- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
hdcsaba87 #15410 üzenetére
"Másik kérdés, hogy márkás HDMI kábel vásárlása után látott-e már valaki közületek valamiféle pozitív változást?"
Hacsak nem hibas a kabel, akkor nem tud a kabel abszolut semmifele kulonbseget okozni. A hibas kabel meg egyertelmuen hibas, ott nem kicsit rosszabb minosegu kepet fogsz kapni, hanem vagy semmilyet, vagy tele lesz vizszintes kis vonalkakkal az egesz kep.
-
dabadab
titán
válasz
szabieable #15191 üzenetére
12 V x 0,5 A = 6 W.
Ha hat wattnal tobbet fogyaszt a gepet, akkor inkabb valassz valami mast
A masik 15 wattos, az se jo, valami nagyobb teljesitmenyu kellene, a konfigodat elnezve en legalabb 3 ampereset vennek, mar csak a biztonsag kedveert is (amugy az egesz cucc olyan 25 watt tajan fogyaszthat).
-
dabadab
titán
válasz
san2000 #15099 üzenetére
Ha csak a rendszernek kell, akkor felesleges az SSD, kirakod az openELEC-et egy pendrive-re, aztan arrol elfut.
(#15098) canniball: ezt nem teljesen ertettem, de ha az a gond, hogy a taviranyitoval nem tudtad felebreszteni sleepbol, akkor az erdekes, mert az OS-tol teljesen fuggetlen dolog, a taviranyito meg a BIOS intezi.
-
dabadab
titán
válasz
san2000 #15084 üzenetére
En ennyi penzbol inkabb osszerakni valamit, egy Trinity belso (CPU + GPU + alaplap + 4 GB memoria + taviranyito) 40k-bol kijon, ehhez mar csak egy haz meg egy tap kell, az meg kijon a maradek 39k-bol
Ha nem akarsz nyuglodni, akkor az openELEC-et javaslom, tulajdonkeppen annyi az egesz, hogy letoltod, az installerevel felmasolod egy pendrive-re, a pendrive-ot bedugod a HTPC-be, ott az installalja magat es van is egy kesz, hasznalhato XBMC-s HTPC-d.
-
dabadab
titán
Sima MCE-kompatibilis taviranyito, a taviranyitot meg nem kell modositani, ezert van a keyboard.xml.
-
dabadab
titán
"az E-450 tudja az 1.4 hdmi-t és ezáltal a 3D BD filmeket."
Legalabb itt a PH-n probaljunk meg valamennyire szabatosan fogalmazni. A HDMI 1.4-bol nem kovetkezik a 3D BD (ami egyebkent MPEG4-MVC, igazabol
) dekodolasa. Egyebkent ez nem valami szorozes, jelen esetben is ez a helyzet, tok ugyanaz a video dekoder van az E450-ben mint az E350-ben, igy az sem boldogul az MPEG4-MVC-vel.
Meg egyszer: az E450 sem tud lejatszani 3D BR-t.
-
dabadab
titán
"De ha az embernek nem igénye az anime lejátszása"
Pontositsunk: ha az ember nem utazik direkt a 10 bites release-ekre, amik az anime scene-en is csak alternativakent fordulnak elo, mert kb. semmi sem jatssza le oket. Nekem ez nagyon hajanal fogva elorangatott ervnek tunik arra, hogy Enszuke meg tudja magyarazni, hogy miert Intel
Egyebkent nalam Ionok vannak, amikhez kepest meg a Brazos is gyors, aztan valahogy soha nem sikerult ennek semmi hatranyat ereznem. Ha az ember dedikalt HTPC-t akar epiteni, akkor abszolut nyugodtan epithet Brazosra."Egyébként meg nem értem ezt a fogyasztási mizériát"
Fogyasztas = ho = hangos esvagy draga hutes.
-
dabadab
titán
válasz
Fail3D! #14771 üzenetére
Igy ranezesre ezeken felcenti magas karakterek vannak, ami gyakorlatilag olvashatatlan, illetve az alacsony kontraszt es a velhetoen nem tul acelos hattervilagitas miatt vilagosban amugy se sokminden latszik rajtuk, de az legalabb csunya.
Annak idejen korbejartam a dolgot, ezek is latokorbe kerultek, es arra jutottam, hogy csak egy nagy darab VFD-nek van egyaltalan barmi ertelme, az meg nem fert el a hazon, illetve altalaban ugyis filmet nezek, akkor meg ott a TV, amugy meg okostelefonokra remek taviranyito appok vannak, szoval en a vegem kijelzo nelkul maradtam. -
dabadab
titán
válasz
Ed Parker #14731 üzenetére
Arra, amit irtal (NAS, letoltes, hazimozi) egy kicsi Trinity (akar A4-5300) boven megteszi, tetszes szerint valasztott alaplappal, meg mondjuk 4-8 GB 1600-os memoria boven eleg + egy darab csendes, jol leszabalyzott procihuto.
"egyszer már írtam neked, hogy az Intel picit komolyabb procikat készít"
En vigjatekokat szoktam nezni, azok komoly processzoron elvezhetetlenek
-
dabadab
titán
válasz
Gabesz26 #14684 üzenetére
"az E350 lapok nagy része 1.3-as HDMI-vel van felszerelve"
Ez igy, ebben a formaban legalabbis megteveszto. Az 1.0 ota hardveresen ket valtozas volt: a duplajara novelt savszelesseg (1.3) es az ethernet csatorna (1.4). Ezek egyiket sem tudja a Brazos (sot, altalaban nem szoktak tudni a GPU-k, a megnovelt savszelesseget az Nvidia a 600-as sorozattol, az AMD a 7xxx-tol kezdve tudja), viszont ezek egyike sem kell a 3D-hez. Az osszes tobbi valtozas tisztan szoftveres, azt meg nem befolyasolja, hogy milyen HDMI csatlakozot raknak az alaplapra.
Persze ez nem valtoztat azon, hogy az E350-ek tenyleg nem tudjak lejatszani a 3D BR-t (viszont az atkodolt, side-by-side meg hasonlo 3D filmeket viszont igen, mivel ezek a gep szempontjabol sima filmek, a 3D infot a TV halassza ki belole).
-
dabadab
titán
válasz
szabieable #14628 üzenetére
Boven, a konnektorbol se nagyon fog 30W-nal tobbet felvenni.
-
dabadab
titán
válasz
slashing #14572 üzenetére
"tegye fel a kezét az akinek htpc építésnél minden flottul ment vesződség nélkül."
Feltettem.
"xbmc nem éppen tv kártya barát"
Egeszen konkretan nincs benne TV tunert kezelo resz, mivel ilyesmire van ugyis ezermillio jo, kiforrott cucc, ezert azt csinaltak, hogy ezeknek az illeszteset oldottak meg, ahelyett, hogy csinaltak volna egy ezermillioegyedik, sajat cuccot. Nem hiszem, hogy ezzel barmi baj lenne.
Nem mellesleg a medialejatszok viszont egyaltalan nem szoktak tunert kezelni, sehogy sem.
-
dabadab
titán
válasz
szabieable #14515 üzenetére
Ja, nekem is ilyenem van, egy gyarilag passzivra bordazott Ion van benne, ami fole meg beraktam ovatossagbol egy 12-es slim ventit es ezzel kb meg is telt a haz
A beepitett paneltapot (nem kellett, az alaplapom hatlapjan eleve ott volt a 19 V-os csatlakozo meg a DC/DC) es a mindenfele elolapi kivezeteseket kabelestul kipakoltam, utban voltak, a kis takarolapoknak hala ebbol semmi nem latszik. Ugy remlik, szereles kozben lottem rola par kepet, majd otthon megnezem.
Az elejen az a feher atlatszo csik bekapcsolva keken vilagit (ha nem akarod, akkor nem dugod ra a led csatlakozojat az alaplapra, de az enyemen egyedul innen lehet eszrevenni, hogy be van kapcsolva, mert hangja nincs).
A haz egyebkent meglehetosen massziv (mar csak az apro meret okan is), stabilan all a labain, szepen csillog a festese, szoval a magam reszerol meg vagyok vele elegedve.
-
dabadab
titán
válasz
szabieable #14509 üzenetére
A dvb adas semmi megterhelest nem jelent, sima mpeg2 (illetve nalunk asszem mpeg4) stream jon be az antennarol, annak a lejatszasa gond nelkul megy.
(#14510) Vladi: amirol te beszelsz, az az analog TV adas rogzitese, ehhez kepest itt digitalisat kellene lejatszani
-
dabadab
titán
válasz
madgie #13443 üzenetére
"Filmet lejátszani tud? Tud."
Pl. az A100 (az volt is, igy arrol tudok bovebben nyilatkozni) nem tudott lejátszani DV videókat.
Feliratokat kezelt, de meglehetosen egyszeru modon, nem lehetett ugy konfiguralni a felirat meretet/helyet/szinet mint XBMC-n."De tényleg nem értem, miről és miért akarsz meggyőzni."
En csak elmondom a tapasztalataimat, ha mar felvetodott a tema (olyannyira, hogy a "miben jobb a HTPC?" kerdest pont te tetted fel
). A tapasztalataim meg azt mondjak, hogy maradjak HTPC-nel, mert jobban hasznalhatoak, rugalmasabbak, idotallobbak es (mondjuk pl. a Popcorn cuccaihoz kepest) olcsobbak is.
-
dabadab
titán
válasz
Baltásgyilko #13355 üzenetére
"AMD E350es APU dolgozna benne és XBMCbuntu szoftver."
Van valami kulonosebb oka, hogy nem openelec?
"Érdemes-e SSD-re rakni a rendszert?"
Nem. Igazabol openelec, XBMC Live meg hasonlok nagyon szepen elmennek egy 2 GB-os pendrive-rol is.
"Amolyan NAS szerepet is betöltene, a torrentezés hogy műkösik XBMC alól?"
Az XBMC nem kezeli a torrentet, de pl openelecben van transmission beepitve, az eleg nepszeru torrent kliens.
Igazabol azert mondom ennyit az openelecet, mert nagyjabol azzal lehet a legfajdalommentesebben osszehozni egy mukodo HTPC-t, mert a megalkotoi gondoltak az osszes szokasos HTPC-s feladatra, megoldottak, csinaltak mindenfele platformra sajat installert, kiirod, bedugod, megy.
-
dabadab
titán
Eleg viccesen nez ki azon a lapon a Big Shuriken
Csinos gep, nagyjabol ket dolgon toprengenek el a helyedben: egy picoPSU-n (de ez mondjuk az en maniam, meg gondolom az a tap "ingyen" volt, a picoPSU meg plusz penz) illetve a ventinyilasokat inkabb fekete papirral takarnam le.
-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
válasz
zsigus #13321 üzenetére
Az a lista a wifi kartyakrol nem a tamogatott HW-k listaja, hanem azoke, amiket tamogat ES valaki vette a faradtsagot, hogy beirja abba a tablazatba - ugyanis maga az OE nem foglalkozik a wifi tamogatasaval, egyszeruen amit tamogat a kernel, azt tamogatja, amit nem, azt nem. XBMC Live-nal ugyanez van, mondjuk annyi kiegeszitessel, hogy ott a kernelbe be nem kerult driverek is vannak, de ez jelen esetben nem erdekes, mert azt az Atheros chipet tamogatja a kernel.
-
dabadab
titán
válasz
rigo88 #13307 üzenetére
Az internet szerint a lapodon Atheros AR9285 wifi chipset van, azt meg nativan tamogatja a Linux (konkretan az ath9k driver), szoval zsigus pesszimizmusaval ellentetben minden bizonnyal gond nelkul fog menni. Meg mondjuk a wifin valo filmezes sem tunik lehetetlennek, igazabol az a kerdes, hogy milyen a vetel es a kb. max 70 mbites hasznos savszelessegbol mennyit tud produkalni - mondjuk osszehasonlitaskeppen a Bluray maximumalis bitrate-je 40 mbit.
-
dabadab
titán
válasz
kraftxld #12984 üzenetére
Neked egyertelmuen egy brazosos mini-itx alaplap kell (valami passziv huteses, pl Asus) + egy pendrive-on OpenElec + egy MCE taviranyito. Ha ezt igy osszedugod, maris van egy mukodo HTPC-d.
A kedvenc ITX hazamat szerintem nem viszik ki hozzatok, ott hirtelen konkretumot nem tudok mondani (ill esetleg egy M350, a TV hatuljara felfogatva (van hozza VESA adapter)), de mindenkeppen paneltapos vagy picoPSU-s megoldast nezzel es akkor tenyleg nem lesz semminek sem hangja.
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #12746 üzenetére
"Ez már hdmi 1.4a-t támogat, 3D-t, stb... A spec-ben a dvi-hoz 1920x1200@60 van irva."
A dolognak két része van.
Van egyrészt az, hogy fizikailag mekkora adatátviltelt bír a cucc. Itt abszolút semmi különbség nincs, a HDMI meg a DVI is 165 MHz-et tud*, kész, passz, tök ugyanazok az erek vannak**, nincs különbség.
Aztán van az, hogy hogy néz ki az adatformátum. Alapvetően ez is abszolút megegyezik mindkettőnél, ugyanazt a jól bővíthető formátumot használják, abban van különbség, hogy milyen bővítések vannak definiálva. Ez viszont a gyártókat abszolút nem akadályozza meg abban, hogy a csak HDMI-nél definiált adatokat is ráeresszék a DVI-re (hangot pl.), mert ha a fogadó oldal nem tud vele mit kezdeni, akkor maximum eldobja, ha meg kezeli, akkor meg örömbódottá.
Az alaplapgyártónak abba nincs igazán beleszólása, hogy az APU mit küld rá a DVI-re, szóval ha Tomix24-nél megy rendesen a DVI-n a hang, akkor ezen az alaplapon is fog.
*: ez a HDMI 1.0 sebessége, de a házimozis meg PC-s cuccok továbbra is "csak" ennyit tudnak, ezen simán átmegy 1080p 3D-ben meg minden egyéb.
**: HDMI-n van egy plusz CEC ér, de az meg úgysincs bekötve a videókártyákon
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #12741 üzenetére
Mondom, konkretan a C-60 lelkivilagat nem ismerem, Ionon (meg ugy altalban nVidian) gond nelkul kijon DVI-n a hang, regen az ATI-nal allitolag a driver csak akkor engedelyezte DVI-n a hangot, ha az ATI sajat atalakitoja volt radugva (aztan masok szerint meg nem, ment az mindenkeppen), a mostani helyzetrol kerdezz meg olyat, akinel van konkretan C60.
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #12734 üzenetére
"Tuti 100% jol kijon?"
Nem tudom, kerdeztem, de ha csak valami extra okossaggal le nem tiltottak, mennie kell.
"ettol meg a HDMI a frissebb"
Jajj, ne farassz. A HDMI meg a DVI kozott Brazosnal egyetlen kulonbseg van: a csatlakozo formaja.
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #12730 üzenetére
"ezek a gyökerek nem tettek rá HDMI-t."
Es a DVI csatlakozojan nem jon ki a hang, vagy mi a gond?
-
dabadab
titán
válasz
bambano #12631 üzenetére
Igazabol olyan tul sok okossag nincs. A HDD hangos, kiveve, ha ki van kapcsolva, ha meg megy akkor lehet kiserletezni a mindenfele rugalmas felfuggesztessel, az valamennyire mersekli a zajt.
Miota feltalaltak a PWM-et meg a dinamikus orajelszabalyzast, azota egy atlag processzort idle-ben gyakorlatilag hangtalanul huteni nem muveszet (sot, ha maradsz a 65 W TDP keretben, akkor szamolas kozben se remenytelen halkan huteni) - raraksz egy nagyobb bordát pwm-es ventivel, aztén jól van. Max. akkor lehet szivas, ha az alaplap pwm vezerlojet nem tamogatja a Linux - mondjuk a homerok szinte biztosan mindenfele marhasagot fognak mutatni, mert ahogy elneztem, sehol nincs definialva, hogy ha a vonatkozo regiszterben az van, hogy $4A, az akkor 30 vagy 80 fokot jelent-e. Van valahol egy adatbázis, amiben van pár alaplaphoz megfelelő skála, de tényleg alig valamihez.
Programbol nalam a fancontrol van, annak a konfiguracios programja szepen kimeri, hogy milyen pwm ertekekkel mit csinalni a venti (mikor all le, mikor indul be) meg hogy melyik ventihez melyik erzekelo tartozik.
-
dabadab
titán
válasz
zsigus #12602 üzenetére
Az en 65 wattos Llanomon most ~650 rpm-en porog a Scythe Shuriken. Ha a monitor elmegy aludni, akkor csak onnan tudom, hogy be van-e kapcsolva, hogy vilagit-e a kulso hangkartya ledje, szerintem egy vizpumpa hangosabb. (HDD mondjuk nincs, SSD van benne.)
(#12615) bambano: ez leginkabb attol fugg, hogy mit akarsz belerakni a gepbe
-
dabadab
titán
"Nem cd, file.."
A kerdes arra vonatkozott, hogy maga a FLAC milyen felbontasu, mert ha 44,1 kHz-es (marpedig szinte biztosan az), akkor az a korrekt viselkedes, ha az XBMC is igy tolja ki.
Ha meg hallhato kulonbseg van a 192 kHz meg a 44,1 kHz kozott, azt abszolut biztosan nem a mintaveteli frekvencia kulonbsege jelenti, hanem valami egyeb beallitas.
-
dabadab
titán
válasz
Visormail #12451 üzenetére
A skineket is update-elni kell persze, de a PM3.HD teljesen 11 kompatibilis.
-
dabadab
titán
"XBMC-nek nem kellene 720p-re váltania a felbontást, ha nem fullHD-s filmet játszik le?"
Nem. Mire lenne az jo?
"Másik kérdésem, hogy van a beállítások között "kijelzőhöz szinkronizálás""
Roviden arra jo, hogy a videot a kijelzohoz szinkronizalja, szoval ha 29.97 fps a video, a kijelzo meg 60 Hz-en van, akkor egy kicsit felgyorsitja, hogy 30 fps-es legyen.
(#12414) mjoy: az attol fugg, hogy milyen gep, mit akarsz felvenni, ilyenek
(#12413) Mezga Aladár: ha linkelsz valami peldat, akkor megnezem Ionon.
-
dabadab
titán
válasz
liszi70 #12123 üzenetére
A kisebb kep overscan problema (minden felbontas+kepfrissites kombinaciora kulon beallitas van, ezert van, hgoy a 24 Hz nem jo, a tobbi meg igen). A szaggatas valoszinuleg a TV sara, probalj meg kikapcsolni minden kepjavito feature-t meg atrakni a TV erintett HDMI bemenetet PC uzemmodba, ha van olyanja.
-
dabadab
titán
"Paneltáppal is lehet kisérletezni, de drágább és jobban fűt."
Dragabbnak valoban dragabb, de miert futene jobban? Egyreszt en meg nem lattam olyan "sima" tapot, ami az ilyen, boven 100 W alatti fogyasztasnal jobb hatasfokot produkalna, mint a paneltapok, masreszt meg paneltapoknal az AC/DC kocka (ahol igazan van veszteseg) a hazon kivul van, igy aztan plane nem tudja futeni a hazat.
(#12089) Enszuke: az adapter.hu-s tap 12V-os aga eleg halovany (4A a max), mondjuk ennek ellenere ezzel hajtottam a Llanomat, viszont par honap utan megpusztult.
A linkelt picoPSU viszont tok jo, foleg, hogy jo iranyba van a vezetek kivezetese - nekem egy ilyenem van es ez bosszanto modon (mivel a regebbi inteles mITX lapokhoz terveztek) az alaplaptol kifele vezeti a drotokat, nem is fert el tole a HDD keret (meg szerencse, hogy nincs a gepben HDD), erdemes erre is figyelni. -
dabadab
titán
válasz
Enszuke #12075 üzenetére
"10bit: a rajzfilmeknel hasznaljak. De meg csak animeken lattam."
Meg inkabb ugy nez ki a dolog, hogy az anime scene-en egyesek release-elnek 10 bites verziokat is (amik nem tul nepszeruek, mivel nem kompatibilisek kb. semmilyen lejatszoval sem)
"Alandoan bekapcsolt gep, tobbet gyorsul erosebb procival, mint ssd-vel."
A sajat tapasztalatom ennek alapvetoen ellentmond.
-
dabadab
titán
válasz
canniball #12009 üzenetére
"az E350 is viszi a 3D-t"
Igazabol azt a 3D-t, amit 3D-nek szokás nevezni (a frame packed 3D-t, ez van a 3D BR lemezeken), nem viszi. (Az SBS 3D-t meg bármi viszi, amin van legalább egy DVI kimenet, de ahhoz először olyan formátumba kell konvertálni az anyagot.)
szerk: de én ezt már megírtam neked egyszer
-
dabadab
titán
válasz
canniball #11912 üzenetére
"tudtommal az E350 lapokra csak HDMI 1.3 kerül."
Ilyen nincs, marmint olyan, hogy ez alaplaptol fugg, ugyanis a HDMI1.3 meg a HDMI1.4 kozott csatlakozoban semmi kulonbseg*, csak a kikuldott adatokban, az meg csak es kizarolag a GPU-tol fugg.
Jelen esetben meg minden bizonnyal az a kerdes, hogy tud-e az E350 frame-packed 3D-t.
Erre sajnos az a valasz, hogy nem, sajnos nem tud.
Aki 3D BluRayt akar nezni, az inkabb Llanot vegyen.*: na jo, van, addig nem hasznalt pinekre raktak 100 mbites ethernetet, de ez ugyis csak opcionalis, ennek hianyaban is lehet valami 1.4-es
-
dabadab
titán
válasz
Mercutio_ #11907 üzenetére
Ugy remlik, hogy az N230/N330 Atomok csak 32 bitesek voltak, szoval akkor azt, amugy meg nem tudok igazan nyilatkozni, mert soha nem hasznaltam openElecet, csak lelkes drukker vagyok
Mindenesetre ha alapbol nem megy valami, akkor lehet, hogy jobban jarsz az XBMC Live-val, ami tulajdonkeppen ugyanez, csak nem vegletekig csupaszitott, kezzel osszerakott Linux van alatta, hanem csak egy kicsit lekonnyitett Ubuntu (amire viszont barmit konnyen fel lehet rakni).
-
dabadab
titán
Megneztem, a Brazos ki tudja rakni ezeket bitstreambe, az XBMC is tamogatja ezt, szoval elvileg mennie kellene
Nezd meg, hogy a beallitasoknal (azt hiszem, system/audio) be van-e ikszelve, hogy az erosito ismeri ezeket a formatumokat.
(#11843) slashing: SPDIF-en abszolut semmilyen HD hangformatum nem megy ki, csak sztereo PCM vagy veszteseges DD vagy DTS.
-
dabadab
titán
Nem tudom, hogy pontosan milyen HW-d van, de az letezo problema (volt), hogy HDMI-n csak az LPCM ment ki megbizhatoan, a DTS HD-t es a TrueHD-t nem feltetlenul kezeltek a kartyak - valoszinuleg neked is ez lehetett a problemad az 1. esetben. Erre megoldas lehet az, ha a gep dekodol (3. eset) viszont momentan csak TrueHD-hez van open source sw decoder, DTS MA-hoz nincs.
-
dabadab
titán
válasz
cashback #11813 üzenetére
"HTPC-t nem csak filmezésre használnak... általában..."
Nem tudom, amit en lattam, ott azert az esetek nagy reszeben dedikalt geprol volt szo.
(#11812) Attas: openelecet tok konnyen fel lehet rakni egy pendrive-ra, aztan onnan kezdve orom es boldogsag
-
dabadab
titán
válasz
hoffman_ #11729 üzenetére
Az a CPU HTPC-be katasztrófa, helyette inkább igénytől függően Llano vagy Brazos, rendszernek meg OpenELEC pendrive-on.
Ahogy többen jelezték, full passzív gépnek tényleg semmi értelme, de tényleg: egyrészt egy pár száz rpm-re leszabályzott ventinek tényleg nem hallható néhány tíz centinél messzebről és amúgy egy csomó minden sokkal hangosabb nála, a projektor mindenképpen, de az LCD elektronikájának a zúgása is (és akkor a HDD-ről meg a BR meghajtóról szó sem esett).
-
dabadab
titán
válasz
mr_ricsi #11702 üzenetére
Nekem az a konkrét személyes tapasztalatom, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a felület, mennyire jól kezelhető, milyen beállítási lehetőségek vannak, ilyenek. (Na meg egzotikusabb (vagy akár kevésbé egzotikusabb) formátumoknál azért bele lehet szaladni abba, hogy a médialejátszó nem játssza le.)
Volt nálam ilyen egybedoboz (Popcorn A-100), lecseréltem HTPC-re, mindenki örült a cserének. -
dabadab
titán
válasz
Celtis #11695 üzenetére
Ez nagyjából egy Brazos, saccperkábé:
Brazos 350 alaplap: 30k
4GB DDR3: 8k
paneltápos ház + külső tégla: 10k - bár ezekbe tipikusan csak 2,5"-es HDD fér
távirányító: 8kNagyjából ennyi, a fogyasztás 25 W alatt lesz, fullHD 24p gond nélkül megy, HDMI meg optikai spdif is van.
(#11697) mr_ricsi: amennyit én ezeket az egybecuccokat láttam, az alapján szoftveresen még mindig fényévekre vannak mondjuk az XBMC-től.
-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
válasz
Csicsóka #11671 üzenetére
"Nem a szigetelés a lényeg! Az biztosan jó, hanem az, hogy az erek közti "áthallás" milyen."
Mondjuk pont az UTP ilyen szempontbol idealis, mert azert twisted pair, hogy a vezetekparok kioltsak egymas zajat (es ezert unshielded, mert nincs ra szukseg). Mondjuk ehhez persze nem erenkent, hanem erparonkent kell hasznalni, ugy meg mar nem fer at rajta az 5.1
Az UTP-vel a fo problema az lehet, hogy nagyon vekonyka drotok vannak benne, nem tudom, hogy ezt mennyire viselik jol az audioeszkozok. -
dabadab
titán
válasz
Enszuke #11608 üzenetére
"A 10 bitet, anime-k mar hasznaljak."
Milyen forrasbol? Mert a BD es a DVB is csak 8 bites.
Na meg persze felvetodik, hogy "minek?" A 10 bitnek igazan az adja az ertelmet, hogy mindenfele machinaciok (gamma, szinegyensuly) utan is megmaradjon 8 bitnyi informacio, vagyis csak a konkret megjeleniton erdemes es ezt a monstani DisplayPortos cuccok is tudjak.A h.265 veglegesitese meg kb. 2013-ra varhato, vagyis meg el se keszult maga a szabvany se.
(#11609) student: CPU-ban a Celeron a legerosebb, GPU-ban valoszinuleg a Brazos, osszesegeben meg a Brazos az, ami idealis HTPC-alap.
-
dabadab
titán
válasz
buca84 #11538 üzenetére
A csatornakiosztast passzolom, nalam mythtv van, ott magaban a programban meg lehetett adni a csatornakat.
A felismeresnek a leglatvanyosabb jele, hogy megjelenik egy /dev/video0 eszkoz, meg a dmesg-ben is ott kell lennie az ivtv driver uzeneteinek, hogy megtalalta a kartyat. -
dabadab
titán
válasz
liszi70 #11516 üzenetére
"Szóval maradt a kérdés, csak egy kicsit kiegészítem: Alaplapi vagy külön videókártyás mATX-es alaplapot érdemes médialejátszásra (is) használt PC-be tenni?"
CPU-ba integralt GPU-s cuccot erdemes tenni bele, a Brazos pl. boven eleg egy HTPC-be, de ha az egyeb felhasznalas miatt kell extra kraft, akkor meg Llano.
-
dabadab
titán
válasz
kisgyerek85 #11450 üzenetére
Nem igazan, a nagyobb teljesitmenyu tapok ilyen kis terhelesnel baromi rossz hatasfokkal uzemelnek, vagyis tobbet fogyasztanak. Raadasul azokban ventillator is van, a 75 wattos meg tutira egy kulso AC/DC kocka + belso DC/DC konverter, venti nelkul.
A fo kerdes ezeknel igazan az, hogy mennyit tud a 12 voltos ag. -
dabadab
titán
válasz
Daniel Alves #11369 üzenetére
Ha olcso es halk kell, akkor Artic Alpine 64 Pro.
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #11361 üzenetére
Mondjuk ez igaz, de egyreszt a Llanonak megy a 3D is (mas ujdonsag meg nincs a lathataron), masreszt meg azert az az Ion se tegnap volt, ket es fel eve jott ki, harmadreszt meg eros a gyanum, hogy az ionosok jo reszet nem igazan erdekli ez a problema (bar lehet, hogy csak a hamis konszenzus hatasa miatt mondom ezt).
-
dabadab
titán
válasz
Daniel Alves #11357 üzenetére
"Akkor most felesleges FM1-re beruházni?"
Szerintem egy HTPC nem az a cucc, amiben az ember havonta cserélgeti a processzort - persze, ki hogy érzi. Szerintem nyugodtan megveheted, aztán használhatod hosszú-hosszú éveken át.
(#11358) Attas: az F2 stabilnak ígérkezik, nem valószínű, hogy 2013-ban leváltanák
-
dabadab
titán
válasz
Daniel Alves #11355 üzenetére
Nem nagyon: csinált egyet az Asus meg egyet az Asrock, aztán nagyjából ennyi.
A mostani FM1-es foglalat ugyanis elég rövidéletű lesz, valamikor 2012 első felében jön az FM2 és a jelek szerint arra várnak a gyártók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Synology NAS
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile (ARPG)
- Opel topik
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest