- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mekkora buffert érdemes beállítani Kodinak netről letöltött HD tartalmakhoz? (kByte) IP TV
-
törölt tag
Intel CPU mellé, melyik ma a legajánlottabb, dedikált VGA kari, HTPC építéshez? FHD+3D-ig bezárólag.
-
törölt tag
Nézem a Briteket, az M4-en, és közben, időnként, át akar váltani a TV 3D-be. Ez normális? IPTV Kodi alól.
szerk:
Buffer méretet, vagy előtöltést, lehet valahol megadni IPTV-nek? Nem találtam semmit sajna -
törölt tag
válasz
Balerik #43668 üzenetére
MPCHC-t még nem próbáltam, PowerDVD működik, de nem akarok külső progit, elvileg a Krypton ezt tudja. Plusz, PDVD irreálisan drága.
Én ezt a Kodi-val szeretném működésre bírni. Átlag párhavonta belenézek, hogy összejön e, de eddig sosem sikerült. Ebből gondolom, hogy nálam lehet valami gebasz, mivel, a fórumvisszajelzések alapján, ennek, így, működnie kellene.
szerk:
madvr futtatáshoz, CPU, vagy inkább GPU erőforrás igényeltetik leginkább? -
törölt tag
válasz
Balerik #43665 üzenetére
Most csak szivatsz, ugye?
szerk:
pdb file-t a nightly build telepítő letöltésekor, szintén le kell tölteni, majd kodi.exe-vé átnevezve, a Kodi főmappába másolni. (Azt nem vágom, hogy ezt miért nem csinálja meg a telepítő.)
megj:
3D továbbra sincs(mármint nálam)
legújabb nv driver fenn (750ti)
3d stereoscopic mode a windows képernyőbeállításoknál aktív
nv 3d vision fenn van
Kodi "lejátszó beállítások" menüpontban, a sztereoszkopikus 3D videok lejátszási módja - Előnyben részesített mód
Kodi "rendszer beállítások" menüpontban, a sztereo 3D mód/jelenlegi letiltva
Előnyben részesített mód film szerinti.Máshol nincs 3D beállítás, tudtommal.
A tünetek pedig:
3D BD sima 2D lejátszás, de a TV, minden egyes indításnál, leállításnál, átvált 3D módba. (Abba, amit saját maga csinál, 2D képek feltuningolásával.)Akkor innen merre?
(Egyébként, ez nekem sosem sikerült, és mindig ugyanígy coptam)
-
törölt tag
Üdv
Nem tudja véletlen valaki, honnan tudnám letölteni, a 3D BD megjelenítésre alkalmas, 17-es Kodi verziót?
Az EZEN az oldalon található linkek, mind 404-es.Vagy bármely 17-es nightbuild jó erre a feladatra?
-
törölt tag
válasz
Pgabor79 #43634 üzenetére
Nekem van egy filmek mappa, és egy sorozatok.
A filmek mappa tartalmazza az összes filmet.
A sorozatok mappa almappái, a sorozatok címei.
Benne, ott vannak a részek, évadonként, külön mappában.
Ezt már letöltéskor így állítom be, vagy, utólag, F6 segítségével helyezem át.
Tehát, valamilyen szinten, a torrent (TM) igazítva van, a Kodi logikájához. -
törölt tag
válasz
Patice #43549 üzenetére
Tegnap tűnt fel, hogy a sorozatepizódok melletti kicsi képes ajánló is a netről van. Korábban valamiért azt hittem, hogy az epizódból vág ki egy random képet, de nem.
A Hawaii Five O első évadát kellett levadásznom asszonynak, mivel végigrágta az NCIS-t és kellett valami helyette.
Meg is találta az infokat, de valami 90-es évekbeli változatot, és az epizódcímeket, valamint a kicsi képeket is, abból a verzióból pakolta be, nem az aktuálisból.
Szóval igen! Nem árt az az ssd. -
törölt tag
válasz
johnywalker #43512 üzenetére
ebben a topikban gondoltam, de igen, a játékosok is
-
törölt tag
válasz
johnywalker #43510 üzenetére
sokan panaszkodnak a tízre, mégis váltottak, mert rengeteg pozitívumot is hozott. de ne kérdezd miket, mert nem folytam bele, csak átfutottam ezeket a posztokat.
-
törölt tag
válasz
devil-k #43382 üzenetére
Használt nem feltétlen jelent lestrapáltat.
Számtalan esetben, a vevő rosszul választott, meggondolta magát, vagy kapott vmit ajándékba, ami nem kell neki ... Neked meg igen
Én is "használt" párti vagyok, így fél áron, vagy az alatt vannak, jó cuccaim, de persze megértem, és elfogadom, ha valaki az újhoz ragaszkodik.A Te esetedben, mivel nincsenek speckó igényeid, kép, és hangjavító processekre, a 4-5 évvel ezelőtti technológia, bőven megteszi.
A kolléga, szvsz, ezért bátorkodott javasolni, használtat. -
törölt tag
válasz
Skillet #43287 üzenetére
Hát, nem tudom...
i8-on nincs power gomb, így ez a probléma, nálam nem jön elő.A win-kodi hangerőszabályzó, meg nem is működik, ha a Kodi van shellként betöltve.
Nekem így megy a konfigom, és nem panaszkodom. De nekem nincs szükségem asztalra, csak upgradekor, az meg ráér fél évente egyszerszerk: Valaki elárulhatná, mit jelent a "focus" XBMCLauncher beállításoknál
-
törölt tag
válasz
kimi02 #43279 üzenetére
Mármint, be volt pipálva, a "start at windows logon", és nem indult?
Na, olyat még nem pipáltam ....Skillet
Tudtommal, nincs a Kodiban külön volume kontrol. Van egy szabályzó erre, de az a rendszerhangot manipulálja, és van egy lentebbi csúszka, amivel túl lehet vezérelni, de azt jobb inkább békén hagyni (0.00db)
Tehát, amikor Te azt mondod, hogy van, vagy éppen nincs, akkor az annyi, hogy megjelenítésbeli különbség.Próbáld ki:
Leveszed Kodiban, a Kodi hangerőt, a kék-fekete kis csúszka, mondjuk félre, és a win hangerő is félen lesz.
Úgyhogy, ezen most feleslegesen agyalsz -
törölt tag
válasz
kimi02 #43266 üzenetére
"Shell : Kodi betallózva"
na ez helyett, az XBMC Launcher (nem elírás) induljon. Akkor van explorer/asztal/windows GUI
Skillet
Az a függőleges kis csúszka, a bal, felső sarokban? Az a wines hangerőszabályzó, csak Kodi alatt úgy néz ki
Vagy, ha azt nevezed Kodisnak, akkor a 2 párhuzamosan mozog.
Nincs külön Kodi volume kontroll (de ennek még azért utánanézek)A power gombra nem tudok mit mondani, nálam más rendszerű a dolog.
Én hibernálom, vagy altatom a rendszert, így a ki/be kapcsolás, egyaránt működik. De nekem a Rii i8-on, nincs power gomb, bármely gombra indul.
A shutdown menü, meg S-re jön elő -
törölt tag
válasz
Skillet #43245 üzenetére
Nem tudom, nem tudok sajnos mást, nekem így van összelőve.
De melyik wines bill kombo zavar be? Vagy előjön egyáltalán?
Nekem annyi, hogy nincs wines hangerőszabályzó, de nem is kell.
Viszont, nálam a htpc csak filmekre van, szóval nem böngészek rajta. Arra van a sima PC -
törölt tag
válasz
Skillet #43241 üzenetére
Na és ezek, jók, az One For All-hoz?
"de azt pl hogyan tudnám megoldani, hogy a windowsra ne legyenek hatással a lenyomott gombok, kizárólag a kodira?"
XBMCLauncher-rel inditsd a Kodit, és rakd be shellnek. Akkor a teljes win gui le van tiltva, illetve nincs is betöltve. Csak az ALT+CTRL+DEL működik.
Amúgy, az meg dedikált gomb a rii-n -
törölt tag
válasz
Skillet #43237 üzenetére
Most amit nem értek.
Azt mondod, hogy nem tetszik a Rii i8, neked IR táv kell. Ok, megértem, nem a legszerencsésebb forma, bár, szerintem, meg lehet szokni.De, ha esztétikáról beszélünk, akkor fontos megemlíteni, hogy az általam látott IR vevők mindegyike bumszli nagyságú, és elüt a környezettől.
Tök esztétikusak, nem
Szvsz, inkább a táv legyen kissé nyomott, mint az egész HTPC látványt rontsam le ...szerk:
Amúgy, én is vettem egy All In One-t, azt hiszem, pont ezt a tipust. Itt porosodik, mert a régi vevő nem látja (második kép)
Ezt a HP-t pedig nekem is ajánlotta már a kollega, de egyrészt ezüst, másrészt órmótlan.
Na, ehhez képest, a Rii vevője, egy pici kis USB stick, itt látható, alább, a képen.
Nincs több mondandóm -
törölt tag
Cső
Azt tudja, vagy sejti valaki, hogy a 17-es Kodi, mikorra várható? -
törölt tag
válasz
Skillet #42973 üzenetére
Szia
Én EZT használom, RF 2.4GHz, fontos a háttérvilágítás, mert van ugyanez a tipus, világítás nélkül is. Ahhoz, nekem, sűrű, és bonyolult, hogy világítás nélkül megtaláljam a gombokat, de nagyon jól használható, ha látsz mindent.A neve: Rii i8 backlit
szerk: bekapcs is működik, extra cuccok nélkül, fagyasztásból, és hiberből. Sima bekapcsolás, sajna nem műxik.
-
törölt tag
válasz
asanotadanob #42938 üzenetére
Én rádiós-t használok, Rii i8, altatásból, és hiberből visszajön, gombnyomásra.
-
törölt tag
válasz
Patice #42827 üzenetére
Igen, ez az egyedüli megoldás, jelenleg is így van, de - valljuk be - nem túl elegáns, a többszöri belépkedések miatt.
Még nézegetem, a kevésbé népszerű skineket is, hátha, van valami, főmenübe kirakható elérés, de logikai problémákba ütközik, főleg, a scraperek szempontjából. Nincs külön dokumentumra scraper, nem is működnek tökéletesen, sok film, nincs is az adatbázisban.
Ezt még elviselném, ha a dokuhoz, kézzel viszem fel az adatokat, vagy azt is, ha nincs különösebb info róla.
De a Video-ból belépve, a Filmekhez, maga a megjelenés, sem különösebben testreszabható. Baloldalon file lista, jobb oldalon a plakát, tehát, csak listamegjelenés van, Confluence alatt.Az lenne a jó, ha bizonyos skinek alatt, ezeket a listákat, amiket létrehoztam (Film, Sorozat, 3D, Doku) ki lehetne tenni főmenübe, scraperrel együtt, és nem lennének átfedések, az azonos scraper beállítás miatt. (film, sorozat, videoklip ..)
-
törölt tag
Cső
Skint próbálnék customizálni. Ami a probléma.
Ha egy mappához, megadok egy tartalomszolgáltatót, azt, függően, a tartalomszolgáltatótól, behelyezi, vagy a Filmek, vagy a Sorozatok, vagy a Zenék alá, a főmenüben.
Na, ezt szeretném, valahogy kikapcsolni, vagy felülírni.Bővebben.
Akarok egy Dokumentumfilmek (vagy Ismeretterjesztő) mappát. Ezt, különböző skinek alatt, létre is lehet hozni, meg is lehet neki adni, útvonalat.
Ez nekem könnyű, mert, a dokuk (és a 3D-k) eleve külön mappában vannak.
De, ha megadom a mappának, a tartalomszolgáltatót, (scraper) akkor, alapból, ennek a mappának a tartalma, bekerül a Filmek közé is. Ezt nem akarom.Van erre valami megoldás? Tudja esetleg valaki?
Az lenne a vége, hogy lenne egy 3D és egy Doku mappa is, amiben, ugyanúgy benne lennének a filmek, tartalommal, de a fő, Filmek mappában, nem lenne jelen, csak a sima film, No 3D, no Dokumentum.
-
törölt tag
válasz
LLKobe #42689 üzenetére
"amúgy mit akarsz kitenni a főképernyőre?"
Bocs, nem vettem észre a kérdésed. A FILMEK menüpontot szeretném, úgy mond, kiterjeszteni, DOKUMENTUMFILMEK (vagy ISMERETTERJESZTŐ) és 3D FILMEK mappával.
szaya
Támogatom lélekben! Megcsinálod? Léccilécci!
Nem vagyok egészen biztos benne, hogy meg tudnám csinálni, fogalmam sincs, milyen ismeretek szükségesek ehhez, de az talán megoldható, hogy valamelyik, okosabb skin-t, visszavarázsolni Confluence-vé, a grafikai elemek felhasználásával.
Strezi
Ez az Exodus plug-in, sejthetően, főleg, eredeti nyelvű stuffokat talál.
Mi, magyarok, el vagyunk kényeztetve, a világszinvonalú dubbingunkkal, ami, természetesen, sosem lesz olyan, mint az eredeti.Aquiles
emellett pedig furán recseg hang
Nem tudom, nekem volt egy USB egerem, ami alkalmanként, halk recsegést okozott, a hangrendszerben. Főleg, ha húzogattam.
Kuka. Plusz, bármely, külső, főleg USB eszköz, okozhat ilyet.
Persze, csak kósza ötlet, hátha Neked is valami ilyesmi okozza a galibát. -
törölt tag
Hát, akkor pedig, készíteni kell, egy új skin-t. A confluence grafikai elemeinek felhasználásával. Valaki esetleg?
-
-
törölt tag
válasz
#48613632 #42687 üzenetére
De lehet, hogy nem a leírás pontatlan, csak a verziószám avult el azóta. Sőt, inkább ez a valószínű.
Ellenben az miért van, hogy bekapcsolás után, a youtube bad requestet ad, a keresésekre. De csak, az első tíz percben. Kb ennyi idő után, lehet keresni rendesen, úgy, hogy közben semmit nem csinálsz. -
törölt tag
válasz
MasterMark #42668 üzenetére
Most próbálgatom, eléggé határeset. Ez a feature, csak az Aeon Nox felszínnel működik. (Illetve, a Confluence-vel nem, de lehet, még párral igen)
Próbálom, hogy felszín visszaváltása után, megmaradjonak, az egyedi mappák, de egyelőre nem jön össze ....szerk: Plusz, a leírás is pontatlan ...
-
törölt tag
válasz
MasterMark #42666 üzenetére
Jah, értem. Ok, akkor köszi.
Nézem a kapcsolódó YT videókat, de eddig még nem esett le semmi ... -
törölt tag
válasz
MasterMark #42664 üzenetére
Ilyen az, ha egy földi halandó, egy félistennel próbál kommunikálni.
Azt is elmondod, hogy hogyan, vagy ehhez már emberáldozatot is be kell mutatnom?
-
törölt tag
Sziasztok
Kodi-ban valahogy megoldható, a főképernyőn, egyedi menüelem készítése?
Szeretnék egy 3D és egy Dokumentum mappát létrehozni, a filmek, és a sorozatok mellé. -
törölt tag
válasz
MasterMark #42652 üzenetére
A valóság, ezzel szemben az, hogy nekem kb 5db no-name tápom volt, mikor ramokat és procikat teszteltem, napi többszáz ki-bekapcsolással, és soha, semmi problémát nem okoztak. Nem is füstöltek el, és nem is vitték magukkal, a többi alkatrészt.
A szintetikus eredmények nem feltétlenül adnak valóságos visszajelzést. Szvsz, egy alaplapnak is tudnia kell kezelni a feszültségegyenetlenségeket, legalábbis szerintem. -
törölt tag
Csak gondoltam, közbeszúrom
Nekem, Rii i8-cal, alvóból, és hibernációból, egyaránt visszatér, bármely gombra
Win10 Pro 32/64 Retail, Asus H81I-Plus -
törölt tag
Amikor bedugod a PC-be a vevőt, hangot kell adnia a windowsnak (mondjuk, nem mondtad, milyen OS)
Ugyanígy, amikor kihúzod. Driver nem kell.
Ha ez megvan, akkor jöhet a táv.
Vedd fel mobiltelefonnal, vagy webkamerával, az IR jeladót. Szabad szemmel nem látszik, de kamerán keresztül igen, hogy villog.
Ha ez is okés, akkor lődd közvetlen közelről szembe a vevőt. Mondjuk, azt meg ha lógatod, simán nem vesz semmit, mert olyankor lefelé néz
Szóval, innováció és design. Hajrá -
törölt tag
Letséges optikán HD hangokat megszólaltani?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #42540 üzenetére
Ja, de összesen, 7-en értékelték
szerk: Persze kérdés, ki az a hét?
szer2: Igen, én sem szoktam véleményezni, most hogy mondod.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #42538 üzenetére
Appot eléggé lehúzzák pontozásban. Én feltettem, de eszköz nélkül nem sokat látni.
EZ az alternatíva, nem gyári, és nincs is sok visszajelzés róla. Ez sem működik, konfig/eszköz nélkül.
De ránézésre, egyik sem túl kifinomult.szerk: iOS-ra nem találtam meg.
szerk2 : ITT egy review angolul, ITT pedig egy orosz nyelvű.
-
törölt tag
válasz
Janaboy #42536 üzenetére
Én is elszoktam lébecolni a drivereket, főleg, mert eszembe sem jut.
Az a helyzet, hogy az újabb OS-ek, eléggé használható állapotban adják át a gépet, telepítés után, jó esetben, eszünkbe sem jut, hogy kellene ez még, vagy az.
Mert régen ugye mi volt?
Win feltesz, se hálózat, se hang, a kép is 640x480x8
Viszont voltak jó kis lelőhelyek, ahol ABC sorrendben fent voltak a driverek, eszközönként csoportosítva.
Ma meg, minden bejön, kép alapból fullHD, hang, hálózat hasít, azt jön a "jóvanazúgy"
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #42533 üzenetére
Ahogy nézem, valami wi-fi kompatibilis infra jeladó? Van hozzá mobil app, és onnan vezérled a kütyüidet?
Ráadásul, felhőben megosztható az adatbázis
RENDELHETŐ Hong-Kongból, Kínából, de az UK-ból is, ára kb 20 font, azaz, 8E HUF -
törölt tag
Krypton alatt Nektek van Youtube?
Nálam nem megy.
Jarvis RC alatt viszont OK. -
törölt tag
válasz
Janaboy #42520 üzenetére
Szia, nálam friss win10pro retailok, a HTPC-n, és az asztalin. NAS egy ZyxelNSA310, gigabites LAN, és semmi gondom nincs, a másolási sebességgel.
Igaz, a két gép között még nem próbáltam, ha gondolod, szivesen megnézem, csak, hogy kizárhassuk, a windows 10-et.
2x klónozni egy OS-t, nekem kicsit barkácsnak tűnik, de logikailag, végülis, nincs benne hiba.
Én is próbálnék, egy rendes telepítést, és ha úgy is lassú, akkor tényleg valami gáz van.
De szerintem meg, pont nem a w10 ... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
canniball #42507 üzenetére
Ha indítópultba teszed a Kodit, attól még a windows shell betöltődik. Az XBMC Launcherben van az, hogy shellként a Kodi töltődik be, nem a win felülete, ekkor nincs asztal.
Nekem, kilépés után sincs.Feladatkezelőből, egy futó alkalmazásra, ha jobbal kattintok, feljön, hogy program tartózkodási helye. Ebből az ablakból tudok futtatni.
Garázsmódszer, de működik.
-
-
törölt tag
Valaki be tudná linkelni, a Krypton beállításokat, és szükséges hozzávalókat, 3D BD iso lejátszáshoz?
Köszi
-
törölt tag
Üdv Urak,
Kicsit belekeveredtem itt, a dolgokba.
KODI XBMC Launcherrel indul, windows shell nem töltődik be. Most szükségem lenne rá. Hogyan tudom betölteni?
Kodi-ból való kilépéskor, csak fekete képernyő van. Alt+Ctrl+Del működik, más nem.szerk: Köszi a segítőkész hozzászólásokat, a korábbi témák kapcsán. Sajna elég korlátozott az időm, a munkám miatt, csak mobilról tudom gyorsan átfutni a történéseket, ezért nem volt lehetőségem személyre szabottan válaszolni, és mindenkinek megköszönni, azt a hathatós segítséget, amitől a HTPC-m kezd vállalható formát önteni
Legalábbis, az én izlésemnek megfelelőt. -
törölt tag
Cső
Vettem egy Rii RT-MWK08 távvezérlőt. Első benyomás, hogy nincs a csomagban RF receiver. Na bakker .... csomag átnéz, papírok, zacsi rendben, töltő okés, vevő az nincs.
Hát, éppen megírtam a reklamáló levelemet, s mivel, az ebayen van 2 fontért postával, gondoltam rendelek is egyből, jó lesz tartaléknak, ha majd küldi az eladó az utánpótlást.
De akkor már vegyünk bele elemet is
Hátsó elemtartó kissé szoros, de sikerült leszednem valahogy ... hát, a vevőegység, ott figyel, az amúgy hozzá adott akksi mellettJuhhé, nagy az öröm, rögtön bedugtam, win10 + kodi shell fut, valamit mókolt, meg újraindult, és lőn csoda, a dolog működik.
A gombok igen kellemes tapintásúak, nem műanyag, nem gumi, hanem, ez a bársonyos felület. Nekem kicsit kemény a lenyomás, de ez izlés dolga.
Az FN billentyűhöz társított piktogrammok olvashatatlanok lámpafénynél (sötétkék, fekete alapon), és backlit sincs. (állítólag, az újabb verzióban már van)
Nincs STOP gomb (négyzet) a médiavezérlő billentyűkön. Hű, pedig az nagyon kellene.
Nézem, szinte egyiken sincs. Ez elég gáz, mert így csak pause van, hirtelen, nem is tudom, hogy egy gombbal, hogy megyek vissza a címlistához, mondjuk sorozatok esetén ....
Ja persze, a touchpad jól működik. Van kis fáziskésés ugyan, de még elviselhető.
Viszont airmouse, na az nincs, vagy legalábbis, én nem találtam. Pedig úgy hirdetik. De ennek még utána nézek.
Az ára, errefelé, mindössze 8 font (jelenleg alig több, mint 3000HUF) postával, szóval annyit megér.
De azért, sürgősen be kell szerezni egy hasonló példányt, ami lehet kicsivel drágább, de ne hiányozzanak belőle alap funkciók, mint pl a STOP. -
törölt tag
Okés, belátom
szerk: szombat éjjel van
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
róland #42407 üzenetére
Subtitle on/off, most így elsőre.
Annyit sikerült elérnem, hogy az epizód indításakor, felugrik a SuperSubtitles választó menűje, amiben első helyen (többnyire) ott a synced sub. Ekkor ENTER, vagy BACKSPACE.
De kényelmes lenne, egy ON/OFF funkció, távhoz rendelve.
ITT olvasgatok a keymap bindelésről, elvileg lehetséges, ha jól értelmezem, amit a KODI a keymappingról ír.szerk:
Másik, a médiatár frissítése.
Ok, be lehet állítani, hogy a KODI indulásakor frissítse, de én alvóba teszem a gépet kikapcsoláskor, így, újrabekapcsoláskor, csak az utolsó állapot jön vissza.
Vagy, mindíg bootoltatom .... ez is dilemma. -
törölt tag
Lenne egy feliratokkal kapcsolatos kérdésem.
Próbálom automatizálni a folyamatot. Amit eddig találtam, az az AutoSub, külön kell telepíteni.
Ennek a beállításában annyi van, hogy automatikusan keressen, és töltsön le feliratot, amennyiben az nincs a videofilehoz társítva.
Csakhogy, mkv-k esetében, többnyire van, egy eredeti nyelvű.
És nem is tölt le semmit, csak szimplán, a film indulásakor.Nektek van valami működő megoldás erre?
Én úgy szeretném, legalábbis az tűnik elsőre megoldhatónak, hogy mindenképpen töltsön le feliratot, és majd valahogy azt kikapcsolom. Ez utóbbira ugyan még nincs ötletem, de szerintem nem lehet bonyolult ....
-
törölt tag
Hát igen, valóban, ahogyan fentebb már említették, ezek kompromisszumos alternatívák.
Az airmouse-s, kínai Rii-variánsok nekem is bejönnek, de akkor már olyat, amiben van teljes értékű billentyűzet.
Aztán, EZ is számításba jöhet, mivel egyszerűsített, a felső kezelő felület.
Viszont, ezeken nincs backlit.De, igazából, én szeretném mellőzni az egeret, minden formában. Az olyan illúzióromboló, egy HTPC esetében. Kivéve setup, természetesen.
RÍámegyek akkor elsőre, erre az AllIn One-megoldásra, a hétvégén kiokosítom magam belőle, és meglátjuk.
Azt már látom, hogy nincs rajta USB, tehát, nem megy az okosítás, olyan egyszerűen, mint Harmony-k esetében, sajnos. -
törölt tag
Sziasztok
Ti milyen távot használtok a HTPC-tekhez? Csak ötleteket szeretnék meríteni.
Megépítettem az első gépemet, win10+Kodi alapokra, de a finomhangolás jelentős része, még hátravan.
Egyelőre, egy alap, ezer forintos kütyüt használok, ami tök kezelhetetlen a sötétben, és a gombok elrendezése is átgondolatlan.
Valamint, a kilógó tyúkbél is gusztustalanul fityeg, ott elöl.Van egy OneForAll URC 11-7962 R00, ez már backlites, talán, tanítható is, még nem néztem utána, de ugye, ez is infra.
Nem is lenne ezzel baj, ha ki tudnám váltani, a gép elejéből kilógó randaságot, valami kis gyufafejnyi vevővel. De melyik az, amelyik kompatibilis?
Ha ez nem megoldható, akkor marad a 2.4GHz
Na, itt már vannak lehetőségek, airmouse, quwerty, backlit ... stb.
Ami viszont fontos lenne, kényelmi szempontból. De nem tudom, hogy ez megoldható e?
Szeretném, ha a felirat letöltése, ki-be kapcsolása, választása, illetve, a mediatár frissítése, gombnyomásra történne.
Megoldható ez valahogy, valamilyen keymappingos módszerrel, vagy akárhogy?
Billegérrel, ez persze nem volt gond, de ez most nincs a géphez csatolva. Az egérmozgató lehetőségeket meg nem szeretném használni, ugyan működik, de nem túl elegáns.Ha van kis időtök, és ötletetek, szeretnék kérni javaslatokat, Ti ezt hoigyan oldottátok meg?
Köszi előre is
-
törölt tag
válasz
PeterPH #42367 üzenetére
"Nem, te egy ismeretlen, beazonosíthatatlan magánszemélytől vettél egy szoftverkulcsot, amit az MS aktiválórendszere szerencsére elfogadott."
Nem!
Én egy teljesen beazonosítható, internetes kereskedőtől vettem egy kulcsot, aki, amennyiben valóban lopott kulcsokat árulna, 100%-osan visszakereshető, névvel, címmel, telefonszámmal.
És nem "szerencsére elfogadott" hanem valid kulcsot vettem.OFF (az offban)
néhány szó az ebay/paypal kereskedelmi rendszerről.
Ahhoz hogy eladj az ebayen, mindenképpen szükséged van paypal accountra, (illetve nem feltétlen, de itt nincs ilyenről szó, az eladó rendelkezik PP-vel)
Eladáshoz, a PP authorizációs folyamat megléte szükségeltetik, confirmed address-el. Ehhez csatolnod kell, minimum 1db bankkártyát, amit egy azonosítási eljárás során, authorizálnod kell.
A bankkártya megléte, eleve feltételezi, az eladó személy validitását. Bankkártyát nem tudsz fiktív névre kiállítani.
ONTe, ennek a vásárlásnak az illegitimitását, csak sejtésekre, megérzésekre alapozod, míg én, rendelkezem minden igazolási formával.
COA sticker pedig már régen nem kell, ráadásul, az is csak számlával együtt volt érvényes. Ennek alátámasztásához, vásárolj az MS oldaláról, és legnagyobb megrökönyödésedre, ők sem fognak Neked COA stickert prezentálni.Mindezeken felül, a világ összes, fizetős szoftverének az EULA-jában, le van fektetve, hogy a lopott kulcsokat, esetleg letilthatják.
Na summa summárum, engem nem érdekel, hogy ki, honnan, és mit szerez be. Én ezt segítő szándékkal jegyeztem meg, hogy ilyen is van, nem célom vitát generálni, és nincs is értelme.
Én, törvénybe ütközőt nem követtem el, de mindenki, CSAK A SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE vásároljon.
Saját példányaimat pedig, amennyiben gond lenne velük, itt azonnal jelezni fogom.
De szvsz, ha netán ez meg is történik, az a darabonkénti 10font/4000forint akkor sem fog padlóra küldeniPeace
-
törölt tag
válasz
PeterPH #42362 üzenetére
Milyen bíróságon?
Most komolyan ... de ne röhögtess már, légysziEl sem jutna az ügy bíróságig, mivel nincs is ügy.
Nézd. Vettem, egy legitim e-shopból, egy legitim win10 serialt, amit a gyári hitelesség-vizsgálat accreditált.
Erről van számlám. Innen ez ennyi, és nem több.Az sehol nincs kikötve, hogy mennyi a win10pro retail minimál ára, és az sincs, hogy ezeket hol vásárolhatod meg.
Neked igazából, csak annyi a belekötnivalód, hogy mindez negyed áron történt. Na ééééés?
Nemhogy örülnél, hogy végre, legálisan lehet egy OS-ed, de neeeem ... most épp azért csíp a pisi, mert túl olcsó.
(Ugye, eddig sokan azzal érveltek, hogy milyen drága)"Vegyük át mégegyszer: ha ennyiért hozzá lehetne jutni hivatalosan, akkor senki nem venné meg a kb, tízszeres bolti áron."
De hiszen épp erről van szó, hogy ennyiért hozzá lehet jutni, ennek ellenére, megy itt a hiszti."Ezek a kulcsok arra jók, hogy ne kelljen kmspico és társaival vacakolni, de legálisan nem lesz a tulajdonodban a szoftver."
Nem! Ezek a kulcsok arra jók, hogy legalizáld az OS-ed, elérhető áron.Amúgy, ha pl a Steamet veszed alapul, oda is árulnak kódokat, ebayen, és csomó thirdparty oldalon, pl G2A, vagy Humblebundle ... sorolhatnám.
Eltekintve az orosz VPN-es kódoktól, ezek teljesen legálisak.
Másfelől, a szoftverjogokat olyannyira megbonyolították, hogy ember legyen a talpán, aki kiismeri magát közöttük, ezért nem gondolom, hogy Te ezt így csuklóból vágod.
De azt semmiképpen sem gondolom, hogy bárki, bármikor, megvétózná, ezen kiadott kódok létjogosultságát, és elvinnék a gépedet, mondjuk a rendőrségre.Szóval, szerintem, félre a pónikat ... ööö .. pánikot, és inkább legalizáld az OS-ed, mint azon aggódj, hogy mikor fognak a kommandósok berepülni az ablakon, golyózáporba borítva a nappalidat
szerk: Annyit azonban elismerek, hogy itt, valószínűleg, egy jogi kiskaput használnak ki, de valójában ehhez semmi közöm. Én valóban nem hiszem, hogy ez miatt, engem valaha is, bármilyen hátrány fog érni.
szerk2: Ja, amúgy már az új OS-ről vagyok.
-
törölt tag
válasz
#48613632 #42346 üzenetére
Érintőlegesen másztunk bele ebbe a win10 témába, s bár erősen off, azért azt gondolom, hogy nem hagyom nyitva a kérdést, így írom a fejleményeket.
Amikor, a tegnapi este folyamán, az ebay - joggal, vagy jogtalanul, de törölte, az eladó accountját, azonnal kaptam egy értesítést, hogy bármi gond van, csak indítsak egy reklamációt a resolution center-en keresztül.
Ilyen esetekben azonnal visszafizetnek.
Ez gyakorlatilag meg is történt, előbb visszaérkezett a pénz a paypalomra, mint az értesítés az ebay fiókomra, ennek megtörténtéről.Ezen a pénzen, azonnal vettem egy másik win10 retail keyt, ITT, ahol az eladó, a szövegkernyezetben ki is emelte, hogy hivatalos verzió, és legális eladás, tehát kéretik nem törölni. (Mármint a hirdetést, és az eladó accountját egyaránt)
A kért win10 kód, meg is érkezett, kb 1 órán belül, az ebay fiókomra, és az email címemre egyaránt.
Nem célom promótálni senkinek az üzleti tevékenységét, az illegális tevékenységeket még úgy sem, de az a véleményem, hogy ha legálisan hozzá lehet jutni W10P példányokhoz, ennyiért, akkor azt vétek kihagyni.
Na, remélem tudtam segíteni, innen azonban a témát ejteném, a nem ebbe a topikba való jellege miatt.
-
törölt tag
válasz
#48613632 #42335 üzenetére
Valami csalafintaság van a dologban, valóban, mivel, az ebay levette a hirdetést, és a kódom sem jött még meg.
Ezzel szemben, a múltkori, 1 órán belül megérkezett, és tökéletes.
Pénz miatt nem aggódom, ilyen esetekben, bármi problémád van, az ebay/paypal, neked ad igazat, és azonnal visszafizet, mivel a delikvens szabályt szegett.szerk: Igazából, az eladó accountját is törölték
-
törölt tag
8 éve nem élek otthon, így nem tudom, és no offense, de magyarisztánban minden elképzelhető.
Tehát, azt mondod, hogy a Magyar Állam valamelyik intézményének, jogában áll, egy szoftver legitimitását felülbírálni, függetlenül, az EULA-ban foglaltaktól?De amúgy, sztem, ez otthoni felhasználásnál amúgy sem zavar sok vizet
-
törölt tag
Kapsz róla számlát
Igaz, elektronikus úton, de kapsz.
Nem vagyok biztos benne, de szerintem, ehhez a NAV-nak, semmi köze.
Ettől persze lehet, hogy a magyar bürö itt-ott tudna fogást találni, de főként, és inkább, itt a vásárlás módjába lehetne belekötni, illetve, az árba.
Maga a kulcs, viszont legális.szerk:
Na de veszek egyet most, úgyis van még egy gépem, és mondom, mi történt. Viszont csak holnap, mivel egy óra múlva megyek melózni.
Hajnalban írok, ha lesz erőmszerk: Vásárlás megtörtént.
szerk2: Annyi info még, hogy itt ugyan nem írja, de az előző keyemnél írta, hogy csak friss telepítéssel aktiválható, update-ra nem jó.
Ennek nem tudom az okát, és nem is firtattam. -
törölt tag
válasz
canniball #42330 üzenetére
Ja bocsi, konkrétan, a saját vásárlásomat linkeltem. Jelenleg is ez fut a HTPC-men.
Bárki megvásárolhatja, nem régiófüggő, tehát, az "itthon miért ennyi" kérdés, a továbbiakban értelmetlen.
BÁRKI megvásárolhatja ennyiért, sőt! Picivel még olcsóbb, ha W7 vagy W8/8.1-et veszel.ITT jelenleg is kapható, w10pro retail keyek.
-
törölt tag
ITT egy lehetőség, a windows beszerzésére, teljesen legális, retail key, tehát, továbbvihető alaplapcsere után is. Bár, ezt a részt még nem próbáltam.
Minden egyéb tökéletesen működik. Igaz, nem ingyenes, de átszámolva mennyi is? Kb 4ezer ... -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #41875 üzenetére
Angolul nagyon sok mindent meg lehet találni, de magyarul reménytelen. Ráadásul, ez tényleg egy olyan téma, amit nem tudsz megkérdezni a műszaki boltban, és a PC-s haver sem ért hozzá eléggé.
A visszakeresés sem elég hatékony, szavanként, a google jobb találatokat ad, és ha szerencséd van, van közte PH-s.
Ehh, nem egyszerű a kezdők élete! -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #41847 üzenetére
pfff ... köszi
Én meg itt birkózom 3 hete
-
törölt tag
Szerintem, izomból hiányzik a RAID a NAS-odból. Tudom, nekem is 310 van
Az csak 1 bayos.
Most gyúrok egy 325v2-re, az bőven elég, vagy használt Synology, mindkettőnek van topikja, itt, a PH-n
2x2TB Yellow WD (Enterprise Storage) hozza majd. Nekem is döcög a hálózatom, mert 1db sárga WD van, az meg inkább RAID-ra van kihegyezve.
Mennyi a nagy file másolásod TC alatt, NAS ról helyi meghajtóra? -
törölt tag
válasz
Celtis #41636 üzenetére
Bocs, hogy csak most válaszolok, sajna most tudtam csak gép elé kerülni, kicsit huzamosabb ideig. Köszönöm, hogy ennyien próbáltatok segíteni.
"Pontosan az az elvárás, hogy magától működjenek a dolgok, és ezt tudja is a Kodi."
Az a bajom, hogy egy példát is említsek, hogy a Kodi, random hibákat generál. Van pl egy American Dad mappám, mivel ezt a sorit nem ismertem, az első évad van letöltve, igaz, ez még SD és 4:3, de gondolom, ez nem probléma. Nem tudom milyen kódolású avi, de Kodi simán játsza.
És, az Istennek nem hajlandó beletenni, a médiatárba. Ugyanaz a mappa szerkezet, mint a többi sorinál, de csak file-ból tudom indítani, vagy nem Kodival nézem megMár frissítettem, kivettem, más mappába tette, kiszettem az almappa struktúrát, és nincs ott
Sample: Alapesetben, nekem sincs benne, de a Whitney-hez betette. Épp ez a gond
Ha mindnél ott lenne, tudnám, hogy nem hiba, vagy bug, vagy nem tudom, hogy minek nevezzem. De csak a Whiney-nél van, így mit állítsak be másképp?
screenshot: Most mit értesz saját mappám alatt? Nálam úgy néz ki, hogy almappákból áll az admin/download/Transmission mappa, mint pl filmek, sorozatok, Blu Ray Disc, értelemszerűen csoportosítva, és sorozatokon belül is, a sorozat címekkel, külön mappák vannak. Ezeket TM-ben variálom, amennyire lehetséges. Így, a torrent és a média mappám, voltaképp ugyanaz.
Jelenleg így néz ki a gyökér mappa szerkezete.
Az american dad és a The Flash, problémás esetek voltak, azért vannak kívülA 3D-be pedig a Kodi - tudtommal - csak osztottképest tud, de én BD-ről szeretnék, frame packed-et játszani
Ami egyébként, még madvr-rel sem jött össze, sajna.
Ezt persze betudom a saját bal...ságomnak, de tény, hogy nem egyszerű, mivel, nekem 3x-ra sem sikerült
harylmu
ezt en se ertem. plusz hogy miert rakja sorozatokat meg filmeket egy mappaba.
Valamit benéztél, külön mappám van mindkettőnek
woodworm
Másolgatást is kerülném, ha lehet.
Ott van egyszer letöltve, a teljes anyag, átnevezés, mappa struktúra még belefér, de nem akarok időtlen időkig, 20-40GB file-oket másolgatni.
-
törölt tag
válasz
Patice #41626 üzenetére
Hát igen, lehet, hogy a koncepciómmal van a gond.
Egy mappa van a NAS-on, amibe töltök, így nem kell duplázni, meg másolgatni. Transmissionnal rendezgetem a mappák csoportosítását, úgy mint, filmek, BD lemezek, sorozatok, és ugye ezen belül az alcímek.Na most, ha külön mappám lenne, akkor ugye ott nem lenne gond pl a sample-kel, mert fogom és törlöm
De akkor dupla hely kell, és másolgathatok állandóan.Jukebox annyira nem érdekel, nem hallgatok zenét, csak elvétve
KODI egyébként nekem is tetszik, csak sok a bug, és nincs 3D. MP-ben van, és ez komoly előny, legalábbis, ha nem találok valami megoldást.
Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha zökkenőmentesen működne az egész. Magam is PC párti vagyok, a konzolokkal szemben, és ez voltaképp, hasonló téma.Szóval 7végén még küzdök kicsit, és ha nincs megoldás, akkor bármennyire is sajnálom, de MP lesz belőle. Ha minden igaz, egy 600X3D.
szerk: Itt pedig, középen, az Aminta c film
Néha van több release is
-
törölt tag
Ok, lehet, hogy az én hibám, de valahogy az az érzésem, hogy 3D akkor sem fog működni, rendesen.
Feltettem az mpchc x64-et, madvr alatta van, végigmentem egy neten talált beállítások tutorialon. A Gravity3D.iso-t makemkv-val átkonvertáltam, és nincs frame packed 3D-m, mert nincs.
Ha megnyomom a TV-n a 3D gombot, csak a TV saját konverzióját adja. Ami egy fos. Akkor én rontottam el? -
törölt tag
válasz
#75912448 #41619 üzenetére
"Kodit kell használni és nem hiszem el, hogy nem megy vele minden magától értetődően."
Hát, pedig ezer, apró nyüansz van, kezdve, a médiatáron át, amikor rosszul ismeri fel a címet, beleteszi a sample-ket, néha hiányoznak belőle filmek, néha ott vannak kétszer is
Akármit kézzel kijavítok, a következő frissítésnél visszaáll.
A 3D support csapnivaló, ráadásul, nekem eddig össze sem jött. Mindegy, nem akarok ezzel többet kínlódni, számomra ez túl lélekölőFeleslegesen qrtam el 3 hetet az életemből, és vettem egy rakás fost alkatrészeknek, hogy majd milyen jó lesz.
De ahogyan elnézem, másnak is vannak ilyen-olyan problémái, szóval ezért nem is értem, hogy mi a fene az a plusz, ami ennyit megér? -
törölt tag
Nonszensz ez a HTPC, én nem értem? Ti ezt élvezitek?
Egyszerűen, semmi nem működik rendesen, mindent aprólékosan finomhangolni kell, és le kell mondani dolgokról.
Szerintem, veszek egy asztali MP-t, és ennyi -
törölt tag
makemkv? alig 46 angol font
Van alternatív megoldás erre, vagy csak a virágbolt? Értem ezalatt, hogy más, mkv készítők is jók esetleg, biztos van olcsóbb a piacon, vagy csak a makemkv? (3DBD convert to mkv)Az csak a hab a tortán, hogy mindez egy beta-ért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen autót vegyek?
- Xbox Series X|S
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Eredeti játékok OFF topik
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- További aktív témák...
- Marantz SR-39
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- SteelSeries Arena 9, USB 5.1-es gaming hangrendszer 14 hónap garanciával.
- OLED65C43LA 3 ÉV GYÁRI GARANCIA !!!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest