- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
cortez25 #43967 üzenetére
Szia!
Mivel a perc 60 másodperc, az óra 60 perc és a nap 24 óra, a következő osztásokat kell végezned a helyes időformátumhoz:
Perc esetén =A1/24/60, másodperc esetén pedig =A1/24/60/60
A formátum pedig egyéni: ó:pp ill. ha napon túl nyúló időtartam van, akkor [ó]:pp
Üdv. -
Delila_1
veterán
válasz
cortez25 #43967 üzenetére
Az Excelben az idő alapegysége a nap.
A 60,24 percet elosztod 60-nal, így órában kapod meg az értéket, majd ezt osztod 24-gyel, hogy napban kapd meg. Ez az érték 0,041833, ami óó:pp formátumban 1:00A másik értéked (3614,6) másodperben van megadva, ezért osztod 60-nal, hogy perc legyen, majd újra 60-nal, hogy óra, végül 24-gyel, hogy napban legyen az értéked. Ennek az osztásnak az értéke 0,04183565. A fenti formátum szintén 1:00-t mutat.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
cortez25 #36190 üzenetére
Szia!
Van erre egy tömbfüggvényes megoldásom, de most nem találtam meg
Viszont csatolok egy két segédoszlopos megoldást. Itt elérheted
A J1 cellába beírod a keresett szöveg egy részét és az F,G,H oszlopokban megjelenik a keresett adat.
Szerintem ezt át tudod a céljaidnak megfelelően alakítani. D,E a két segédoszlop.Üdv.
-
Ghoosty
őstag
válasz
cortez25 #36190 üzenetére
Egy függvényt 1 cellába írsz be, nyilvánvalóan csak 1 cellára fog tudni hivatkozni. (Bár létezik valahogy, hogy egész tömböt tud kezelni egy cella, de ez túl van az én tudásomon.)
Erre igazából pivot tábla való, vagy szűrő és másolás.
Függvényekkel INDEX MATCH összefűzésével lehetne megcsinálni, INDIRECT függvénnyel megadni a keresési tartományt és mindig az előző sorból hivatkozva csökkenteni egyre a keresési táblát. Ezt több sorban kell megcsináni és végül elfogy a tábla. De egy ilyet összerakni nem 5 perc és nem is alapfok ezért nem írok konkrét példát. -
Delila_1
veterán
válasz
cortez25 #11099 üzenetére
Azt hiszem, megértettem, de közel sem biztos.
A RANDBETWEEN(x;y) függvény adja az x és y értékek közötti véletlen egész számokat.
Ezt cellákra hivatkozással is megadhatod: =randbetween($a$1;$b$1), és másolhatod.Ha nem találsz a függvényeid között ilyent, az Eszközök - Bővítménykezelő menüben a két Analyzis kezdetűt jelöld be.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
cortez25 #10723 üzenetére
Így már értem! A nálam ugyanis kulcsszavak voltak a megértéshez
Nekem innen ez már makró, mégpedig a következő formában.
Ez a táblázat:
Ez a hozzá tartozó makró:
Sub megkeres()
For i = 2 To Range("J2").End(xlDown).Row
For Each cell In Selection.Cells
If Range("J" & i).Value = cell.Value Then
Range("J" & i).Offset(0, 1).Value = "OK"
Exit For
Else
Range("J" & i).Offset(0, 1).Value = "NOK"
End If
Next cell
Next i
End SubTermészetesen ezt is adoptálnod kell a saját tartományaidhoz, valamint a makrót úgy indítod, hogy kijelölöd a teljes tartományt amiben keresni szeretnéd a neveket.
-
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
cortez25 #10721 üzenetére
Biztosan mindketten erről a táblázatról beszélünk?
-
-
válasz
cortez25 #10563 üzenetére
[link]
A video vége felé van, ami a lényegRemélem így már világos lesz, mi is az Autufilter/Szűrés és hogy megfelel-e számodra.
-
-
-
Fehér Mancs
tag
válasz
cortez25 #4114 üzenetére
Feltételes formázással 3-nál több érték esetén is megoldható a a színezés, a feltételbe ezt kell beírni:
=NOT(ISERROR(HLOOKUP(A2;$T$1:$T$20;1;0)))A2 helyére az aktuális cellát kell beírni, ami kikeresi a T1:T20 cellákból az értékekekt, és ha megtalálta (nem hibás a képlet->van adat), akkor élhet a feltételes formázás. sajnos a függvények magyar neveit nem tudom, de könnyen ki lehet találni.
-
Delila_1
veterán
válasz
cortez25 #4116 üzenetére
Igen, de csak egyenként (ha nincs hozzá külön makró).
Adatok/Sorba rendezés/Egyebek/Balról jobbra.
Mire jutott a FŐNÖK?
Szerk.:
Az első sort kijelölöd, a fentiek szerint rendezed.
Kijelölöd a következő sort, F4 ismétli az előző műveletet. Következő sor, F4, és így tovább.
Az F4 sokszor használható az előző művelet ismétlésére, pl. formátum megadásánál. -
Delila_1
veterán
válasz
cortez25 #4106 üzenetére
Akkor a feltételes formázást tudom ajánlani.
Kijelölöd a teljes táblázatot (a táblában állva Ctrl+t -vel). Formátum/Feltételes formázás.
Az első legördülőből "A cella értéke", a másodikból "egyenlő".
A harmadikba beírod: =T1 (ha történetesen a T1-be akarja beírni a FŐNÖK a keresendő számot.
A formátum gomb segítségével választasz neki piros, félkövér karaktert, hupikék hátteret, és püspöklila keretet.Imádom az ilyen titokzatos főnököket...
-
Delila_1
veterán
válasz
cortez25 #3648 üzenetére
Nem egészen egyszerű, de nem is túl nehéz. Felírod valahova (ahol nincs útban) a 30 nevet, elosztod 5 felé, és az egyes csoportoknak nevet adsz, pl. név_1, név_2, stb. Nevet úgy tudsz adni, hogy kijelölöd a csoportot, és a szerkesztőléc bal oldalán, ahol most a felső cellád helyét mutatja (pl. Z1, ha oda írtad a neveket), begépeleg a nevet, Enter.
Egy külön cellába beviszel egy érvényesítést, ami 1-től 5-ig ad vissza számokat. Ez a cella nálam a C1.
Kijelölöd a területet, ahova majd a neveket be akarod vinni.
Az érvényesítésnél a forráshoz ezt írod:
=HA($C$1=1;név_1;HA($C$1=2;név_2;HA($C$1=3;név_3;HA($C$1=4;név_4;név_5))))Felvitelnél előbb a C1-ben kiválasztod, hogy az 5 csoport közül melyikből akarsz választani, ezután a bevitel helyén az érvényesítés csak azt a 6 nevet ajánlja fel.
-
lapa
veterán
válasz
cortez25 #716 üzenetére
oké asszem összeraktam. ha jól sejtem vmi adatlekérdezéssel dolgozol. nem csináltam ilyet, de feltételezem megeszi ha frissítéskor adat változik.
1. tábla kinyit
2. alt+f11
3. baloldalt this workbook duplaklikk --> jobboldalt fehér
4. ezt bepastel:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal ActiveSheet As Object, _
ByVal Source As Range)
'A oszlop utolsó feltöltött sorára ugrik
Cells(1, 1).End(xlDown).Select
'ha nem mindenoké akkor jelez mint az őrkutya
If ActiveCell.Value <> ''mindenoké'' Then
MsgBox ''hoppá bibi van.'', vbOKOnly + vbCritical, ''hiba''
Else
End If
End Sub
5. tesztel
ez ráugrik a tábla aktív fülében az A oszlop utolsó feltöltött cellájára (gondolom egymás alá mennek a dolgok), és ha nem ''mindenoké'' van beírva szól. a fenti cucc a tábla minden változásánál lefut. -
lapa
veterán
válasz
cortez25 #701 üzenetére
csinálsz egy új táblát, amiben minden olyan cella, amit frissíteni szeretnél a másik tábla ugyanolyan cellájára mutat. tehát pl. új tábla a1 cellájában: ='C:\valahol\[eredetitabla.xls]Munka1'!A1
ezt huzigálva (lefelé és jobbra kitöltve a szomszéd cellákat) kvázi kópiát csinálsz minden egyes celláról. persze elég favágós megoldás, meg ha nagy mennyiségű cellát töltesz fel így akkor a kópia lassú lehet meg persze hatalmas méretű is. próba szerencse. maga az elv ahogy nézem műxik. -
lapa
veterán
válasz
cortez25 #699 üzenetére
szerintem ebben a formában sehogy de ne legyen igazam. ha jól sejtem úgy tudnád megoldani, hogyha az a bizonyos progi nem ebbe a táblába mentene. szóval ha a megnyitott tábla csak egy kópiája lenne annak amibe a program ír. ezt úgy lehet megoldani, hogy a megnyitott tábla összes cellája a program által töltött tábla megfelelő cellájával egyenlő.
persze fogalmam nincs tud-e úgy frissíteni abból a táblából hogy közben azt vmi progi macerálja. feltételezem igen. ha meg igen, akkor F9-re újraszámol meg frissít is ha nem tévedek...
upd: előtte azért próbáld meg simán F9-et hátha megeszi. vagy lehet makrót írni, ami bezárja és újra megnyitja a táblát, akkor nem kell duplikátumot csinálni...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest