Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
válasz
gaborjania #398 üzenetére
Ezt nevezem supportnak, le a kalappal!
Kicsit más a hozzáállásotok a témához mint az OTP-nek! -
gaborjania
újonc
Szia, én a GRÁNIT Bankban dolgozok a GRÁNIT Pay projekten. Az elmúlt napokban többszázan használták digitális GRÁNIT-os kártyájukat sikeresen (ennyi volt a reklám, bocsi), de valóban kaptunk jelzést néhány POS terminálról, ahol nem sikerült a fizetés. Minden helyszínre igyekszünk kimenni ellenőrizni és ha probléma van, felvesszük a kapcsolatot a terminált telepítő szolgáltatóval. Meg tudnád írni, hogy melyik CBA illetve SPAR volt a ludas?
A szabvány szerint egyébként mindenhol működnie kellene, ahol a Mastercard PayPass kártyád működik, akkor is, ha korábbi verziójú a POS terminál szoftvere. Néha előfordul, hogy az NFC antenna jelét nem jól veszi a POS, ilyenkor második próbálkozásra általában működik a fizetés. De ahol a mobiltárcád működött, ott a GRÁNIT Pay-nek is kellene. Igyekszünk gyorsan kivizsgálni az ügyet.
-
Zugi
aktív tag
Ezek szerint akkor a telefonodon az NFC is rendesen be volt kapcsolva, aktív és jól működik?
Az általam felsorolt vásárlási helyek igazából újabbak, tehát feltételezem maximum 2-3 éven belül lettek oda POS terminálok telepítve. Azért próbáld meg még 1-2 helyen és tartsd hosszan oda a telefont.
Máskülönben akkor részemről passz, hogy mi lehet a gond, szerintem fordulj akkor a bankhoz tanácsért. Nekik biztos többet elmond milyen típusú telefonod van, hányas android verzió, stb. Nem értek a POS terminálok evolúciójához, hogy milyenek vannak üzemben és melyikkel lehet gond akármi miatt. -
sakrafp
csendes tag
szia !
Félre értesz, nem akarok én oda menni, hogy fizethessek, csak kíváncsi voltam rá. Ugyanis én egy CBA-ban meg egy Sparban próbáltam fizetni, de nem tudtam. A bank majd arra keni, hogy a terminál szoftvere nem a legfrissebb és ezért nem tudom használni. Gondolom nálatok a pékségnél nem hiszem, hogy a legfrissebb terminál szoftver van... Egyébként a CBA pénztáros terminálja "Nem elfogadható kártyatípus " üzenettel utasít vissza, a Sparnál egy besípolás után kerül sor a visszautasításra. Korábban ezzel a telefonnal használtam az OTP mobiltárcáját. Ezeken a helyeken mindig is tudtam használni azt. -
Zugi
aktív tag
Csak azt ne mondd, hogy bárhol is laksz, majd eljössz oda kipróbálni, ahol én fizettem?
De ha ezen múlik, a Budafoki gyors nevű kifőzdében (Promontor étterem) ebédkor fizettem először, majd egy szomszédos autósboltban, illetve a Budafoki piacon egy pékségnél, végül pedig péntek este Balatonakalin a CBA-ban.Amúgy azt nézd meg inkább, hogy miért nem sikerült a fizetésed. Letöltötted a legfrissebb Gránit bank appot? Mert csak azzal lehetséges, amit szept. 16 hajnalban ill. azóta tettek fel, korábbiakkal nem működik. Azon belül pedig először végig kell futtatni egy beállítási folyamatot, amihez szükség van a Netbank-odra is, de mindez le van írva részleteiben az oldalukon.
-
Zugi
aktív tag
Ez így van, sajnos root-olt készülékkel nem működik az applikáció. Nekem is rootolva volt, de visszaállítottam pont emiatt, mert amúgy sokat nem vesztettem, egyetlen progi miatt root-oltam csak korábban, de már nem volt szükség rá.
A felélesztés a bank leírása szerint szükséges, mert ez is egy védelmi szint, főleg ha valaki képernyőzárat használ. Nélküle nem próbáltam, de gondolom nem működne. -
Zugi
aktív tag
Nos akkor ahogy említettem, tegnap máris 4 különböző helyen vásároltam NFC-vel. Mondanom sem kell, néztek az eladók és pénztárosok rendesen, amikor bankkártya helyett a mobilomat érintettem oda
Van ahol megjegyezték, hogy na így náluk még nem fizettek.
A tapasztalatomról: Kezdjük ott, hogy mostantól az NFC állandóan be van kapcsolva a mobilomon, de szerencsére enni nem kér akksi kapacitásból. Emlékszem utoljára 2-3 éve használtam így aktívabban, amikor NFC-s tag-ekkel szórakoztam, de utána leszoktam róla. Most tehát újra folyton élő az NFC.
Fizetéskor pedig ahogy a bank leírás is írja, mindössze csak fel kell éleszteni a képernyőzárat. Én nem kódolom, így esetemben csak egy elhúzó mozdulat a kijelzőn. Fizetéshez egyébként nem kell semmilyen appot elindítani, mert a feltelepített Gránit bank app az folyamatosan a háttérben fut, de szerencse itt sem érzékelek erősebb akku fogyást.
A felélesztett kijelzőjű mobilt kell csak odaérinteni a POS terminálhoz. Ennél az eddigi tapasztalatom talán annyi, hogy mintha egy nagyon kicsivel hosszabban kellene odaérinteni, mint egy paypass-os kártyát. Mintha 1-2 másodperccel tovább, de lehet ez csak érzés, mert az is lehet egy nagyobb telefonon mivel nem tudom pontosan hol van benne az NFC rész így néha távolabbra kerül akkor az érzékelő felületektől, mint egy pontosabban pozicionált kis kártya. Valamint POS terminálok is különbözőek, van ahol kártyát is hosszabban kellett érinteni.
Amikor létrejött a kapcsolat, akkor a mobilon felvillan egy bankkártya kép a kijelzőn, illetve csippan, és ha jól emlékszem rezeg is egyet a telefon. Így tehát nem csak a POS terminál jelez vissza ahogy a bankkártyánál, hanem a telefon is.
Ezzel oké is minden, és ekkor pedig a Gránit bank app-ja máris küldi az isms-t, teht aki azt választja, az nem fizetős hagyományos sms-t kap a tranzakcióról, hanem ingyenes, isms-t, ami a neten érkezik és az appot megnyitva lehet őket visszamenőleg is elolvasni.
Összegezve én azt mondom, hogy minden kezdeti hiba nélküli, flottul működést mutat a rendszerük.
-
Zugi
aktív tag
válasz
rum-cajsz #381 üzenetére
Mától működik a Gránit banknál az NFC-s mobilfizetés, ma már 4 fizetésem volt vele és szuper!
https://granitbank.hu/granitpay
Mindenképpen gratulálok a Gránit banknak, mert épp pár hete néztem utána a neten, hogy mi a helyzet a NFC-s mobilos fizetési lehetőséggel a hazai bankok körében, de lehangoló volt a körkép. Gyakorlatilag elmondható, hogy egyik bank sem mozdult rá, évek óta csak cikkeztek róla, hogy majd bevezetik, meg tervezik, és elég kacifántosan, bevonva mobilszolgáltatókat, mint pl. NFC-s SIM kártya és hasonlók. Végül csak az OTP-nél volt valami próbálkozás, viszont ott is a mobilszolgáltatókkal összhangban lehetett volna csak használnom, és épp a saját mobilszolgáltatóm (Telenor) hiányzott a listából, így elhesegettem a gondolatot, hogy mostanában lesz ilyenre alkalmam. Emiatt biztosan nem váltottam volna mobilszolgáltatót és számlát sem nyitottam volna az OTP-nél, pedig évekkel ezelőtt direkt amiatt nyitottam náluk számlát, mert idehaza elsők voltak a paypass-os bankkártya bevezetésében.
De hát azóta már sok víz lefolyt a Dunán, rég megszüntettem náluk a számlám és nem reklám miatt írom, de akkoriban évekkel ezelőtt pont egy számomra legjobb konstrukciójú, olcsó fenntartású, mégis relatíve magas kamatot fizető folyószámlát nyújtó bankot kerestem, akkor leltem a Gránit bankra. Tetszett bennük az informatikára helyezett hangsúlyuk, ahol bankfiókok nélküli ügyintézésre gyúrtak rá már akkor is.
És most pedig számomra nem várt módon, pont ők, nem a többi nagy multi nagybank, hanem egy továbbra is kis, hazai bank húzott egy ilyen merészet és okosat, és alkotta meg ezt a NFC-s fizetési rendszerét úgy, hogy kiiktatott minden más bonyolító tényezőt, előjött ezzel a zseniális megoldással, amihez tényleg nem kell más csak az applikációjukat letölteni (egyelőre androidos készülékre) és megy mint a karikacsapás.
-
Andralin
aktív tag
válasz
rum-cajsz #381 üzenetére
Ezer hála az infóért!!!
Ma beszéltem az OTP-vel és a Telekommal is, mindkét helyen azt mondták, hogy fogalmuk sincs, mikor fog újraindulni a Mobiltárca igénylésének lehetősége.
"Nagy valószínűség szerint" csak ideiglenes a szünet és el fog majd indulni, de hogy mikor azt nem tudják.
Közben már nézegettem a Gránitbankos számlákat és a Gránitpay lehetőségét, nagyon erősen fontolgatom, hogy nyitok náluk számlák amint beindul ez a Gránitpay!
Az OTP-s számlámat meg megszüntetem a francba, ha meg ennyire inkompetens társaság, hogy két hónapja nem tudják visszaállítani az igénylés lehetőségét és még csak körülbelüli időpontot sem tudnak mondani, hogy mikor lesz belőle valami!Eddig egyedül voltak az egész országban ezzel a szolgáltatásukkal, megtehették, hogy hónapokig vakarásszák a töküket, ne állítsák vissza, de hopp, megjelent a konkurencia, most már verseny van, hát így jártak! Ha bénák valamit szolgáltatni, megy az ügyfél máshová!
-
metaboy
tag
Sziasztok,
Eléggé elmélyedtem vérbeli geek-ként a témába...és az eddigi egyetlen életképes dolog az OTP vs Telekom/vodafon kombó (volt) Sajnos pár hónapja egy technikai hiba miatt az OTP leállította (valószínűleg csak ideiglenesen) a mobiltárca szolgáltatás igénylését...tehát nem magát a szolgáltatást, hanem csak az új igények befogadását. A mobiltárca szövetség egyik tagja annyit írt e-mailben, hogy tudtuk szerint a bank dolgozik a probléma megoldásán, de megmondhatatlan, hogy mikor lesznek meg vele...sajnos a sztori már több mint két hónapos... arra gyanítok, hogy valamilyen komoly biztonsági rést találtak a rendszerben..tehát amit tehetünk, hogy várunk. Sajnos én is lemaradtam, ráadásul telenorosként még elvi szinten sem tudom használni a szolgáltatást...de ennek a gránit banknak utána nézek, ez új
-
rum-cajsz
őstag
Na, és erről mit tudunk?
A bank oldalán lévő doksiban is elég kevés az infó: [link]
A GRÁNIT Bank alkalmazásán kívül ehhez egy NFC képes Androidos mobiltelefonra van pusztán szükség.
A technológiai megoldásnál a GRÁNIT Bank arra törekedett, hogy a szolgáltatás használata a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Csak néhány gombnyomás a mobilkészüléken futó GRÁNIT eBank alkalmazásban, és már indulhat is a fizetés. Nincs szükség speciális SIM kártyára, nem kell külön speciális bankkártyát igényelni, nem kell lefényképezni a bankkártyát vagy adatokat beírni a telefonba, és akár érintős funkcióval nem rendelkező bankkártya is digitalizálható a GRÁNIT Bank megújult mobil applikációjának segítségével. -
Andralin
aktív tag
Gyerekek ez most komoly???
Fél éve tervezgetem, hogy lecserélem a telefonomat, és szempont volt, hogy NFC-s legyen, mert nagyon szerettem volna ilyen Mobil Paypass kártyát, OTP-s és Telekomos is vagyok.
Ma rendeltem meg az új NFC-s telót, és erre ezt kell olvasnom??? Vége a dalnak, nem is lehet többet igényelni ilyet?
-
8nemesis8
veterán
Persze ezt nem is mondtam, sokkal inkább a tőbbieké, akik ennyit nem tesznek meg az ügyfelekért, sőt igazából hosszú távon magukért, hogy befektessenek 1-2 fejlesztésbe
Itthon is el fog terjedni, de jóval lassabb ütemben, igény van rá én azt látom, ahogyan pedig a felnövő fiatalabb generáció adja a vásárlások nagyobb %-át még inkább erre tolódik majd el.
-
8nemesis8
veterán
Köszi!
Hasonlóan látom én is, hogy itthon meg van lőve ez az egész, lévén az OTP már letette a voksát a mobiltárca mellett.Tudom, hogy erre a pár kérdésre megvan a válasz, de összefoglaló jelleggel kerestem volna, sajnos most nagyon nem volt időm a topicot átolvasni alaposan.
Köszi az infókat, amit szerettem volna megtudtam és pontosabbak lettek az infóim, köszi!
-
LouiS22
veterán
válasz
8nemesis8 #371 üzenetére
Egyelőre, de azért túl sok reményt nem fűznék hozzájuk, hiszen ehhez egy banki partner kell, aki ki is szolgálja. Az OTPnek ott a Mobiltárca, ők ezzel ki is lőve, méretből adódóan más nagy bank nem nagyon jöhet szóba. Az ágazatai különadók és a relatíve kevés ügyfél miatt erősen kétlem, hogy bármelyik bank nagyobb energiát fektetne ebbe a projektbe. Ja, és ne felejtsük el, hogy a Google-nak sem feltétlenül vagyunk "piac" ebből a szempontból.
Mobiltárcán kívül nincs más fizetési mód, de egyébként érdemes lenne átfutnod az egész topicot, mert a kérdéseid jó része már meg lett válaszolva korábban is. És igen, a Mobiltárca tényleg csak OTP + Telekom vagy Vodafone, új számlát viszont nem kell hozzá nyitni, ez téves info. A meglévő számládhoz kapcsolnak egy virtuális Mastercard PayPass kártyát, aminek az első évben ingyenes a kártyadíja, utána pedig évente fognak kártyadíjat levonni (ha jól emlékszem, akkor 4 ezer forint körül van).
Ami még fontos: megadott telefonkészülékekkel működik együtt a Mobiltárca alkalmazás, ezt is érdemes csekkolni a szolgáltatói oldalakon.
-
8nemesis8
veterán
Egyenlőre, de szerintem csak idő kérdése és menni fognak.
Akkor nincs ilyen hozzászólás, amiben valaki ezeket az ismereteket összefoglalta volna?Itthon a mobiltárcán kívül semmilyen más mobilos fizetés nincs még?
Mobiltárcát tényleg csak OTP támogatja és csak új számla megnyitással vehető igénybe? -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Esetleg nincs egy jól összeszedett hozzászólás, amiben itthon és külföldön a mai fizetési lehetőségek, buktatók, biztonsági kérdések össze vannak egyben gyűjtve?
Előre is köszi!
-
Huroq
senior tag
Én is nemrég észrevettem, hogy egyik számlához sem lehet mobil paypass kártyát igényelni. Még nem kérdeztem utána. Amelyik számlámhoz van az normálisan működik vele.
-
tisvol
aktív tag
Igen, így csináltam, és jogosult is vagyok.
Egyszerűen a netbankban eltűnt az igényelhető bankkártyák közül. Voltam bent az OTP-ben, ott az ügyintéző annyit mondott, hogy kaptak egy belső levelet, miszerint technikai problémák miatt átmenetileg nem igényelhető. Volt ez egy hónapja, kb. Azért kérdeztem, hátha valaki többet tud. -
tisvol
aktív tag
Esetleg valaki nem tudja, hogy miért nem lehet az OTP-nél MobilePaypass kártyát igényelni? (Ez kell az NFC-s fizetéshez). A netbankban nem ajánlja fel, a bankfiókban meg nem tudják megmondani, hogy miért.
-
sepyi
aktív tag
Szép Napot! Van arra lehetőség kicsi hazánkban, hogy működésre bírjam a google wallet-ot nfc-s fizetésre. A szolgáltatói wallet nem játszik, mert Amex kártyát nem lehet hozzáadni. A google wallet-hoz igen, de azzal meg mindent lehet csinálni, csak fizetni nem nálunk.
-
söncö
tag
Szasztok.
Bár nem tudom mennyire témába vágó ,de hasonlót seholsem találtam.
Adott egy iphone6
Adott egy paypass mastercard bankkártya.Az apple cseszi megnyitni az apple pay-t MO.-n. Tehát ,hogy az almával fizessek az felejtős.
Olyan megoldás esetleg nincs ,hogy egy NFC Tag-re úgymond rá szinkronizálni a bankkártya nfc fizetési funkcióját? Merthogy tok az van a telefonon és a teló tok kombó közé az nfc taget vagy matricát el lehet helyezni.
(Tudom meredeknek hangzik de sosem lehet tudni ,hátha)
Összegezve: UniCredit érintős kártyát "klónozzunk" nfc tag-re/matricára ,és ezt a matrica megy a telefon és a tok közé.
Lehetséges vagy temessem e remek éjszakai gondolatomat?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Alien4
tag
OFF
köszönöm a tippet, megfutottam már fejben ezt a kört, idén esküvő, utána a statisztikákat elnézve a duna bank lesz a majdani háztulajdonosom... oda meg akkor közös számla kell, meg a többi... megvárom akkor már azt a korszakot, hogy mi lesz, mert OTP lakások ügyében nem túl jó fej itt győrben. (nem vág már nagyon témába, csak csak gondoltam megemlítem
ON
-
Alien4
tag
Sziasztok!
Én eredetileg azért jöttem, hogy kiderítsem, hogy a samsung s4/t-mobile/unicredit mastercard kombóm mennyire okosítható össze, de az utolsó oldal alapján, rá kellett jönnöm, hogy a rendszer még nem áll készen rám
Ettől függetlenül köszönet, hogy van "ez" (a fórum) is és megtudhattam ezeket! pacsi srácok.
KKrisz751... az első két kommented elolvastam, de a többit már nem.
Srácok, ne etessétek a trollokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Politika
- Windows 11
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest