- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #24315 üzenetére
Az olyan jellegű reszelgetéshez csináljunk egy blogot.
Szerintem csak páran kíváncsiak erre, így lehet ezt a topikot se kéne megterhelnünk. -
cekkk
veterán
válasz
rbalint88 #24307 üzenetére
Én eddig többségében használtan vásároltam, 2 szer szívtam meg, egyszer a posta, máskor meg az eladó miatt(mondjuk ez nem hifis termék volt)
Ha nekem van X forintom abból a legjobbat akarom kihozni és hangban a használt termékek jobb ár/érték arányúak mint az újak.
A boltot nem ismerem, így nem is véleményeztem. Rosszat nem nagyon hallottam róluk.(#24308) sb
Lehet 1-2 éves használt dolgokat garanciával is kapni. -
cekkk
veterán
válasz
rbalint88 #24304 üzenetére
A legolcsóbb erősítő 50 rugó, a legolcsóbb hangfalszett 55, a sub 30.
Persze lehet ott is venni ilyen egybe doglokat, de nem hiszem, hogy ezzel annyival jobb lenne a hang mint amennyivel többe kerül a geniushoz képest. Sőt amiket írtam hangfal és sub sem hiszem, hogy óriási előre lépés lenne.(#24305) sb
Én nem vennék a helyedben új dolgokat ennyi pénzért. Sőt sokkal többért sem, mert használtan ugyan annyiért jobbat tudsz venni. -
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #24279 üzenetére
Az isonak az az értelme, hogy abba minden mappa struktúra megtalálható.
Amikor elindult a Evo vagy ami még előtte volt akkor akik csinálták azért csinálták, hogy könnyebb legyen kiírni/terjeszteni. A torrent létrehozásakor a üres mappák eltűnnek és ezért kellett az iso, mert ha hiányoznak a mappák(hiába üresek), nem lehet őket lejátszani optikai meghajtóval.Na én meg sokszor ezért nem nyúlok hozzá, mert ezek a szerkesztő progik hozzá nyúlnak a feliratokhoz és nem lesz olyan mint az eredeti. vagy nem?
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
radi8tor #24271 üzenetére
Az xbmc?
Az nekem is, sőt ha kicsomagolnám akkor van amelyiket menüvel is, a java menüs az nincs támogatva.Engem anno érdekelt, hogy menüsen nézzem a filmeket, hozzá szoktam a mp-nél és itt meg olyan gyors volt ,hogy öröm volt használni. A kínlódás az nem volt az amivel járt. De kipróbáltam ment letudtam, elvegyok menü nélkül is. Extrákat úgy sem nézek
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #24081 üzenetére
Erről nem tudok, mert nem nézek 3D
Valamint nálam a htpcnél nem fér bele, hogy az még mellette normál gépként is funkcionáljon. Ezért is csináltam minimál konfigot.
De nem is értem ez a több megjelenítős dolgot, ha véletlen aki használja a másik megjelenítőt és áthúzza a egeret oda ahol megy a film kilép stb hibák bármikor előjöhetnek és elrontja az egész élmény -
cekkk
veterán
válasz
xerobyte #24077 üzenetére
Őszinte leszek veled a htpc nem arra való vagy is akkor nem htpc ha még mellette 1-23 másik monitort is üzemeltetsz, és akkor közben word exel játék stb.
Általában az ilyen opciókkal csak a szívás van, nem véletlen nem kezelnek a média lejátszók sem két külön kimenetet amin különböző dolog látható.
Első körben az javaslom, hogy úgy próbáld az egészet, hogy hdmi-n kötöd össze az erősítővel, de csak azzal a többi monitorral nem.
XBMCnél a hangot wasapi hdmire állítsd valamint valós teljes képernyős módot válassz.
Így menni-e kell.
3Dhez TMT5 vagy TMT6 power dvd-t én nem ismerem.De mindenek előtt egy teljes újra installálást javaslok a gépeden. Kitudja már, hogy milyen codek packokat raktál fel. Amiket egyébként nem kell.
-
cekkk
veterán
válasz
Patice #24036 üzenetére
Ez tényleg érdekes kérdés. már mint a zene és a számítógép együttese
Én is azon gondolkozom, hogy mi lenne a jó megoldás. De egyik sem olcsó.
Ugye ott van amit most te mondasz, talán ez a legolcsóbb változata.
A másik amire én gondolom ami volt is már nekem egy squeezebox jó külső dac-al. Ez megint nem olcsó
Aztán jönne mondjuk egy olive 3hd aminek van analóg kimenete. Mondjuk ez sem pénztárca kímélő,de használtan azért már elfogadható árban hozzá lehet jutni.
A legdrágább meg ami Pityunál is van, hogy tabla+dac, na ez az ami szerintem az én szintemen nagyon sokáig felesleges, vagy csak azt gondolom.Mindenesetre egyszer jó lenne egy olyan alkalmat csinálni valahol ahol mondjuk a htpc-t, squeezeboxot és egy olive-ot össze tudnánk hasonlítani és egy gyors konklúziót levonni, hogy melyik milyen egymáshoz képest.
Most a forráson töröm a fejem és jó lenne tudni ezeket
-
cekkk
veterán
válasz
B.Junior #24024 üzenetére
Intel részről én nem vagyok penge de egy AMD-A8-A10 bár bőven elég a 4Giga is. És akkor videó kártya sem kell, ha nem akarsz játszani.
De lehet a legolcsóbban úgy jönnél ki ha vennél egy olyan kártyát ami tudja a 3D-t, de akkor a fogyasztás lesz magasabb.
Intelnél nem tudom melyik IGP tudja ezt.
-
cekkk
veterán
válasz
B.Junior #24018 üzenetére
mi az amit ajánlanál?
játszani is akarsz azért kell a kártya? Egyébként olyat ami tudja a 3D, én nem tudom melyik tudja, mert évek óta nem foglalkoztam ilyenekkelegyébként a Corei3 maradhat? ...és elég a 4GB Ram is?
Maradhat persze a 4Gb bőven elég, A corei3 is ha a videó kártya fogja a filmeket "lejátszani".Jah a 3D BD-hez a xbmc nem jó ahhoz vagy a TMT vagy a powerdvd kell.
-
cekkk
veterán
-
-
cekkk
veterán
Én hiszek mindenben ha látom/hallom.
Én otthon nem tudtad különbséget tenni köztük, míg a htpc-dune-wd lejátszók között mégis láttam. Vagy csak akartam látni
Kipróbáltuk a múltkor pityunál a digitális coax kábelek közötti különbséget, ott a két kábel között tényleg nagy különbség volt, az egyik nagyon kiemelte a mélyet, de nem picit nagyon azt nem tudom placebo számlájára írni. És nem azt hallgattuk, hogy melyik a jobb és melyik a részletesebb stb, csak egyszerűen hirtelen észrevehető különbséget kerestünk. De azt hozzá tenném, hogy ha a két kábel felcserélése közt beszélgettünk 10 percet ott már nem éreztünk ekkora különbséget.
Érdekes dolgok ezek. -
cekkk
veterán
Csak ezek a hibák nem fakó színekben vagy szellemképben fognak megjelenni ahogy a legenda tartja. Vagy képhiba, vagy át sem megy a kép.
Jaj ne mond már ezt, pedig azt hittem a fekete szürke lesz , a kék meg sárga az olcsó kábelen
Irónia nélkül folyatomÉn sem vagyok híve a dráge kábeleknek, és erről olvastam, hogy a 3D nem megy át a 1.3 kábelen bizonyos távolságnál, és nem folyamatos a lejátszás ez miatt. De ha nem igaz ez, akkor mehet az olcsó kábel
É itthon az 5 ezer és az 500 forintos között nem láttam különbséget, így le is zártam magamban ezt a kérdést
.
-
cekkk
veterán
válasz
McSzaby #23942 üzenetére
bár az A8 már elviszi simán a Fifa-t APU-ból, nem? Nekem ennyi elég is lenne...
Akkor most én küldelek tovább az APU-s topikba, mert fogalmam nincs, hogy tudsz-e vele játszani vagy nem
Tévútra nem akarlak vezetni, ott meg biztos tudják. Lehet itt is van aki tudja, de ott hamarabb kapsz választ. Egy A8 filmezni teljesen tökéletes, mondhatni sok is. Persze, ha nincsenek extra igények. Nekem nincs így jó az A4-is
-
cekkk
veterán
válasz
dhcodoki #23939 üzenetére
Jó kérdés, a menü-s BD lejátszás az licenc köteles, vagy is fizetni kellene érte, azt nem tudom, hogy a simán menü nélkül miért nem működik.
(#23940) McSzaby
Nem kell videó kártya, ha nem akarsz játszani.
Egy Amd A4 mindent elvisz kivéve a manga vagy mit. De egy A8 már azzal is megbirkózik. Ezekben van már videokártya is.
Intelnél nem tudom melyik ami már jó lehet, de ott is van ilyen proci+kártya egyben.Szóval kell egy alaplap, egy ilyen APU, memória, ha nem wint szeretnél akkor még egy pen amire megy a openelec, ha win akkor meg még egy vinyó is kell.
-
cekkk
veterán
válasz
dhcodoki #23937 üzenetére
Nincs támogatva, esetleg ez segít, vagy lehet vannak még megoldások a neten.
-
cekkk
veterán
válasz
Balázzs #23815 üzenetére
Warter használ, vagy is inkább a felesége
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
Balázzs #23794 üzenetére
Ahhoz kell ez a kis program
Szerintem valamikor már leírtam itt a fórumba, hogy hogyan bírtam működésre
Akkor megjeleníti az infókat szépen.A kettő közül nem tudom, hogy melyik működik, mivel nincs nálam a htpc így nem tudom 100%ra mondani, hogy ezek jók
-
cekkk
veterán
válasz
bivalyos #23579 üzenetére
De az a 180 ezres tv pont a legalja, már mint ár kategóriában, mondjuk nem tudom, hogy a 650 ezres Panák letudják-e játszani
De a kérdés az, hogy te mennyire értesz a dolgokhoz. Ha tudsz linuxot telepíteni akkor simán csinálhatsz magadnak otthonra egy NAS szervert olcsón. A gyári NAS dolgok drágák.
Megveszed a legolcsóbb lejátszót ami tud 3D és csinálsz egy olcsó kis fogyasztású nast magadnak. -
cekkk
veterán
válasz
mclaren1818 #23572 üzenetére
Elméletileg igen, de az amd honlapján az A8tól ígérik. Külföldi fórumban olvastam olyat, hogy megy, de pont valamelyik nap írta itt egy kolléga, hogy neki nem volt tökéletes.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #23519 üzenetére
Nekem azokkal se volt bajom amiket említettem.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #23517 üzenetére
A hang az természetesen így van. De funkcióban mi az amit nem tudnak ezek a programok és a linn tud?
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #23513 üzenetére
Ha jó a média tárad akkor van az xbmxhez nagyon jó program. Vagy van a foobarhoz Foomote.
(#23514) Paulo81
Ki kell próbálni a tápot, ha hozz javulást akkor meg kell tartani, ha nem akkor vissza kell adni
Mondjuk azért jó lenne róla valami infó, hogy milyen az egyáltalán -
cekkk
veterán
válasz
Paulo81 #23508 üzenetére
Én ugyan nem
De ha valaki ennyit tud az tanítson, mert az mindig jó ha fejlődünk
Ha tudsz valamit amitől jobb lesz akkor ne tartsd magadba. Ki tudja, lehet otthon írtál magadnak egy drivert ami úgy szól...
Egyébként én egy dolgot nem értek nálad, ha kell az erős proci akkor minek akarod bele rakni egy passzívházba csökkentett teljesítménnyel? Mert akkor nem pont azt veszed el, amiért megvetted az a procit?
Érted mire gondolok?
Mondjuk szerintem ne sajnáld az áramot
Milyen tápot teszel bele?(#23510) gorbep
De én meg azért hoztam fel a Linn mert ha XT-ék is tudnának a htpcből olyan hangot kihozni mint az akkor nem lenne létjogosultsága a Linnek.
És amit még mindig nem értek, hogy veszünk egy jó procit de vissza folytjuk, de kell a jó proci mert kell az erőtartalék, de mégse engedjük, hogy dolgozzon. -
cekkk
veterán
válasz
Paulo81 #23503 üzenetére
Abba a hozzászólásodban nem segítséget kértél és azóta is azt írtad, hogy te oldalakat tudsz írni ezekről.
És azt is akkor meg mondtam, ha tényleg olyan dolgokat tudsz amit mi nem és ezzel előrébb leszünk minden tiszteletem a tied. Szerintem leírtam neked. De azóta sem történt meg ez.
Ha megbántottalak bocsánat, nem akartalak.De a te ominózus hszed is olyan volt, hogy te tudsz mindent itt te megváltod a világot.
Nem lefikáztam, csak ez a szó is olyan nesze fogd meg jól nincs itt semmi, mert definiálva nincs, hogy mitől lesz az az a rendszer az.
-
cekkk
veterán
válasz
gorbep #23500 üzenetére
Még azért annyit hozzá tennék, ha jól vettem ki XT szavaiból azért használ Linn-t mert csak jobb hangja van mint a htpc-nek nem?
Ha kérdezne, és nem mindent kijelentene akkor lehet én sem írtam volna ilyet, de nem én akarok izom procit mert kell az erő, de azt már passzívházba rakom alulfeszelve, mert hát azt már hűteni nem tudom.
-
cekkk
veterán
válasz
gorbep #23497 üzenetére
Kívülről nem én jöttem ide, hogy audiophile rendszerem van, és majd én meg csinálom a tuti-t és én oldalakat tudok róla írni.
Ha tud róla oldalakat írni, akkor írjon, ne dobálózzon ezekkel.
Ne haragudj már meg, hogy kétkedve fogadom az ilyeneket, aztán a reakció erre annyi, hogy ő tudja, de olvass utána, de semmit nem mondott róla.Pityu
Amit linkelt az a foobar és az asio beállítása volt, de nem a jplay driverével. -
cekkk
veterán
válasz
Paulo81 #23493 üzenetére
Látod csak megsértődsz itt.
Pl egyszer linkelsz foobar beállítást, utána azt írod jplay-t használsz. Ez nekem olyan mintha kapkodnál mindenhova. Amit épp hirtelen a google kidobna első találatra.
Az a baj, hogy még mindig csak mondod a nagy szavakat, nem indokolsz semmit, nem támasztod alá, de persze tudnál róla oldalakat írni, de még sem teszed.
Tessék írni, ez viszi előrébb a fórumot, utána meg megvitatjuk.
Nem elköszönni kell, azt a legkönnyebb sértődötten elvonulni, hajrá és várjuk az építő hozzászólásaidat amikben oldalakon keresztül tanulunk és előrébb jutunk. -
cekkk
veterán
válasz
Paulo81 #23490 üzenetére
Most nem akarom leszólni a dolgaidat, félre ne érts, és ne is sértődj meg, de ez olyan messze van az audiophile-től mint Makó Jeruzsálemtől.
Ez nem bántásból írom, de ez audiophile rendszer nem itt kezdődik ez nem az a kategória, és a kivitelezésük is hát hagy elég sok kivetni valót maga után.Tényleg nem akarlak megbántani, de itt ennél a rendszernél sokkal komolyabb és jobb rendszereik vannak a fórumosoknak.
Ha te élvezed akkor az jó, de ne magasztald ezt túl, kezeld a helyén a dolgokat.De még mindig nem osztod meg velünk a jó hang előállításának a módját.
-
cekkk
veterán
válasz
Paulo81 #23484 üzenetére
Na de árul már el a rendszered elemeit. Nem kell itt megsértődni, csak nem kell egyből a nagy szavakkal dobálózni. Meséld el, mi az a rendszer amit te már annak tartasz.
És most megint nem támadok, de az előbb azt írtad, hogy oldalakat tudnál írni, most meg belinkelsz egy cikket, és hogy ez nem ilyen egyszerű. Kicsit saját magaddal kerülsz ellentmondásba nem gondolod?Akiket én ismerek és tényleg komoly rendszerűk van azok vagy áttértek hekintos alapra vagy direkt zene szervert használnak.
-
cekkk
veterán
válasz
Paulo81 #23478 üzenetére
Ha szerinted itt mi nem értünk hozzá és nem hallgattunk még zenét, akkor miért nem írod le, hogyan kell?
mond már el mi a rendszered? Milyen elemekből építkezik?
mi az amit te jobban tudsz és mi nem?
Mert egyenlőre csak visszaszólsz, de semmi tényt nem írsz, csak a levegőbe beszélsz, hogy te milyen okos vagy. -
cekkk
veterán
válasz
Paulo81 #23470 üzenetére
Ki mondta, hogy azzal fogod?
Akkor írd már le nekünk parasztoknak, hogy milyen rendszeren és hogyan fogod hallgatni és mi az a audiophile rendszered?
Oszd már meg velünk a beállításokat, egyszerű szegény tudatlan néppel.
Hajrá!
Egyébként lehet nagyon okos vagy, de akkor már ha nagy szavakkal dobálózol tanuld meg őket leírni.(#23473) Paulo81
Lehet tudom úgy mint te, de te itt dobálózol a szavakkal, de konkrét dolgot még nem írtál le.
Írj kérlek oldalak, mondom, mutass újat és minden tiszteletem a tied, addig egy kicsit vegyél lentebb a stílusodból. -
cekkk
veterán
válasz
alázógyík #23464 üzenetére
Most írjam le én is helytelenül, hogy audiophile?
így inkább hívom csoda rendszernek
Csak kíváncsi vagyok, hogy mitől és milyen szoftveres beállítások miatt gondolja, hogy ez jó lesz egy audiophile rendszer alapjául. Egyáltalán mi a rendszer többi tagja ami audiophile. Tetszik ez a szó: audiophile
Lehet őt többet tud nálunk és olyan hangot ki tud csikarni belőle amitől mi sírva fakadunk, ha így van akkor kéretik elmondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged