Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz blueboi69 #90723 üzenetére

    Igazából most neked végzek ingyen tesztelést, mert nemsokára lesz elég információmorzsád, hogy nyugodt lélekkel nyomhass rá a Cobra X buy now gombra... ;)

    Ugyanaz az elektronika, ugyanaz a menü és ugyanaz a receiver.

    Eddigi benyomások:

    - a 46-fokos kijelző látószög akkora, hogy gyakorlatilag még éppen nem kell "odanézzek" a szélére repüléskor. Tehát nem "keres" a szemem benne, elég csak úgy nézni. A tetején megjelenő OSD egyrészt olyan finom betűkből áll, másrészt annyira fent van, hogy arra oda kell nézni. Ehhez képest a Cobra X 50-fokos látószöge leginkább IMAX-mozi lesz. Abban a szemüvegesek is jobban el tudnak lenni, ha jól értem, mert messzebbre fókuszál a szemed a tükör és a nagyobb méret miatt.

    - a vevő bitang jó. Írták, hogy valamelyik FW alatt fehéren vibrált a kép, de nem igazán tapasztalom. Ha extrém rossz a vétel, akkor volt pár fehér villanás, de nem sok és a Fatshark esetén ilyenkor elkezdett "szaladni" a kép, ami sokkal durvább. Akkor olyan, mintha a filmkockák elvesztenék a szinkront a képpel és eltolódik a kép (látod a fekete keretet mondjuk 1/3 vagy fél képnél), bónusz esetben ténylegesen mozogva tolódik el a kép, miközben hangyák háborúja rakódik rá és ide-oda zizegve rángatódzik a kép. Nekem volt ilyen garázsban repülve, majdnem lezuhantam. Joshua szerint ilyenkor kábé repülhetetlen lesz a kép. Rapidfire modul is csinált ilyet egy időben, de aztán kijavították a szoftvert. Csak úgy referencia kedvéért a Rapidfire modul önmagában antenna és minden nélkül 150 dodó.

    - az interfész igen jó. Van két gomb és két klikkelhetó tekerő. A DVR-t elindítani két klikk. Egy felhozza az OSD-t, aztán másodikra piros lesz a kis kamera ikon és fut. Csippan egész visszafogottan is, nem agytépő sivítással.

    - a venti nagyon finoman fut és adaptív. Nagyon sok fokozatban lehet állítani manuálisan is.

    - van bekapcsológomb rajta (!!!), ami a Fatshark esetén a HDO-ig nem volt lehetőség. Kihúztad, bedugtad.

    - a menüben mindent lehet állítani, ami szintén érdekes, mert van (!) menü. Fatshark alatt még a HDO2 esetén sincsen (!!!) user interface. Az OSD-nek van egy rettentő basic felülete, ahol be tudod állítani, vegyen-e magától és felülírja-e a régi fájlokat. De egyébként csak csipog és állítod a fényerőt vagy kontrasztot. Talán a HDO vagy HDO2 esetén már ilyenkor megjelenik egy skála legalább, hogy tudjad, hogy most hol is jársz. Ne az legyen, hogy elcsipogtatod maximumig, aztán számolod, hogy 5 vissza onnan kábé jó.

    - a hozzá adott antenna gárbidzs (sima wifi router dipól). De nem sok monétáért veszel rá egy jó patch és omni antennát (RHCP lehetőleg), aztán kész is vagy.

    - lehet hajtani XT60-as akksival, adnak hozzá dugót egyből.

    - a memóriakártyát nem az orrnyerged feletti pici résből kell csipesszel kiügyeskedned, simán lefelé megy. A Fatsharkon volt egy trükk, hogy megpróbáltam "kilőni" a kártyát úgy, hogy benyomtam picit, hogy a zár engedjen, aztán a rugó kilője. Máskülönben ha benyomtad csak, akkor nem fértél hozzá még körömheggyel sem, csipesz kellett hozzá.

    - nagyon minőségi a ház megfogva, nem nyeklik-nyaklik.

    - van EU-s szervizpontjuk. Mondjuk a Fatsharknak meg van 4 kontinensen.

    - a rádió band és channel beállítható specifikusan mondjuk racing 7-re, de van spektrumanalizátoros kereső is, ha az a nyerő. Nekem a VTX fixen R7-en van, ezért oda állítom és akkor csak megy.

Új hozzászólás Aktív témák