- Apple iPhone 17 - alap
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Milyen GPS-t vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem a Kaveri A8-7600 az idáig legjobb kép és hangminőségű HTPC alapja, de mivel nálad XBMC/Kodi a cél, így jelén állapotok között nem tudom ajánlani. Ahogy az AM1, úgy a Kaveri is tökéletesen folyamatos lejátszást tud, MPC-HC alatt ez 23.97605Hz-et jelent drop/skip nélkül. De ez alap dolog, Brazos és Trinity is példás volt.
Ahogy írtam korábban, XBMC 13.2 már nem teljesen tartott lépést a 2 új platformmal, a Kodi ellenben még nem tart ott, hogy hardveres gyorsításra alkalmas legyen. Kodiban a képremegtetős indulás javítva, de a folyamatos dobálás miatt teljességgel alkalmatlan HTPC feladatok ellátására. És napról napra rosszabb nightly verziók jöttek
Jelen helyzetben van 2 nagyon jó AMD alap, és nem tudom szebben írni, a Kodi egy rakás sz@r hozzájuk. Teljes mértékben még az MPC/LAV/madVR sincs hozzáigazítva, némelyik filmben (BD50) ha jelenetet ugrasz, néhány mp-ig remeg a kép míg helyreáll a lejátszás. Szoftveres dekódolással egyik esetben sincs hasonló probléma.
Nyilván egy apró javítás szükségeltetik, utána lehet nyugodt szívvel szélesebb körben használni az új AMD APU-kat.
Kényes mozis szemmel Bay Trail kieseik Win+HD audio nélkül, Openelec+Kaveri nálam nem ment mkv-ba ágyazott HD hanggal, de a kép és hangminősége sem megfelelő, BD3D és video renderer nincs.
Tehát mai napon AMD esetén vagy szoftveresen dekódolsz a 100% ráncmentes moziélmenyhez, vagy Haswell i3 4310T-t veszel, esetleg az általam tegnap említett Zotac GT 730-ra építkezel (többek között).
Szóba került még PowerDVD, nálam mint a villám Kaveri és AM1-gyel is. Szóval MPC-HC-vel és kalibrált profilokkal, nagyon jó táppal, lappal és házzal teljesen elégedett vagyok a Kaverivel, a családbarátra beállított AM1-XBMC-re pedig visszakerült a 13.2 és szoftveresen dekódol. Ha hasonlítani kell, Oppo+Lumagen minőségem van csak szabadabban, egy ideig nyugodt vagyok
-
Dave™
nagyúr
Én most egy ivy/haswell alapú celeronra gondoltam, ami mondjuk 10-től indul. Az miért nem elég? Szerintem teljesen felesleges egy i3 vagy nagyobb. De még inkább egy J1900 Bay trail D, az elmehy passzívan is.
Jal átom, Windowst használsz HTPC-nek. Ott lenne az Openelec töredék erőforrásigénnyel, de te tudod. 2GB ramból 1,6 szabad, mivel nem fut semmi olyan aminek nem kellene. Windowson meg vagy kigyolmlálsz szinte mindent (úgysem fogsz tudni mindent, mert attól megborul), vagy ott fut a háttérben ezernyi process teljesen feleslegesen. Nem erre a célra készült, az egy produktív környezet milliónyi dologra felkészítve, nem kell csodálkozni ha eszi us az erőforrásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Eladó LG OLED42C31LA 120Hz (garanciális, hibátlan állapotban)
- SAMSUNG (QE65QN90BAT) 165CM NEO Q-LED SMART! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE77S95DAT) 195CM 4K 144HZ OLED PRÉMIUM ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN900D) 190 CM NEO -QLED SMART UJ MODELL CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LSP9TFAXXH) LÉZER TV ! ÓRÁS HIGH TECH MOZI !!AKCIÓ! 350CM !!!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- Samsung Galaxy S22+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új áru!!! 09.23. Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-13. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation
- 10magos! Fémvázas! HP EliteBook 860 G9 i7-1255U 16GB 512GB 16" FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest