- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
#75912448 #37054 üzenetére
Még mindig csatlakozna?
Viccet félretéve. Nem véletlen választottam (én is) külön a NAS-t és a HTPC-t. Számomra mind a két eszköz teljesen más funkciót tölt be. Amíg a NAS non-stop megy és kiszolgáló/stream/adatmegosztó/letöltő feladatot lát el, addig a HTPC csakis és kizárólag mozira és egy kis zenére van befogva.
Ettől függetlenül nem szerettem volna nagy házat, így egy Elite 110-es lett a kuckó. 2x 3TB és egy SSD a rendszernek. Méreteiben is nagyon kellemes. Szerverközpontra nem volt szükségem. A mostani PC-met is költöztetem egy kisebb házba (a mostaniban 10 HDD is lazán elférne), mivel nem használom ki. Lassan minden külső HDD-met cserélem WD RED-re és marad a dokkoló. Ha pedig majd jobb áron lesznek a HDD-k, akkor lazán cserélem a NAS-ban, mondjuk 2x 6TB-ra.
Egyébként a NAS-t is úgy szabod az igényeidhez mérten, ahogyan nem sajnálod. Pont úgy, mint a mozigépedet.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Richard #36771 üzenetére
Az informatikában nincs olyan, hogy időtálló. Max. egy ideig. Rosszabbat biztos nem fogsz kapni, főleg irányítás szempontjából és szoftveresen. Én beállítottam a HTPC-t és azóta minden úgy megy, ahogy mennie kell. Nincs problémám vele.
(#36772) bajnokpityu
Miért ne kapna? Nem mindenkinek lételem az örökös állítgatás és mindenféle finomság. -
devil-k
nagyúr
válasz
Richard #36765 üzenetére
A médialejátszók "plug and play" eszközök. Azokkal nem kell finomhangolni, állítgatni stb. Ha kevés időd van, akkor ezt vedd meg. Viszont az általad linkelt Med vas sem egy mai gép, így ehhez mérten kell megvásárolni. Bár való igaz, hogy egy megbízható lejátszóról beszélünk, megfelelő támogatással, FW frissítésekkel, 3+2 év jótállással, de itt pl. nem kapsz olyan mértékű szabad kezet, mint mondjuk egy HTPC esetében, amin Kodi fut."jobb mint ezek."
Ez relatív. Mitől és miben jobb? Milyen vashoz, milyen és mekkora megjelenítőhöz? stbAkkor mi a kérdés?
Mindenre megadtad a választ magadnak!
-
devil-k
nagyúr
Hogy tudom elérni, hogy az adott partícióra telepítse USB-ről az Openelecet? Nem szeretném véletlen letörölni az egész SSD-m tartalmát. A külön partíció megvan.
-
devil-k
nagyúr
válasz
gurabli #36668 üzenetére
Ma egyáltalán nem ígérem, de holnap szerintem nekiugrok. Kíváncsi lettem, egy próbát megér.
Az SSD-t nem fogom legyalulni, hanem külön partíciót hoztam neki létre. Csak a telepítés menete nem világos még itt, mivel a képfájlnál bemountolva semmit se lát.
(#36671) regger
Egy próbát megér. Majd a saját NAS-ban is segíthetsz.
-
devil-k
nagyúr
válasz
#75912448 #36661 üzenetére
Áh, nem nem, jó idő van, csak gondolkozok! Biztos nem fogom "kukázni" a gépet, annyit nem ér a történet nekem.
Tudtam, hogy le fogod ütni a labdát!!!!
Most újra meg akarom nézni, mert azóta felkerült a vetítőre a tuning szűrő, amiről írtam már más topikokban és privátban egyaránt.
Én szeretem a Kodi "csicsás" felületét.
Apropó! Win10-hez van most valami frissített script?
"Látom tudja mindenki az igazsághoz vezető utat, épp csak figyelmen kívül marad a megjelenítő, annak mérete, hangrendszer, moziszoba vagy nappali, esetleg pc monitor előtt ülve. stb.
"
Na, igen... Erről nem szólt a fáma még...
Mostanában saját NAS építésén is gondolkozom.
-
devil-k
nagyúr
válasz
gurabli #36657 üzenetére
"Megy pendrive-ról is, persze lassabban. Vigyázz, amikor telepíted, nehogy legyaluld a meglévő lemezek tartalmát"
Haha, egyszer már jártam így.
Vagy lehet, hogy külön partíciót hozzak létre inkább a jelenlegi SSD-n? A telepítés menete hogy zajlik ennél a képfájlnál?
Patice
Köszönöm a hasznos infókat! Ezek szerint érdemes a "sima" Kodi helyett ezt választani? Vagy inkább Linux vonal?128 GB-os az SSD-m.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Patice #36652 üzenetére
Na, basszus.... Ettől féltem, hogy valami nagyon szöszmötölős, hajőszülős linkeket fogsz berakni.
Ez így, hogy? Hogy álljak neki?
(#36653) gurabli
Köszi a választ neked is!
És mi a helyzet a hanggal? Eddig azt hallottam/olvastam, hogy ott voltak problémák. Ma megnézem este, kíváncsi vagyok! Gondolom ez is megy pendrive-ról, nem kell az SSD-n szórakozni vele. -
devil-k
nagyúr
Win 10 alá mi a legjobb megoldás, hogy automatikusan induljon a Kodi? Eddig az XBMC launcher ment, de mióta Kodi frissítés és új Win jött, nem működik.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #36621 üzenetére
Nem rossz, de a szép nem ilyen.
Legalábbis számomra.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Olympia76 #36371 üzenetére
Mi a probléma most?
(#36370) mézespálinka
Építeni. Az utolsó csavartól kezdve mindent a Te saját ízlésedhez lehet igazítani.Milyen költsége van egy htpc építésének illetve vásárlásának házimozi mellé?
Sok mindentől függ ez.... Pl. van olyan HTPC ház ami 7.000 Ft, de akad olyan is ami 150.000 Ft... -
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #36210 üzenetére
A másiknál is ott van, csak jobbra kell húzni a képernyőt.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #36208 üzenetére
Nana! Nem ez a hivatalos távirányító, nem a Kodi csinálja. Én csak a legjobbat linkeltem neked.
A Kore a hivatalos.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #36206 üzenetére
Próbáld a Yatse-t.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #36204 üzenetére
Sorozat? Áh... Az más tészta.... Ott fingom sincs nekem sem, hogy kell beállítani.... Majd jön valamelyik szakértő kolléga és megmondja a tutit.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #36202 üzenetére
Az elképzelhető.... Én NFO fájlt sem használok, csak a film nevét. Angolul vagy magyarul.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #36200 üzenetére
Nem kell egyenként bepötyögni. Nekem átlagosan 20 filmből 17-et megtalál. A maradékot azért nem, mert több névvel fut mondjuk egy adott film. De ilyenkor két kattintás, kiválasztom a helyes címet és kész.
Ezt viszont nem értem, hogy miért nem tölt le képeket... Nekem mindent lehoz a TMDB.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #36198 üzenetére
Miért kellene? Ha szerkeszteni akarod, akkor csak rámész a fájl (film) adatlapjára bepötyögöd a címet és kész és ott lehet mókázni. Ha több ugyanolyan cím van, kiad egy listát évszámokkal együtt és onnan tudod kiválasztani amit keresel.
-
-
devil-k
nagyúr
HTPC társak!
Szerintem valami driver frissítés bekavarhatott a True HD hangsávnak. Eddig nem volt tapasztalható, de most a következő anomália áll fenn:
Filmnézés közben bizonyos időközönként egy-egy miniszekundomra elmegy a hang. Tapasztalt már valaki ilyet mostanság? Nálam nemrég óta van és piszkosul idegesít. S mint ahogy írtam, csak a True HD sávnál, minden másnál ok.
-
devil-k
nagyúr
Mostanság nem követtem a Kodi 15 újításait. Mik azok a várva várt dolgok amik végre benne lesznek az új kiadásban?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #34650 üzenetére
Ez egyfajta önostorozás szerintem.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #34620 üzenetére
Én sem írtam egy szóval sem, hogy nem. Csak nagyon nehéz egyöntetűen kijelenteni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #34607 üzenetére
Akinek van 1 kis sütnivalója, az rendszernek tuti, hogy SSD-t használ. Ha pedig sok sok pénzed van, akkor még háttértárolónak is mehet.
"Tehát hangra gyakorolt minőségére gondoltam a többi előnyétől eltekintve?
"Ez erősen vitatott és hitbéli dolog egy kis placebo hatással.
-
devil-k
nagyúr
Érdemes már a Kodi 15.0 Isengard – Alpha 2-ra ráfrissíteni?
-
devil-k
nagyúr
Skacok! Köszönet a segítséget, ma megnézem!
-
devil-k
nagyúr
válasz
canniball #34268 üzenetére
Ez az, hogy az első évad 3 lemezből áll. Ebből maga a sorozat 1-1 BD (a 3. bonus). A részek nincsenek különszedve, csak fejezetenként. 1 lemez 3,5 óra filmet tartalmaz.
A linkelt megoldás szerintem nem lesz jó, mert akkor hogy jelöljem a 2. lemezt? S01E02?
Patice
Nekem sincs időm, de tetszik, hogy egy lemez 3,5 óra, szóval mini sorozatnak is felfoghatjuk.Szóval időtlen vagyok.
-
devil-k
nagyúr
A Topikgazdák tudnak erre megoldást?
-
devil-k
nagyúr
Skacok!
Hogy tudom rábírni a Kodit, hogy lássa a sorozatot akkor, ha nincs részekre szedve, hanem 2 lemezes és kész? D1 és D1. Konkrétan az American Horror Story c. alkotásról van szó. Mi lenne a helyes fájlnév megadása, hogy felismerje a scraper? Köszi
-
devil-k
nagyúr
válasz
Oszilaci #34017 üzenetére
Nem lehetséges, hogy az anyaggal van valami? Nekem eddig nem volt problémám soha ISO-val és más anyaggal sem.
Ha mondjuk 100 filmből 2-3 akad, akkor nem biztos, hogy a Kodi a ludas. Sőt.
Nálam Win 8.1. >>> Kodi a felállás.
Azt azért tegyük hozzá, hogy a Kodi sem tökéletes, van mit rajta csiszolni.
-
devil-k
nagyúr
Megmondom őszintén, hogy amikor elsőnek nekiültem a Kodi-nak, akkor nekem sem jött be, a bőség zavarában szenvedtem. Valóban sok a beállítási lehetőség és finomhangolás (ami nem rossz), de aki nem ilyen beállítottságú, az hamar rá tud unni. (A szoftveres-driveres összehangolásról nem is beszélve). Viszont folyamatosan megismerkedtem vele és mire a HTPC összerakása volt a cél, akkorra már mindennel tisztában voltam, ami szükséges.
Most így, lassan 5 hónap tapasztalat után azt mondom, hogy minden médialejátszó megérdemelne egy ilyen szoftvert, mind a Kodi. Ráadásul az utóbbi időben nagyon sok mindenkitől hallottam, hogy elmenne/elmegy a Kodi, HTPC irányába.
(Ha neked nem fagyott a Popid, akkor szerencsés vagy)
-
devil-k
nagyúr
A szoftvere pedig szerintem elég kaka, ezek szerint még nem Kodiztál?
Az a furcsa, hogy nálam az első 8 hónapban minden rendben volt, aztán kezdett el rosszalkodni úgy, hogy közben nem is jött új FW.
Nálam mindig az Intel vonal volt mindenben, így itt is megmaradt, illetve sok embertől hallottam, hogy talán stabilabb (driveresen), mint az AMD? Bár tudja a fene, nem kezdek most el összehasonlításokat végezni Intel vs. AMD fronton.
-
-
-
devil-k
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest