- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lappy
őstag
-
lappy
őstag
-
lappy
őstag
válasz
stupid user #18020 üzenetére
Szia!
Az összes cseréjével megy csak, de nem tudom hogy mindet cserélni szeretnéd-e. -
lappy
őstag
válasz
Jofi81 #17989 üzenetére
=HA(ÉS(K2="soha";M2="soha";Q2="soha";S2="soha";VAGY(D2<>"soha";F2<>"soha";H2<>"soha"));"áldozat";HA(ÉS(VAGY(K2<>"soha";M2<>"soha";Q2<>"soha";S2<>"soha");D2="soha";F2="soha";H2="soha");"támadó";HA(ÉS(VAGY(K2<>"soha";M2<>"soha";Q2<>"soha";S2<>"soha");VAGY(D2<>"soha";F2<>"soha";H2<>"soha"));"agresszív áldozat";HA(ÉS(K2="soha";M2="soha";Q2="soha";S2="soha";D2="soha";F2="soha";H2="soha");"szemlélő";" "))))
-
lappy
őstag
válasz
zulu_mester #17933 üzenetére
Szia!
A második hozzászólásból ki tudod nyerni az adatokat és utána már csak rá kell ültetni a naptárra! Egy kicsit melós munka de hamar meglesz az eredmény és nem csak 2100-ig hanem 2499-ig! -
lappy
őstag
válasz
zulu_mester #17929 üzenetére
-
lappy
őstag
válasz
zulu_mester #17929 üzenetére
Szia!
Ezzel csak egy gond van. Ugyanis húsvét és pünkösd is minden évben más napra esik.
"A 325. évi niceai zsinaton úgy határoztak, hogy a tavaszi napéjegyenlőséget (március 21.) követő holdtölte utáni első vasárnap legyen húsvét vasárnapja.Tehát egy évben legkorábban március 22-én lehet húsvét. Abban az esetben, ha szombatra esik a tavaszi napéjegyenlőség és éppen telihold is van.
Ilyen év volt: 1623, 1761, 1818, és legközelebb 2285-ben lesz.
Legkésőbb egy évben április 25-én lehet húsvét. Ez akkor fordulhat elő, ha éppen egy holdtölte utáni napra esik a tavaszi napéjegyenlőség, így egy egész holdciklust meg kell várni. A telihold pedig amikor elérkezik végre, akkor éppen vasárnap van, így még egy hetet kell várni a húsvétig.
Ilyen év volt: 1666, 1734, 1886, 1943, és legközelebb 2038-ban és 2190-ben lesz ilyen.
A pünkösd napját sokkal egyszerűbb kiszámítani. Éppen 50 nappal követi a húsvétot."
Ezeket így nem lehet meghatározni max. előre megadott dátumok alapján számoltatni, de ezzel meg az abaj ha vki egy naptárat használ és beírja pl. 2052 a kérdés hogy arra az évre van e kiszámolt dátumod.
Húsvétok!
2010: április 4.
2011: április 24.
2012: április 8.
2013: március 31.
2014: április 20.
2015: április 5.
2016: március 27.
2017: április 16.
2018: április 1.
2019: április 21.
2020: április 12. -
lappy
őstag
-
lappy
őstag
válasz
dellfanboy #17684 üzenetére
-
lappy
őstag
válasz
mr.nagy #17565 üzenetére
Szia!
HA jól értelmezem ezt
"ha felesleg van (tehát az első deffiníció pozítiv számot ad) akkor is legalább 3 darab maradjon meg és csak az e fölötti mennyiség legyen az eredmény vagy nulla"
akkor legalább 3 darab kell hogy maradjon más esetben 0 eredményt kell neked?
ha nem így van akkor sok sok pl. -val (kép) mutasd be sokkal egyszerűbb megérteni mindenkinek -
lappy
őstag
válasz
atillaahun #17552 üzenetére
Szia!
Ha úgy vannak a nevek ahogy írtad akkor én helyetted azt csinálnám hogy kijelölöm az A és B oszlopot majd másolás és egy másik munkalapra irányított beillesztés transzponálással így az 1 sorban a nevek a 2 sorban a cím (igaz elől van az irányítószám), de erre szerintem létezik megoldás! hogy átkerüljön a 3 sorba mondjuk -
lappy
őstag
válasz
Melorin #17551 üzenetére
Szia!
Ha csak a hónap végén szeretnéd összesítve megkapni a félórákat akkor percben átszámolva/30 al megkapod az "egész" fél órákat és mellette egy segédoszlopban pedig a maradék fgv.-el k lehet számolni mennyi maradt még.
Ha minden egyes időponthoz akarod ezt megtenni akkor hasonlóan kell eljárni csak minden egyes időhöz kell a képlet. -
lappy
őstag
Néha a legegyszerűbb megoldás nem jut eszünkbe!
-
lappy
őstag
válasz
dellfanboy #17438 üzenetére
darabhatöbb is jó!
-
lappy
őstag
Szia!
Szerintem rosszul csináltad, mert utána olvastam a dolognak és a következőt kellene tenned.
A munkafüzet adott pontjára mutató hiperhivatkozás létrehozása
1.Ha nevet szeretél használni, a célmunkafüzetben nevezd el a célcellákat
2. Hiperhivatkozás parancsára kattint, vagy a CTRL+K billentyűkombináció
3.A párbeszédpanel bal oldalán levő Hivatkozott cím lista
4.Dokumentum adott pontja eleme
5. jelölj ki egy pontot a dokumentumban mezőben, a Cellahivatkozás csoportban jelölje ki a hivatkozni kívánt munkalapot, írd be a cellahivatkozást az Írd be a cellahivatkozást mezőbe, majd kattint az OK gombra
6. vagy Definiált nevek csoportban jelöld ki annak a cellának a nevét amire szeretnél ugrani.
És innen már egyszerű a dolog. -
lappy
őstag
Szia!
Kipróbáltam a képletet és nekem ezt írta be: Példa - 3
=HAHIBA(HIPERHIVATKOZÁS("[Munkafüzet2.xls]'Munka1 új'!"&KARAKTER(HOL.VAN("Példa";$A1:$DZ1;0)+64) &"1";ÖSSZEFŰZ("Példa";" ";DARAB2(ELTOLÁS($A$1;0;HOL.VAN("Példa";$A1:$DZ1;0)-1;200))-4));"Nincs ilyen név!")
Ha rákattintok akkor megnyitja a másik munkafüzetet.neked milyen hiba volt?
-
lappy
őstag
válasz
Antonius1978 #17363 üzenetére
Szia!
A 2. munkalapon az első cellát bemásolod, majd ezt a képletet átalakítva lehúzod az x sorig
=OFSZET(Munka1!$A$1;(SOR()-1)*5;0)
Sőt az első cellába is mehet a képlet! -
lappy
őstag
válasz
Antonius1978 #17361 üzenetére
Szia!
Igazából az excel is meg tudja csinálni amit szeretnél. Az irányított beillesztéssel csak legyen bepipálva az üres átugrása (bár próbáltam, de nem jött össze)
A másik megoldás hogy ha visszább olvasol akkor szintén ez szerették volna megvalósítani és ott szűréssel - másolással megoldotta. -
lappy
őstag
válasz
motinka #17255 üzenetére
Szerintem a táblázatban át kellene állítani hogy ne vasárnappal kezdődjön a hét, mert nem tudok én sem olyat hogy valahol be lehet ezt állítani.
ezt találtam csak -
lappy
őstag
válasz
Random_ #17217 üzenetére
Szia
Az elso problema az csak macroval oldhato meg szerintem,de ha csak eleg a nincs a cellaba akkor meg egy ha fgv kell az ervenyesiteshez beirni
roviden
ha(G3=`igen`;lista;`nincs`) ahol a lista a legordulo lista csak elnevezve
A G5 nel is hasonlo csak ott eleg a ha fgv. -
lappy
őstag
válasz
Sickboy25 #17130 üzenetére
Szia!
talán ez segít -
lappy
őstag
válasz
m.zmrzlina #17128 üzenetére
Szerintem a képletek a C1=C2; C2=D2; C3=F3
-
-
-
lappy
őstag
Szia!
Nem igazán értem a problémádat!?
Most akkor kell neked a felsorolt 4 rész szerinti helykódok! mert erre ott az összefűzz fgv.
vagy előre megvannak ezek a helykódok és ezeket illeszted be vhova.
Hogy állnak elő a kódok vmilyen cellaértékből számol vagy csak te illeszted be? -
lappy
őstag
válasz
mandin #16605 üzenetére
Szia!
Az a kérdés hogy mit szeretnél ezzel a munkalappal. Mert ha egy beszámoló pl. akkor kijelöl és értéket beilleszt elég. Amennyiben nem szeretnéd megmutatni hogy hogy lett kiszámolva a cella szorzata és ezt persze folyamatosan használod akkor egy egyszerű macro megteszi mert nem fog látszani csak az érték.
A macro felvétel gomb segítségével meg is írhatod! -
lappy
őstag
válasz
BuktaSzaki #16516 üzenetére
Szia!
Ha csak egy oszlop első cellájának formátumát akarod 35000 sorra érvényesíteni, akkor kijelölöd és formátummásoló, majd az oszlop betűjelére kattintva ez egész oszlop felveszi a tulajdonságot. Bár ilyenkor a teljes táblázatban az adott oszlop olyan formátumú lesz!! -
lappy
őstag
Szia!
Igen macro nélkül meg lehet bár nem lesz túl elegáns a táblázat!
Ott ahol egyesítve van a cella ott minden sorba beviszed az adatodat. Azaz ha 4 sort egyesítettél akkor 4 sorba beviszed pl.: B1
Minden cellára ezt megteszed és ezután feltételes formázással oldod meg.
Kijelölöd az oszlopot majd új szabály- formázandó cellák kijelölése képlettel.
a képlet =A2=A1 majd a formázásnál megadod a cella színét (alapnál fehér)
és alkalmaz -
lappy
őstag
válasz
Vizes Tomi #16408 üzenetére
Szia!
Akkor röviden:
az excel beállítások menüben kiválasztod a testreszabást azon belül is a menüszalagon nem szereplő parancsok.
majd megkeresed az űrlapok ikon és felvétel a gyorselérési eszköztárba.
ezután felveszel mondjuk A1-D1 cellákba űrlapneveket.
majd A2 re álva megnyomod az űrlap vezérlő ikon és lehet bevinni az űrlapokat.
ezeket meg mondjuk a kollegák átküldik neked és te összemásolod vagy egy kis macro azt is elvégzi. -
lappy
őstag
válasz
Vizes Tomi #16401 üzenetére
Szia!
[link]
ezt nézd át űrlapot hogy kell készíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Videó stream letöltése
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Tőzsde és gazdaság
- The First Berserker: Khazan
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged