- Android szakmai topik
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Fotók, videók mobillal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Google Pixel topik
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Nekem volt talán itt a topicban mérésem tápok kapcsán.
Nem pico, hanem egy LR1106-os paneltáp ill. Modecom házak beépített tápjai. Külsőben Modecom ill. LC-Power. Ezen kívül pedig SFX-ben Modecom és Seasonic.A külső kockák között is volt mérhető különbség, de csak pár Watt. A panel vs SFX között csak terhelés alatt volt nagyobb különbség. Idle, 15-20W környékén talán 3-4W, 60-80W körül pedig már 6-8W. Annál nagyobb volt a két, minőségben eltérő SFX között. Ott idle/load is még rájött +5 ill. +10W emlékeim szerint.
A Seasonic SFX ethát elég jó hatásfokú volt, halk is és itt aprón régen 3-4k-ért vesztegették, tehát bármilyen paneltápos megoldásnál jóval olcsóbb és elég jó.
De ha kell a csend és az a pár W is számít (nem az áramszámla miatt, hanem a hűtés kapcsán) akkor én azért egy paneltápban gondolkodnék mindenképp egy HTPC-hez. 7200-es HDD ezekbe ritkán kerül és 1-2 5400-est egy halk SFX is túlzúg. Főleg kis/rosszul szellőző helyen. Helyből sincs elég ITX-ben, ezért is kár pazarolni SFX-re.
Én praktikussági szempontból HTPC+NAS kombóban gondolkodom, de eddig ezekkel a paneltápokkal nem volt bajom SSD+3x3.5" Green HDD-vel sem. Pedig a proci is jobban eszik (Llano).
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest