- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Üzemidőre gyúr a Poco M7 Plus is
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gép oldalról így akkor nem nagy mutatvány. Egy integrált procis J3455 pl. ezt a feladatot el tudja látni.
A wifis stream már inkább a router + TV kapcsolat sebességén múlik, ez helyi adottság, lehet, hogy fog működni, de időnként beszaggathat a kapcsolat stabilitásától függően.
Ez engem idegesítene, ezért ahol lehet inkább kábeleztem én is. A router elég lehet wifivel, ha nem egyszerre mennek majd a filmek, de legalább a HTPC-t kábellel kötném rá.A 4K streameléshez - bitráta függően persze - szerintem kevés a routered, ahhoz valami bikább izomrouter kellene.
HTPC-re Kodit és valamilyen DLNA szervert kell csak felraknod, hogy a filmes rész menjen.
Torrent-hez Transmission-t javaslok, valamin routerben fix IP, port forward + DDNS belövését, hogy távolról is elérd ezt a gépet, valamint asztali gépre TransGUI-t, hogy legyen webes felületed és így nem kell távoli asztal. Mobilról szerintem valamilyen appal szintén megoldható a torrent elindítás.
Hogy az alap OS mi legyen, az jó kérdés. Win általában ismerős mindenkinek én inkább Linuxot mondanék, de csak ha ismerős.
(#47354) Nirvanus:
Hajrá és jó étvágyat!
-
Mielőtt bármit is ajánlanék, előtte visszakérdeznék:
A wifi streamelést a gépnek kellene megoldania magában, vagy vezetékkel wifis routerre tudod kötni? Előbbi megoldás drágítja + bonyolítja a projektet, utóbbi könnyebb, olcsóbb, ha már van megfelelő routered hozzá.
Vagy a stream távoli filmnézést takarna internet felől?
A távoli asztal mi célt szolgálna? (Nekem a HTPC egy távirányítóval vezérelt PC a TV alatt, egyéb szolgáltatásokat háttérben futtatnám és webes felületről adminisztrálnám.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest