- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
cinemazealot #45138 üzenetére
16 biten is hallod a leghalkabb neszt, mert a hanganyagokban ritkán van -70 dBFS alatt valami, szóval a 16 bit 96 dB-e az esetek 98%-ában elég
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #44963 üzenetére
Erre a tápra konkrétan 28 dBA-s méréseket adnak meg, azért gondoltam, hogy ez nem egy halk fajta
Hasonló kategóriás tápoknál meg befigyel a 17 dBA. Annyit tudok, hogy sokat szívtam a konnektorból 100W-ot fogyasztó AMD APU-s gépem hangtalanításával, mert hiába van csomó dologra ráírva, hogy halk, de nálam este, teljes csöndben, becsukott ablakokkal elég kevés dolog tűnt halknak.
Vízhűtésem még sosem volt, de mindig azt hallottam, hogy az halk. Ezek szerint nem
(#44964) Tonyo: Terhelésen?
(#44967) bajnokpityu: Már javítottam, mert rosszat néztem, csak 28 dBA
-
PuMbA
titán
válasz
gabo01 #44959 üzenetére
Víz nélkül lehetetlen halkan hűteni 160W-ot gyári megoldással, ebben az esetben az RX480-at
Azután pedig a tápod sem egy csendesség bajnok, a Seasonic-ok elég távol vannak a halkságtól. Ezért az árért vannak sokkal halkabbak. Ha nem tetszik, akkor vissza viszed, aztán nincs gond
Processzorod hűtése alapból halk, azzal nincs gond.
(#44963) bajnokpityu: Az nem semmi
-
PuMbA
titán
Élesítést és Kontraszt javítást is gondolom offoltad
"ycbcr off (ez remélem rgb 4:4:4-et jelent),"
"kimenet 0-255-ön (bár erről nem vagyok meggyőződve, mert elég világos volt a próbafilm első ránézésre)."
A TV-t kiválasztva a Megjelenítő beállítások Speciális fülénél Teljes tartományra kell állítanod a kimenetet, hogy 0-255-öt kapj, itt található az IT tartalom beállítás is, amit ki kell kapcsolni, mert szerintem emiatt rosszalkodnak a betűid
"És van még egy film mode detection, vagy mi is. Kilőttem de itt arra tippelnék, hogy 24p kadenciahelyes lejátszáshoz esetleg kellhet."
Ezt be kell kapcsolni
"Más: Friss Kodiban most van végre több scaler opcióm, ki mit használ? (spline36, lanczos3, vmi optimalizált változat is)"
Alapértelmezetten a DXVA gyorsítás mellett Lanczos-t használ az Intel, szóval ezzel szerintem nem kell törődnöd.
-
PuMbA
titán
"Most pl. még meg kell néznem miafakktól szűrösek a vékony betűk a TV közepén az Intellel. Amit tudtam kilőttem driverben, de éjjel volt, talán nem mindent."
A Kijelző / Képernyő beállítások Speciális fülénél kikapcsoltad az IT Tartalom beállítást? Videóbeállításoknál kilőtted a Zajcsökkentést, Bőrtónus javítás és hasonló dolgokat?
-
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #44396 üzenetére
"Már rákérdeztem erre ezen a Fórumon és egybehangzó volt, hogy az Intel-nek kadenciahelyességben nincs versenytársa. Az AMD-t írtátok másodiknak, de, hogy annál is van egy kis lutri a dologban."
Nincs semmiféle AMD lutri
Az igaz, hogy az Intel a legpontosabb, de úgy sem látod a különbséget az AMD-vel szemben.
"Az NVIDIA-ról pedig a játék kompatibilitás miatt nem mondok le az AMD-vel szemben. "
Milyen játék kompatibilitás? Minden játék fut mindegyik kártyán, még integrált Intelen is
Az új játékok háromnegyede amúgy is AMD-s lesz (például Battlefield 1, Mass Effect 4).
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #44391 üzenetére
Mert a leírtak alapján szerinted nem felesleges?
Miért lennél előrébb az integrálttal? Cserélgeted majd állandóan a HDMI kábelt? Egyébként Gigabyte 4GB-is RX460-at is vehetsz, nem csak NVIDIA-t, bár ez 15-20W körül fogyaszt filmnézéskor.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #44389 üzenetére
Ennek semmi értelme, ugyanis egy mai VGA kártya madVR nélküli videózás közben 6W-ot fogyaszt és leállnak rajta a ventilátorok
-
PuMbA
titán
válasz
the dealer #44320 üzenetére
Ez jó, csak ami olcsóbb, annak kevés a garanciája. Erre az alaplapra 3 év garanciát adnak normál esetben, ebben a boltban meg azért olcsóbb, mert csak 1-et. Ha elpukkan 2,5 év múlva rajta valami, akkor többet veszítettél, mint 3000 Ft, amibe kerül a 3 év garanciás
(#44321) the dealer: Jó konfig
-
PuMbA
titán
válasz
the dealer #44316 üzenetére
DDR3-ast tényleg ne vegyél, csak DDR4. Én számoltam fejben ilyen Intel konfiggal már a HD filmek lejátszása topikban, csak az a baj, hogy 70k-ból nem jött ki házzal és táppal együtt, pedig ez lenne a legjobb megoldás, de nem G3900-zal, hanem G4400-nel, mert alig drágább és azért gyorsabb
-
PuMbA
titán
válasz
the dealer #44311 üzenetére
Amit találtál annál van jobb, olcsóbban
Kell még hozzá RAM és háttértár
-
PuMbA
titán
válasz
the dealer #44308 üzenetére
"Itt kifejezetten a BD50 szint érdekelt, mert a 8GB-os mkv konténerben lévő filmek is HD filmek és azok nem olyan erőforrás igényesek, mint a BD50 filmek."
Pedig ugyanolyan erőforrás igényesek
Ezen HD filmek lejátszása ugyanis vagy van vagy nincs. Olyan nem létezik, hogy csak a 10GB-os mkv HD filmeket dolgozza fel a VGA, de a BD50 filmeket már nem. Ha egy VGA támogatja, akkor mindent lejátszik BD50-nel bezárólag.
-
PuMbA
titán
válasz
dunkel #44269 üzenetére
Alaplapi BIOS hiba nagy valószínűséggel, ha ennyire nem kezeli jól az időzítéseket, mert az IGP biztosan hibátlanul működik. Ugyanez van egyébként hangban is. Pattogott és sercegett a hangom Windows alatt alacsony késleltetéssel, nyomtam egy BIOS frissítést és jó lett. Akkor jöttem rá, hogy hülyeségeket írnak a neten, hogy kapcsoljam ki az energiagazdálkodást meg minden ilyet, mert a probléma forrása koránt sem ez, cserébe csomó időm elment ezekre a felesleges állítgatásokra. Ha BIOS frissítéssel nem megy, akkor pedig az alaplapod egy rossz darab.
-
PuMbA
titán
válasz
Villanyász #44235 üzenetére
A Kodi az alapvetően egy Linuxos program, mert Linuxra meg Mac OS-re van 64 bites verziója. A Windows eléggé nem érdekli őket, ezért sokkal jobb lejátszó Windowson az MPC-HC, mert az csak Windowsra van és arra koncentrálnak, a Kodi meg kétszáz rendszeren elmegy, de emiatt Windowson nem nyújt kiemelkedőt és bugos. Ennek ellenére érdemes felrakni a 64bites Windowst
-
PuMbA
titán
válasz
Villanyász #44233 üzenetére
"4GB mellé fölösnek tartom a 64bitet főleg hogy sok program 32-es"
Melyik az a sok program? Nekem konkrétan 0 db 32 bites futó programot ír ki a Windows Feladatkezelő. Ideje utána olvasnod a 64 bitnek, mert nagyon sok előnye van biztonság és sebesség terén is 4 GB-tal és a 32 bites Windows nem rendelkezik csomó biztonsági funkcióval. Google Chrome böngésző 64 bites, emiatt sokkal biztonságosabb és gyorsabb a 32 bitesnél; MPC-HC 64 bites és sokkal gyorsabban dekódol HEVC videókat, mint 32 biten; 7-Zip tömörítő 64 bites, szintén jóval gyorsabban csomagol, mint 32 biten, Tixati torrent kliens 64 bites és még sorolhatnám
Nincs érv a 32 bit mellett.
-
PuMbA
titán
válasz
Villanyász #44231 üzenetére
32 bitet már nem támogat hivatalosan körülbelül semmi, tehát az Intel sem. Kiadják a 32 bites drivert is, de ha probléma van, akkor nem reklamálhatsz. Akkor ez a baj az összes problémádra
Egy vadi új Skylake gépnél főleg elég érthetetlen 32 bitet tenni, mikor már 2-3 éve nincs értelme a 32 bitnek, kivétel régi gépeken.
-
PuMbA
titán
válasz
Villanyász #44229 üzenetére
Milyen Windowsod van?
-
PuMbA
titán
válasz
Villanyász #44227 üzenetére
Csinálj róla screenshotot, mert ezt nem értem
-
PuMbA
titán
válasz
Villanyász #44225 üzenetére
Itt a megoldás
-
PuMbA
titán
válasz
Villanyász #44223 üzenetére
Ezzel a driverrel nézd meg
-
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #44169 üzenetére
Talán nekik van egy kicsit több driver hibájuk, mint a többieknek, de hihetetlenül pontos a kimenetük
23.976-ról el nem mozdul az időzítés még egy ezredet se, tehát valamivel pontosabb, mint az AMD Kabini
-
PuMbA
titán
válasz
Szicskeee #44163 üzenetére
Asus H110M-A + Intel Celeron G4400 + 8GB DDR4 2133MHz + halk, tápcsatalkozó nélküli GTX950
Bár nagyobb letöltéssel torrent mellett nem vagyok 100%-ig biztos a lejátszásban, mert ugyan triviális feladatnak tűnik, de egy AM1-es HTPC gép például összeszarja magát, ha netezel és filmet nézel egyszerre pedig hardveres videógyorsítás és 4 mag is van.
-
PuMbA
titán
válasz
dunkel #44157 üzenetére
Valami Kodi és madVR gond lehet. Legfrissebb verziók? Intel Videó beállításokban Alkalmazás-beállítás-ra van állítva a Zajcsökkentés stb. és ki van kapcsolva a Bőrtónus javítás meg ilyen Képméretezés stb.? madVR AMD-n is tud hibákat dobálni, nekem volt, hogy mindig beszart, ha kijöttem full-screenből például. Egyébként semmi problémának nem kellene lennie Intellel.
-
PuMbA
titán
válasz
szakmaster #44132 üzenetére
"Kíváncsi lennék arra, miért ír csak 20 ms movie fram interval-t a házi videóim esetében"
Vajon miért...
Nem tűnt fel, hogy a házi videóid sokkal folyamatosabb képet adnak? A nagyobb képkockasebesség miatt pont 20 ms telik el két képkocka között (1000 ms / 20 ms = 50, azaz 50 képkocka másodpercenként) és ennyi ideje van a madVR-nek számolni, míg a filmek 24 képkocka per másodpercenkéntjénél 41 ms idő van, azaz nagy különbség van a kettő között.
-
PuMbA
titán
válasz
szakmaster #44091 üzenetére
A Kodi az egy bugos program, az MPC-HC meg egyszerűen überkirály
-
PuMbA
titán
Apollo Lake Gen9-cel. Ezek szerint, ha valószínűleg nem cserélik ki a videó feldolgozó egységet, akkor Skylake tudása lesz lejátszás terén (8bit HEVC)
-
PuMbA
titán
válasz
icecube23 #43899 üzenetére
"Gondolok itt a ramok fogadására, az m2 foglalatra, az usb type-cre.."
RAM-ok fogadása ugyanolyan, a többi előny lehet. Bár HTPC-hez ezek szerintem feleslegesek, mert a lényeg a minél kevesebb fogyasztás, melegedés és zaj és nem a minél több periféria
Egy extrákkal teli alaplap simán bezúz 20W-ot.
"A lényeg hogy a z170re azért gondoltam, hogy esetleg a procit, ramokat, ssd, hdd-ket jobban meghajtja, ezáltal gyorsabb működést produkálva..."
Ezt biztos nem így van. Egy chipsetnek sincs köze a sebességhez, csak a szolgáltatásokhoz
Itt megnézheted a 6 chipset közötti különbséget
-
PuMbA
titán
válasz
icecube23 #43896 üzenetére
"Illetve minnél korszerűbb konfigot raknék össze, ha nem jöttek ki ezek az új alaplapok, gondoltam inkább z170 belépőszintű alaplapra váltanám a h110-h170-b150-es elképzelést. Az esetleges jővőbeli bővítések miatt, illetve nem sokkal drágábbak ezek a lapok"
H110-et is lehet bővíteni
Mire gondolsz pontosan? Azon kívül, hogy több USB meg PCI-E van rajta, semmiben nem jobb a 150 és a 170
Az meg már szerintem nem divat, hogy telepakoljuk az összes PCI-E-t mindenféle kártyákkal az alaplapon.
-
PuMbA
titán
válasz
lajos75 #43821 üzenetére
Ja, értem, akkor az jó, mert 80 fokon izzad
Feladom a számolást, mert nem nagyon tudom, hogy mennyit fogyaszt egy alaplap, high-end Z97 chipsetes alaplapok között 20W különbség is lehet tesztek alapján, de az Aida64-es W számaiddal és 10W alaplappal számolva (5W csak a chipset TDP-je, ez hivatalos Intel adat és ebben nincs benne az integrált hangkártya stb.) 62W jött ki
Szüleim processzorának idle 3W-ja addig is szerintem teljesen hihető ennek fényében, amíg be nem szerzek egy mérőt én is
-
PuMbA
titán
válasz
lajos75 #43817 üzenetére
Ja, hogy úgy... neked még nem Skylake processzorod van, hanem Haswell, nézek róla tesztet, mert fogalmam sincs, hogy annak mennyinek kell lennie a fogyasztásának. A Aida64 kiírás mindenesetre tényleg érdekesnek tűnik. A gyári hűtő egyébként jó rossz...80 fok... azt a mindenit
TA68: Nem tudom, hogy dob-e a Furmark még a fogyasztásra, de nem biztos
-
PuMbA
titán
Aida64 Stress Test-tel nyomod? GPU-t is terheled?
lajos75:
És milyen géped van? Hány vinyó, hány memória modul, hány venti a házban? Milyen tápegység? Milyen hatásfokú tápegység? Ha például csak 70% hatásfokú a tápod 65W terhelésen, akkor azt is bele kell számolni, mert jóval kevesebbet eszik a géped, mint amit ír a mérő
-
PuMbA
titán
válasz
CirrMee #43804 üzenetére
Ez így van, viszont 200W-ot lehűteni sokkal drágább, mint 50W-ot, illetve sok esetben hangosabb, kivéve a vízhűtést
(#43803) PuMbA: Kihagytam, hogy konnektorból felszedett teljesítményt mérő teszteket kell nézni
Ha lebontod a fogyasztást a PC eszközökre (memória 3W, alaplap 5W stb.), akkor teljesen hihető a 25W a Core i3-ra. De megnézheted magad is, ha kölcsön kérsz egy ilyen eszközt
-
PuMbA
titán
válasz
lajos75 #43801 üzenetére
Nem kamu, nézz fogyasztási teszteket Intel processzorokról
Például itt van ez, Core i5 6500-ös gép 42W-ot fogyaszt teljes terhelésen és csak pillanatokra ugrik fel 56W-ra és ebben benne van az alaplap, processzor, vinyó. Például az általam birtokolt Intel G4400 TDP-je 54W és pont ugyanannyit fogyaszt teljes terhelés alatt, mint az AMD 25W TDP-jű Athlon 5350-e
TA68: Nálam a Kaveri processzornál hihető adatokat mutat, mivel 65W TDP-nél pont 65W-ot ír ki teljes terhelésnél, 45W TDP-nél pedig annyit
Továbbá ugyanazzal a processzor hűtővel az AMD 15W-ját 800RPM-en hűti le 40 fokra, míg az Intel 3W-ját 300RPM-en 35fokon tartja
-
PuMbA
titán
válasz
lajos75 #43798 üzenetére
Igen
pitepeti71: A fogyasztás, mint érték engem se zavar, viszont az a probléma, hogy a fogyasztásból következik a ventilátorok hangossága és a melegedés is, ami már annál inkább gond. Egy 40 foknál melegebb gép hamar befűt egy kisebb szobát
40 foknál tartani egy Intel gépet könnyebbnek néz ki, mint egy AMD-t
-
PuMbA
titán
Néha itt vagyok szüleimnél, hihetetlenek ezek az új Intel Skylake asztali procik. Aida64 processzor fogyasztás nézőjével Windows asztalon 3W-ot eszik, szemben nálam az AMD APU 15W-jával, netezés és videólejátszás közben is csak 5-8W között mozog. Nagyon durva az Intel előnye, érdekes lesz nézni, hogy az AMD hogy hozza ezt be, hiszen az Intel sima asztali processzorai jobb fogyasztással rendelkeznek, mint egy HTPC-re és kis fogyasztásra kihegyezett AMD.
-
PuMbA
titán
válasz
jézusom #43794 üzenetére
"Milyen fícsört kell figyelni, ha új VGA-t akarok? x265 kodek?"
Ezt így külön nem szokták reklámozni, legalábbis eddig nem csinálták. Szerencsére az ember két kezén meg tudja számolni, hány ilyen VGA van jelenleg, tehát könnyen le tudom írni a helyzetet: NVIDIA GTX950, GTX960, GTX1070, GTX1080, illetve a jövő héten megjelenő AMD RX460, 470 és 480 VGA között kell választanod
Ezek közül a legolcsóbb és a legkevesebbet fogyasztó, az az RX460 lesz
-
PuMbA
titán
válasz
#48613632 #43793 üzenetére
Hát maga a TV tényleg a felső kategória, igaz, hogy a 4K előnyét nem látod 2,5-3m-ről nézve, de mivel ez nem egy olcsó 4K TV, ezért a képminősége biztos, hogy remek
Neked kell döntened, hogy mennyire zavar az a csík
jézusom: Nem lehet rábírni, tényleg nem képes az eddig megjelent összes AMD VGA teljes 4K gyorsításra
-
PuMbA
titán
válasz
jézusom #43777 üzenetére
Az AM1 platform halott, nem tudsz bele venni semmit
VGA-t kell venned, ha azt akarod, hogy menjenek az ilyen videók, jelenleg GTX950 a legolcsóbb ilyen kártya, de pont ezért várnék az AMD-re és az NVIDIA-ra még, mert a következő héten megjelenő AMD RX460-as kártya például jóval olcsóbb lesz, mint a GTX950 pár hónap múlva mikor beáll az ára és jóval kevesebbet fogyaszt: ~30W.
-
PuMbA
titán
válasz
jézusom #43774 üzenetére
Azért, mert az AMD kártyák nem tudnak 4K gyorsítást, csak a pár nap múlva megjelenők
Az AMD már elég rég óta a sor végén kullog, az Intel és az NVIDIA jobbak voltak, de csak pont eddig a pillanatig
cinemazealot: Az első videók azért mennek, mert 8 bitesek, míg az IMAX videó 10 bites
-
PuMbA
titán
3D MVC Blu-ray-jel próbálkozol?
Mert akkor próbáld kikapcsolni a képjavítókat a TV-n pl. dinamikus kontraszt, simítás, élesség, zajcsökkentés, illetve ugyanezeket ki az NVIDIA Vezérlőpulton vagy hogy is hívják manapság és a PowerDVD-ben is az ilyen TruTheater majomságokat
-
PuMbA
titán
Fent van a 3D Vision driver a VGA driverrel együtt? A Windows képernyő beállításokban engedélyezve van a sztereoszkopikus megjelenítés? A Windows 7-et is érdemes lenne 10-re frissíteni, mert ilyen új géphez már nem ilyen elavult oprendszer dukál és jobban ki is használná a GTX960 képességeit
(#43658) MasterMark: Ezt nem tudtam, hogy ilyen engedékenyek a gyártók és semmiféle gyártói csekkolást nem végeznek.... a kiterjesztett asztal problémát is megoldották ezek szerint
-
PuMbA
titán
válasz
devil-k #43627 üzenetére
Pár napja erősítették meg, hogy mindent támogatni fog (4K, 8K HEVC és VP9 10bit), valamint, hogy nem fognak sietni a kiadással és körülbelül karácsonykor vagy év elején jön, mert az AMD is bénázik az AM4 lapokkal és a Bristol Ridge-dzsel, a Skylake-eket meg ki kell futtatni
-
PuMbA
titán
válasz
lucas82 #43625 üzenetére
A madVR-be az az igazság, hogy bármit be lehet állítani, nem számít, hogy 4K vagy SD minőség. Be lehet állítani úgy is, hogy egy felső kategóriás VGA-t megfingasson, de be lehet úgy is állítani, alacsonyabb minőségre, hogy elmenjen egy integrált GPU-n is. Innentől már csak az a kérdés, hogy mi számít neked elég magas, tehát megfelelő, beállításnak, mert attól függ, hogy elbírja-e az integrált
-
PuMbA
titán
válasz
lucas82 #43623 üzenetére
Ha madVR-t akarsz használni 4K videókra magas minőségben, akkor minimum egy középkategóriás VGA kell (50-80k), ami plusz melegedéssel és zajjal jár, egyébként meg elég a leggyengébb Kaby Lake processzor tized annyi pénzből és a benne található integrált VGA, amit nagyon egyszerű hangtalanul hűteni
-
PuMbA
titán
válasz
johnywalker #43512 üzenetére
Illetve zenekedvelők
A Windows 10 elérte a Linuxok hangminőségét, mert újraírták végre az elavult hangkezelő rendszert
Elég megnézni a multimédia topikokat, vagy ebben a topikban rákeresni erre a témára, joggal áradoznak róla, de saját tapasztalat is, hogy nem mennék vissza korábbi Windowsra semmi pénzért, mert sokat veszítenék hangminőségben
-
PuMbA
titán
Tényleg érdekes jószág ez a G4400, mert közelében sincs a hirdetett 54W TDP-hez. Idle-ben 3W-ot fogyaszt csak a processzor, terhelés alatt 17W-ot. A venti alap feladatok közben (net, film, zene, dokumentumok) is 350 RPM-en forog így nyáron, 800 RPM-re fölmegy, hosszabb terhelés esetén. A rendszer pörgős, bonyolult honlapok is csak vágódnak be, ellentétben az AM1-gyel, ahol részenként pakolódnak ki a weblap elemek. Braswellhez hasonlóan 8bit HEVC DXVA van és bírja azt a videót, amit az AM1 nem bírt prociból, ugyanis egy 4:2:2-es H264-et semmi sem tud DXVA-val gyorsítani, a G4400 viszi 70% procihasználattal. Mindent összevetve, az árak a helyén vannak. Drágább az Intel, de jobb is
johnywalker: Skylake is van támogatva hivatalosan Windows 7 alatt, az az utolsó. Menni megy a Kaby Lake, de ha fagy a géped vagy probléma van, akkor arra nem adnak támogatást:
"For example, Windows 10 will be the only supported Windows platform on Intel’s upcoming “Kaby Lake” silicon, Qualcomm’s upcoming “8996” silicon, and AMD’s upcoming “Bristol Ridge” silicon"
Egyébként az AMD nyáron megjelenő új procijára is ez lesz igaz, hiszen a Microsoftnak érdeke a Windows 10 nyomatása és ezzel elérik, amit akarnak
-
PuMbA
titán
"Win10 előnyeit hogy kihasználja ahhoz kevés egy új Vga"
A WDDM 2.0 és az abból adódó memória kezelési technikák egyből kihasználhatóak egy új VGA-n, nem feltétlenül ilyen nagyobb dolgokra gondoltam
"Platformcsere esetén az általad is leírt utasításkészletbeni, kompatibilitási hiányok sem jönnének elő."
Még
Az év végi új Intel processzorok például csak Windows 10 alatt fognak menni, mert már nincs kedvük a processzor támogatását és kezelését megírni az előző Windowsokra
-
PuMbA
titán
válasz
PrinceHerceg #43496 üzenetére
A VGA kevés és a processzorod régi, csomó új utasításfajtát nem támogat, mert az összes effekt annyira durva beavatkozás, hogy már szinte nem is azt a filmet nézed
Oprendszer is Windows 10 jobb lenne, mert egy új VGA tudását csak azzal tudod kihasználni.
-
PuMbA
titán
válasz
Johnny198612 #43464 üzenetére
Ha 24/7 menne, akkor a Braswell jobb
hm15: Kötelező
-
PuMbA
titán
válasz
johnywalker #43462 üzenetére
"HDR-es Tv-k tudják csak a valós 10 bitet..."
Nem feltétlen, a Samsung JU6400 tudja és nem HDR-es
(Color Depth-re keress rá a tesztben)
"Én nem nagyok használok mozik által kapott nyers adatfolyamot, de sztem átlaguserek részéről sem gyakori."
Ez így van, ahogy jönnek ki a 4K Blu-ray kiadások (jelenleg 30-40db van), úgy lesz egyre több 10 bites anyag. A mostantól Blu-ray-en megjelenő összes film már 10bites lesz
"HDMI 1.3 max. 1080p-n tudja a 16bitet"
Jaja
-
PuMbA
titán
válasz
johnywalker #43460 üzenetére
"Jelenlegi középkategóriás -300-as sorozatú karik sem támogatják a 4K hardveres gyorsítást!380-asom van, a felsőkategóriát nem tudom, de asszem csak a köv.generáció tudja majd!Nv jelenleg is tudja, középkategóriában is."
Ez így van
"Viszont a forgalomban lévő monitorok 90%-a jó esetben is csak 6+2 bitet tud!"
Ez is igaz, de a TV-knél már a középkategória alja is tudja a 10bitet
"Még a legújabb 4k-s filmek is 8 biten készültek."
Minimum 12 biten. A mozik által kapott nagyjából 200GB-os fájlban 12 bites videófolyam van, az új 4K Blu-ray-eken pedig minden esetben 10bit
"10 bites átvitelhez mindenképpen kell a HDMI 2.0 vagy Display port."
Specifikáció szerint a HDMI 1.3 már tud 16bitet
Patice: Így egy kicsit jobb
-
PuMbA
titán
válasz
Johnny198612 #43457 üzenetére
Alap, általános feladatokban lekörözi, de az AMD-ben fejlettebb grafikus architektúra van, ezért játékokban jobb lehet, de ez vajmi keveset számít, mert mindkét kártya alkalmatlan újabb és komolyabb játékokra
CS-GO például kiválóan megy az Intelen, bár nálam játék egyáltalán nem lesz.
1GHz, akkor jön elő, ha kell, minden VGA így működik. Az Athlon VGA-ja is 350Mhz-en pihen, ha nem csinálsz semmit és akkor megy fel 600Mhz-re, ha van komolyabb feladata.
"Mondjuk az intelben vonzo a DDR4 memoria + irnak ra h.265 tamogatast, hogy ez a gyakorlatban mennyit jelent"
8bit 4K 60fps HEVC támogatás van benne, 10bites nincs, de a 10bitet 1080p-ben viszi prociból nagyon könnyen. A HDMI 1.4 kimenete egyébként sem tud 4K 24fps-nél többet, úgyhogy 4K-ra nem teljesen alkalmas. És igen, majd egy 20-30W-ot fogyasztó HDMI 2.0-ás új generácós VGA-t tervezek bele pár év múlva, ha szükség lesz a 4K 10bit 60fps-re.
"Te milyen hutest tervezel a gepbe, esetleg hagysz helyet dedikalt videokarinak kesobbiekre? O.o"
mATX alaplap lesz (ASUS H110M-A), úgyhogy van két PCI-E x1 és egy x16-os
A hűtést felül terveztem, egy Arctic Cooling 11 PLUS megy rá, ami 500rpm-en el fog kotyogni, bár a gyári hűtő is simán 40 foknál tartja a procit, de nagyobb fordulaton és hangosabban.
Egyébként azét is cserélem le, mert az Athlon 1 szálas teljesítménye nem valami acélos, az Intelé 4x gyorsabb, ez jól jön netezésnél, Windows Update-nél, tehát úgy minden alap feladatnál, mert a legtöbbször csak pihent az Athlon-ban az a sok mag.
-
PuMbA
titán
válasz
Johnny198612 #43448 üzenetére
Költséghatékonyan sajnos semmilyet, mert túl új a hardver és a technológia, arra marad az AM1, még bírni fogja egy ideig
Egyébként pont egy AM1 gépet fog váltani nálam...
-
PuMbA
titán
válasz
Johnny198612 #43444 üzenetére
"De meg mindig csak 25W-ot eszik max, ami nagyon jo."
Ezekkel a TDP-kkel óvatosan kell bánni. Például egy egyszerű egy háttértáras AM1-es gép fogyasztása teljes terhelésen 40-45W a konnektorból, míg egy 54W TDP-jű Intel Pentium G4400 ugyanilyen alaprendszerrel mögötte maximum 43W
Kétszer akkora TDP és mégis hasonló a fogyasztás
-
PuMbA
titán
válasz
Oryctolagus #43429 üzenetére
1151-es alaplap és processzor (Intel Pentium G4400) legyen, ha már van újabb
-
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #43399 üzenetére
Mi adja a legnagyobb ugrást?
-
PuMbA
titán
válasz
btomi9 #43391 üzenetére
90W TDP-hez légtér vagyis ATX ház minimum kell
madVR-hez meg nem kell drága videókártya, egy HD Graphics 530 elég szép beállításokkal tudja tolni, a madVR erős beállításai meg távolról sem hoznak akkora képminőség ugrást ehhez képest, hogy egy 100W-os kazán VGA megérje.
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Ezek szerint az új NVIDIA kártyák hardveres gyorsító egysége még 10 évig elég lesz: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged