Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
válasz
Fferi50
üzenetére
Hát, közben kiderült, hogy sehogy.
Van egy VBA, ami megcsinálja pont azt, amit kell, de nem tudom megbízhatóan triggerelni Autofilterre, szóval nem működik megbízhatóan. Vagy csak nagyon eröltetett megoldással lehetne, (pl másodpercenként időzítéssel betenni valami check-et, de ezt túl favágó megoldásnak érzem).Van arra ötlet, hogy mivel lehetne triggerelni Autofilterre a VBA kódot? Ez lenne a legtisztább.
Ha nincs akkor megpróbálom táblázatként. Tegnap futottam ezzel egy gyors 5 perces kört, akkor nem működött (hiába filtereztem, nem csíkozta át). De lehet, hogy rosszul csináltam, mert táblázatokat szinte sosem használok, szóval nincs tapasztalatom vele.
Vagy esetleg ha táblázatként van benne, akkor már könnyebb triggerelni a VBA-t?Amúgy ez a kód (megkeresi a range utolsó+1 sorát, aztán, azt becsíkozza, majd a végén az összes többi sort befeketézi)
Private Sub ZEBRA_STRIPE()Dim ws As WorksheetDim rng As RangeDim rowIndex, visibleRow, lastRow As LongSet ws = Sheet1lastRow = ws.Cells(ws.Rows.Count, "A").End(xlUp).row + 1Set rng = ws.Range("A4:BU" & lastRow)Application.ScreenUpdating = FalsevisibleRow = 1For rowIndex = 4 To rng.Rows.Count + 3If Not ws.Rows(rowIndex).Hidden ThenIf visibleRow Mod 2 = 0 Thenws.Rows(rowIndex).Interior.color = RGB(220, 220, 220)Elsews.Rows(rowIndex).Interior.ColorIndex = xlNoneEnd IfvisibleRow = visibleRow + 1End IfNext rowIndexws.Rows(lastRow + 1 & ":" & ws.Rows.Count).Interior.color = RGB(0, 0, 0)Application.ScreenUpdating = TrueEnd Sub
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- ÚJ Asus V16 V3607VM - 16" WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5050 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest