- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
SunMount3r #45968 üzenetére
Nincs semmi gond az Asrock-kal. Évek óta azt veszek, sosem volt velük problémám és itt is szép számmal vásárolják a kollégák, nem emlékszem panaszra.
Arról nem is beszélve, hogy ebben a szegmensben kb. elsőként dobják piacra az újdonságokat és egyik más gyártó sem kínál olyan jól felszerelt lapokat mint ők. -
canniball
nagyúr
válasz
dagobah #45886 üzenetére
A /PH jelöli a passzív verziót.
Ha a nevezett házak egyike lesz a befutó akkor egy tipp: vedd ki a merevlemez tartót, ezzel javítod a szellőzést.
Ami még eszembe jutott: a Wesena (és más gyártók hasonló kialakítású) házai, de egyrészt ezek szellőzése közel sem tűnik olyan jónak mint az IX-eké, másrészt nem tudom beleférnek-e a keretbe. -
canniball
nagyúr
válasz
dagobah #45884 üzenetére
A "jól néz ki" teljesen szubjektív dolog, a mATX lap miatt pedig a kis méret és a paneltáp eléggé necces lesz. Nekem csak a Chieftec HM-03 ugrik be (nemrég mintha láttam volna itt a HA-n), de abba ATX táp megy (vehetsz a helyére paneltápot vagy PicoPSU-t...de akkor elszáll az ár), és esetleg a Chieftec UE-02, de az meg SFX tápos. Könnyebb lenne a helyzet ITX lappal. Nézelődj pl. itt, hátha akad valami ami megfelel.
Csak a szemem nem szúrja ki, hogy ITX lapról van szó.De akkor mit jelent az M a nevében?
Chieftec IX-01/IX-03? Kapható táppal is (azt hiszem nagyjából a megjelölt áron) és annál kisebbet nem nagyon találsz. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Ahogy Polllen is írja: ebbe slimline ODD megy. Viszont feltétlenül szükség van arra a házon belül, olyan gyakran használod? Mert most hirtelen belegondolva nem sok ház ugrik be* amibe normál méretű fér és paneltápos. Azaz egyrészt növeli a ház méretét, másrészt amiben ilyennek van hely abban többnyire ATX/SFX tápnak van hely ami még tovább növeli a méretet, a zajt, a fogyasztást és az árat.
* Egész pontosan egy: a Gigabyte MIB T5140, de olyat szerintem már csak használtan kapsz.
Mod. Ha táp nélküli házat veszel akkor alternatíva lehet egy picoPSU, de azt nem tudom itthon lehet-e kapni.
-
canniball
nagyúr
Viszont ha van még öt másik merevlemezed akkor azok továbbra is ott fognak lógni... De ha neked jó akkor nekem is.
Ami a komponenseket illeti.
Alaplapból kb. bármelyik manapság kapható integrált példány jó fHD-ra, így lehet passzív is, van több a kínálatban.
Memória egyéni ízlés szerint.
Házból azt javaslom olyat keress amihez jár paneltáp, akkor a PSU sem fog zajongani. Mint pl. ez, de persze hogy melyik tetszik az szubjektív dolog.
Merevlemez van, esetleg egy távirányítót még veszel mellé és kész vagy. -
canniball
nagyúr
válasz
t-bali3 #45656 üzenetére
Erre inkább a Popcorn topikban kérdezz rá, mi itt HTPC-ket építünk.
-
canniball
nagyúr
válasz
#48613632 #45648 üzenetére
"...nekem, az Exit Settings-ben, be van állítva, hogy a Metro, és az Explorer induljon..."
Én Metrot nem is látok...bár lehet amiatt hogy w7 van fent. Ellenben a Kodi exit settingsben beállítottam a Start windows explorer when Kodi is closed opciót és gond nélkül működik. -
canniball
nagyúr
válasz
Gorneck #45643 üzenetére
A gyártó is párban említi a DC és az AC adaptert és ezen a kicsomagolós videón is (9:30-tól) látszik hogy együtt járnak.
Ami a táp-alternatívákat illeti:
1. a házhoz nem pico, hanem paneltáp jár. Előnye hogy olcsó (kéne legyen, a tápos és anélküli ház ára közti különbség alapján ez nem igazán az), hátránya hogy ilyen kicsi házban küzdeni kell a 24 eres kábelköteggel.
2. ha megnézed a korábbi generációkból volt DC-s lap, ehhez már csak a külső adapter kell (bár úgy rémlik hogy valamelyikhez az is járt) és kész vagy. Biztos vagyok benne hogy előbb-utóbb ebből is lesz. Kérdés mennyire azonnalos a dolog...bár a kiszemelt lap sem kapható még... A megoldás előnye hogy nincs kábelköteg, cserébe annyival drágább is a lap és ha cserélsz újra gondolkodhatsz a PSU-n is.
3. veszel picoPSU-t: nincs kábelköteg és csere esetén megmarad, cserébe külön kell beszerezned.A wifiről miért kéne lemondanod? A lapon van mPCIe csati, a házon pedig van hely az antenna felfogatásához. De én (a stabilitás okán) ha megoldható inkább maradnék a kábelnél.
-
canniball
nagyúr
válasz
Gorneck #45639 üzenetére
A termék oldala szerint jár. De lehet kapni a házat táp nélkül is (töredék áron), így alternatíva lehet ha:
- "tápos" lapot raksz bele
- picoPSU-val oldod meg a tápellátást.Illetve nem tudom ismered-e, ugyanez a ház módosított előlappal is kapható IX03B néven.
-
canniball
nagyúr
Egyrészt van a Launcherben valamiféle fix fókusz opció, ami előtérben tartja a Kodit.
Másrészt miért tölt be a Win desktop? A Launchernek pont az lenne a lényege, hogy ahelyett a Kodit tölti be; ha betölt a Win asztal akkor szvsz felesleges a Launcher (hiszen indítópultból is lehetne indítani a Kodit és társait). -
canniball
nagyúr
válasz
Patice #45596 üzenetére
A linux telepítő CD-k is "bootable installation media"-k mégis működnek liveCD-ként (is).
Azért merült fel bennem hogy ez is működhet így, mert egy 512MB-os pendrive-ra akartam tenni a telepítőt mire közölte hogy az kicsi lesz és furának találom hogy egy ilyen helytakarékos rendszer telepítőjének ez nem elég. -
canniball
nagyúr
válasz
ratkaics #45593 üzenetére
Pedig úgy mennie kéne...
Ezt a fájlt (kicsomagolva) tedd be a \Sorozat\Jobaratok...\ mappába és nézd meg jó-e vele.Mod.
"Valamiért a Kodi nem teszi be a "Sorozatok" menübe a komplett "Jóbarátokat"."
Jut eszembe, ezt hogy érted: semmit nem tesz be belőle vagy a Showder klubhoz hasonlóan van amit betesz van amit nem? -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #45438 üzenetére
Ahogy pitepeti71 kolléga is jelezte ez itt nem a warez helye!
-
canniball
nagyúr
válasz
Patice #45411 üzenetére
Vagy ha már QC5000 akkor csak annyit kell tenni, hogy a megfelelő verziót kell nézni: a QC5000-ITX/PH-n van optikai kimenet.
-
canniball
nagyúr
válasz
ratkaics #45389 üzenetére
Amelyik sorozat nem jelenik meg, annak a mappájába tegyél egy tvshow.nfo fájlt aminek a tartalma legyen a sorozat tvdb-s linkje (már ha azt a scrapert használod).
Plusz menüpontot a gyári skin nem tud, ahhoz egy másikat kell használnod, nálam pl. a Transparency van fent, az tud ilyet. Viszont kérdés hogy ide médiatár nézetet szeretnél-e, mert azt nem tudom miként lehet belőni.
A hangsáv-váltáshoz tedd fel a Keymap Editor addont, azzal szerintem meg tudod oldani.
Az időjárás egy ideje nálam sem működik, de mivel a kezdeti lelkesedés óta rájöttem hogy egyáltalán nem hiányzik ezzel nem foglalkoztam. -
canniball
nagyúr
válasz
jaffa 2843 #45326 üzenetére
HTPC szinten nincs semmi gond a celeronnal, többen toljuk integrált alaplappal, céleszközről lévén szó pont megfelel, nem kell ide erőgépet építeni.
(Persze ha extra igényeid vannak az más kérdés.)
-
canniball
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #45236 üzenetére
A BD25-t már a Brazos is vitte, 50-t ugyan nem próbáltam de ha mutatsz egy sample fájlt megnézem az N3150-nel.
-
canniball
nagyúr
válasz
Vismajor01 #45194 üzenetére
Itt tedd fel a kérdést: Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
canniball
nagyúr
Passzív bordás Apollo Lake alaplapokkal jelentkezett az ASRock
"Mindegyikőjük kapott egy 4K UHD felbontásra is képes HDMI aljzatot, de sajnos a Celeronos változatok gyengébb IGP-je miatt 3840x2160-as felbontás esetén már csak 30 Hz-es képfrissítési frekvencia használható. A Pentium erősebb grafikus magja a 4096x2160-at is meghajtja 60 Hz-en." -
-
canniball
nagyúr
válasz
#39445248 #45152 üzenetére
Igen, a madVR a képminőség javítását szolgálja. De hogy erre szükséged van-e az függ a megjelenítőtől és a szemedtől / az igényeidtől. Szerintem első körben ezt döntsd el (ha gondolod kérdezz rá a mélyvíz topikban, ott a legtöbben madVR-eznek), mert ennek függvényében lehet a kinézett konfig túl sok vagy túl kevés is; illetve ettől függ az is hogy milyen OS kerüljön rá.
-
canniball
nagyúr
válasz
#39445248 #45144 üzenetére
Régebben PowerDVD és TMT volt itt ajánlva az ISO-khoz, erre gondoltam, de hogy őszinte legyek nekem ilyen jellegű "gondom" nem volt/nincs így nem tudom manapság ezek léteznek-e még vagy ezek nélkül hogy működik a dolog.
DC-s lap esetén valóban jobb ha két memóriád van, de a 8GB (2x4GB felállásban) szvsz bőven elég, ha még tudod módosítani a rendelést...
dunkel!
És mi a helyzet ha nem kell menü, a filmet magát gond nélkül viszi a Kodi? Ahogy a kolléga írta neki az is elég lenne, de én is kíváncsi lennék rá. -
canniball
nagyúr
válasz
#39445248 #45132 üzenetére
Úgy rémlik a BD ISO-t nem kezeli a Kodi (legalábbis a menüket), így (önmagában) az általad felsoroltak egyike sem lesz elég. Persze lehet rosszul emlékszem vagy azóta fejlesztettek rajta, majd a tesztelő kollégák pontosítanak.
Amúgy akár egy integrált mobo is elég erre a célra. -
canniball
nagyúr
Ezt találtam, talán segít.
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #45108 üzenetére
A 720-at 1080-ra.
-
canniball
nagyúr
Ilyenkor mindig eszembe jut milyen jó lett volna anno valahogy vezetni azokat a változtatásokat amik beváltak.
Biztos feleslegesen kérdezem, de a Kodiban a képkimenetnél ezek:
- megjelenítés típusa: teljes képernyő
- felbontás: 1920x1080p
- előnyben részesített mód: film szerinti
vannak belőve? -
canniball
nagyúr
válasz
generic #44951 üzenetére
Nem tudom, a 10-t nem próbáltam. De még ha az is szvsz inkább legyen kicsit gyengébb a kép mint akadozzon a lejátszás.
Viszont első körben PuMbA tanácsát fogadnám meg, az egyszerűbb megoldás, aztán ha esetleg nem jön be akkor próbálkoznék a 7-tel.Patice!
Ez az új platform mit hoz nekünk? Mármint annyit levettem, hogy (mint eddig is) sokkal tutibb nem lesz mint az előd, de IGP-ben lesz némi erősödés - ez HTPC fronton jelent valamit? -
canniball
nagyúr
válasz
Tibiajax #44902 üzenetére
Jó régen bütyköltem már ezt, így én is csak tippelek:
- első körben így próbálnám:
<rule filetypes="mkv|...|avi" player="MPC-HC">
(a ... helyén természetesen a kiterjesztések "pálcikákkal" elválasztva.
- ha ez nem jön be, akkor minden kiterjesztésre betennék egy-egy külön sort. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #44866 üzenetére
A csak "torrentes adattároló" gépet nyilván nem, az természetesen nem ide való. De az a gép ami a hátépécézés mellett torrentezik és adattárol az szvsz belefér, nem mindenki tud/akar emiatt két eszközt építeni vagy venni.
(#44871)
Te ezt észrevetted és zavar, sokaknak meg valószínűleg fel sem tűnik.Sanchez997!
Nem tudom mi az a "sok más egyéb" de nyugodtan kérdezz itt, aztán ha nem ide való majd szólunk. -
-
canniball
nagyúr
Keymap editor?
Fleto93!
Nekem egy ilyenem van, a (Win-on lévő) Kodit és az OpenElecet buherálás nélkül vezényli (rádugtam, telepítette magát, működött). -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
the dealer #44306 üzenetére
HD-hoz a manapság kapható procik/(integrált CPU-val szerelt) lapok kb. mindegyike megfelel.
-
canniball
nagyúr
Külső elérés PC-vel is megy. Hogy a többi igényed mi azt nem tudom (mint ahogy azt sem mit tud egy Synology vagy Xpenology), de gondolom (szinte) mindenre van megfelelő sw.
Ugyanakkor ha nem akarsz zajforrást én eleve elvetném a két eszköz házasítását, ha más nem hát a vinyó zörögni fog; jó az úgy külön ahogy most van. Persze hogy ettől függetlenül a médiajátékost cseréled-e HTPC-re az más kérdés. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
A ciril betűket nálatok sem jeleníti meg a Kodi?
-
canniball
nagyúr
válasz
stigma #43529 üzenetére
Ja hogy most volt verzióváltás! Ezt eddig nem említetted. Hogy az okozhat-e ilyet azt sajna nem tudom. De azt hiszem mást nem nagyon tehetsz, mint hogy megpróbálkozol egy másik verzióval.
fo_di!
Ennyi mindennek kelleni fog a hely; nézz rá pl. a Silverstone GD szériára (az aprón is elő szokott fordulni).
A média/fájlszerver/torrent menni fog a konfiggal, a többit nem ismerem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest