem se zavart, hogy nem jottek frissitesek, mert minden rendben volt a rendszerrel.
(Persze nyilvan jobb, ha jonnek az ujdonsagok, de egy jol mukodo telo nem lesz hirtelen rossz, ha mar nem jonnek ra.)Gaz akkor van, ha ugy szunik meg a szoftveres tamogatas, hogy az utolso frissites utan is bugos/instabil marad a rendszer. En speciel a Mi 9T-vel jartam igy es fajt is, hogy nem szamithattam mar javitasra.
-
Mik^
tag
Xperia 10 VI-ot várok Edge 40 szintű SOC-al.
Vagy Edge 50-et, de műbőr nélkül (OK, van Edge 40 is, csak drágábban mint a műbőr és alig kapni valahol)
Vagy hogy a Google meg tudja csinálni azt amit a többiek és 170 grammba beleférjen a 8a mondjuk.Szóval kisméretű, könnyű középkategóriás telefont közepes HW-el.
Köszi előre is -
Ipse89
tag
Azért szólt a Xiaomi 13 széria. A 12-es szériához képest biztosan
-
Ájvé
veterán
válasz
foglaltvagy #4 üzenetére
Nem tudom hol nem kapsz hozzá tokot vagy fóliát, ebay, Amazon, AliExpress csak hogy a legnagyobbakat mondjam. Nem is nagyon érdemes máshol keresni egyébként, mert ugyan ezekhez jutsz hozzá csak további kereskedői árakkal megspékelve.
Quqesz:
HTC és Nexus az tényleg nagyon régen voltakkor még volt original Motorola is, de most az új Motorola vonal is ezt követi már, szóval szerintem Motorola az új retro ha így nézzük
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
User64476 #26 üzenetére
Ready For?
Már az Edge 40 neo is tudja. -
Quqesz
nagyúr
Rettentő lapos a piac, full érdektelenség. Hiányzik az az idő, mikor nem tudtam dönteni samu-lg-htc-nexus-sony között……azt hittem majd az ios ad esetleg vmi újat, de itt az ipad a kezemben és kicsit másabb a droidnál (meg kicsit idegesítőbb számomra), de semmi nagy eldobomahajamat….
-
-
User64476
őstag
Én azt a mobil várom, ami nem 250-400e forintért DeX szintű vezetékes desktop módot tud. A zsebben hordott teljesítmény már kezd egy laptopot is elérni, miközben nagyrészt üresjáratban FB pörgetés megy rajta. Az átlag napi laptopos teendők 80-90%a elvégezhető lenne mobilon is ha normálisan fel lenne készítve a felület. Igazából minden mobilban alapnak kéne ennek lenni, hazamész, bepattintod a dokkba, a monitoron megjelenik a desktop, netezel levelezel csetelsz, ilyen SD 7 gen2 hardverrel még komolyabb feladatok is mennének szerintem.
-
mhydas99
aktív tag
Persze siman hasznalhato. De ha a fel elete rajta van a telefonon az embernek (szemelyes kontaktok, fokumentumok, bankolas, munkaugyek, fenykepek, shopping stb.) es nem javitjak a kesobbiekben felfedezett hibakat akkor feltorhetik a fiokjaidat ugy hogy nem is tudsz rola...
-
mhydas99
aktív tag
válasz
foglaltvagy #4 üzenetére
2 ev android foverzio es osszesen 3 ev bizt. Frissites van ra beigerve, azaz a security patchek meg +1 evig jonnek ra az android updatek utan ha betartjak a szavukat. En is olvastam anno a cikket, nem kicsit ertettek felre...
Tartozekokat tenyleg nehez talalni ra ami azert erdekes mert a Neora ami majdnemhogy tok ugyanaz mint a sima sokkal tobb minden elerheto. -
batai15
félisten
Egyiket sem várom.AZ új iphone széria ami izgat, hátha felkúszik a képfrissítés 90hz-re.
Egyébként minden téren kiváló az új 15-ös széria, sokáig elégdetten tudnám használni majd, főleg ha nem csak 60hz kijlező lenne, hozzá teszem hogy páromnak 15 van , nekem s21fe(120hz) és tényleg kissé túl van fújva a 120hz kijelző téma. -
-
-
válasz
tomboy0013 #17 üzenetére
Nekem jó az alatta, ezért rendelem meg lassan az új RedMagic-et.
-
Segal
veterán
En azt hogy lesz e vegre valaki olyan tokos hogy az elolapi kamerat a kijelzo ala teszi.
-
joey04
titán
s24 ultra
xia 14 ultra
vivo x100 ultra
oppo x7 ultra
magic 6 pro
i 16pmezeket várom, meg hogy az open-re mit lép a samu, és hogy a kamerás kínai fenegyerekek közül jön-e valami ide.
-
gV
őstag
azt hiszem idén is hiába várhatom a Z5C utódját (max 140g/130mm, csúcs hardver, friss op, jó forma)
-
The Stig
kezdő
A samsung A55 várom.(meg a nyarat)
-
Én újításokat várok a 2024-től, h legyen kedvem cserélni, ne csak megszokásból hanem értelme is legyen. Leginkább azokat az újításokat kedvelem amire még csak nem is gondolok. Lepjenek meg.
-
-
odani
tag
Jól is néznénk ki, ha egy mobilos, online szaklap azt írná az évnyitó cikkében, hogy "tök érdektelen telefonok jönnek, aligha lesz bármi újítás, minden gyártó a megúszásra törekszik majd", stb. Akkor sem írnák ezt, ha történetesen ezt gondolnák.
Szerintem pl. dizájnról beszélgetni a mobilok esetén nagyjából 15 éve olyan, mintha arról vitáznánk, hogy két ceruza közül melyik néz ki jobban. -
BoB
veterán
Én csak a Pixel 9-et várom, a többi érdektelen
-
foglaltvagy
kezdő
Most rendeltem a családba a második Edge 40-et
illetve tavaly utolsó héten amikor még 116ezer volt!
Elsejétől 140alatt nem láttam! Megjelenéskor 200ezerre azt írták, hogy tök oké! Edge 50 is bezuhan nagyon hamar! Vannak bőven hátrányai a 40-esnek mert se tokot se fóliát nem nagyon kapsz rá a fekete verzió meg nagyon mocskos lesz hamar! 116 oké érte de több nem!Egyébkén meg érdekes dologra bukkantam a 40-el kapcsolatban! A GSMarena írta, hogy ugye 2 év főverzió jár hozzá és 2028 januárig biztonsági frissítések! Az meg úgy szerintem tök korrekt lenne ha...bár ez a 2+3 év félrértése lehet valaki részéről!
-
kapal
tag
Egyiket sem várom. Azt szeretném, hogy a meglévő telefonom jól működjön és minél tovább kapja meg a szükséges szoftver frissítéseket.
Ez a gyors elavulás segíti a gazdaság növekedését, de rontja az utódaink túlélési esélyeit. -
mhydas99
aktív tag
Moto Edge 50re nagyon kivancsi leszek. Fogalmam sincs hogy tudnanak rakontrazni a 40re hasonlo arazas mellett. Lehetne mondjuk benne Sony szenzor meg erosebb proci de szenzorvaltasnal a szoftvert is jol meg kene irnia a Motonak amivel gondban lennenek. Erosebb proci, ami erezhetoen jobb lenne a 40-enel meg fel is lone az arat nem gyengen. De majd meglatjuk.
-
roli543
őstag
A Sony kimaradt, idén érkeznek a szokásos mobilok a gyártótól.
Egyébként egyenlőre nem tűnik ez az év forradalminak, de okozzanak a gyártók meglepetést!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ígéretek és ígéretes tervek és pletykák is vannak, ezekből válogattunk.
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Politika
- További aktív témák...
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest