- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szervusz,
Néhány infó
XBMCKodi 14 háza tájáról. FFmpeg 2.2.4 támogatású lett, h.265 (HEVC) szoftveresen, azaz CPU erőből. Érdekesebb, hogy az FFmped egyébként 3D lut képes, kív leszek integráljálk-e a Kodiba is. Egyébként a Kaveri hardveresen is h265 támogatott, hogy a jövőben miként jelenik meg a lejátszó programokban, arról nem tudok semmit.Erős negatívum lehet, hogy a frissítés miatt átírják (folyamatosan) a DXVA motort, eddigi tapasztalataim alapján bugtenger AMD vonalon. Ha azt kérdeznéd tőlem, hogy a 2 új platformra, azaz AM1 ill Kaverire alkalmas-e a Kodi (más gépem most nincs), rávágnám, hogy jelenlegi állapotában nem, sőt katasztrófa.
Hang része rendben van, de a DXVA (egyelőre?) minősíthetetlen. Legszomorúbb, hogy dobálja a képkockákat 23,976 alatt (miközben MPC-HC tökéletes), bizonyos filmek vibrálva indulnal(tak). Néhány nightly verzió esetén az egész háttérkép, színek remegnek, a 24.000Hz-es videókat 23,978-on játssza folyamatos képkocka dobálás mellett. Szóval az utóbbi idők dicsérete mellett nem tudom elhallgatni mennyire siralmas a mostani helyzet.
Szóval a Kodi-s srácoknak össze kell dobniuk magukat, hogy használható legyen AMD-vel. Nyilván szélsőséges elvárásaim vannak, általános igények mellett lehet észre sem veszik miről hablatyolok
-
törölt tag
Embörök, tudja itt valaki miképp lehet XBMC felirat színeit, konkrétan az egyiket átírni saját árnyalatra?
-
törölt tag
válasz
MasterMark #28666 üzenetére
Nálam is favorit a swif2 bármely méretben, ha külön hűteni kő.
-
törölt tag
válasz
rudi77 #28645 üzenetére
Gyerekek, ennek a problémának nem a hanghoz van köze, hanem a DXVA, AMD driver és lejátszó programok közötti kapcsolat hibádzik valahol. Ha beletekernél vagy fejezetet ugranál a filmben, akkor is kisimulhat a lejátszás, vagy következő lépetetésnél újra remeg, mint a kocsonya. Linuxot és PowerDVD-t nem érinti, a népszerűbbek közül Kodi és MPC-HC érintett. A Kodi ugrálva kezdi a lejátszást, majd kisimul, az MPC simán kezdi, és ha tekersz/ugrasz kezd vibrálni és simul ki.
Az általad leírt hibajelenség ugyanúgy érvényes az AM1 Kabinire is, én ott találkoztam vele először. Kaverit pedig szoftveres MPC-vel használom, ezért nem is tűnt fel. Megnéztem a legújabb driver és szoftver párossal, nálam már tökéletesen megy DXVA is: Cata 14.8, Kodi nightly 11-Sep-2014. Ezt próbáld ki te is, ahogy az AM1 tulajok is, elvben mostantól nem lesz gond BD50 lejátszással sem. Természetesen aki nem szeret alfa vagy beta verziókat használni, várja ki a végleges Kodit.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
eboostr #28537 üzenetére
Ott sem vált, néhány verzióval ezelőtt váltott 2D BD is. Azt még el tudom képzelni, hogy eltérő környezetben másként viselkedik, pl közvetlen tévére vagy vetítőre kötve, illetve erősítőt közbeiktatva, esetleg válogatós különböző megjelenítők esetén. Mindegy, nem nekem lett volna fontos, de a programozóknak sem lenne túl bonyolult legalább egy manuális lehetőséget írni a programba. Egyébként 3D OK.
-
törölt tag
Nem, nem és nem! Amit szeretnél a next-next-nexttel, elérheted W8.1-gyel, a Server felhasználási körtől függően eltérhet hálózatkezelésben, driverek konfigolásában, szoftverkörnyezetben, távirányítókezelésben és még sorolhatnám. Egyértelműen több buktatóval találkozhatsz. Többször leírtam neked: mi tart vissza attól, hogy kipróbáld az otthoni PC vagy laptopon? Pl az említett dosboxot sem tudom, hogy működik-e, a GOG játék fogalma nekem olyan mintha kínaiul beszélnél.
Ki akarsz hagyni egy lépést, amire a lustaságon kívül semmi más indokot nem tudnék felhozni. Hidd el, fájni fog, ha csalódnál valamiben és kukáznod kell a drága pénzen összeválogatott hardvereket és vagy szoftvereket.
Az MS-tech házat és a 90W-os tápját nem ismerem, ezért ajánlani sem tudok bele semmit. Elvben amelyik integrált Kabinit elsőnek mutattál, még a 60-as táppal is mennie kell.
Az MSI AM1I mini-ITX vagy ASRock AM1B-ITX plusz Athlon 5350-hez a 90W verziót próbálnám.
Az AM1H-ITX - Noti adapter - Athlon 5350 hármashoz pedig táp nélkül vadásznék, rendelnék házat.
És még egyszer utoljára: a Kabini BD50 ill remux kezelése hardveres gyorsítással (DXVA2) XBMC és MPC-HC alatt jelenleg némileg bugos, korábban írtam tapasztalatokat.
Összefoglalva, ha vakon akarsz belevágni akkor 8.1-gyel kezdj és maximum CAD script, amit vissza lehet állítani. Ha pedig Server és "audiofilkedni" szeretnél, akkor gyakorolj előtte.
Kabini helyett Intel 4130T Haswell alapon, vagy AMD A8-7600 Kaveri ill régebbi Richland, Trinity, ahogy Bay Trail J-Q1900 vagy 2900 is életképes megoldás.
(#28534) tom_tol
Pl itt is Idáig legjobb HTPC-m épült rá.
Most egy Haswell Celeron 1840T 35W, ASRock H81M-ITX, ZOTAC GeForce GT 730 (25W) passzív VGA alapra készülő HTPC-n megy az agyalás. Mindez az FC8 Evo Fanless Streacom hőelvezetős passzív házba. Ha marad ez a ház, márpedig szegényes a hasonló választék, egyelőre a táp erősen kérdéses. Találtam GT 730 specifikációk között ajánlott 12V 20A tápellátást, ami feltételezem túlbiztosított, de a sztenderd 12V 12A körüli Pico és paneltápok, de a HDPlex is erősen alatta van. Nem az enyém lesz, kísérleti példány különleges igényekhez, fizetős PDVD-vel (is)
-
törölt tag
válasz
gorbep #28526 üzenetére
De miért vered a fejed falba? - Itt vagy nekünk, hogy sztárold, ha már más nem teszi
Az a baj, hogy XBMC-t és mozigépet feltételezvén hajamra kenhetem a Linuxot. Nyilván aki a mozihangját akarja jobbá tenni, az indul el különböző Win és scriptek, hack irányában, hogy mindent kipréseljen adott rendszerből. Aki pedig próbák nélkül bármit megvesz vagy elhisz, valóban magára vessen. Létezik ingyenes script, a fizetősnek van próbaverziója (vagy legalábbis volt), a W8.1 ill Server is elérhető próbaverzió formájában, azaz mindent ki lehet próbálni.
-
törölt tag
válasz
rudi77 #28521 üzenetére
Feltételezem ez nem a PDVD hibája, ráadásul úgy tudom egyelőre az egyetlen Fluid M. ready lejátszó szoftver. Jövőben változhat a támogatás lejátszó szoftver és lejátszandó anyagok terén is. Ellenben kiakaszt, hogy 85€-s Blu-ray player - sőt World No1 Movie and Media Player -, ne tudjon frekit váltani 2D-ben, annak ellenére, hogy a BD tartalmak kb 95%-a 24p-s. Más kérdés, hogy nem használjuk 2D-ben, de akkor is
Esetleg alternatívaként: SmoothVideo Project (SVP) Megjegyzem a FM vásznon a vékony éleken ugyanúgy képes zavaró hibákra, ahogy az összes interpoláló eljárás - számomra megöl mindenféle mozihatást- , tévén judder-elleneseknek lehet opció. De annyira egyénfüggő....
-
törölt tag
válasz
Patice #28517 üzenetére
Dupla rendszer is rendben van, de mar reg rajottem, h sztereozni idoigenyes es penztarca gyilkos, hallgatok inkabb koncerteket
(#28518) rudi77
Van azota hivatalos, vegleges frissites, nalam abban is benne van. Classic mode, es film inditas utan katt a szemecskere (display video settings). Csak Blu-ray iso, mkv es m2ts ill egyebek tamogatas nincs. (meg, vagy a jovoben se lesz, nemtom)
Egyebken 2D BD eseten megint nincs auto freki valtas
Idito egy szoftver ez, 2014-ben alap dolog kellene, h legyen. Nem is ertem mit hisznek, valtogassam az asztal 60Hz-et
Barmok
-
törölt tag
válasz
Patice #28515 üzenetére
Ha hasonlítani kéne, kb a 8.1+CAD megfelel a nyers Servernek, a Server+Audiophile Op. egyértelműen jobb, a Servert lehet futtatni minimal server módban is, JRivert ajánlanék hozzá. A mozigép nálam 8.1+CAD, családiasabb a kezelése, ha sztereóznék vele, vagy külön masina lenne, akkor nem kérdés, hogy Server+Audiophile Op.
Nem tudjátok, hogy egy ilyen passzív ZOTAC GeForce GT 730-at milyen paneltáppal, pico, nano pico stb lenne érdemes kiszolgálni? Más márka hasonló típusánál 12V 20A-t ajánlanak ATX táp esetén. Ha létezik értelmes megoldás, később megosztom mit szeretnék kihozni egy full passzív konfiggal.
-
törölt tag
Akkor jársz jobban vele, ha az említett házhoz eleve jár valamiféle paneltáp, márpedig itt ahogy nézem adnak hozzá. Ebben az esetben nem látom értelmét a DC-s lapnak adapterrel, természetesen más ház esetén igen.
Jobb a Server, főleg ha ilyen sokat sztereózol, ehhez már érdemes elgondolkodni a fizetős AUDIOPHILE OPTIMIZER beszerzéséről.
-
törölt tag
Csak hogy bonyolítsam:
Nem ismerem az MS-TEC házakhoz mellékelt tápokat, de rendelhetők + external 60 Watt PSU, 120W PSU stb. Tehát ha paneltáppal veszed, akkor felesleges a DC bemenetes alaplap, elég lehetne az AM1B-ITX Asrock, vagy bármelyik AM1 ITX lap.
Kezdőként nem a Servert dobnám fel, hanem 8.1-et CAD scripttel, majd miután kiismered a HTPC lelkivilágát, mehetsz a Server irányába, amit eleve bonyolultabb konfigurálni, főleg ha játszanál is.
70% zenére sem biztos, hogy XBMC-t választanék, inkább JRiver, filmezni tudsz XBMC-vel, de majd összehasonlítod a hangminőségüket és eldöntöd...
És amit említettünk már többször, az AM1H-ITX lapot ha külső adapterről eteted, mindenképp kelleni fog némi aktív házhűtés, ami a lapra fúj, hogy a feszültségszabályzót hűtse.
-
törölt tag
Úgy értettem Dunet váltott a HTPC és egy érési folyamat volt míg különbségből nagy különbség lett. Nulláról kezdtem én is... Természetesen ez egy elméleti lehetőség és összességében értettem, nem a J1900-re, amiről ismételni tudom önmagam, nincs itthoni, mozihoz kötött tapasztalatom, tehát erről olyan ember véleményét várd meg, aki napi szinten használja, érdemi véleményt képes megfogalmazni a kérdéseidre.
XBMC-t plusz MPC-HC/madVR, optimalizált Win Server 12 vagy Win 8.1-et ajánlanék. Lehet az én hibám, de nem tudok, illetve tudtam Linuxból hasonló minőséget kicsikarni.
-
törölt tag
Aham, az első HTPC-m egy Dune-t váltott, de én az asztali PC-t befogtam építkezés előtt kísérletezni. Az AMD APU-k már akkor képesek volt szinte tökéletes 23,976Hz-re, a Kabini és Kaveri 23,97605 környékén mozog, azaz kb 3 naponta számíthatsz 1 dropra
Kép és hangminőségről legyen annyi, hogy úgy vágtam ki a Dune-t, hogy füstölt. Persze a végeredményt jelentősen befolyásolja miként lesz szoftverezve az eszközöd.
Ebből a szemszögből Bay Trail Intel konfigról raktak már be ide infót, keresd vissza, nekem nincs vele érdemi tapasztalatom (Haswellról igen, ott korrekt a lejátszás.), lehet, hogy volt szó BD3D-ről is, de nem rémlik.
Az adatlapodon található ATI Asus HD 7750 bőven alkalmas rá, hogy kipróbálj kép és hangminőséget, lejátszó szoftvereket, ezután nem ér meglepetés...
-
törölt tag
Optimalizációval ráérsz foglalkozni miután összedobtad, belaktad. Az X3000 mellé még látom is némi értelmét.
Először el kell döntsd melyik lapot választod, ahhoz kell házat-tápot párosítani. A 15W-os integrált Kabinihez inkább a kisebb PicoPSU-t választanám, konkrétan: PicoPSU-80 12V DC-DC ATX plusz 12V 80 Watt DC tápegység + 230V AC tápkábel.
Ha pedig az AM1H-ITX lapra esik a választás Kabini 5150 vagy 5350 APU-val, akkor ahhoz elég egy külső adapter a DC csatihoz, amit megtalálsz a lap picsáján, pl 90W FSP-NB90 CEC.
XBMC semmilyen kodeket nem igényel. (csak Kodit
(elnézést)) IOS részhez hülye vagyok, androiddal (is) szoktam vezérelni.
(#28458) paler
Van, lesz már Q2900-ITX is.
-
törölt tag
Akit még érint, jött egy PowerDVD beta patch Fluid Motion Video kiegészítés Kaveri tulajoknak. Auto upgrade még nem szedi le, gondolom köv frissítés már tartalmazza. Normál video nézet alatt lehet aktiválni a felugró menüben.
-
törölt tag
Többek között Streacom (nézz be a galériába) és HDPlex gyárt ilyen házakat.
Process kill optimalizálás, pl ingyenes CAD Windows 8.1 Audio Optimization Scripts, fizetős AUDIOPHILE OPTIMIZER, esetleg Fidelizer 5.0. Miket tilt le vagy lő ki, elolvashatod a mellékelt leírásokban. A CAD kezdőknek nem szokott túl nagy galibát okozni, van visszaállító script is.
-
törölt tag
(#28440) tresh hozzászólása neked pont jó összeállítás, egy ITX házikót kell keresned, lehetőleg olyat, ami képes az alaplap fesz. szabályzóit némileg hűteni, tehát egy halk venti valahol található benne. Az egész rendszer egyébként egy noti adapterről üzemel. Ez összességében erősebb, mint az általad linkelt integrált lap, viszont ha csak multimédia a cél, akkor tök mindegy lehet. A ház nehéz ügy lesz, ha még szépet is akarsz. Ha az integrált megoldást választod, az elmehet külön házhűtés nélkül is egy paneltáp+külső kocka párossal, vagy épp azzal, ami a linkelt házadban található. (MS-Tech Computer Case, mini-ITX Aluminium, 60W, CI-70 (Aluminium, 60W))
-
törölt tag
XBMC-vel garantáltan működne, amit videó és hang terén szeretnél elérni. Megfelelő szoftveres beállítást feltételezve gyorsabb, kényelmesebb, jobb minőségű lesz mint egy médialejátszó, de pont erről az integrált Kabini QC5000-ITX-ről kevés a tapasztalat. Elvben elég kell legyen BD3D-re is, de többen vették valamelyik ITX AM1 lapot Athlon 5150 vagy 5350 Kabini procival.
-
törölt tag
Előzőt is neked szántam, annyit még hozzátennék mielőtt belefogsz, hogy wifi-n nem fog menni BD3D lejátszás, szvsz még BD50 is kérdéses, de majd kiegészítenek, akik próbálkoztak(nak) vele. Pl alaplapon lehetne spórolni, ha nem wifi-vel szereltet keresel. Ahogy akár egy AMD Kabini is szolgálhatna alapul, de amíg ott driveres gond van hardveres gyorsítás alatt, addig nem merem 100%-kal ajánlani, hiszen BD50, BD3D-t akarsz zavartalanul nézni (szoftveres gyorsítással nincs probléma).
Házból kereshetsz hővezetős típusokat, pl Streacom, HDplex, ahogy a HDPlexnek vannak jó tápjai, esetleg Pico psu.
-
törölt tag
Egynek:
Ha jól gondolom HDMI bement/kimenet van az "egybemozidon". Hangkártyára nincs szükséged, a processzorban található integrált grafikus egység felel a képért, továbbítja az alaplap hátlapi HDMI kimenetén a nyers hangot az erősítőnek.
Figyelembe véve mire használnád, és miket kívántál:
Proci: Intel Core i3-4130T, 35W TDP (31K)
Lap: MSI H87I (Wifi+USB3, ITX) (25k)
Mem: 2x2 vagy 2x4GB 1600Mhz (12-22k)
Tárolók: WD Green vagy RED 2TB, plusz 60GB SSD (együtt 35k) a rendszernek, pl Win8.1 u1., további szoftverek XBMC, MPC-HC és Power DVD BD3D-hez.
Ház plusz táp: kényes kérdés millió lehetőséggel, legegyszerűbb pl ez a házikó fektetve, szálcsiszolt hatás, némileg jól néz ki. A benne található táp >85% hatásfokú, tesztek szerint nagyon halk. Természetesen 1x3,5, 1x2,5" HDD-SSD férőhellyel. (21k)
Így nagyjából 100-120k környékén maradtunk. Lehetséges további házakat keresgélni pl PICO psu-val hangtalanul stb, stb.
Ugyanezt AMD alapon Kaveri A8-7600 APU-val építeném, de most megint nem kapni.
-
-
törölt tag
válasz
MasterMark #28345 üzenetére
Elsőnek mindenképp Avatar, lejátszó PowerDVD.
-
törölt tag
válasz
GhanBuri Ghan #28343 üzenetére
Igen, konkrétan erre gondoltam: FSP NB 90 univerzális notebook adapter 90W A v3-at nem venném, mert gyanúsan olcsó a másik kettőhöz képest.
Az NB90 nem zúg, nem ciripel, nem igazán forrósodik.
Bemenet:100 ~240 Vac
Kimenet: +19 Vdc Max. 4.74A
Jellemzők:
- Power Factor Correction áramkör
- Bemeneti túlfeszültség védelem
- Kimeneti túlfeszültség védelem
- Rövidzárvédelem
- Hőmegfutás elleni védelem
- Zajcsökkentő áramkör
- Watt: 90
- Voltage: 115/230 VAC
- Frequency: 47Hz to 63Hz -
törölt tag
válasz
GhanBuri Ghan #28337 üzenetére
Aqua, ott minden elem megtalálható.
-
törölt tag
válasz
GhanBuri Ghan #28330 üzenetére
Elvben elég, de magam 1x4GB-ot ajánlanék. 3 Kabini HTPC-t építettem ezzel a lappal, ebből kettő megy FSP-NB90 CEC adapterrel (létezik NB v3 és NB V 90W típus is), és alábbi RAM-mal.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
GhanBuri Ghan #28320 üzenetére
5350-hez jó az Asrock lap, a proci gyári hűtése méretét meghazudtolóan szinte hangtalan. Külső tápról hajtva szükség lesz az alaplap hűtésére, mivel a rajta elhelyezett "táp" alkotóelemei nagyon forróak, felrántják a teljes rendszer hőmérsékletét. A 110-es ház pont megfelel,, mert az elején található 12cm-es venti szépen lehűti az útjába kerülő esetleges HDD-t, SSD-t, illetve az alaplapot is. Ellenben annak már van hangja, talán picit halkabb és pofásabb, de hasonló paraméterű ház a Silverstone SG05-Lite Sugo USB 3.0.
19V dc-in esetében a hdd-t mire lehet rákötni?
Az alaplapon található egy tápcsati, amihez egy elosztó is jár, tehát az adaptered elvisz pl egy-egy SSD-HDD-t.
Kaveri
Tegnap frissítettem a PowerDVD-t, de még nincs benne FluidMotion, bár ha tényleg csak ez a szoftver támogatja az eljárást, az bajos lehet egyeseknek. Maximum 3D-re használnám, semmi másra. Viszont a szoftveres 4k már alakulgat, sajnos szintén csak PowerDVD esetén.
-
törölt tag
Linux drivert nem ismerem, win alatt valahol a média/képjavítók/adaptív kontraszt mellett keresendő beállításra gondolok, amit érdemes álló és mozgó kép alatt is vizsgálni. Állókép esetén lehet szebbnek tűnik, bár bizonyos részletek kiéghetnek, mozgókép esetén engem zavar, de nézd meg magad. RGB esetén természetesen mehet ki full range.
(#28303) Pgabor79
Szintén megvolt minden, a köztes időt kitöltöttem Kabinivel, csak az Asrock lap lett cserélve 1:1-ben erre. (Most h linkeltem találtam róla házi írást is). Lóhalálában: Noctua NH-L9a-val hangtalan, szűk házban sincs hőmérséklet probléma. Fogyi HD alatt 50W körül optimalizálatlan rendszerben, különösebb bios turka, alul feszelés stb nélkül, HDPlex táp plusz Dell külső (lineáris elbukott
). Nemtok sok mindent mondai, ultimate,
brutális képminőséggel, hangja is szupi, nincs jelenleg olyan dobozban kapható médialejátszásra alkalmas eszköz, amire kiváltanám, beleértve Oppot, HFX gépeket, Cinemastert és mindenkit a bandából. Nem mintha azokból ne lehetne ugyanezt ill hasonló, akár néhol jobb, rosszabb minőséget kinyerni, azonban szabadabb a kezem és ez megér itt-ott kis előnyt, hátrányt. 4k fosul megy Kaverin is, nem tudom hardveres-szoftveres támogatás később miként alakul. Szóval végleges összerakás, oprendszer optimalizálás, és hosszú időre nyugalom... Ahogy Kabini esetében, itt sem enyém lesz a premier példány, túl jól sikerült az első teszt
-
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28284 üzenetére
Pl 4130T kiváló alap, bármikor építkeznék rá, ahogy az újak közül az A8-7600-ra, vagy általános igényekre ( akár többre is) AM1H-ITX plusz 5350 Kabini (később 15W TDP Beema fejlesztési lehetőséggel) DC táppal. Bár utóbbiból nemrég építettem havernak gépet, hardveres dekódolással még mindig nyekereg bizonyos BD50-ek elindításakor, vagy egyéb lejátszó szoftverek esetén tekerés ill fejezet ugrásnál. Idióta driveres hiba, még a Brazos vagy annál gyengébbeknek sincs hasonló gondja.
Nem szentírás, szimpla véleményem, hogy az említettek mellé nincs szükség VGA-ra, ha egy 50-60k-s kártya nem hozz látható, hallható pluszt. Ha úgy jobban tetszik, értsétek úgy, hogy saját rendszerben vizsgálva, aminek természetesen vannak korlátai.
(#28282) canniball
Tulajképpen semmi változás nem lesz a névváltáson kívül, halad a fejlesztés normál ütemben, Kodi 14.0 alfa már létezik, végleges, stabil megjelenés gondolom még jó messze van...
-
törölt tag
válasz
hétalvó #28281 üzenetére
Ezt a menetet a Trinityvel lezongoráztam, egy 78xx nálam nem hozott látható vagy hallható pluszt az egyébként multimédiára is kihegyezett AMD APU-val szemben. Ha gonosz lennék, némi plusz hőt és digitális zajt.
A Richland nem, de a Kaveri pont multimédia terén ugrott egy nagyobbat előre.
Elhiszem, hogy nálad más a helyzet, lényeges a környezet. Sandy ill Ivy IGP-vel részemről pl kizárt HTPC felhasználásra, nem csodálom, hogy jobb minőséget érsz el dedikált VGA-val. Haswell más tészta. Persze lehetne fokozni a kérdést, ha bevonnánk egy 10-20M forintos vetítőt neki megfelelő körítéssel, és így vizsgálódnánk...
4k lejátszás viszont érdekes lehet, kell-e a jövőben erőmű vagy sem, kell combos VGA segítség vagy sem.
(#28282) canniball
Igen, mér semmi köze az eredeti elnevezéshez, és messze nem szimplán média center, plusz jogi problémák a névhasználattal. Tömöröen, se nem ikszboksz, se nem média center már.
-
törölt tag
válasz
Tibiajax #28277 üzenetére
Megjött és kapható az alacsonyabb fogyasztású Kaveri is, ennél modernebb alapokra ma nem lehet HTPC-t építeni. Semmi szükség dedikált VGA-ra, az A8-7600 mindent tud, amit ma és egy darabig még tudni kell. Persze ha nálad a Sandy IGP-t kell leváltani VGA-ra, azzal nincs probléma.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #28229 üzenetére
Ha nem vagyok érthető, ami gyakran előfordul,
szemléltetve így értem az asztal különböző frekvenciáit. Feltételezem 50Hz-es sorozatot nézel, ahol ugyanazt tapasztalod, mint előzőleg az asztalon, tehát a feladat ugyanaz, csak a beállítás idejére állítod át az eltérő frekiket, hogy ha a lejátszó programot automatice vált, akkor már ne legyen probléma túllógással. Egyébként ja, hülye AMD, hogy alapból ezzel szöszölni kell.
-
törölt tag
válasz
CactuS #28228 üzenetére
Képernyő kitöltésnél, ha filmek alatt (is) tapasztalsz hasonló túllógást (túl nagy fekete sávot), mint asztali 60Hz-en, akkor windowson belül a filmnek megfelelő frekvencián is nullára kell húznod az overscan csúszkát, mint pl 50Hz, 24Hz stb. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy beállítod az asztalt ezekre a frekvenciákra, nullára húzod, majd visszatérsz 60hz-re.
1:85:1 arányú filmeknél természetesen 1:1 pixel esetén lesz egy minimális fekete sáv alul-felül.
TMDB-t használom, az tökéletes, 3D pedig évi 1 filmre érintetlen Blu-ray Power DVD-vel, úgyhogy ebben a többiek tudnak segíteni.
-
törölt tag
válasz
CactuS #28218 üzenetére
Hű, itt nagy a kavarodás.
Az asztalnak 60Hz-en kell mennie, nincs azzal semmi baj. Catalyst overscan beállítást nézd meg, 0-állásban legyen, a tévéden pedig a levágás nélkül képméretezést válaszd. Ezután már nem lesz túllógás, a filmekhez pedig olyan lejátszót keress, ami majd képes automatikus freki váltásra, pl MPC-HC, XBMC.
Anélkül, hogy részletesen belemennénk, 50Hz-es tévéd van, így is van rendjén.
-
törölt tag
válasz
canniball #28106 üzenetére
Megnéztem MPC-HC és BE is vált 23, 24 ill 50-60Hz-re, nincs lejátszáskor a szokásostól eltérő képkocka dobálás. MadVR szintén rendben vált mindkét programmal. XBMC-nél annyit észrevettem, hogy a legújabb verzió nálam 23,976-tal játssza a 24.000Hz-es filmeket is, ami lehet ideiglenes bug. Normál napi használatot nem befolyásolja, nincs sok ilyen anyag, ami van, azzal MPC-HC boldogul. Lehet lokális probléma is, ahogy nálad a freki váltás.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
canniball #28031 üzenetére
Hülye kérdés, de a megjelenítőd tud 24p-t?
MPC_HC:
23.500 To 23.981 -> [23] @ 1920x1080p
23.982 To 24.499 -> [24] @ 1920x1080p
24.500 To 25.499 -> [50] @ 1920x1080p
29.500 To 29.981 -> [59] @ 1920x1080p
29.982 To 30.499 -> [60] @ 1920x1080p
49.500 To 50.499 -> [50] @ 1920x1080p
59.500 To 59.945 -> [59] @ 1920x1080p
59.945 To 60.499 -> [60] @ 1920x1080pVagy kiveszed innen a pipát, és bedobod a madVR-t renderernek, amire egyúttal rábízod a full screen freki váltást is.
-
törölt tag
válasz
Warter #28016 üzenetére
Ez az? Igaz nem valami nagy méret. Szerk: eredeti nagyságban
-
törölt tag
Aki hasznal Power DVD 14-et 3D-hez, jott ma egy frissites, feltunoen gyors es kicsiny eroforras igennyel bir. Szoval porog es elso ranezesre kivaloan mukodik, jo lesz az evi egy 3D filmezeshez.
-
törölt tag
válasz
Byga007 #27894 üzenetére
Igen, az install.bat fájl segítségével tudod telepíteni, majd az MPC-HC beállításain belül hozzáadod külső szűrőként. itt van néhány link, ahol nagyjából mindent megtalálsz: 1, 2, 3, kiollózod ami számodra hasznos, ill a lejátszáshoz kell.
A renderer részre kitérve, chroma ill image upscaling az 5150-nek Bicubic vagy Spline lesz kényelmes, anti-ringing filter is bekapcsolható mellé, de kísérletezhetsz is. Jött új beta Catalyst is a napokban, ki tudja mi változik vele.... Van külön MPC-HC topik, ha nem megy valami kérdezel ott vagy itt.
Catalyst:
Képjavítót összeset kilőheted, de amíg a madVR-t használod lényegtelen, mert megkerüli, azonban más lejátszónál, mint pl XBMC már számít.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27886 üzenetére
Holisztikusan
gondoltam az optimalizált rendszerre. Tehát ha összeválogattuk az elérhető legjobb hardvereket, beállítjuk a legjobb lejátszó szoftvert, akkor talán egy bazi nagy vásznon egy jó minőségű vetítővel lehet különbség képminőség terén is a 2-3 favorizált oprendszer között. Mondom ezt úgy, hogy amíg hangban nyilvánvaló volt a különbség, addig képminőség terén semmi 8.1 vs Server között, pedig rám lelet mondani, hogy minden hülyeségre képes vagyok, ha képről van szó, eszementebbnél eszementebb időpocsékoló tesztekre is, de itt placebo sem jelentkezett.
Talán majd következő életemben Sim2 SuperLumisszal
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #27883 üzenetére
Windows alatt jelenleg Server 2012-vel lehet elérni a legjobb hangminőséget, talán képet is, de ahhoz nagyon finom és optimalizált rendszer kell(het), sima mozibolondnak egy jól konfigolt W8.1 is megteszi. Normál felhasználásra, valószínűleg az emberek többségét érintően a 7-es is elég.
-
-
törölt tag
válasz
jacekLFS #27872 üzenetére
AMD-ből Kabini vagy 45W TDP Kaveri, de sajna azt még nem kapni.
Intel:
Proci: Core i3-4130T, 35W TDP, kb 31k
Lap. ASRock H81M-ITX vagy ASRock B85M-ITX, esetleg MSI B85I, 16-21k
Mem: 2x2 vagy 2x4GB 1600Mhz
SSD: rendszernek 60GB 12k, vagy némileg drágábban 120GB.
Ezzel egész biztosan hosszútávon elleszel.
(#27873) drdr
Számmora nincs bosszantóbb egy skin esetén annál, ha nem tudunk idővonalon ugrani, ez az egy funkció hiányzik a Neon-ból, nem is értem mi értelme kihagyniuk.
Emiatt nem használom, különben tökéletes lenne, nagyon tetszik.
-
törölt tag
válasz
bsanya #27864 üzenetére
Vezeték nélküli billentyűzettel - ahogy írod :1 gombnyomással elindítani, feliratot, hangot váltani - minden további nélkül irányítható pl XBMC, MPC-HC stb, ahogy előbbi a Yatse nevű alkalmazással mobilról. Én is használok egy Rii i10-et távirányításra. Első körben próbáld ki a szoftvereket a notiddal, ahogy a távirányítást is, szerencsés esetben HDMI-vel kösd az erősítőre/tévére.
-
törölt tag
válasz
bsanya #27852 üzenetére
Szia,
...Mert a médialejátszós fórumban általában az az ellenvélemény a HTPC-vel szemben, hogy sok a "kínlódás" vele, míg a médialejátszót bekapcsolod és élvezed...
Csacsiságot beszél a buksijuk,
általában olyantól hallom, aki saját bevallása szerint 5 vagy 8 éve próbált PC-vel filmezni, azóta is Vista-t használ.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, ugyanezt ajánlottam egy másik kedves fórumtársnak, aki hosszú Dűnözés után ültetett hátépécé bogarat a fülébe. A dolog szoftveres részét próbált ki a laptopodon. Win7 helyett házimozi konfigba inkább a 8.1-et favorizálnám.
Ház jó lenne, tápnak ugyanazt, amit néhány hozzászólással ezelőtt vázoltam. Az igényeidre tökéletes az INTEL Core i3-4130T, amihez millió 1150-es lap párosítható. Memóriát aszerint választanék, hogy mire lesz kínozva mozin kívül, amire 2X2 GB alapesetben elég lenne.
Egyébként mit szeretnél kiváltani, amit a Dune nem tud? Kérdezem mindezt azért, mert a teljes család békéjének megőrzése végett, nem biztos, hogy nulláról érdemes váltanod. Ha hasonló mozi őrült lennél, vagy van külön moziszoba, ne adj isten vetítő, nagyon jó hangrendszer, akkor gondolkodás nélkül belevágnék. Úgy rémlik mi már találkoztunk, és inkább családi lejátszót kerestél akkoriban, amit mindenki használ.
-
törölt tag
válasz
jacekLFS #27847 üzenetére
Egy lehetőség a sok közül:
3 HDD-hez - ahogy írod: dizájn és magas ár kizárásával
- Cooler Master Elite 110 házikó, amiben egy előlapi venti hűti az egész rendszert merevlemezestül. Ha Windowsban gondolkodsz, rendszernek javasolnék egy SSD-t is. Két HDD-t tudsz a tetejére szerelni, egyet az oldalára. Remélem a felső részre 3,5" HDD-k beépítése is lehetséges a táp felett, erre rákérdezhetsz az ITX topikban, vagy a házikós részlegem. Ha nem, kérsz ajánlatot másikra ...
Táp: Be quiet! Pure Power 300W BQT L8
Lap+proci: Kabini bőven elég lesz arra, amit keresel, pl ASRock AM1B-ITX vagy AM1H-ITX ha a HDMI mellett optikai kijáratra is szükséged van. CPU AMD Athlon 5150 vagy 5350.
Mem: 4GB 1600Mhz.Így nem költesz feleslegesen, a táp halk és minőségi, elbír további HDD-ket is. A többi összetevő pedig a kért 3D és BD lejátszásra faxa, NAS funkciókra fogyasztása is rendben van. Hasonló Intel alapon is összehozható, talán a többek vázolnak lehetőséget ...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27765 üzenetére
Köszi!
-
törölt tag
válasz
Poplacsek #27746 üzenetére
Akkor lenne érdekesebb kérdés, ha pl USB-ről zenélnél. Kaphatók kifejezetten ilyen célra épített lapok, ahol leválasztják az USB áramköreit, tápellátását. Ha már említetted a HFX-et, ott sem viszik túlzásba a 3k eurós nagy gépben normál ZOTAC H67 ITX lapot használtak. A varázslatot az optimalizált rendszerrel nyerik el, értsd Server 2011 és a szoftvereik. Mindezt ma már bárki képes elvégezni, egy jó táppal és szoftverrel ellátott Kabini elkalapálhatja azt a rendszert. Azt nem tudom vannak-e és mit tudnak az új gépek.
Ha Kaveriben és HDMI párosban gondolkozol, kapásból nincs nagy választék ITX fronton. Arra kell figyelj nehogy kifogj egy ciripelős alaplapot, tehát nyugalmi és terhelt állapotban is kussoljon. Akkor bővül a választék, ha mATX is képbe kerül.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #27733 üzenetére
Kommunikálták, hogy a teljes audio motort átírták, hibát én egyik kiadásnál sem tapasztaltam, wasapi HDMI-n eddig mindent megevett hiba nélkül.
Más: ha használjátok vagy kipróbálnátok a Computer audio disegn-féle CAD Windows 8.1 Audio Optimization Script-et, kellemetlen meglepetések elkerülése végett húzzátok be jegyzettömbbe, ott tételesen látni mit és hogyan befolyásol a rendszerben. Ha nagyobb gond van, mellékeltek visszaállító scriptet is, ezt még nem próbáltam.
-
törölt tag
válasz
bigdee888 #27689 üzenetére
Jól értem, a tévé lenne mindkét esetben a megjelenítő?
Alaplplap HDMI out > Erősítő > TV HDMI in. Ezzel letudva a HD hang és kép mozihoz.
Alaplap DVI kimenet > TV HDMI 2 in a képhez (DVI-HDMI kábel pl), hangot pedig kiviszed az alaplap egyik olyan kimenetével, amihez van a tévén bemeneted. Ha DVI kimeneten hang is közlekedik, az lenne a legegyszerűbb, nálam okosabbak majd jelzik, ha hülyeséget beszélek, azt is
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27606 üzenetére
Korábban írta: ...Ez most nem a htpc-hez lesz, hanem a szerveremhez....
-
törölt tag
válasz
#75912448 #27597 üzenetére
Annyival még kiegészíteném a választ, hogy hosszú médialejátszós korszak után váltóknak mindig ajánlom, hogy otthon befogható, arra alkalmas hardvert, pl PC, laptop, ha szükséges cipeljenek át a mozis helyiségbe és próbálják ki legalább a használni kívánt szoftvereket, távirányítást, és lehetőség szerint amíg van rá alkalom kép és hangminőséget is. Én is így kezdtem ... van néhány százalék, akiknek nem jön be a váltás, jobb elkerülni a kellemetlen meglepetéseket (csak hallomásból tudom, hogy létezik ilyen
) még idejében.
-
törölt tag
válasz
Poplacsek #27593 üzenetére
Természetesen nem csak magamra gondoltam, ha hangról beszélünk, még nagyobb változás érhető el koax vagy USB kijáratot használóknak (optikai vagy koax után), ahol rengeteg a lehetőség, akár hardver, akár szoftver szinten, határ a csillagos ég...
Wesena e5-öt vettem, most picit felment a gyári ára, érdemes még az e6-on is elgondolkodni hasonlót keresőknek. Ha pedig hővezetős házat keresel, a Plex mellett ránézhetsz a Streacom házaira is. Hűtés házfüggő, nem csak a méretéből adódóan, ezt vettem az A8-7600-hoz: Noctua NH-L9a, ezzel még pont elférek.
-
törölt tag
válasz
Toobee #27583 üzenetére
Amire mi vagy te használod a HTPC-t, rétegigény. Legtöbben 26 féle más dolgot művelnek vele, nálam is kizárólag mozigép, ha úgy tetszik médialejátszó, csak annál sokkalta (leírhatatlanul
) jobb kép, de még inkább hangminőséggel, egyszerűbb, személyre szabhatóbb kezeléssel, felülettel.
-
törölt tag
válasz
Toobee #27581 üzenetére
Sztereóra én sem, mozigépnek egy maxra herélt W8.1 OK, saját tapasztalat alapján egy nyers GUI Server szint hozható. Nem jársz gyakran erre, én is eladtam az A10-et, most egy kis Kabinivel "játszadozom", ezzel még hasonló dolgokat esélyem nem volt kipróbálni. Az eltérő lap miatt a régit rendszert nem is akartam visszatölteni, ha megjön a Kaveri, kezdhetném elölről az egészet, úgyhogy nyugalom van
-
törölt tag
válasz
Toobee #27579 üzenetére
Őőőő, azt nem tudtam
Most nézem a leírásban:
Unlimited activations if used on same hardware, five Activation-Keys per year
- Supported OS's: Windows Server 2012 (Standard, Foundation & Datacenter)
Windows Server 2012 R2 (Standard, Essentials, Foundation & Datacenter)Szerintem ha aktuális lesz, írok neki, vagy utánajárok W8 esetén mi a helyzet. A CAD optimalizálót és saját belezést használtam, fidelizert is próbáltam, ezekhez képest kív lennék a változás mértékére.
-
törölt tag
válasz
Toobee #27577 üzenetére
Nekem nagyon tetszik ez az összeállítás, a Plexszel tökéletes elegy lesz. HDD jó kérdés, nálam jön hálóról, rackből és egy belsőről is, mozin/koncerten nincs (vagy elhanyagolható) különbség, de érzékeny, sztereóra épített rendszer esetén lehet difi.
Tehát akkor megér €100-at az Audiophile Optimizer, régen egy ötvenessel drágábban adta, hónapok óta akciós
A Kabinire nem, de a Kaverire elgondolkodom rajta én is, bár akkor magát a Plex-et is a lineáris tápról kéne etetni, most úgy számolom, hogy marad az adapter+Plex. meglássuk...
-
törölt tag
-
törölt tag
Na, hogy az érdemibb részre is reagálják, innen is néztem néhány vodiót ( 12 perc 6GB
). MPCHC+LAV+EVR, pipálgattam DXVA2 mellett Codecs for HW Decoding UHD, de úgy látom van itt még javítani való driver szinten is (W8.1+Cata14.4). Van amit akadás mentesen lejátszik, de 90% körüli, feletti proci terheléssel, GPU 30-40%.
-
törölt tag
Tévét beszéltük, ott valóba nincs értelem, átugorhatjuk. 3,5 méterről tudok 2,3-as vászonra vetíteni, távolsággal nem lenne gond. Egyelőre a 4k vetítők árával van baj, legalábbis amiről olvasni lehet ( sajnos működés közben még nem láttam UHD projit ), hogy megfelelő minőségben képes vetíteni, ezért is írtam, hogy el kéne érni legalább azt, amit a HW55 tud Full HD-ben. A téma is a BD 4k szabvány miatt merül fel, mert ha elkezdik néhány hónap múlva ebben a formában piacra dobni a filmeket, némi hiányérzetem lépne fel, mi ez az 1080p pixelhalmaz itt előttem formában
De ott van az általad vázolt technikai része, aztán a 3m proji, úgyhogy némi gondolkodás, álmodozás és rózsaszín felhők után elvetettem az ötletet, úgy néhány évre biztosan
-
törölt tag
válasz
M@trixfan #27518 üzenetére
Ahhoz képest, hogy kereskedelmi forgalomban első generációsnak tekinthetők a jelenleg kapható OLED-ek, az LG termékbemutatóján le lettem nyűgözve. Számos, plazmatech alatt számomra elviselhetetlen jelenség nincs, cserébe van 400 sor, ami ugye javítható az ismert eljárásokkal, vagy rontható. :-) Szóval esélyes, hogy nem maradunk minőségi tévé nélkül, de ehhez kisebb hibaaránnyal kell lejönniük a gyártósorról. Amíg ez bekövetkezik, érthető módon erőltetik a 4k-t.
-
törölt tag
válasz
M@trixfan #27516 üzenetére
Igen, én is a Sony VW500ES-t néztem, mint alternatívát. Őrültség lenne tévét venni, ha valaki ezt az összeget megengedheti magának. Most úgy látom jönnek majd a filmek, nekünk meg vérzik a szívünk megjelenítő híján.
Kb 2 évet saccolok mire a HW55 árában jön érdemi UHD proji.
75" OLED legyen inkább 85" és kötünk kompromisszumot.
Szóval egyelőre bilibe lóg a kezem, értelmes alternatíva amit a végén írsz.
-
-
törölt tag
válasz
gentlemann02 #27511 üzenetére
Gyakorlatilag napjainkban AMD HTPC alatt milyen lejátszó ill környezet ideális 4k lejátszásra? Lehetséges egyáltalán? Természetesen film és demó anyagra értendően. Jövő héten lesz lehetőség egy UHD-s monitorral tesztelgetni, de ha eleve reménytelen, hozzá sem kezdenék.
Miért nyomok ma mindenhol a válasz gombra, azt nem tudom
-
törölt tag
Ennek sokan örülni fognak, elvben hamarosan forgalomban:
ASRock Q1900DC-ITX Bay Trail, passzív, DC bementes.
(#27488) dfdfdf
Másold be a helyére Advancedsettings.xml formában ezt:
<advancedsettings>
<setting>value</setting>
<video>
<timeseekforward>10</timeseekforward> <!-- Time to seek forward in seconds when doing a short seek. Defaults to 10. -->
<timeseekbackward>-10</timeseekbackward> <!-- Time to seek backward in seconds when doing a short seek. Defaults to -10. -->
<timeseekforwardbig>300</timeseekforwardbig> <!-- Time to seek forward in seconds when doing a long seek. Defaults to 300 (5 minutes). -->
<timeseekbackwardbig>-300</timeseekbackwardbig> <!-- Time to seek forward in seconds when doing a long seek. Defaults to -300 (5 minutes). -->
</video>
<setting>value</setting>
</advancedsettings>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AudioQuest Boxer SUB kábel - 2 m (197cm)
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Canton CD 1 SC Aktiv-Subwoofer + 2db Canton CD 10 + Canton CD 20 center
- FiiO K9 AKM DAC/AMP szinte új közel 2év garanciával eladó
- FiiO FT3 350ohm-os fejhallgató szinte új 22 hónap garanciával eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest