- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
[HUN]Dani #3375 üzenetére
Na ja... Milyen procit vegyek? topik.
-
canniball
nagyúr
válasz
Agostino #3352 üzenetére
"...mindenki ennél messze erősebb konfigot rakott be..."
Azért olyan is van aki messze öregebb konfigot használ.Igaz nem 1080-ra...
"...a 100k feletti összegeken pro bádogdoboz csak mosolyogni tudtam."
Ez olyan mint pl. a Mercedes: vagy megfizeti valaki a nevet vagy más (olcsóbb) márka után néz... -
canniball
nagyúr
Mivel más topikokban senki nem tudott pontos választ adni utolsó reményem a HTPC-szakikban...
Ennek kapcsán kérdezném: milyen tulajdonsággal kell rendelkeznie egy hangkártyának ahhoz, hogy coax digital out-on ki tudja tolni a stereo mellett a DD5.1-et és DTS-t is? (Csak film esetén, játék nem érdekel.) -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
dkekesi #3318 üzenetére
1. Tényleg nagyon eltűntek a 300-as Zenek...lehet csak átmeneti hiány... Esetleg próbáld meg az aprón a "kereskedőket" (pl.), hátha tudnak hozni. Azzal viszont számolj, hogy alacsony terhelésnél problémázik a táp, mióta noti-HDD-re váltottam nekem is figyelnem kell egy kis plusz terhelésre (konfig az adataimnál).
2. Nyálazd végig az SSD topikokat. "Elsőkézből származó tapasztalatokat" nem tudom mennyire fogsz találni...de ha van ilyen oszd meg velünk is. -
canniball
nagyúr
válasz
ronaldo #3300 üzenetére
Ezt miért pont itt?
Egyébként kereső rulz:
"Scythe Shuriken procihűtővel volt már valakinek dolga?"
Scythe tulajok topicja (ott van olyan, akinek volt ilyennel dolga).
"Ha jól nézem, akkor 8cm-s venti van rajt."
Rosszul nézed: 100x100x12mm. [link]
"...a Scythe S-FLEX SFF21D típusú szörnynek mennyire lehet hinni?"
Nekem SFF21F ventim van, letekerve tényleg semmi hangja.
"...valami jó hűtőbordát tudtok ajánlani integrált vga-s lapra?"
Northbridge chipset hűtő topik. -
canniball
nagyúr
válasz
Gabson730 #3271 üzenetére
"Hogyan találtál rá?"
Én csak a képet kerestem."...dvi-rca videó átalakítót..."
Olyat valószínűleg nem is fogsz találni (főleg mert azt az "rca"-t kompozitnak hívják). Ha a DVI csatid szabad két lépésben fog menni: keress DVI->D-SUB (avagy VGA) átalakítót (ha dobozos videokarit vettél nézz körül, nekem pl. adtak hozzá) és D-SUB->kompozit (angolosan composite) átalakítót (de én mondjuk S-VHS-re kerestem: egyrészt jobb minőség, másrészt mindkettő szokott lógni az átalakítón).
-
canniball
nagyúr
válasz
KoVee84 #3267 üzenetére
"Tehát ha jól értem, akkor...elég egy sima XP, plusz a hozzá való frontend."
Jól érted."...ezek a frontednek Windows indítópultból indulnak, vagy esetleg beállítható bootloaderbe is, hogy a sima win, vagy a mediacenter induljon?"
Ezek (a Win-ra telepíthetők) ilyen szempontból ugyanolyan progik, mint bármely másik: ha úgy állítod be indul a Win-zal, ha nem nem. Tehát vagy beállítod, hogy induljon el és ha nem kell lelövöd, vagy nem indul és te indítod amikor szükséged van rá, de a Win kell alá. (Szubjektív vélemény, de alapvetően ugye egy HTPC egy feladatot lát el: HTPC-skedik, így akinek ilyen extra igényei vannak mint neked az bírjon ki ennyi macerát...)
"Mit javasolsz?"
Ajánlott olvasmány: ez a topik elejétől a végéig + van egy HTPC szoftverek topikunk. Ha ez nem lenne elég a kereső is ad pár találatot a világháló többi szegmenséről már nem is beszélve... -
canniball
nagyúr
ODD: hogy teljesen tiszta legyen a 215 azért (is?) hangosabb, mert gyorsabban (tudja) pörget(n)i a lemezt. Viszont mivel újabb termék valószínűleg tovább lesz hozzá support. Ha nem ijedsz meg a fw-cserétől (garivesztéssel jár!) az is jó lehet.
HDD: ha csak akkor kötöd a gépre a nagy vinyót amikor másolsz jó ötlet, de ha egyfolytában megy nem nyersz vele semmit, a rackben is hangos lesz.
Tuner: saját tapasztalatom (még) nincs, de ezt olvastam.
-
canniball
nagyúr
Kis kíváncsiak!
Mivel nincsenek nagy igényeim a konfig nagy vonalakban az itthon "talált" és az apróról jóárasítva beszerzett komponensekből áll: Asrock s478, 2,6P4, 512MB DDR, Matrox G mostnemjuteszembehanyas, Hauppauge PVR150 és iMonVFD, a HDD-kérdés még képlékeny (meglátjuk átmegy-e valamelyik a fül-teszten
), szintúgy a hang. (Eddig úgy néz ki) csak a ház és az ODD jön boltból.
"Ha jól gondolom iMON szoftver iMON távirányítóval, meg kijelzővel lesz a gépedben?"
Fentebb megválaszolva. (Egyébként vannak "kijelző" nélküli modellek is.)
"A terveim még rendkívűl képlékenyek, lévén, hogy monitoron nézünk tv-t meg filmeket, így "megjelenítő" még nincs."
Csak azért kérdeztem, mert ha (majd) TV lesz a megjelenítő a géppel pedig rögzíteni nem akarsz szvsz felesleges bele a tuner, így (mivel ez a legkényesebb pont) százszor könnyebb lesz neked megfelelő HTPC-progit találnod (ott van pl. a Meedio, amit már ismersz, nem is kell tovább keresned).
Sőt tovább megyek (bár lehet ez itt szentségtörés): a többi elvárásodat ("dvd lejátszás (ritkán) főleg avi, fénykép, avi lejátszás") egy DivX-es asztali is teljesíti, amit ma már potom pénzért lehet kapni egy-egy akcióban (esetleg használtan).
-
canniball
nagyúr
"pvr2000-ret a Meedio is tud kezelni."
Akkor így mondom: fogalmam sincs, hogy konkrétan a te kártyádat kezeli-e, a megadott linken biztosan van valahol supported tuner cards (vagy valami hasonló) rész, nézz körül.
Továbbá van még egy HTPC szoftverek topikunk is és ebből is mazsolázhatsz."milyne hardver van a te géped ben a célra?"
Mint írtam még semmilyen, mivel kényszerű "várakozó állásponton" vagyok. A szükséges hardware milyenségét egyébként nagyban befolyásolja a felhasználási terület (azaz pontosan mire akarod használni) és a HTPC-progi hw-igénye is, így úgy vélem (talán kis túlzással) kijelenthető, hogy ahány felhasználó annyi konfig. (Tehát nem biztos, hogy kettőnknek ugyanarra van szüksége, de ha még mindig érdekel mi lesz benne kérdezd meg harmadszor is és leírom.).
Egyébként azt írtad a gép egyik funkciója a "tv nézés" lesz, csak nézni akarsz vagy rögzíteni is? És mi lesz a megjelenítő?
-
canniball
nagyúr
"MIlyen /mivel linuxot tanulni nem akarok/ wines htpc szoftver van, ami a kártyát támogatja?"
A MediaPortalt nézted már?"egyszer megtaláltam a "konyhai számítógép" megalkotóját itt a fórumon, de most valahogy nem találom..."
Ha nem tévedek beencee lesz a te embered.
Mod.: Meg is van a topik: Konyhai számítógép - DIY projekt by beencee. -
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
A Cédrus Kft. a hivatalos hivatalos TT-beszállító, náluk kéne érdeklődni. (Az oldalukon nem szerepel a ház.)
-
canniball
nagyúr
válasz
jkircsi #3147 üzenetére
Nézz körül a HTPC szoftverek topikban, ott is sok szó esett a Meedioról, hátha megtalálod a választ. Ha mégsem beencee kolléga majd biztosan megmondja az okosat ha erre jár.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
duffbeer #3043 üzenetére
Beszállító alatt a Senerit Hungary Kft.-t érted?
-
canniball
nagyúr
1. Bár nem olvastam végig az írást, de a kép alapján ő sem tuner távirányítót használ (hanem Windows ketyerét).
2. Mint írtam a távirányítóval-vevővel kapcsolatban nyálazd át az iMon topikot, hátha ott megtalálod a választ. -
canniball
nagyúr
"azt írták van benne infra vevő, de a DVR3000-hez való távirányitó jelet nem fogja..."
Mivel tudtommal iMon VFD van benne ha ezt akarod használni az ehhez való távirányítót kell beszerezned. Elég csúnya dolog, hogy ezt kihagyták belőle...de ez van.Az iMonról bővebb infót az iMon topikban kaphatsz.
"...mi az a két kábel...de akkor most az ő infra vevőjüket csak bekapcsolásra használhatjuk?"
Nem, az a két kábel azért van, hogy bekapcsolásra is használhasd. Egyébként az iMediannal komplett HTPC progit kapsz. Csak az a fránya távirányító..."van akinek antec fusionba van a htpcje?"
Pl.: PC a nappaliban is! HTPC - 3. rész -
canniball
nagyúr
válasz
karika26 #2990 üzenetére
"ha jol tudom az a jo...ami dual..."
Ha dual tuneres analóg kártyára gondolt a "htpc épitö emberke", akkor az valószínűleg a Hauppauge PVR-500 lesz, ami úgy tudom egyrészt itthon nem kapható, másrészt horribilis ára van. Akkor már inkább két külön kártyában gondolkozz! De minek is ez neked?"silverstone lc16b-mr
erröl a házrol mi a véleményetek"
Csak ismételni tudom önmagam."hütés...szempontbol"
Mivel öt 80-as (vagy négy 80-as és egy 92-es) venti szerelhető bele szvsz ha kell át lehet szellőztetni. Az már más kérdés, hogy milyen zajjal. Mert hát ugye a HTPC egyik fő jellegzetessége a csendes működés... Ha nagy huzatra van szükséged én azt javaslom inkább keress 120-as ventikkel szerelt házat vagy kevésbé melegedő alkatrészeket."...és htpc szempontbol"
Ezt a kérdést nem igazán tudom értelmezni.Mivel jól láthatóan erre a célra lett tervezve az már csak egyedi ízlés kérdése, hogy kinek mennyire jön be...
-
canniball
nagyúr
válasz
DonDragonka #2887 üzenetére
Ez azért van, mert azt a topikot leginkább beencee kolléga viszi a hátán, ő meg itt a Meedio felelős. Légy te a MediaPortal guru és kiegyensúlyozottabbá válik a dolog.
-
canniball
nagyúr
válasz
DonDragonka #2883 üzenetére
Egy újszülöttnek lehet, na de egy fanatikus tagnak...
Komolyra fordítva: azért szóltam, lehet olvasgatni azt a topikot is. -
canniball
nagyúr
válasz
DonDragonka #2879 üzenetére
A HTPC szoftverek topikban volt már róla szó párszor.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
JagelloZ #2688 üzenetére
"De a HTPC alapvetően azért alakult ki..."
Ez legfeljebb nálad van így..."1+2xfélszoba lakás."
Ismét igazolva érzem azon döntésemet, mely szerint jobban jár az ember egy vidéki házzal, mint egy nagyvárosi lakással."Dede, tessék csak mondani..."
Röviden: LOL.
Hosszabban: nézd már meg egy erősítő (fizikai) méreteit, majd képzeld el, hogy mennyivel lenne nagyobb, ha még egy PC-vel is össze lenne hegesztve. És akkor most nézz rá a linkelt házra...
Ráadásul ez a ház...sokat kéne valakinek fizetni, hogy elcsúfítsam vele a nappalit... -
-
canniball
nagyúr
"3 db 5,25-ös külső hellyel rendelkező fekvő ház nincs."
Ne állítsunk már olyat, ami nem igaz... Variálható HTPC ház a Cooler Mastertől -
canniball
nagyúr
"Addig minek?"
Pl. egyszerűbb csatlakoztatás a HTPC-hez (ha már ebben a topikban vagyunk), nagyobb fizikai méretek, nagyobb felbontás, kisebb doboz, más vizuális élmény. És verheti a mellét az ember, hogy nekem ilyen van.
Az más kérdés, hogy jelenleg ez megéri-e. Nemrég én is nézegettem őket, de megállapítottam, hogy ami méretben megfelelne, az a pénztárcám méretének nem felel meg; és akkor még a "tudását" nem is néztem...
Ez szvsz olyan, mint anno a TFT-monitorok: volt pozitív és negatív vonzata is annak, hogy ilyet vett (vagy nem) az ember.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
JagelloZ #2649 üzenetére
"Na most én egy nappaliba helyezett gépet (HTPC) úgy képzelek el..."
Én meg egy HTPC-t úgy képzelek el, hogy a rá dobott szoftver ad egy kezelőfelületet, így egy távirányítón kívül nem kell az irányításához semmi."Video, rajta az erősítő..."
Ha már ennyire egyszerűsítünk: úgy igazán mutatós a nappali, ha a hifi-állványon és az ülő-alkalmatosságon kívül nincs benne bútor. DVD-szekrény? Minek az?Komolyra fordítva: szvsz HTPC a nappaliba, ha meg valaki PH-zni meg játszani akar fáradjon át a másik szobában lévő bika PC-hez.
"...az alienware még az erősítőt is belecuppantotta a HTPC-be."
Erre inkább nem mondok semmit... -
canniball
nagyúr
válasz
JagelloZ #2644 üzenetére
"A HTPC szerintem pont az, amit játékra is lehet használni."
Nézd meg a topik címét! HTPC=Home Theater PC. Szó sincs játékról. Vanos kolléga azt hiszem remekül leírta a lényeget (bár a 0db ventit én inkább halk ventikkel helyettesíteném)."Emellé még jön a merevlemezre TV adás mentés..."
Ahhoz nem kell HTPC, csak egy tuner a gépbe. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
Jimmy66 #2611 üzenetére
"Leadtek PVR2000 a cucc leírása alapján."
Így van."Egy ilyen minőség nekem is tökéletesen megfelelne, bár a kábel TV-től nagyon sok függ."
Hozzátenném: nálam sem mindenhol tökéletes a kép, ami számomra néha eléggé zavaró tud lenni (mondjuk hogy a felvett TV2-n milyen azt pont nem néztem), egy jó régi progit használok (azóta már van újabb, lehet azzal szebb lenne) és egy ratyi elosztóból jön a coax a tunerbe.Amit még erről a tunerről tudni érdemes: (a coax kábelen keresztül) bezavar a TV-nek - ha TV-t nézel és bekapcsolod a gépet a TV-n az adás kissé "szemetes" lesz (ne hangyaháborúra gondoljatok, egyes csatornákon alig lehet észrevenni, barátnőm figyelmét pl. rendszerint elkerüli ez az anomália, csak engem zavar). És ez egész addig így is marad, amíg be nem izzítod a tunert (ha utána lelövöd, akkor már nincs gond).
Kíváncsi lennék, hogy a PVR3000-rel is vannak-e ilyen problémák. -
canniball
nagyúr
válasz
JagelloZ #2593 üzenetére
Bár nem tőlem kérted, de parancsolj!
-
canniball
nagyúr
4. A kártyaolvasó az MR verzióban van benne (52-in-1 card reader (LC16MR only)), ha jól látom ez kerül ~60k-ba, így elvileg benne kell hogy legyen az olvasó is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Az MSI legfrissebb grafikus kártyái push-pull hűtést kaptak
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest