- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Bocs, hogy nem válaszoltam, nem voltam gépközelben. De látom, sikerült megoldanod a problémát. Igen, azt az oldalt én is ismerem, sőt, tulajdonképpen én is onnan néztem ki anno.
Az a helyzet, hogy ennek a képletnek a legnagyobb rákfenéje, amivel te is találkoztál: alapvetően nem mindegy, hogy a forrásadatok (X és Y) függőlegesen, vagy vízszintesen vannak-e, az eredményt (az együtthatókat) függőlegesen, vagy vízszintesen várod-e illetve, hogy a tizedes elválasztód pont, vagy vessző...
-
Delila_1
veterán
Lehet, hogy félreértem, mert túl egyszerűnek tűnik a feladat.
Tehát a Munka1 lapodon vannak az adataid 12 oszlopban (A:L).
Ezeket szűrd kedved szerint, majd indítsd aSub másol()
Sheets("Munka2").Columns("A:L").Delete
Sheets("Munka1").Select
Dim ter As Range
Set ter = Range(Range("A1"), Range("L" & Rows.Count).End(xlUp)).SpecialCells(xlCellTypeVisible)
ter.Copy Sheets("Munka2").Cells(1, 1)
End Submakrót. Ez a Munka2 lapra másolja az aktuális szűrésnek megfelelő adatokat, amiket már rendezhetsz pl. a dátumok szerint.
-
Apollo17hu
őstag
Szia!
Amit te szeretnél, az szerintem már adatbáziskezelés témakör. Sokkal gyorsabban és egyszerűbben megoldható lenne a problémád, ha az adataidat nem Excel-ben, hanem egy adattáblában tárolnád, amit egy adatbáziskezelővel (akár MS Access) vizsgálnál. A többtízsoros makró helyett néhány soros SQL-lekérdezéseket lehetne írni a problémádra, a listázott eredményt pedig akár exportálhatnád is Excelbe.
-
cousin333
addikt
Mindenképpen makróban kellene, vagy jó lesz függvénnyel is? Utóbbi esetben jelölj ki 6 egymás melletti cellát (ahova az értékeket akarod), majd írd be ezt a függvényt:
=LIN.ILL(Y;X^{1\2\3\4\5})
ahol X és Y értelemszerűen a függvény X és Y adatai, mindkettő függőlegesen, oszlopba rendezve. Ha beírtad, akkor Ctrl+Shift+Enter (tömbképletet hoz létre), és egymás mellett láthatod az ötödik, negyedik... nulladik hatvány együtthatóját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- Goddess of Victory:Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest