Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz #75912448 #27519 üzenetére

Már sok helyen leírtam, szerintem a 4k egy hatalmas nulla.
    Pontosabban lenne értelme bizonyos speciális körülmények között, de egyelőre ilyen körülményeket nem lehet valósan összeállítani. A jelenlegi reális környezetben pedig több a hátránya, mint az előnye.
    Mikre gondolok:

- K* nagy képméret kellene egy moziszobában. Látószög lefedettség kb. mint a moziban: vászon kell vagy 1.5M-re ülni a 65"-ös TV-től. Ez irreális, pénzben is, kivitelezésben is, hiszen ez mozin kívül másra nem lesz jó. Még azt mondom egy sorozatra sem, nem hogy TV műsorokra...
    - Mozgásban sincs semmi értelme a hatalmas felbontásnak 24p-s blur-ölt moziknál.
    - Cserébe kell majd hozzá a tárhely, sávszélesség dögivel. Bár nem tudom milyen lesz h.265-tel, talán ha szerencsénk van akkor viszonylag emészthető 20-30Mbit között marad a szükséges sávszélesség.
    - Monitorként más tartalommal meg meghajtani nehéz. Játékban reménytelen, de irodai környezetben sem biztos, hogy elég hozzá egy mai "irodai" vga.

Én is megnéztem pár TV-t a múlt héten. 4k-s 55-65" modellek előtt próbáltam a polctól messzebb, 2m környékére állni és vizsgálni mennyi különbség marad meg a felbontásból ilyen távolságból. (természetesen a 24p-hez illeszkedő, majdnem állóképszerű, kifejezetten előnyös demo anyagok előtt). Nehezen tudtam megállapítani most ez mennyire is jó nekem.

Ellentétben az 55"-os OLED LG-vel, ami elé odaállva a "Miaf*sz?!?!?" csúszott csak ki a számon a képet meglátva.
    Suumázva kb. ennyiben tudnám leírni a 4k értékeit. :D

ON: 4k-ra kérdezted milyen környezet javasolt.
    Passz. AMD-nél lehetett hallani DXVA 4k támogatási hiányról. Újabb lav filterben már aktív a 4k DXVA pipa is, de láthatóan nem megy, mert 30-40%-on pörög mellette a desktop i5 procim. Szóval most vagy belerakták a driverbe és továbbra sem jó vagy passz... :)

Új hozzászólás Aktív témák