Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• slashing

senior tag

válasz BullZeye #23286 üzenetére

Ezekkel a példákkal nem lehet vitatkozni csak kérdés hogy ezek az igények párhuzamosak-e a kiadásokkal mert ugye az áramhasználat miatt írtam. Ér-e évi kb. 15 ezret, hogy hajnali 3-kor a discoban megmutassa húgod a nyaralási képeket? A napi zeneszükség kielégítésére egy 16-32-64 gigás sd kártya bőven elég bár nyilvánvaló hogy kényelmesebb válogatni 500 gigából de biztos vagyok benne hogy a tizede bőven kielégítő lenne egy sd kártyán, a stream is várhat 1 percet.

Egyedül a munkahelyi elérhetőség ami tényleg olyan dolog ami fontos és ez sem feltétlen kíván 7/24-et ha meg igen még az is olcsóbb megoldás ha szinkronizálva vannak az adatok egy pen-drivera ami mellesleg jó mint bizt. mentés másrészt jó mert a routerre dugva ftp ként üzemelhet. És ha olyan dolog kell akkor még mindig fel lehet kelteni a nas-t.

Szerintem a NAS adattárolásra való (nem másodlagos felhőként) benne is van a nevében amit persze lehet futtatni 7/24-ben de ezek az igények ha fogyasztást nézzük akkor nem igénylik a 7/24-et. Főleg nem a disco-s / rajzfilm streames esetben.

Szerintem ezek az igények nem támasztják alá azt hogy fusson valami éjjel nappal. Ezen lehet a legtöbbet spórolni ha a fogyasztás nem mindegy vagy elfogani hogy ami fut éjjel nappal az fogyaszt is és nem foglalkozni vele hanem élvezni a kényelmét. fix 30 watt 1200-1300 huf /hó, 55 forintos kWh áron számolva. Fel kell tenni a kérdés: a kényelem ér-e ennyit ha igen akkor nem foglalkozni vele tovább, ha nem, akkor változtatni a szokásokon mert ezek az igények a kényelmet szolgálják inkább, nem a tényleges 7/24 rendelkezésre állást.

Szerk.: Nálam külön van a htpc meg a nas, a htpc többet eszik főleg ha össze van vonva a nas-al. Különválasztva használhatom kis fogyasztással a nas-t amikor kell, cserébe minimálisan fogyaszt többet(a két gép) mikor együtt kell őket használni. Egyben használva feleslegesen erősebb lenne a nap nagy részében ergó többet is fogyasztana, feleslegesen.

• canniball

nagyúr

válasz BullZeye #23286 üzenetére

1. NAS-ok már akkor is voltak amikor a felhőről még csak az égbolt jutott eszünkbe.
    2. Miért kéne 24/7-ben mennie? WOL rulez.
    3. Tényleg nem kötekedésképpen, de ha már nem témába vág akkor legalább off-ba tehetnétek.

Új hozzászólás Aktív témák