Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
Phantom
tag
Hello
Márpedig az adatbáziskezelés elmélete ez. Ha tetszik, ha nem. Mondjuk, az más kérdés, hogy heti egy órában érdemes-e ilyesmivel foglalkozni. (De ha 2 évig csak heti 1 órában tanultad, szerintem nem is érettségizhetsz belőle...)
PeliScan: biztosan nem lesz az a bizonyítás, ami egy évvel ezelőtt figyelt a tételsorban :DD -
bazs
aktív tag
Úgy látom, itt túl sokan biztatják az érettségire készülőket.
Emberek, mennyetek csak tanulni, fossatok az érettségitől, addig mi ''érettek'' jókat neveetünk a saját érettségis emlékeinken :) -
Nimrod
addikt
Nyelvtant meg lehet csinálni úgy is, hogy az irodalmit megírod jól nyelvtanilag (ergo 4-es vagy 5-ös) és utána már nincs akkora para a szóbelin.
Láttátok tegnap a Kapcsoltamot? Azt hittem, hogy kifekszem a röhögéstől. Valami matekszakos zseni kiesett az első matekos (logikai) példánál. Azt hittem, hogy beszarok :) -
BEE
addikt
Ba...a meg a vén ördög!
De szívesen cserélnék veletek!
Hogy miért? Mert én '85-ben estem át ezen.
És azóta már túl sok fogat és hajat vesztettem.
Örüljetek hát hogy ott lehettek, de ezt csak 20 év után értitek meg!
HAAAJ HAAAJ HMMMM HMMMM BASSSSZ!!!
BEE -
zsoltee10
addikt
Csak azért írtam most ide, hogy Atusnak, és minden most érettségizőnek sokk-sok ajándékot a hétvégi ballagásra. Meg persze kéz- és lábtörést az írásbeli érettségin. :))
-
PeliScan
addikt
Meg tudja vki nekem mondani BIZTOSRA, hogy melyik tételbizonyítások NEM kellenek az idei matekérettségire?
Köszi! -
bdav
őstag
fizikából fogok, mert azt vágom :)) és nem is ''tanulunk'' már itt a suliban. Anno 2. ban asszem volt adatbáziskezelés elmélet de az valami hihetetlen rossz volt (ilyesmik voltak: ''adatmodell'', meg ''egyedtipus''...). biztos nagyon fontos aki jobban bele akar menni, de könyörgöm heti 1 alkalommal ezt ugyse lehet elmagyarázni rendesen, stb... ja + informatikát tanultunk, ugyhogy bőven benne volt még a rádiózás is :)
-
Atrox
tag
Én tavaly érettségiztem. A választott tantárgyam a számtech volt. Elég könnyű volt. Gyakorlat: pár office-os feladat. Az elméletből meg a hardver témát húztam hál istennek. :) Ki vizsgázott és vizsgázik számtech-ből?
-
EnginEEr
tag
szvsz egy egészséges mennyiségű para nem árt! Mondták mások is de magamon is tapasztaltam hogy a szóbelin lévő stresszhelyzet olyan dolgokat is eszembejuttatott, amikre nem is gondoltam volna, hogy emléxem :))
jótanács: szóbeli után , ha tanárok aszondták mindenre hogy köszönöm szépen, akkor usgyi a vidámparkba, fel looping starra és öltönybe nyakkendőbe üvölteni ;]
aztán valami vendéglátoipari helység eredményhirdetésig :P
ami még fontos: Az érettségin a tanárok arra kiváncsiak, hogy mit TUDSZ. A viszgán arra hogy mint NEM.
van vhol egy tétel pakkom keressetek ircen azt átküldöm ha kell -
Sipi
addikt
Hááát, azért van más jó is a XX. századi irodalomból, mint a sci-fi... Nem akarlak elkeseríteni, de eme írások legnagyobb része sz@r. És azért lényegesen több egyéb mű van, mint tudományos-fantasztikus...
Úgyhogy ha sokat akarsz olvasni, kénytelen leszel néhanapján mást is olvasgatni, különben hamar elfogynak a könyvek. :) :)
Egyébként az említett művek tényleg jók!!!
Sipi -
bdav
őstag
Hát ja a XX. századot mi még csak most kezdjük magyarbol (Ady, Nyugat), de amit valószínű tanulni fogunk az télleg tök gáz (ja meg ezek a franciák Verlaine és tsa-i). Viszont ami tényleg jó a XX. századi irodalomból (Tolkien, Asimov ;) ) azt nem fogjuk :( És ne mondja nekem senki hogy az Alapítvány vagy a Gyűrűk ura nem klasszikusok.
-
Sipi
addikt
Nem Ady-val érdemes kezdeni...:)
Speciel a verseket én sem bírom olvasni. Prózában romantikusokkal jó elkezdeni, mert izgalmasok (az unalmasabb leírásokat meg átugrod... :) ). Utána pedig történelmi sorrend szerint jöhetnek a többiek. A XX. századi stílusirányzatokra valószínűleg csak akkor leszel fogékony, ha az előzőeket már meguntad.
Én pl. egy nyáron elhatároztam, hogy Zola összes naturalista művét elolvasom. (Van egy őrült nagy ciklusa.) Valami 10-ig jutottam, ma már nem hinném, hogy a kezembe bírnám venni. A harmadik-negyedik könyv után már egyszerűen TUDTAM, hogy mi jön a következő oldalakon!!!
No és persze nem kell minden stílusnak tetszenie. Olvasgatsz, valamelyik megtetszik. Viszont ahogy változik az ember, úgy fogja más és más érdekelni. (Tini koromban pl. egy pár évig a szociológiai írások érdekeltek, eseménytanulmányok, Magyarország lerobbant részeinek elemzése. Azóta sem, tudom, miért, ma már nem bírom őket...)
Sipi -
bali79
tag
válasz
csabika25
üzenetére
Igen, ha a tanárok normálisabbak, akkor nem akarnak ezerrel meghúzni. Mellesleg a bukott diákok száma a tanárt is minősíti.
Nálunk történt (az egyik legjobb vidéki gimnáziumban), hogy az egyik lány töriből igencsak belehúzott a lekvárba és hát nagyon nem akart begörbülni az a jegy, erre a mentőkérdés:
Milyen bombát fejlesztettek ki a németek a két világháború között? (:)))
És mit ad isten meglett neki :DDD -
csabika25
aktív tag
Tanács a jövő érettségizőinek: üljetek neki még idejében tételt kidolgozni. Én anno minden hétvégén felrángattam Karibot magamhoz és szépen összehoztuk az összes tételt. Asszem márciusra már készen is voltunk. Persze, hogy tőlünk lejmolt mindenki.:)) Így minden ingertől elzárva sikerült kitűnőre az érettségi.
Karib nem fejezte be a sztorit: az az osztálytársunk, aki kihúzta a két tételt, amit nem tudott, totál bepánikolt, görcs, sírás, stb. Ekkor az angoltanárunk kézenfogta, kivitte a mosdóba, kicsit megpofozta, és gyakorlatilag kiverte belőle a kettest.:DD -
Veron
addikt
Köaz, örök hálám üldözön a sirig!
-
Veron
addikt
Nekem az is jöhet, mert a semminél az is jobb és a negyedikesekkel nagyjabol tisztaban vagyok!
-
Veron
addikt
Nincs vkinek tök véletlenül jól kidolgozott magyar tétele, mert 4-ben idaig 4 magyartanárunk volt aki 4 különböző féle tételsort adott, igy kb a kidolgozott tételeim száma = a 0-val!! van még 3 hetem tanulni, de meg semmit nem tudok a humán tantárgyakbol!! A reál nekem nem gáz hál istennek!
Na pls segitsen vki! -
steveetm
őstag
Hát mivel már többen ajánlottak ezt a ''sokat olvasni'' dolgot, nemegyszer kipróbáltam. Az eredmény:
Olvasom a szöveget, és egyszercsak azon kapom magam, hogy eltelt vagy 10 prec, a szemem már a lap alján, de totál máson gondolkodom. Egyszerűen én annyira ülyeségnek, és a legtöbbet értelmetlennek is(aminek ettől függetlenül lehet, sőt valószínüleg van is értelme) hogy képtelen vagyok megemészteni. Persze mást szívesen olvasok, fantasyt imádom, sőt még Aranyt is elég jól viselem, de nekem pl. ez az Ady féle szimbolizmus túl sok. Babits barátunk is megtudja ám keverni az embert SZVSZ.
Üdv.: Steveetm -
Sipi
addikt
OFF
Csak úgy jön. ''Kicsikoromban'' nem tudtam eldönteni, hogy fizikus legyek, vagy író...:) Aztán maradtam reálnál. Úgyhogy gyorsan posztmodern színházaztam egy kicsit, nehogy beszürküljek.
ON
Elég, ha olvasgat az ember. Elolvasol egy kötet Batits-, Ady-verset, néhány romantikus, realista és mai írót, és rakódik rád annyi, hogy bármelyik lányt meg tudod fűzni a dumáddal...:)
(Izé, persze csak azokat, akiknek van annyi agya, hogy megérti...:) )
Sipi -
SeF
tag
Helló!
Az imént folytattam le egy 80 perces mobil beszélgetést barátnő 0.95beta-val :)))) -
Sipi
addikt
OFF
Banyek, ilyen nincs! Ami témához csak hozzászólok, rögtön elhal? Ha ekkora oszlató hatásom van, megpróbálom a Mózes-féle trükköt a tengerrel, hátha bejön...:)
ON
Sipi -
Sipi
addikt
''csak az ember szakadt ki
a süket Istenből iszonyokra
kikelt belőle féreg-módon,
Isten férgének, viszkető
nyüzsgése, fájni - mert ami
nem süket Isten: fájdalom,
míg az Istenbe visszahal.''
Uff, remélem, nem lesz nagy hülyeség.
Süket Isten: Babits korabeli íróknál jellemző, hogy - bár Isten-hívők - elfordultak attól a ''hiedelemtől'', hogy Isten mindent lát és hall. Szerintük Isten elfordult tőlünk, hiába kiáltunk hozzá, az imák süket fülekre találnak. És hogy miért süket? Mert mi magunk tettük azzá. Isten léte itt a Földön addig nyer értelmet, míg hiszünk benne. Az ember elfordult tőle, meggyűlölte a vallást és az erkölcsöt (világháború!). A nagy filozófiai irányzatok megadták az embernek, hogy Istenné váljon: olyan ez, mint valami újjászületés. Elszakadtunk Istentől (illetve belőle, hiszen részei vagyunk), de úgy, mint halottból a féreg. Elpusztítottuk, és maradéka roncsain örömtáncot járunk, feléljük mindazt az erkölcsöt, szépet, jót, amit régen Istenre aggattunk.
Ez azonban azzal jár, hogy elvesztettük létünk értelmét. Nem találjuk helyünket. Nyüzsgünk, próbáljuk az Isten hiánya miatt keletkezett űrt betölteni valamivel, de ez hiábavaló. És titkon, tudat alatt visszasírjuk az Istennel való kapcsolatunkat, mert annál jobban nem fáj semmi, mint ha egyedül vagyunk. S végül: akárhogy kapálózunk, mint kis kukacok, meghalunk, s hiába tagadtuk létét, Istenhez térünk vissza.
Sipi -
dXtr
tag
ja !
irasbeli szvsz siman lehet akar puskat is irni, ez persze nem azt jelenti hoyg tanulas helyett ..csak ha van alkalom akor miert ne
tavalyelott szobelin(vizsga) is puskatzam toribol meg magyarbol...5os is lett
de persze tanultam is ..csak az nem 5os -
dXtr
tag
szegeny Aranynak jol kielemeztem a velagnezetet es a lelki vilagat ..ha latna...
nade ezt nemszeretem a verselemzesben..mert hiaba irodalmar vagymi aki elemezte, nekem akkoris belemagyarazasnak tunt
na mind1 ha nekik ez kell en belemagyarazok igyis lett vaghy 5 6 oldal tuggya fene -
dXtr
tag
no
iden nyomom az erettsegit enis...es total odavagyok a matektol...apam aaahhh
magyar okes
tori meglehet tanulni
nyelvtan sztem nem veszes
angol legjobb
szamtek mivel a tanar nm ert hozza aki vizsgaztat ezert mondok amit akarok
de a matek...pff
tegnap volt matek probaerettsegi
nagyongazvolt, szerencse hogy bejott a hiiires angoltanarom es ugy cserelodtek a piszkozatok ahoyg csak akartak, nade erettsegin milesz velem...mondjuk ez nehezebb volt az erettseginel nade akkoris
ma megirtam a magyart:ugye mindenki szamolgatja kiket adnak majd vajh..gondoljuk akor tavalyi erettsegin levok csak nem lesznek mar benne....oohhhoooohoooo dehoygnem , mind a 3 tema ua volt mint a tavalyi eretsegi...mindenki les hogy miva' , senki nem keszult beloluk,ugyhogy az sajat kutfobol meg a hiiires angoltanarnak koszonhetoen(ujbol)egy par konyv is elokeerult..de it nemfelek hoyg erettsegin nem fog menni mert ugye ez egy nagyon gennyes aljas huzas volt hogy tudtak hoyg arra nem szamitunk( a tanar mondta kikre szamitsunk aki vegul behozta a boritekot es felirta a tablara)mert ugye ott nem lehet olyan hogy a tavalyi tetelek islehetnek, dehat ez most igyment -
steveetm
őstag
Hali!
Mateknál van függvénytábla, számológép.
Magyarnál csak szöveggyűjtemény, de ez k olyan mint mateknál az összefoglaló.
Egyébként matekból is ua van szakmunkásoknak mint nekem szal az akkor sem gáz annyira:)) De nem mondták hogy nem lehet szal majd meglátjuk.
Én egyszerűen nem tudok verset elemezni.
Pl. múltkor az volt a baja a tanárnak hogy nem fejtettem ki azt hogy fú a szél.
Nekem ez tök egyértelmű, de szereinte ma más ''senki'' se tudja mit jelent hogy fú a szél...Szal most honnan a búbánatból tudjam hogy mit magyarázzak és mit nem? Mert mára meg aztmondja hogy tök fölös leírni, csak rizsa...
Jah mai doga. Babits : Fortissimot elemeztem.
A vers utolsó mondata:
''csak az ember szakadt ki
a süket Istenből iszonyokra
kikelt belőle féreg-módon,
Isten férgének, viszkető
nyüzsgése, fájni - mert ami
nem süket Isten: fájdalom,
míg az Istenbe visszahal.''
Na akit én eddig kérdeztem, nem igazán vágta a dolgot, vki kisegítene hogy mit próbált itt tudtunkra adni? Az első fele még kb világos, de a vége......
Most akartam írni egy sztorit hogy miért nem bírom a magyart, de félek tanárfikázó kategóriába esne úgyhogy nem írom:)
Üdv.:Steveetm -
Manitou
veterán
Hát igen .Annak idején én is paráztam jobbra balra az éretségitől.Utáltam az irodalmat meg a nyelvtant is.A többi úgy ahogy okés volt.Igy utólag viszagondolva tényleg kabaré volt. A főikolás és egyetemi vizsgákban persze az a jó,hogy ott általában egyszerre csak egy témából készülsz fel.Az éretségin viszont egyszerre sokféléből kell tudnod.Anakidején engem inkább ez zavart.
-
PeliScan
addikt
Nah, akkor cseréljünk, ok?
Szvsz a magyar a legnagyobb vicc, a 8oszt. gimn. is ua tételeket kapja, mint az utolsó szakmunkás. Szóval nem túl magas a léc!! Meghát tudjátok, a verselemzáés szubjektív dolog, és a tanár csak nem olyan köcsög..!
Viszont a matek...! Hühühüűűű, nagyon csúnya lesz. :o
Nem cserélünk? Én írok neked egy 5öske magyart az enyém mellett, te pedig nekem egy matekot? -
Ha tanárfikázás lesz, bezárom a topicot.
-
Agyzuzo
addikt
-
steveetm
őstag
Hali!
Nekem még 11 tanítási nap és áááááááááááááááááá...
Igazán csak magyartól parázok, de attól nagyon.
Nyelvtan órákat egy kezem meg tudom számolni, hogy a négy év alatt hány darab volt.
Irodalmat meg nem komálom.
Egyébként már megvan a taktikám magyarra:
Ugye egy jegy lesz asszem négyből, és 1 egyes biztos hogy lehet.
Írásbeli verselemzés, generálok nekik 120 sort, ebben már persze benne van maga a vers teljes szövege, szal irodalom 2es, helyesírás 3-4, nyelvtan szóbeli 2es, és az irodalom szóbelin aztmondom hogy részemről ennyi volt.
Mellesleg holnap írok egy próba 4órás magyardogát, sirály lesz...
Angol egy vicc, Matek ha olyan lesz mint tavaly akkor egy nagyobb vicc, törivel még lehet gáz, de ott meg van térkép.
Választott tárgy meg info, de az a legnagyobb vicc:))
Üdv.: Steveetm -
Lomos
aktív tag
en a fizika felvetelit irtam 95%-ra, ez erettsegin megis csak 5ost ert, mert asszem 80%tol 5os az erettsegi, de nem tudom :))
Amugy tori magyar sose volt erossegem, es megis 5os lett tori es 4es a magyar 2es irasbeli utan :)))
errol ennyit...
erettsegi elott=rossz vicc
erettsegi utan=jo vicc -
gesuz
senior tag
válasz
Papa-Georgo
üzenetére
A vendéglátó eléggé nyelv igényes
-
Papa-Georgo
senior tag
Vagy esetleg nincs vkinek egy üzlete amibe belehetne szállni...lehetnék a reklámmenedzser...hehe..
-
Papa-Georgo
senior tag
Nah , ennyitt erről még két évem van de már előre parázok....
Lehet hogy nemkellene
Matekból emeltszintre járok, félévkor kettes vótam, hát mosst elég húzós...
Mondjuk a tanár egy 150cm-s terror törpe, szal de elég jó bírom, csak úgy darálja hogy mire a tábla végére ér és kérdi törölheti -e a csoport ,ég az első sort silabizálja... nah mindegy,
Azért én parázok akárki akármit mond..
Másrészt Fingom sincs hova megyek tovább:
1, Repülőmérnöki kar... eheh :))
Majd jöttök hozzám kajolni...
Üdv. Papa -
Panther
HÁZIGAZDA
Részemről én is parázok az érettségi miatt. Még 8 tanítási nap... íííí :)
-
Cathfaern
nagyúr
Szerencsére nekem csak jövőre lesz éretségim. Amitől nagyon parázok az a töri (mondjuk magától a ''szöveg''-től nem,csak az évszámoktól), illetve a választott tantárgytól, ami valószínűleg fizika lesz (info miatt). Na ezektől (fizika főleg) már most rosszul vagyok :(
-
hungeek
senior tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
írd meg a házit, és baszottul sokat gyakorolj és nem lesz gáz, ha vlm-t nem értesz kérdezd meg a tanárt (de ez mindenre igaz....)
én pl. nyaranta is meg szoktam csinálni 200-300 példát, naponta 2-3-at és mostanában ha tételt kell tanulni magamban elmondom angolul is hogy készüljek a nyelvvizsgára :)) -
hungeek
senior tag
én mindentől parázok csak a matekból nem....... igaz egy elég kemény suliban járok matek tagozatra (jövőre lesz 7 matek órám :)) ) és most pl. 12.-es érettségizőknek tartottam egy kis korepet :))
-
SeF
tag
Kössz az eddigieket.
Van egy pár hasznos tanács, majd +próbálom alkalmazni.
Egy másik kérdésem is lenne.
Szerintetek Irodalomból mi lesz/lehet irásbelin idén? -
gesuz
senior tag
Egy nagyos rossz poén :))) :Légy szives
-
_Volkovy_
nagyúr
Akkor ezexerint még nincs minden veszve?(zárójelben elmondom.anyámnak 3-as matek érettségije volt,minden másból dícséret,kiváló,minden.ő abszolút humán beállítottságú,fordításból él,nem is rosszul.apám inkább reál.na én humán beállítottságú vagyok de engem amúgy csak a rohadt pc érdekel.én mit kezdjek magammal?legyek bolgárkertész és menjek utána másoddiplomás képzésre valahova?) -
Nimrod
addikt
-
Nimrod
addikt
Nálunk meg valami vérszomjas elnök volt (márminthogy asszonták), de nem volt semmi vész vele. Viszont a vizsgáztató tanárokra vigyázni kell, nem szarban állni velük, mert akkor érhetnek meglepetések még akkor is ha übercool vagy az adott tantárgyból. Nálunk nem bukott senki, pedig lett volna kit, de nem majrézok, mert előtte majdnem elszálltam töriből :)
-
gesuz
senior tag
Nem akkarok senki besz@ratni. de tölem ijetkérdezett az elmebajos elnök:Kivolt a sisi férfi főszereplője?vagy melyik magyar hadvezér nótáit adták ki mostanában kazettán. Szerencsére a tanárok sugtak nekem.
-
Szeke
senior tag
két éve érettségiztem, és be kell hogy valljam, nagyon be voltunk fosva mindannyian. A tanárok direkt beszaratják a népet, mert igy talán tanulnak is valamit :) Na mivel én színkettes voltam matekból, sikerült 0 tanulással összehozni az egyponthijánhármas kettest matekból. Szóval ennyit a nehézségről. Mindig van 1-2 nagyon egyszerű feladat amit ha megoldasz, kettes. Irodalom meg szintén nem gáz, az irásbelin rutinból lehet a verselemzést nyomni, ismerni se kell a verset. Mindezek ellenére azért javaslom hogy tanuljatok, mert érheti meglepetés az embert :) Azért egy főiskolai félév sokkal gázabb mint egy érettségi, de erre majd ti is rájöttök. És 8 van belőle... (jó esetben :DD )
-
Nimrod
addikt
Függvénytáblát és számológépet lehet használni (meg lehet próbálni manager-kalkulátor vagy valami spéci ketyere használatát), törihez meg térképet (amiből csak szóbeli van), térképen meg minden második évszám rajt. Szövgyűjt szintén használható (még jó).
Na, parázik még valaki? ;] -
karib
addikt
Nyelvtant egyféleképpen lehet szerintem polírozni: sokat kell olvasni, még többet írni. Aztán az irományokat átnézetni, tanulni a hibákból. Ez lenne a magyar tanítás lényege, főleg a nyelvtané, de tesznek rá. Ezért nem tud normálisan megnyilvánulni az ország nagy többsége. Aztán egyes embereket rákényszerít az élet, hogy tudjon írni-beszélni, a többiek meg szenvednek (pl. mérnökök, brr - politikusokról ne is beszéljünk).
Tehát, a nyelvtan alapja az, hogy sokat használd, írjál (nyilvános beszéd is méltó lenne a gyakorlásra, de ne legyünk maximalisták). Utána már értelme lesz mindannak a hülyeségnek, amit nyelvtanból belénk vernek, és végtérést teljesen igaz, de amíg nem látod az értelmét, addig baromság. Pl. mondatelemzés igen jól tud jönni, amikor egy háromsoros gondolatot akarsz egy mondatban tisztán megfogalmazni, mert másként nem megy, és egy idő után nem látod, hol a füle meg a farka. De addig megtanulni, hogy hány toldalékunk van és mik a stílusjellemzők, izé :)
Amúgy meg nem kell félni az érettségitől, mindenhez kell valamennyit érteni. Nálunk azért volt majdnem bukás, mert egy kedves osztálytárs kijelentette, hogy ő bizony két tételt ki nem állhat történelemből, és vajon mit húzott tételnek és póttételnek? :) -
_Volkovy_
nagyúr
Hm-hm.Azt hittem csak én vagyok kétségbeesve a matektól.Bár én csak másodikos gimis vagyok de nálunk kitalálták a ''kisérettségi'' nevű csodát.Olyan mint a nagy,és nagyban befolyásolja az év végi jegyet.Na én a matektanárnőmmel harapós viszonyban vagyok(mivel egy világ választ el tőle)félévkor kettes bírtam lenni nála és év végén is van esélyem.Akkor mit várnak tőlem?plz mondjatok valami okosságot hogy mit csináljak.(hozzáteszem nem vagyok valami zseni matekból,de azért ne kettessel rugdossanak már tovább.) :(((
-
Szalma
őstag
Nem kell félni. Nálunk a történelem tanár azt mondta, hogy a tanár magáról állít ki szegénységi bizonyítványt, ha egy diákját meghúzza érettségin, mert volt 3 éve, mikor probléma nélkül megvághatta volna... :))
Emvy-nek igaza van: fizika írásbeli kis rutinnal függvénytáblából hibátlan tud lenni!!! (Hogy képben legyek a matek/fizika érettségi feladatsorokat rendszeresen megoldom. Néha sikerül hibátlanra... :) ) Nekem is sikerült elsőre...
Szeretettel:
Szalma -
SeF
tag
Őszintén nekem csak irodalommal és nyelvtannal van problémám.
Matek OK
Töri OK
Német OK
Fizika OK -
K*rva nagyot kell villantani, és akkor jó lesz. Reáltárgyakból flawless írásbeli, de legalább 95%. Humántárgyakból ledönteni a tanárokat a lábukról :).
Érettségizz extra tárgyakból, pl. filozófia, arab nyelv, stb.
Tökjó buli lesz, hidd el, nem kell félni.
Filozófiából úgy kell kezdeni, hogy kihúzod a tételt, majd megkérsz valakit a bizottságból, hogy hozzon el a könyvtárból pár CD-t, amin szeretnéd prezentálni az adott kor társadalmi és érzelmi viszonyait. Jó lesz. (nekem bejött :D ) -
SeF
tag
Sziasztok!
Reméllem ennek a topiknak sokan hasznát veszitek.
Minden középiskolás életében eljön az az idő amikoris számot kell adnia a tudásáról, felkészültségéről, valamint bizonyos esetekben ki kell vágnia magát egy kínosabb helyzetből.
Nálam ez 3 hét múlva esedékes.:( Kérlek írjatok, hogy mit lehet, mit nem, taktikákat; egyszóval olyan dolgot aminek hasznát lehet venni az érettségin.
Köszönöm!
Aktív témák
- Szerviz topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Arc Raiders
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 192SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest