- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Magisk
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
Szerintem sem jó az előre kiporciózott 3-3 tétel. Egyrészt mert előfordulhat napi több tétel kiadás, másrészt ha kevesebb a költekezés, üres sorok maradnak, ami feleslegesen növeli a táblázat méretét.
Ha nincsenek üres sorok az A oszlopban, tudsz szűrni dátum szerint. A napi (vagy heti, havi, negyedéves) összeget a szűrt táblában a RÉSZÖSSZEG (SUBTOTAL) azonnal megmutatja.
Az F2, G2 hosszú képlete helyett alkalmazhatod a SZUMHA (SUMIF) függvényt, de bőven elég az F2-ben az =SUM(D:D) is, ehhez nem szükséges azonos helyen lenniük az oszlopban az összegeknek.
Kimutatással is érdemes próbálkozni.
-
DeFranco
nagyúr
ez már nem szorosan excel téma, hanem budgeting, de írtam privátot pár gondolattal
(amúgy én úgy csinálom, hogy a tételes költségeket külön vezetem egymás alatt gyakorlatilag ömlesztve, és mellette egy másik tábla összesíti ezeket kategóriákba (rezsi, kaja, elb*sz, telefon, fodrász, stb.) plusz a célkasszák egy másik fülön amiből a rendkívüli (eseti, nagyobb összegű, pl. cipővásárlás, kari aji, létravásárlás) kiadások célzott fedezete van.)
-
róland
veterán
Én külön táblákban (munkafüzetlapokon) kezelném az adatokat. Mindkettőtökét külön. Akkor az adott táblázat első oszlopa mindig a dátum lenne, utána az összeg.
Az adott dátumhoz tartozó összes tétel sorai pedig megkerestethetők függvényekkel (pl. nagyon hasznos a HOL.VAN függvény). Utána a megfelelően kikeresett cellák értékeit már nem bonyolult összeadni.
-
Delila_1
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest