Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
Új hozzászólás Aktív témák
-
eami
veterán
ja, annyira mint az OTP alapkezelő amelyiktől lakáshitelt veszel fel az OTP bank fiókjában... de hagyjuk... mire gondolsz? a simple az OTP terméke, tök mindegy hogy milyen kft,bt,rt,zrt,nyrt néven fut....
amúgy nézd meg a cégkivonatot, aztán számold össze hogy hányszor szerepel az hogy: "OTP BANK NYRT."
amúgy update a hiányzó pénzem történetéhez: 16 munkanappal (madjnem egy hónappal később)... kiderült, hogy a rendszerük elvesztette a panszom... és nem csináltak semmit eddig. pénteken sikerült (elvileg) egy újabb panaszt rögzíteni ezekre a dolgokra, úgy hogy majd meglátjuk hogy mennyi idő alatt oldódik meg.
Külön poén hogy pénteken volt pár simple parkolásom is, és utólag vettem észre hogy az egyik közülük szintén sikertelen tranzakció volt. természetesen a zárolás ott van. tűkön ülve várom hogy hétfő/kedd magasságában azért lekerül e a számlámról az összeg.....
-
Zugi
aktív tag
Hozzáteszem van Raiffeisen hitelkártyám, emiatt jó lenne azt is nfc-síteni, de alapvetően már kevésbé érdekelnek ezek a saját fejlesztések. Gránit pay-t használok kezdetektől fogva, hálás is vagyok érte, hogy anno ők úttörőként megcsinálták és tökéletesen működik azóta is, de mióta a Revolut által megízleltem a Google pay-t, azóta más már nem érdekel
-
eami
veterán
A simple appos csekk befizetéssel csak óvatosan.... Legalábbis nagyobb összeget én ezentúl biztos nem fogok úgy befizetni.
pár nap híján egy hónapja ül a pénzemen a simple. Sikertelen tranzakcióként nyugtázva, nem utalták tovább az összeget, viszont a bankszámláról leemelték. Mivel (nyilván) volt fizetési határidő ezért újra be kellett fizetnem a csekket, de a hibás tranzakció miatt hiányzó pénzem még mindig náluk csücsül.
Az külön vicc, hogy OTP-s számláról van szó és egy OTP-s app hibájáról, szóval még csak nem is két különböző bank. Ennek ellenére a kötelező 15 munkanapos kivizsgálási határidőt sem tartották be.
-
tomp
félisten
Elkezdtem használni a Google Pay-t és azt kell mondanom, hogy sokkal gyorsabb mint a Simple. A Simple 1-2mp-ig "várakozik" odaérintve a Google Pay viszont azonnal csippan. Szinte 0,1mp. Mi lehet ennek a magyarázata? A Simple MasterCard féle tokenes megoldása ennyire lassabb?
-
tomp
félisten
Tegnap regisztráltam a Revolutra és igényeltem kártyát.
A "bincodes" oldal szerint "ISO Country Name: UNITED KINGDOM"
Ezek alapján menni fog a Google Pay NFC? -
törölt tag
a ma indult open banking szolgáltatókról tud valaki valamit? biztonságos? mire jó, mire lehet használni?
-
martonz
csendes tag
válasz
martdavid #2324 üzenetére
Mivel hivatalosan nincs GPay hazánkban, így alapvetően ez nem működik. De, működhet, ha:
- ha olyan kártyát kapsz, ami UK BIN-es
- ha felteszed apk-ból a GPayt a telefonodra (saját felelősségre, pl. apkmirror oldalról)
- ha sikeresen be tudod importálni a kártyádat GPaybe (a kártya fizikai aktiválása után)
- ha úgy állnak a csillagok :-) -
martdavid
csendes tag
Sziasztok!
Simple pay-t használtam eddig mobilfizetésre, de most kipróbálnám a revolutot. Mi a legegyszerűbb módja h tudjam mobillal használni? Note9, szóval apple pay nem játszik. Google pay-el működhet valahogy magyarországon? Hogy tudom letölteni biztonságosan? Segítsetek pls. -
fil
őstag
Használ valaki NFC-s órát ,karpántot fizetésre itt Mo.-n? Milyet, milyen tapasztalatokkal? (Tudom elvileg lehet, de mint tudjuk az elmélet és gyakorlat között gyakorlatban nagyobb a különbség ,mint elméletben.)
-
Robo35
csendes újonc
-
Sinu
senior tag
Az a baj, hogy nem tudod magad túltenni ezen. Mondtunk egy pár tök jó alternatívát, de neked egyik sem jó, ragaszkodsz az elképzelésedhez ami nem járható út. Írhatsz panaszt ide is oda is, nem vezet semmire. Szemezgess az ajánlott lehetőségek közül, próbáld ki őket, csak megfelel valamelyik
-
viktorhu
veterán
Nem összegtől függ, hanem attól, hogy pin kóddal történt-e a dolog. Innentől nem a banké a felelősség. Nem volt maszkos a tolvaj egyébként. Beszéltem is vele (csak akkor még nem tudtam, hogy a beszélgetésünk végére nem lesz kártyám). Viszont profi volt, ebből élhetett.
Az semmit nem segít, hogy rendőrségi ügy, attól még pénz nem lesz belőle.
-
D@ny7
aktív tag
Ez már rendőrségi feladat.
Minden atm el van látva kamerával, ha elmaszkírozva megy oda egy személy az már eleve gyanús.
Annyit kell bebizonyítanod hogy nem te voltál.Éppen emiatt mivel olyan ritka a Paypass-os 25ezer Ft kárt okozó visszaélések száma, hogy bőven megéri a bankoknak azt kifizetni,
Pont ez a szomorú: a kisebb összegeket bevállalják csak hogy maradjon az ügyfél, de nagyobb összegek esetén már a kifogásokat keresik.
Akármit is mutat a statisztika, részemről elfogadhatatlan hogy még a lehetőség sincs meg az inaktiválásnak. Aki így ebben a formában akarja használni szíve joga, tegye engem nem izgat.
Én egy olyan kártyát szeretnék ami mindig kér pin kódot, illetve nem alkalmas vagy tiltható internetes vásárlásra és limitálni lehet a napi költhető/felvehető összeget. Internet bankolni sem akarok.
Meggyőzni úgy sem fogsz tudni hidd el.
-
ACE-
addikt
Na jó, de ha pin kódot használva húzzák le a számládat, vesznek ki automatából, akkor mi bizonyítja, hogy nem Te kezelted úgy a PIN kódodat, hogy ahhoz bárki hozzáférhetett, aki eltulajdonítja a kártyád?
Régebben láttam egy cikket, de most nem találom, ahol azt ecsetelték, hogy a banki technológia hogyan fejlődött, és a statisztika azt mutatta, hogy a legtöbb visszaélést klónozott vagy lopott kártyákkal követik el úgy, hogy bankjegykiadó automatából veszik le ezután a pénzt. Valami 80% fölötti volt az ilyen módon visszaélés.(ez a legkevésbé lebukás veszélyes, mert csak egy sapka kell vagy valami arcvédő amivel letakarja az arcát, és a kamerán sem lesz felismerhető) Az esetek nagy részében a PIN kódot vagy bankjegykiadó automatát megpreparálva, vagy egyszerűen a PIN kódot lenézve követik el. Tudtommal a Paypass is ezt szolgálja. Megnézték hogy mi az az összeg, ami még elfogadható, és a statisztikák szerint Magyarországon az 5ezer alatti fizetések az össz fizetések nagyon nagy százalékát (asszem ez is 80% fölötti) teszik ki. Kiszámolható, ebbe most nem megyek bele, hogy a Paypass bevezetésével mennyivel csökkenthető a PIN kód kikerülésének a veszélye, így a bankautomatás visszaélések is csökkentek. Éppen emiatt mivel olyan ritka a Paypass-os 25ezer Ft kárt okozó visszaélések száma, hogy bőven megéri a bankoknak azt kifizetni, mert az ügyfelek terheit csökkentik, lásd azt hogy ritkábban kell bejárni rendőrségre, mivel a bankkártya lopok nem a 25ezredre utaznak, hanem többre, és simán a paypass miatt pedig nem fognak kártyát lopni. A legtöbb bűncselekmény inkább abból fakad, hogy elhagyják a kártyát, valaki megtalálja, és próbáljuk ki alapon vesznek vele valamit... De ez fordul elő a legritkábban.
Szóval hidd el, a banki rendszer elég jól meg van tervezve, csak nem vagy tisztában a bűnügyi hátterével (hidd el én igen).
-
D@ny7
aktív tag
válasz
viktorhu #2302 üzenetére
Nos igen, nem tudta volna lelesni a kódodat ha 5000 ft alatt vásárolsz. De mi van akkor ha nem 5000 ft alatt vásárolsz, akkor már kell a pin kód. Lehet emelni az 5000 ft-ot (nem tudom meddig), de akkor növeled az esélyét annak hogy elvesztés/lopás esetén több pénzt tudjanak leemelni pin kód nélkül.
Én a helyedben biztos nem hagytam (hagynám) volna annyiban, mert törvény szabályozza a bankokat hogy milyen esetben kötelessége megtéríteni a kárt illetve hogy mekkora összegig. Csak a bizonyítás nem könnyű.
-
ACE-
addikt
Te magadtól vagy ilyen értetlen vagy segít valaki? Ismerek hasonló embert mint Te, de az észérveket még ő is felfogja...
Ha egy paypass-al nem rendelkező kártyát lopnak el, akkor nem kell feljelentés? Ha neten vásárolnak vele, akkor nem lesz károd? A Paypass-os vásárlás más nevére szóló kártyával a tudta nélkül, szerinted nem bűncselekmény? Te miről beszélsz? -
D@ny7
aktív tag
Nekem sosem okozott problémát besétálni a bank-ba és ott intézni pl egy átutalást.
Neten is szoktam vásárolni paypal számlával, amihez nincs hozzárendelve bankkártya, mindig a megfelelő összeggel töltöm fel utalással.Persze igen nem a legkényelmesebb, viszont minimálisra csökkenthető a kockázat.
-
D@ny7
aktív tag
válasz
viktorhu #2299 üzenetére
A kód leleséséről: ha lelesi a kódot és úgy viszi a kártyádat, akkor semmit nem kapsz vissza, velem pont ez történt. Ha pin kód nélkül fizethettem volna érintéssel, akkor semmi károm nem keletkezett volna, így viszont 1500 euróm ugrott pár perc alatt.
Miért nem?
Annyival lett volna könnyebb a tolvaj dolga hogy nem kellett volna pin kódot lelesni majd beütni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- Apple MagSafe Charger töltőkábel - Új, csomagolásbontott
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Samsung Galaxy S22 Ultra tokok
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest