Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zenebohoc
tag
válasz
dabadab
üzenetére
Sziasztok!
mpierre, Patice, cekkk, dabadab, mindannyiótok véleményét, tanácsát köszönöm.
Hosszú idő óta raftingolok a releváns hazai és külföldi fórumok között, de a tisztánlátás helyett, csak a káosz nő fejemben. Mindenkine van véleménye és mindenkié más
dabadab igazad van. Minden a teljes rendszeren múlik. Én még az analóg világ szülötte vagyok. Otthonosan is mozogtam (mozgok) benne. Ezért is néztem tágra nyílt szemekkel a szomszédban (Építsünk DAC-t topic) néha milyen hevenyészett módon, kétes alkatrészekből összerakott áramkörökről zengenek ódákat. Ez a digitális technika a maga érzéketlenségével, gondoltam. (Anno, analógiában még az sem volt mindegy, hogy milyen hosszú lábbal forrasztunk és közben mennyire melegszik a kondi.)
Ezért is gondoltam, hogy pici pénzért veszek egy valamit, ami egy ütős kis DAC-ra gyúrja a digitális jelet.
NAS, tablet, telefon, mit tudom én. Nem gondoltam, hogy bármi is a „lejátszó, beleszól a jelbe.Gondolkodtam egy Synology NAS-on. Van lejátszója és USB kimente. Én pedig szemezgettem egy USB-s NAD DAC-kal, mert az erősítőm is NAD. Ugrott, mert a DAC-nak saját drivere van, az pedig csak op. rendszerre csúszik rá. A Synologyra (tudomásom szerint) nem lehet op rendszert tölteni. Jól megvan a magáéval.
Coax téren pedig hangkártya kell és akkor pc is, mindegy milyen kicsi.
Esetleg egy médialejátszó + DAC. Med8er, Popi mindkettőnek van coax kimenete. Kérdés ki a jobb alany? A Realtekes Med, vagy a Sigmás Popi? Jobb-e a Sigma 30 ezerrel, mert annyival több?
Bocs az eltévelyedésért. Ez nem, az a topic
dabadab, hogy érted, hogy az USB kevésbé terhelt?
Éppen USB-ről olvastam, hogy rámászik minden tranziens és azt is megsínyli a hang, ha nincs külön táp, ill egyáltalán milyen a táp.Mégegyszer, köszi segítségeteket!.

Valószínű, hogy minipc+hangkártya+DAC lesz a befutó, vagy médiaplayer+DAC.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- Xiaomi Redmi 13 4G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Zalman Z1 Plus XFX 650W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest