- Yettel topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
válasz
devil-k #36741 üzenetére
Ha nem vagy nagyon otthon linuxban, akkor ez már macerásabb. Illetve nem, csak veszélyes, mert könnyen legyalulhatod az egész ssd tartalmát és akkor ugye veszik minden adat.
http://wiki.openelec.tv/index.php/Manual_Installation
Itt minden le van írva pontosan.
Mivel gondolom 120GB körüli SSD-d van, ezért én azt javaslom, hogy készíts egy full mentést (disk image), amit ha bármi gond lenne, akkor lazán visszapakolhatod (ez ettől függetlenül is ajánlott, nagyon gyorsan megvan pl. EZ vagy EZ
Az OE-t pedig a teljes ssd-re pakold fel.
Másik megoldás, ha csak próbára kell, hogy egy pendrive-ról telepíted egy másik pendrive-ra, lehetőleg usb3, és akkor ki tudod próbálni. Nem lesz olyan gyors, mint ha az ssd-re pakolnád, de próbának megteszi.
Ha USB-re telepíted, akkor is vigyázz, nehogy az SSD-t válaszd ki, illetve én akkor is (és különben is) javaslom az időszakos mentést a rendszerről a fent említett két ingyenes backup szoftver egyikével. Persze ha nem fontos az dds-n lévő cucc és ha véletlenül eltűnne, akkor sem lenne semmi gond, akkor nyugodtan próbáld meg.
-
Celtis
veterán
válasz
devil-k #36741 üzenetére
Az USB telepítő ilyet nem tud szerintem. Kézzel kell bemásolni a system és kernel fájlokat.
OE dual bootHa csak kipróbálni akarod az OE-t akkor pedig telepítsd egy másik pendrivera inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Yettel topik
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Formula-1
- Linux kezdőknek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SUSE Linux
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Edge Titanium Jetblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera 12/256 GB Új
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus E-SIM 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akksi
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest