- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
1. Igen, szedd szét.
2. Nem tudom, melyik pdfcreatort használod(van jó pár), ezért ezt a pdf creatort töltsd le és telepítsd(miután a jelenlegit uninstaláltad), aztán tanulmányozd ezeket a kódokat.
(Azt, hogy hogy lehet fájlnevet létrehozni, (ami tartalmazza a pl dátumot), azt meg korábban megválaszoltam, csak szerintem átsiklottál rajta...Olvass vissza...
-
Ha csak annyi a problémád, hogy mindig más és más a fájlnév, az könnyen orvosolható. Ahogy látom, a fájl neve(és csak a fájlnév) alapvetően az aktuális dátumból származtatott, de mindig ugyanabban a mappában található, azaz
"C:\utazas\12\utazas2010november11.xls"
"C:\utazas\12\utazas2010november12.xls"
"C:\utazas\12\utazas2010november13.xls"
és így továbbNo ebben az esetben egyszerűen elő lehet állítani a kívánt fájlnevet, az alábbi kód, mindig az aktuális dátumnak megfelelő fájlnevet állítja elő, azaz MA a
C:\utazas\12\utazas2010november14.xls fájlt nyitná meg.My_FileName = "C:\utazas\12\utazas" & Format(Now, "yyyymmmmdd") & ".xls"
Workbooks.Open Filename:=My_FileName -
Delila_1
veterán
A 2-es kérdésre:
Sub Utvonal()
Dim Utvonal As String, Fajlnev As String
Utvonal = InputBox("Mi legyen az útvonal?", "Útvonal kiválasztása", Default)
Fajlnev = InputBox("Melyik fájlt nyissam meg?", "Fájlnév megadása", Default)
Workbooks.Open Filename:=Utvonal & "\" & Fajlnev & ".xls"
End SubFire
Tényleg kimaradt a képernyőfrissítés letiltása
, jó, hogy észrevetted.
-
m.zmrzlina
senior tag
létrehoztam a view>toolbars>command toolbox segítségével egy command buttont amit tök szépen megformáztam.
ha ráklikkelek jobb gombbal nem tudom 1 makrohoz se hozzárendelni, míg ha beillesztek
egy wordart,clipart stb képet akkor jobb gombbal hozzá tudom adni a makrót,(assign macro).
mit tegyek hogy a command button-on működjön?Ha arról beszélünk ami nálam az Űrlap vezérlőelemek helyen elérhető akkor szerintem ne a gombon, hanem a keretén (nem kretén:-) kattints jobbal (ne ferdén csíkozott hanem pontozott legyen a keret)
Ha majd müködni fog a command buttonom szeretném hogy az legyen az első dolga hogy
megkérdezi a felhasználót hogy honnan nyissa meg a forrás(adat) file-t (ctrl+o) ezt hogy csináljam?Nem tudom milyen fájlt kell megnyitni és mit kell vele csinálni de ha jó az neked, hogy egy textfájl minden sorát egyetlen cellába másolja (egy sor egy cella) akkor próbálkozz ezzel:
Public FileName As Variant
Sub GetImportFileName()
Dim Filt As String
Dim FilterIndex As Integer
Dim Title As String
Filt = "Text Files (*.txt),*.txt," & "All Files (*.*),*.*"
FilterIndex = 1
Title = "Válaszd ki a fájlt"
FileName = Application.GetOpenFilename (FileFilter:=Filt, FilterIndex:=FilterIndex, Title:=Title)
If FileName = False Then
MsgBox "Nem volt fájl kiválasztva."
Exit Sub
End If
Open FileName For Input As #1
r = 0
Do Until EOF(1)
Line Input #1, Data
ActiveCell.Offset(r, 0) = Data
r = r + 1
Loop
Close #1
End Submi az a parancs amivel kitudom jelölni azt a tartományt ami tartalmaz adatot?
pl. itt van nálam egy excel amibe van 50 sor adat a p oszlopig, jövő héten ez a táblázat 400ig
fog adatot tartalmzi az ai oszlopig.nekem most csak 50 sor kell legközelebb pedig 400,
ha mindet kijelölöm az azért nem jó mert van egy másik táblám ami szintén 50sort tartalmaz
most holnap meg150-et. tehát 2 excelből kellene 1 csak a tartomány mindig változik.Erre több megoldás is van, pontosítsd a feladatot. Egybefüggő-e a tartomány stb... stb...
-
1. Ezt nem tudom, nem használom már a 2003-at, majd valaki ránéz
2. Ezt meg nem biztos, hogy jól értem. Miért akarsz egy olyan gombot az eszköztárra, ami már létezik?
3. UsedRange.Select
4. Application.DisplayAlerts = False
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="FSCD_" & Format(Now, "yyyymmdd") & ".xlsm"
Application.DisplayAlerts = True -
ulrik19
tag
pl. ha az első sorról van szó:
E1 = ha(C1>2000000;1;ha(és(B1<>"";vagy(bal(A1;2)="77";bal(A1;2)="99"));2;ha(B1="";3;0)))
nem teszteltem, lehet benne zárójel-hiba.
a "77 vagy 99 és van név" (77 vagy 99) ÉS (van név) alapon van benne, nem pedig 77 VAGY (99 és van név)
Az sem derült ki, mi van akkor, ha több feltétel is teljesül (vagy milyen sorrend szerint legyen kiértékelve a feltétel)
-
Hali!
"...albánia területét 28 egész és 748 ezrednek érzékeli holott ez 28 ezer vmennyi nem?"
De igen, jól gondolod.Akkor csak annyit kell tenned, mielőtt végrejatod a cserés dolgot, hogy az adott oszlopot SZÖVEGKÉNT formázod(oszlop kijelöl, jobb egér, cellaformázás, szöveg, OK)
Ha ez megtörtént, akkor balraigazítottá válnak az értékek.Fire.
UI: Azért nem talált korábban semmit a csere, mert ha SZÁMKÉNT van jelen a pl 28,748, akkor(ahogy azt írtam is) az excel a veszőt a tizedesjegyek elválasztására használja. Ha ebben vesszőt keresel, akkor azt keresheted, mert csak a számformátum miatt jelenik meg a cellában, de nem fizikailag tartalmazza a vesszőt, nem úgy, mintha egy szövegként lenne a cellában.
-
Hali!
Alapesetben a vessző a tizedesjegyek elválasztására szolgál, kérésedből olybá tűnik, hogy ezt a "konverziót" szeretnéd elvégezni
1. eset --- 444,1212 -> 4441212
2. eset --- 211.212,212 -> 211212,212 (lehet, hogy neked a 3. esetre van szükséged)
3. eset --- 211.212,212 -> 2112122121. esetben --- Kijelölöd az adott oszlopot, CTRL+H, Keresett mezőbe vessző, Csere mező üresen marad, Összes cseréje gombon katt.
2. esetben --- Kijelölöd az adott oszlopot, CTRL+H, Keresett mezőbe pont, Csere mező üresen marad, Összes cseréje gombon katt.
3. esetben --- Az első és második pontban leírtakat egymás után megcsinálni.
Fire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest