- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
layerke
aktív tag
válasz
Fferi50 #26451 üzenetére
Totál mindegy mit hogy írok be, azt sikerült már elérnem, hogy összeszedem több cellából a hivatkozást, de nem csinál vele semmit, vagy #HIV hibát hoz vagy csak összeírja egymás után szépen, ahogy kell, de nem keresi meg az adott cellát.. Nem értem miért nem keresi meg, nyitva van a forrásfájl is.
-
layerke
aktív tag
válasz
Fferi50 #26431 üzenetére
Szia
"Kis ügyeskedéssel azt is össze tudod hozni, hogy egy táblázat alapján képlettel keletkezzen a hivatkozás,(Év-hó-nap) alapján indirekt függvény használatával "
Hivatkozáson belül próbálok egy cellát hivatkozi, de minden áron meg akarja nyitni a fájlt, amikor entert ütnék rá, hogy beírassam a cellába ezt a hivatkozást.
Ilyen az elérési útvonal a meghivatkozott cellával együtt:
='\\fsl1\GMV\Napi\2013\Január\[GMVj20130101.xls]GMVjelentés'!$D$5Az ÉÉÉÉHHNN-ot kellene valahogy megadnom másik munkalap egyik cellájára hivatkozva, de vagy azt írja hogy nem helyes a képlet vagy ha helyesnek ítéli, akkor meg akarja nyitni enter lenyomása után az adott fájlt.
-
layerke
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, mert nem boldogulok egy feladattal, ami a következő:
Adottak 4 évig visszamenőleg naponta készülű jelentés xls-ek, a nevük jelentesééééhhnn.xls (mindig a készítés dátumával). Ezekben vannak adatok, amikből nekem olyan táblázatot kellene készíteni, ami egy évet felölelő időszakot tartalmaz. Minden egyes táblázatból kb 60 szétszórt de mindig ugyanott található cella értékét kell megjeleníteni egy új táblázatban oszlopokba rendezve minden egyes naphoz a teljes évre.Nem tudom mennyire érthető ez így :/ Próbáltam az excelben meghivatkozni egyes cellákat, de ehhez nyitva kell lennie a fájloknak vagy helyben tárolva kell lenniük, ami nem célszerű, mert ezek naponta termelődő hálózaton elérhető fájlok.
A neten talált segédletekkel is próbálkoztam VBA-ban, de nem jól rendezi az adatokat és nem is elég rugalmas (basic tudásom sincs a magaslatokban, ez a nyelv nekem teljesen kimaradt), nem tudok vele egyes cellákat kijelölni csak területeket, ami nem játszik. Csak egyenként kijelölt cellákkal lehetne megoldani szerintem.
Köszönöm előre is a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged