- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rtom
senior tag
válasz
Delila_1 #4653 üzenetére
Kösz, de úgy néz ki, elbarmoltam, az emilből megnyitottam az excel-lel, és azóta csak a temp-ből akarja megnyitni, pedig már betettem a user/appdata/Microsoft/AddIns-ba, ha innen próbálom meg betölteni, akkor meg azt modja, hogy nem lehet a bővítményt a makrókönyvtárba másolni... Ezt elszúrtam
, törölhető valahogyan az eredeti link, ami a temp-be mutat?
-
rtom
senior tag
válasz
Delila_1 #4646 üzenetére
Az Eszközök/Bővítménykezelő ennyit mutat, nekem egyik sem hasonlít automatikus mentésre:
Közben megnéztem a súgót is, szerinte az Eszközök/Beállítások-> Mentés fülön kell az Automatikus mentés-t engedélyezni, de itt meg csak ezek vannak:
"Az automatikus helyreállítás adatainak mentése ... perc"
"Az automatikus helyreállítás kikapcsolása"
Fehér Mancs: ciklus nincs a makróban és nem is nagyon szeretnék beletenni, mindössze annyit csinál, hogy a kitüntetett cellákban lévő adatokat összeszedi, dátumot a sor végére teszi, beilleszti egy az adatot bevivő személy által nem látható lapra, majd a kiinduló felületen törli a cellák tartalmát.
-
válasz
Delila_1 #4617 üzenetére
Rájöttem, talán az a gond,hogy közben módosítottam a táblázatot. Cellákat szúrtam be.
Az emailben amit küldtél tökéletesen működik, csak azt a táblát tovább fejlesztettem..Akkor most helyesen így nézne ki a makró?
Sub rejt()
Dim lap As Variant
lap = Array("Kaschieren", "Näherei")
For ll = 0 To 1
Sheets(lap(ll)).Select
For sor = Range("G65536").End(xlUp).Row To 11 Step -1
If Cells(sor, 7) = "" Then GoTo Köv
If Cells(sor, 7) = 0 Then
Range("G" & sor).Select
Selection.EntireRow.Hidden = True
End If
Köv:
Next
Next
End SubSub felfed()
Dim lap As Variant
lap = Array("Kaschieren", "Näherei")
For L = 0 To 1
Sheets(lap(L)).Select
Rows("11:100").Select
Selection.EntireRow.Hidden = False
Range("C1" & sor).Select
Next
End SubA G oszlop 11-es sorától kellene elrejteni, vagy felfedni.
Helyesen módosítottam?
Vagy a felfeden még kell alakítani? -
válasz
Delila_1 #4593 üzenetére
Bocsi,hogy csak most, de lejárt a munkaidő és most itthon folytatom.
A helyzet az, hogy a benti gépen Excel 2003 van, és azon nem akar elindulni. Mindig nyöszörög hogy indítsam el a makrót, amit megteszek, de a gomb nem működik.
itthon 2007 van ezen engedélyezem és szó nélkül tökéletesen megy.
Nem értem, mi a gond.Továbbá ha vannak ilyen táblázataim akkor hogyan tudok ilyen gombot ( makrót ) csinálni erre a feladatra?
-
-
válasz
Delila_1 #4559 üzenetére
Még egy kérdésem lenne:
-megtudom-e oldani ,hogy egy Excel táblázatban csak bizonyos cellák legyenek levédve.
-ha ezt a táblázatot odaadom a kollégámnak, aki az adatfeldolgozást végzi, és nem egy nagy Excel guru, akkor csak azokba a cellákba tudjon beírni ahová szüksége, a többihez ne férjen hozzá, vagy jelszó kelljen azok módosításához.
A probléma az, hogy elkészítek egy jó táblázatot, működik minden rajta, de Ő ide oda átmásolgat képleteket és max.2 hét és vége a táblázatnak.
A lapvédelem levéd mindent, azokat a cellákat is ahová Ő a termelt mennyiséget kellene beírja...
Ha létezik megoldás megosztanád velem? -
Garffi
tag
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #4505 üzenetére
Várjál... azt hiszem meg van a megoldás! Tehát...mi (ill. én a tanácsodra) ugye írtunk olyan ki téteket is hogy:
- az Anyagköltség egy oszlopába (ez legyen R) "=D4&F4"
ill.
- a Szabásjegyzék egy oszlopába (ez meg legyen O) "=C5&E5"Ezeket aztán soronként le kellet írni minkét munkalapon, hogy stimmeljen az adott sorra az állítás.
Na mármost ezeket én átírtam a következőre:
- "=(SZUM(Anyagköltség!D4-(Anyagköltség!E4*0,5))&
(SZUM(Anyagköltség!F4-(Anyagköltség!G4*0,5))))"
ill.
-
"=(SZUM(Anyagköltség!D5-(Anyagköltség!E5*0,5))&
(SZUM(Anyagköltség!F5-(Anyagköltség!G5*0,5)))"Mindjárt kipróbálom, hogy megy-e... de azért küldöm a mappát is.
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #4489 üzenetére
Delila_1 nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Működik minden szépen, ahogy szeretném.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a "$" jelnek és a "DARABTELI"-nek mi a jelentése/jelentősége ill. mit is csináltunk, hogy az lett ami lett?
A táblázat működik, csak éppen lövésem nincs, hogy mit-miért csináltam. Ezt el tudnád magyarázni?Még egyszer köszönök mindent!
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #4483 üzenetére
Juhúúú!!! Működik! Gyönyörűen működik!
Ezer köszönet!
Azt hagy kérdezzem még meg, hogy az megoldható-e, hogy ezen az oszlopok (Szabásjegyzék C és E oszlopai) 20 sorára - teszem azt 5-24-ig (tehát C5-C24-ig ill. E5-E24ig) - legyen ez az állítás igaz, viszont ne érzékelje egy ismétlésnek, ha ugyanazon oszlopok, másik 4 sorában - pl. C28-C31-ig és E28-E31-ig - esetleg szerepelnek egyazon számok.
Ugyanakkor ezen négy soros oszlopokon belüli ismétlődéseket természetesen jelezze - bár ez működik. Azt hogy lehet megoldani, hogy C ill. E 5-24-ig és 28-31-ig két oszlopban lévő azonos számokat ne vegye ismétlődésnek?Tudom, kezdek szemtelenedni... szóljon nagysága, ha kezdek az idegeire menni...
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #4479 üzenetére
Húúú... ezt most rázzuk össze!
1. a Szabásjegyzéknél is végig be kell írni az adatok mellé mint az Alkatrészjegyzéknél?
2. az előbbi kérdés a G5 tartományra vonatkozóan...
3. C5: D5 tartomány kijelölése. Ez alatt azt érted, hogy amolyan kisiskolás módon kijelölöm a két rubrikát egérrel és utána formázok?
4. a feltételes formázásnál, hova írod be ezt a képletet? Nekem van ott három rubrikám: egyszer cella/képlet értéke, aztán nagyobb mint, kisebb mint, nagyobb vagy egyenlő... stb. (ezek variációi) és végül ahova írhatnám a $-os képletet, de be kell írnom oda, hogy >1?
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #4474 üzenetére
Nem egészen... ezek szerint rosszul írtam le. Tehát:
Van egy munkafüzetem, benne két munkalap: "Alkatrészjegyzék" és "Szabásjegyzék". Az elsőben megadom az alkatrész hosszát (1500) egy rubrikában - legyen D4 ill. a szélességét (500) egy másik rubrikában - F4.
Ezt a két adatot átvitetem a "Szabásjegyzék" munkalapra - a következő képlettel =Alkatrészjegyzék!D4 ill. =Alkatrészjegyzék!F4 - két másik rubrikába. Tehát az 1500 megjelenik a C5, az 500 az E5 rubrikában a "Szabásjegyzék" munkalapon (köztük van az "x" a D5 rubrikában).Na mármost, ha én - dolgozva az "Alkatrészjegyzék" munkalapon - több olyan alkatrész méretet adok meg ami megegyezik az 1500×500-as formátummal (figyelem! fordítva már nem igaz; tehát 500×1500 nem u.a.) akkor az össze 1500×500-as méret pirossal jelenjen meg a "Szabásjegyzék" munkalapon (lehetőleg csak az 1500 és az 500).
Ezen adatok oszlopszerűen helyezkednek el egymás alatt, tehát a formázást valszeg a C és az E oszlopra kell ki írni.
Ez megoldható-e? Különben ha kell, elküldhetem privátba az egész munkafüzetet, ha akarod.
-
Macros
csendes tag
válasz
Delila_1 #4459 üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/view/090204/excel.01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Itt vagy egy kép a táblázat egy módosított változatáról.
Nem tehetem be a munkámmal kapcsolatos táblázatot, ezért csináltam egy ilyet hogy érthető legyen.
Tehát a sorban levő számokat kellene összeadogatni de csak az eddig leírtak szerint.
-
Gabcsika
tag
válasz
Delila_1 #4444 üzenetére
Köszi szépen!
Ez jó, de abban a tartományban (A1-P27) van már egy formázás, és azt szeretném, hogy ahhoz ne nyúljon a macro, az azon kívüli területeket viszont színezze be.Másik kérdés: meglehet-e oldani, hogy olyan lapvédelmet teszek fel, amivel bizonyos cellákba lehet beírni, a többibe nem. Sehova sem, csak az eredményt lehessen látni (a többi cellából jó pár be függvényezve).
Köszi szépen!
-
-
jpisti
senior tag
válasz
Delila_1 #4412 üzenetére
Nem értesz azthiszem. ez egy file. mondjuk abc.xls és tartalmaz két munkalapot: Inventory és List
Amit én szeretnék az az, hogy az Inventory lap A1 cellájában szereplő cikkszámot keresse meg a List lap A oszlopában és a találati sor B cellájának értéke legyen az Inventory lap B1 cellaértéke. Így tovább a többi sorban is (de gondolom ha a függvény végre működne akkor ezt egyszerűen "lehúzva" a többi cellában is jó lesz.) -
vakondka
őstag
válasz
Delila_1 #4375 üzenetére
Köszi.
Ez elsőre jónak tűnt, de ha jól látom akkor végülis annyit csinál, hogy minden cikkszám elé tesz 3db nullát.
Viszont nyílván van olyan cikkszám ami előtt eredetileg csak 1, 2, 3, 4 nulla van, vagy éppen egy sincs.Az a baj, hogy ezt a csv fájlt én generálom ki PHP-ből, de akárhogyan csinálom, akkor is eltűnnek a nullák, mikor excel-ből megnyitom....
-
netboy
senior tag
-
Gabcsika
tag
válasz
Delila_1 #4363 üzenetére
Köszönöm tökéletesen működik. Már csak kérdés. A példámban a C oszlopot kézzel készítettem. Nincs arra mód (fgv., bár inkább gyanítom macro), hogy a duplikátumok úgy legyenek kiszűrve (maradva a példámnál), hogy a C oszlopba a macro vagy fgv. mindent csak egyszer írjon be és emelett is működőképes maradjon ez az egész?
Köszi szépen!
-
Gabcsika
tag
válasz
Delila_1 #4360 üzenetére
Köszi, de szerintem félreértetted. Mutatom a dolgot:
Itt az A oszlopban vannak azok, amelyek között vannak duplikátumok, B oszlopban vannak a hozzárendelt adatok. C oszlopban már minden csak egyszer szerepel A oszlopból, D oszlopban pedig, ha duplikátum van, akkor azok összege, ha nincs, akkor a hozzátartozó szám.
Persze ez kézzel van készítve.
-
frankie!
őstag
válasz
Delila_1 #4328 üzenetére
Azt hiszem aza a baj, hogy én a digramot nem adattartománnyal adtam meg, hanem egyenként kattintgattam az "Y és X" értékeket, amik szét vannak sorba. Tehát minden kattintásom "címe" tartalmazza a lap nevét. Azt hiszem úgy lehetne csak megoldani, hogy képlettel egy egybefüggő oszlopba rendezem az adatokat és csak ezt a tömböt másolgatom lapról lapra, meg a diagramot.
-
frankie!
őstag
válasz
Delila_1 #4321 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Sajnos nem tudom használni erre a célre, mert fontosabb lett volna egy nagyobb táblázat minden eleméhez hozzárendelni valami, és másolás-beillesztéssel az egyértelmű hozzárendelést követve módosultak volna az értékek. AZ fkeres fv sem segít ahogy nézem.
-
FragMaster
addikt
válasz
Delila_1 #4307 üzenetére
Kisebb módosításokkal meglett ennek a segítségével egy másik, hasonló feladat is.
Function KORA(Születési_dátum)
If VarType(Születési_dátum) = 0 Then
KORA = "Nincs adat": Exit Function
End If
If VarType(Születési_dátum) <> 7 Then
KORA = "Dátumot kérek": Exit Function
End If
KORA = Round((Date - Születési_dátum) / 365)
End Function
Sub Start_KORA()
Születési_dátum = ActiveCell.Value
KORA Születési_dátum
ActiveCell.Offset(, 1).Value = KORA(Születési_dátum)
End SubA " If VarType(Születési_dátum) <> 7 Then " sorban nem vagyok biztos a 7-es számban, de működik.
-
lúzer
veterán
válasz
Delila_1 #4304 üzenetére
nálam is vacakolt, új lapon ment, betudtam a sok próbálkozásnak
egyébként ha színezek egy cellát nem frissül, de ha lehúzom a cellát, másolom a színt, és utána írok be értéket akkor igen - persze tartományon belül!
érdekes....illetve frissül, ha bárhol beírok egy számot a tartományba
-
válasz
Delila_1 #4287 üzenetére
Hali!
Nem olvastam vissza, de ez az "értékes tartomány" alatt, arra gondolsz, hogy pl van A1-be valami, meg C10-be valami, és ezt a tartományt kellene kijelölni?
Csak nem Neked kell megkeresni az első meg az utolsó használt cellát? Ha erre gondolsz akkor egyszerűen így: UsedRange.Select
Fire.
UI: Bocsi, ha félreértettem, ja és a bizalmat meg köszönöm!
-
-
FragMaster
addikt
válasz
Delila_1 #4266 üzenetére
Megtörtént
Közben haladok, a csibés eddig kész van, már csak át kell erőszakolni függvénnyé és kell bele hibaellenőrzés
Sub HETES()
Dim hetek As Integer
Dim szüldátum As Date
Do
szüldátum = CDate(InputBox("Csirke kikelt?", "Csirkekor"))
Loop Until szüldátum < Date
hetek = (Date - szüldátum) / 7
MsgBox ("Csibekora: " & hetek & " hét")
End Sub
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest