- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen okostelefont vegyek?
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Yettel topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #30197 üzenetére
Én 240-es Kingston SSDt vettem, mert nem akartam winyó halksággal foglalkozni és ennyin elég sok zene elfér. 1x4G kingston rammal (nem volt kedvem használtan venni, pedig ennyiért majdnem 8G-t kaptam volna). Eddig mondjuk win telepítés alatt láttam csak 1.8G-t használatban, amúgy 1G körül van. Eleve előre kesseli a zenét, szóval memóriába szerintem nincs értelme betolni, plusz 2 sec puffer van veállítva foobarban is. Ha nagyon memóba akarsz zenét rakni, akkor lehet értelme a 8 gigának, de amúgy nincs. Ha használod még másra akkor kellhet a 4, én is netezek is rajta, ha sok ablak nyitva meg még történik valami a háttérben akkor a 2 kevés lehet.
-
_Smooth
senior tag
válasz
Látom, közben már megjött a válasz pár dologra...
Nekem 2×2GB 1333 Kingston fut a lapon (dualchannelben, gond nélkül) - és igen, SO-DIMM kell bele.
Szerintem érdemes lenne a használt piacon is körülnézned, én spec 6ezerért (kb €20) vettem ezt a 4-es fogatot. Win8.1x64 adja a rendszer alapját, arra a legfrissebb kodi. Én szeretem a wint és apróbb "munkák" illetve az asszony miatt kellett is. Ez alá pedig jól esik és bőven elegendő is a 4GB (igaz, nem hallgatunk zenét RAMból). 64GB Samsung SSD-n csücsül a rendszer - nem feltétlenül a sebesség, mint inkább a mozgó alkatrész, felesleges zaj és extra fogyasztás hiánya miatt.Ettől függetlenül azt javaslom, fogadd meg Dave tanácsát. Érdemes kipróbálni először linuxszal, ha úgy megfelel, akkor sokat lehet fogni az egészen.
Én is régóta tervezem, hogy az asztalra hányt 8GB USB3 pendrive-ra feldobok egy OpenElec-et legalább egy próba erejéig -
sysrq
őstag
válasz
Az 1900-ben két 2 gigás micron van, az 1800-ban meg két noname 1 gigás, (az egyik 800 forint volt a másikért egy USB hubot adtam). Mind a négy 1.35 volton megy, nem tűnik válogatósnak az Asrock memóriát illetően.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ja értem, én sztereóban gondolkodtam. HTPC-be minek 120-as SSD meg 8GB ram?! 2GB ramom van de csak azért mert 2k volt darabonként az 1GB-os modul, és most ugyan egy 2,5-es HDDről megy praktikus szempontok miatt (legyen lokális tárhely is), de előtte egy 8GB-os pendriveról futott. Perzse nem Windows, hanem Openelec
RAM: tök mindegy, DDR3 SO-DIMM legyen. Lehet low voltage vagy sima is, csak ne keverd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest