- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Psychonaut
veterán
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
zoo8800 #7884 üzenetére
Így is jó,noha szerintem általában egyszerűbben,Why should I know? estleg How should I know?(honnan tudhatnám/miért kellene tudnom)-használják.
(#7885) attiati ...nem jó,have you been -nel nem is lehet still.Hogy miért azt nem tudom.
"Turn the TV off. Elvileg itt is írható elé, ugye?"...igen,szerintem főleg akkor írják így ha a tárgyat azonosítod mint valamelyik/valamilyen.Pl.Turn that fucking TV off,it shows nothing but Való Világ,Megasztár,Dr.House or Győzike type of shit. -
Hasaggymeg
veterán
-
Taru
tag
válasz
zoo8800 #7446 üzenetére
Ez új könyv? Az ennyém anno csak annyit mondott, hogy ritka, azt nem, hogy bonyolult vagy, hogy ne foglalkozzak vele sokat.
Egyébként tény, hogy ritkán lehet vele találkozni, pl nyelvvizsgán asszem kizárólag az első 50 kérdésben volt 1 ilyen mondat, az is a középfokon, a felsőn egyálltalán nem jelent meg. Tehát tényleg ezen senki sem fog elbukni.
VOid: Akkor ez a helyes?
"By the time you arrive at the airport, a friend of mine will have already been waiting for you for an hour. Ez valszeg így helyes
"
Ha igen akkor leírom, mert szerintem ezt max akkor tudom összerakni ha bemagolom (és akkor talán jobban mennek majd a hasonlóak is, jó minta mondat).
-
_BM_
senior tag
válasz
zoo8800 #7446 üzenetére
"a tk. szerint ritka, eröltetett és bonyolult, nem érdemes foglalkozni vele"
Szép kis tk az, amelyik lebeszél a szabályok alkalmazásáról
Akkor a magyar nyelvtankönyben is meg lehetne jegyezni, hogy a "voltam a boltba" ugyanúgy helyes, mint a "voltam a boltban", mert már alig írják helyesen. -
válasz
zoo8800 #7446 üzenetére
Ja, ez igaz, most hirtelen raneztem a bbc.co.uk-ra, mint megbizhato angol korpuszra, es a "will have been"-bol az a kb szaz eset, amit lattam, mind passive future perfect volt (pl: "After an hour all the alcohol will have been absorbed.")
VOid: Amerikai sorozatban?... Biztos, hogy jol hallottad?
-
VOid
tag
válasz
zoo8800 #7446 üzenetére
lehet h ritka de nem 1 amerikai sorozatban hallottam már hogy használták. de valóban csak elvétve, de felfigyeltem rá hogy előfordul. Márpedig ami előfordul azzal kell foglalkozni sztem
maximum nem kell akkora hangsúlyt fektetni rá hisz nem emiatt fogsz megbukni egy nyelvvizsgán
-
VOid
tag
válasz
zoo8800 #7432 üzenetére
igen, pont ezt írtam le jó néhány hozzászólással feljebb
örülök h megint eljutottunk a jó megoldásig
az a baj h mi magyarok mindent túl akarunk bonyolítani, az angol nyelv meg pont olyan h szeret mindent egyszerűbben mondani
BM: itt van pl egy mondat If I have money, I will buy a car. Ha lesz pénzem , veszek egy autót. ezek szerint te ezt is úgy mondanád hogy If I will have money?
-
_BM_
senior tag
válasz
zoo8800 #7430 üzenetére
"When I arrive to the airport"
A simple present-nek olyan értelme van, hogy ahányszor csak megérkezem a reptérre (mindig jóelőre kijön értem a barátom), tehát általános időben zajlódik.
De mi van akkor, ha jövő időbe teszed? Mondjuk holnap 10-kor érkezik a géped, de a barátod tutira 9-től várni fog.
When I will (have) arrive(d) at 10, my friend.......... ????
-
válasz
zoo8800 #7221 üzenetére
Persze, hogy az en megoldasom a helyes
Nem volt ez bonyolult mondat, legalabbis akkor nem, ha az ember ismeri a szoban forgo idiomat masreszt meg fel tudja ismerni a past perfectet meg egy (modhatarozo) mellekmondatot, bar ez utobbiak kb kozepfoku nyelvvizsgas dolgok (vagy legalabbis annak kellene lenniuk
).
-
válasz
zoo8800 #7203 üzenetére
A "to be off" (mivel itt errol van szo, a had a past perfect miatt van ott (a "having one of the best night of my life" meg teljesen onallo resz, semmi koze a "had been"-hez)) azt jelenti (legalabbis ebben a szovegkornyezetben), hogy mashol van (jelenthet meg sok mas egyebet is, a linken is van egy par jelentes, de vannak egyebek is).
"Mig en el voltam es eletem legjobb ejszakajat eltem at, addig o a legrosszabbat."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- MacBook Air M1 / 2020 / Ezüst / 13" / 256 GB / 8 GB / DOBOZ / GYÁRI TARTOZÉKOK /
- Nagyon szép állapot!!! Samsung Galaxy A13 SM-A137F/DSN - fehér
- i5 HP Pavilion DV7 laptop
- Megkímélt állapot!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG - zöld
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG NanoCell 43" NANO76 4K TV HDR Smart (108 cm)csere is érdekel
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest